Full fart i marmeladfabriken.

Hallå, hallå. Väntat länge? Jag har kokat morotsmarmelad hela eftermiddagen. Har skalat morötter, hackat apelsin och vägt upp socker. Kanonkul. Bra blev det också. Närmare trettio burkar har sett dagens ljus. Hela köket är fullt av grytor, slevar och förpackningsmaterial. P har tempererat choklad hela dagen. Det har krånglat, men nu har han fått till det. Choklad måste värmas, kylas ner och värmas igen för att inte bli grå eller "randig". Och det måste vara exakta temperaturer för att inte misslyckas. P är en fena på detta och nu står första asken klar. Etikett och fina snören har den. Ni ska få en bild senare. Vi jobbar fortfarande på och lär inte vara klara än på länge.

Chokladtempereringsverktyg.

Morotsmarmelad på kokning...ångan fyllde hela köket.

Färdig morotsmarmelad.

Här ska vårt växthus ligga. Bror ska bygga det och det är strax på gång. Ska bli så roligt.
Nu ska jag göra fler chokladaskar. Vi hörs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0