Längtan.

Idag har vi fått en liten föraning av munksäsongen. Bytte till vinterdäck på "lådan" eftersom vi ska ut på munkturné i helgen.
 När man stod där bredvid vagnen och småfrös...kände lukten från väggarna...munklukten, då kom det över en....längtan ut på vägarna igen. Kom att tänka på när man ligger i bussen och försöker somna efter en hektisk dag och kväll på någon plats....man hör småbusarna gnabbas utanför...man somnar tillslut och småfryser under natten...drar på sig ett extra täcke och somnar om som ett barn....på morgonen borstar man tänderna utanför bussen...vinkar åt "grannen" som just kliver ur sin sovplats (som kan vara en personbil, buss, husvagn, husbil eller inuti sitt marknadsstånd). På vissa platser är det en evig jakt på öppna, offentliga toaletter...hittar man ingen sån blir det till att leta upp en buske....och sist men inte minst, alla smygduschar på campingplatser. Knallelivet kan vara jäkligt jobbigt, lortigt, tungt och förvirrande, men på något konstigt sätt så älskar jag det.
I helgen ska vi till Vansbro...eller rättare sagt Sågen, utanför Vansbro. Det ska bli lite jippon i alla småbyar på finnmarken och vi ska vara med. Roligt ska det bli...om än lite ovant. Det är väl ungefär åtta veckor sedan vi stod i vagnen sist.

En bild från sommaren som gick...lugnet före stormen på Falukalaset. Observera så städat det är på marken....vid stängning kan jag säga att det mer liknar en soptipp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0