Chokladtemperering.

Idag har det tempererats hos oss. Ljus choklad den här gången. P är en riktig fena på det nu. Tänker tillbaks på vår period av pralintillverkning för 100 år sedan. Då var vi riktiga gröngölingar och lärde oss efter alla misstag att det får inte vara för kallt i rummet man vistas i....lärde oss också att varje form skulle putsas med bomull mellan varje tillverkning. Vad vi svor och provade...svor och misslyckades...och så lyckades vi också ibland. Nu för tiden tempererar vi bara till knäckebrödet....än så länge...vi har fler idéer.

Först ska chokladen smältas .....

...sedan ska den "dras" på marmorskiva till rätt temperatur....27 grader...

Sedan ska den värmas igen...till 30 grader...och då är det klart. Om man tempererar slipper man randig choklad. Dessutom kan kristallerna i chokladen lägga sig ytligt och göra den gråfärgad om man inte följer temperaturerna riktigt.
Skulle ju in till Lilla Europa idag och sälja in våra produkter. Ägarinnan var inte där....trots att hon skulle det, så det var bara att lämna alla burkar och påsar och hoppas på det bästa. Hon skulle titta på det i morgon.
Nu ska vi åka till Vansbro. Karamellfolket ska ha fler påsar med knäckebröd och dessutom ringde de en gång till och hade bara en flaska blåbärsglögg kvar, så de ville ha fler.
Kvällen ska ägnas åt Järnarevyn.....rapporterar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0