Campare är väl socialfall?

Guuud va det blåser idag.....och vi som skulle på utflykt! Det blir nog en innesittardag om det inte slutar.....
Vi hade planerat att göra något. Inte något stort och märkvärdigt...bara något litet....
Eftersom vi bor väldigt nära Borlänges bästa badplats tänkte vi ta en promenad dit och äta lunch/mellanmål. Vägen dit går längs med älven...under bron och fram till en liten fin vik av älven. Här badas det hela somrarna och det fiskas. Varje vecka under sommaren planterar de in ny fisk.
Idag skulle vi packa ryggsäcken med varm choklad och smörgåsar....men det blir nog utflykt hemma i soffan som det ser ut. Vinden viner runt vagnen och det rasar iskakor från taket. Jag har just satt på gasolkaminen som sprider en skön värme runt mig....ätit en nyttig frukost och ska snart krypa upp i soffan och bläddra i någon bok...eller tidning. P får sovmorgon....så länge han vill. Förmodligen kommer han upp vid halv tolv.....

Tänkte skriva lite om fördomar. När vi flyttat hit har vi ofta fått frågan varför....har ni dåligt ställt? Där bor det väl bara alkoholister och socialfall....kan man bo så? Var kommer allt från? Här på campingen bor det en salig blandning av människor.....precis som det gjorde i vårt hus/kvarter när vi bodde i lägenhet i stan. Det kanske bor någon alkoholist här...vad vet jag....kanske bor det också någon som får sitt uppehälle betalat av staten....vet inte det heller. Vad jag vet är att alla är vi olika och just vi har valt det här sättet att bo på....utan socialbidrag eller fylleslag dagarna i ända. Det passar oss. Det är lugnt...det finns människor att umgås med om vi vill...det finns alla bekvämligheter och vi har inte större än vi behöver. Som det känns just nu så kommer vi att bo här tills vi blir gamla och sjuka och inte kan bo kvar...men vem vet vad livet har i bakfickan...kanske dyker det upp nya spännande alternativ som vi inte kan motstå, men just nu är det här det bästa.

Ska ta den där stunden i soffan nu.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0