Kvällsvila.

Lång dag blev det. Men nu är vi tillbaka i stan....för någon dag. Måste tillbaka på lördag, men det är en annan historia. Efter min morgonpromenad blev det landet en stund igen. Men klockan 11 skulle jag vara på plats vid bikuporna i Bomled. Himla vad roligt det är. Kan knappt bärga mig tills jag får mina egna. Min mentor har tre kupor för tillfället. Två där han bor och en i skogen några kilometer bort. Vi börjar med att öppna varje kupa och sedan lyfter man ur ram för ram och tittar. Jag har inte så stor koll på vad han tittar efter i varje, men idag fick jag se honung, larver och pollen förutom alla tiotusentals bin. Det bara är min grej...jag känner det.
När jag kom tillbaka hade P doppat knäckebröd i ljus choklad. Jag fixade några fina askar och så åkte vi till Pyramidbageriet och lämnade några. Chefen ville ju ha ett första smakprov. De skulle ha personalfest i morgon så hela styrkan skulle få smaka. Undrar vad resultatet blir. Hoppas på bra betyg. Plockade sen ihop efter oss och strax innan vi skulle styra kosan mot stan kom Skumberg och Rami. Kramkalas. De ska ha lite semester i härliga Dalarna. Bra beslut. Nu har vi försökt sova lite "middag". P lyckades....inte jag. Annars är det tv som gäller för resten av kvällen.

Idag var hästhagen lite mer befolkad...behästad menar jag. Det är pappas kusar.

Här ska bikuporna stå när de kommer. Det behövs lite ihopplockning, men egentligen tycker jag att det är fint med de grånande trädetaljerna. Får väl lägga dem någon annanstans istället.

Här är en bild på Sweet Home Dalarnas första inköp. Liten och riktigt söt. Värd sin vikt i guld.

Kunde inte låta bli att ta en bild på "selkammarn". Det luktar så gott av läder där inne. Påminner mig om lukten från min barndom då både farfar och pappa hade hästar.

Sen kom Skumberg och Rami.....sååå roligt att träffa dem. Båda pluggar i Örebro, så det blir inte så ofta det hälsas på hos mamma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0