Händelserik dag.

Idag har jag fått lite gjort måste jag säga. Inte för att jag gjort något jag inte brukar, men i alla fall.....Min bimentor ringde strax efter åtta. -Kan du vara här halv elva? Jajamensan!!!! Slängde mig i bilen och drog mot västerdalarnas pärlor....Dala-Järna och Vansbro. Vi skulle ta ur lite honung ur kuporna. Gud va kul det var. När vi lyfte upp ram efter ram ur kuporna kände jag hur tunga de var. Fulla av honung. Tolv ramar blev det så här långt. Flera var halvfulla av guldet och de tar vi nästa gång. Under tiden vi stod där i surret av alla bin...de var lite arga idag, vi tog ju deras levebröd, så passade två stycken på att krypa in i mina byxor. De tog vägen genom byxbenet. De måste ha fått panik när de insåg att de var instängde för de stack mig i knävecket. Ont gjorde det, men av någon konstig anledning så försvann värken efter ca en kvart. Min mentor sa att det är det som är skillnaden mellan bistick och getingstick...det går över fortare. Så nu vet jag hur det känns och det skrämde mig inte ett dugg.

Jag brukar stanna till vid rastplatsen i Dala-Floda varje gång jag passerar den. Så här vackert var det i morse. När jag åkte hem på eftermiddagen hade ett kanotutbildningsföretag lektioner i kajak på samma plats. Det var så fint med de färgglada kajakerna att jag inte kunde låta bli att ta en bild.
En dag om året åker kyrkbåten från Duvnäs till kyrkan i Dala-Järna. Idag var det dags igen. Det är så fint med alla folkdräktsklädda människor, allt fiolspel och den strida älven som tar båten med i sina strömmar. När jag var liten fick jag vara med några gånger och jag minns hur stolt man var och hur högtidligt det kändes. Det är en fin gammal tradition. Det var folket i Duvnäs och Skamhed som åkte till kyrkan därifrån varje söndag för länge, länge sedan. Det var inte som idag att man knappt är i kyrkan, utan då måste man dit varje söndag.

På hemväg igen skulle jag åka förbi Närsjö och lämna lite saker till mina kupor. Gissa vad jag hittade då? En konstutställning mitt ute i skogen. Det satt en skylt efter en liten smal väg som sa: Konstutställning 400m-5000m. Nyfiken. Svängde in och hittade först en fartkamera!!!!

Så klart att man måste hålla hastigheten i skogen också. Lite längre fram hängde den första tavlan.

Vilket roligt initiativ. Jag hade inte tid att åka och se alla tavlor, men jag ska göra det innan sommaren är slut. Ingen vet vem som hängt upp dem och det lär väl förbli en hemlighet. Kul var det i alla fall. Nu bär det av till Falun och lite mat hemma hos Bubblis och Matheus. Förresten....mötte en älg också idag. I Skifsforsen. Ni som ska åka den vägen...passa er. Ha det bra. Vi hörs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0