Skärtorsdag i Orsa.

Orsa...skärtorsdags morgon....lugnt och stilla. Ett lätt brus hörs från stora vägen, där bilarna åker mot jobbet. Strax bredvid vår vagn packar Bokleif upp sina böcker och tidningar. Det är han....om ni kommer ihåg....som stod bredvid oss i Älvdalen förra året och som varit ute och supit hela natten och inte ville vakna när vi ruskade på bilen. Idag är han nykter...bredvid oss...på andra sidan ska mattväveriet eller Junis kryddor stå....huvva...hoppas på mattorna. Ingen av dem har kommit än, men det lär väl inte dröja.

Igår kväll, innan vi kröp in i bussen, var vi ute på geocatching. Något nytt vi just börjat med, men som vi länge pratat om. Man går efter en gps och letar små meddelanden eller bara en liten sak som människor gömt. Man får koordinater och lite ledtrådar...en karta och så får man leta. Det här finns i hela världen och vi började i Orsa! Skulle leta på Korpral Gifting. Han skulle ha en hemlighet nära sig. Vi hittade korpralen, men inget meddelande. Får försöka ikväll igen...annars finns det en "skatt" vid Orsa kyrka. Nytt och spännande...men tydligen ganska svårt.

Nu ska jag dricka lite kaffe...och sätta fart på toastgrillen för snart kommer det hungriga knallar som vill ha frukost. Vi är kända för att ha det bästa kaffet.

Hörs senare....kommer nog att ha tid, för i Orsa jobbar man inte ihjäl sig. Det blir nog en lugn tillställning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0