Nu har ni väntat va....?

Trodde ni inte att det skulle bli någon blogg idag? Jo då....jag har bara inte hunnit förrän nu. Tidigt i morse åkte jag till västerdalarna för att hjälpa min bimentor med den sista bikupan. Nu ska alla bin må så gott de kan under vintern. Vi har gjort allt som står i vår makt för att de ska överleva. Jag fick låna ett stetoskop...ni vet en sån där som läkarna använder för att lyssna på hjärtat. Den där "grejen" som sitter längst ut och som brukar vara så kall när den sätts mot ryggen, sen var borttagen. Man satte stetoskopet i öronen och så förde man in slangen i bikupan.....då hörde man om de levde. Det gjorde de. Det "susade" så fint där inne. Mer nervöst lär det väl bli under vintern när det är kallt. Jag kommer att sitta framför bikuporna hur många gånger som helst och kolla om det finns liv där inne.
Var också en vända till Snöborg och tittade på biodlingsattiraljer som var till salu på blocket. Det var inte så mycket som jag kunde ha nytta av, men lite blev det allt. Ska hämta det under veckan...om jag hinner.
P har ägnat dagen åt att göra klart alla papper som vi ska lämna till företag och butiker. Nu är det dags att lägga på ett kol. På fredag ska jag till vår första butik och sälja in lite goda marmelader. Spännande.
Nu då? Mat...jag är hungrig som en varg. Ska slänga ihop en räksallad...vi går ju på "fetdiet" just nu och det ska bli så gott. Ägg, räkor och majonnäs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0