Bisyssla.

Nu när jag ändå är i farten, så passade jag på att åka hem till min bimentor. Där var det intressant värre. Han talade om för mig vad jag behövde inför säsongen och lektionerna. Jag måste köpa handskar och slöja. Ni vet....så man ser ut som en marsmänniska. Bikupor är en dyr historia. En ny kostar ca 3000 kr, men han ringde en bikompis som skulle se om han hade några begagnade han kunde sälja till mig. En annan sak som kan bli svårt är att hitta bisamhällen. Bin får ju inte flyttas utanför kyrksocknen. Dvs...jag får inte köpa bin från t ex Borlänge om jag ska ha bikuporna i Vansbro. Nu hade min mentor en till bikompis som har sina bin på finnmarken. Hon kanske kan sälja några samhällen till mig. Två kupor är bra att börja med. Kul ska det bli. Om en till två veckor är det varmt nog att börja med bina. Då ringer han efter mig och jag får börja mitt nya biliv. Fick massor av lektyr att fördjupa mig i. Så det är bara att börja läsa. Nu väntar vi in regnet....som inte verkar komma. Synes.

Här sitter Mamma Mu och Kråkan. Dom väntar på Gorma!!!!


Kaffemuggar i tusental.

Nu lyser solen över västerdalarna. Men till kvällen blir det regn....det gör inget. Då kryper vi in i stugan och myser. Just nu sitter vi i Vansbro och fikar. Vi har varit till Nimatopaal och handlat strössel. Till vår stora glädje...och framför allt deras glädje så köpte vi upp deras gamla lager av kaffemuggar. Det var inte meningen, men priset var så bra att vi inte kunde motstå. Muggarna är lite större än de vi tidigare har så nu ska vi börja med smaksatt kaffe i stora muggar. Vi utökar sortimentet! Det fick inte plats i bilen så vi fick åka två vändor från Järna till Duvnäs och lasta ur. Elis tyckte det var bra.....han fick ju sitta i mitt knä i framsätet.

Jag och Elis tog en promenad till kallkällan vid vår sjö. Där finns det rent vatten att dricka om man är törstig. Någon har hängt dit en mugg att använda. Den ligger efter vägen, men är ändå inte så lätt att hitta. Den källan har jag druckit ur under hela min uppväxt....varje gång vi har passerat. Det är barndomsminnen det.

Vi hittade också en sten med ett hjärta på. Någon gjorde mig lite glad. Jag ska inte visa en bild på alla andra stenar som fanns i närheten. Jag vet inte vad ni tycker om groteskt målade stenar, föreställande troll och andra oidentifierbara figurer, men jag tycker inte om det. Hjärtstenen kan jag tänka mig att titta på....men inte mer. Nu ska vi köpa godis. Hörs senare.


Pigg och glad.

Morgon i skogen. Jag och Elis har tagit en morgonpromenad. Det är lite duggregn i luften, men jag hoppas att det går förbi. Natten har varit lugn...inga björnar nu heller. Idag ska vi till Nimatopaal och köpa mer strössel till våra munkar...om de har öppet vill säga. Sedan ska vi köpa massor av helggodis hos Godisfolket! När det är uppätet mår man pyton, det vet jag...men det är ju så gott. Gårdagen ägnades ju åt trådgårdsarbete...det blev så fint. Vilken skillnad det är att göra fint innan allt har börjat växa. Man ser allt på ett bättre sätt. Nu är gården fin och vi kan bara vara resten av helgen.

Under städningen igår hittade vi ett fågelbo i ett av uthusen. Det får vara kvar ifall någon har skrivit hyreskontrakt i år också. Det var då ingen som flyttat in än.

Kan inte låta bli att visa er vilka fina färger det finns här nu...trots att just inget börjat växa. Mossan trivs i alla fall.

Först i säng på kvällen var........P och Elis....som vanligt då.

...och här har vi Halsjön tidigt i morse. Visst är det fint? Nu ska jag och Elis äta frukost. P tar väl sin senare...som vanligt!! Vi hörs framåt förmiddagen då. Ha de bra.


Kvällsmat och vin.

Nu lider det mot kväller.....och vi fortsätter att njuta. Det är fortfarande bara fåglarna och eldens sprakande som hörs. Jag har kokat ratatoille i timmar och snart ska kycklingen läggas på grillen. Väntar bara på att glöden ska bli klar. Elis ligger på trappan och tittar ut över sjön och P, som dykt upp, strosar just nu runt på tomten och inspekterar. Han brukar tillbringa den mesta tiden här med att sova. Jag tror han slappnar av så totalt att han blir så trött. Jag gläder mig fortfarande åt samtalet med chefen på Pyramidbageriet. Vilken tur vi har, som fick sån respons.

Ser ni lyktorna som hänger i eken? När det blir mörka kvällar brukar vi tända dem. Det lyser så mysigt. Nu ska jag hälla upp ett glas vin. Syns i morgon.


Jippieeee!!!

Nu har jag varit till Pyramidbageriet. Fullträff! De blev eld och lågor. Så nu kör vi. De tyckte att det var en riktig bra och rolig idé. Vi skulle få ett bra pris på brödet och de kunde hjälpa oss med kontakter om vi ville. Så nu är jag 100% på gång.


Klubbad oxe.

Inatt har jag sovit som just en klubbad oxe. Gud va skönt. Har inte svettats ett dugg och jag vaknade 6.45. Härligt. Ingen björn har druckit vatten ur hinken på trappen och inga råttor har sprungit i väggarna. Så nu njuter vi av en härlig morgon, jag och Elis. Elden sprakar i spisen och kaffet är upphällt. Solen lyser med sin frånvaro, men vad gör väl det. Ska snart ta ett varv runt ägorna för att se vad som är mest akut. Senare ska vi åka in till Vansbro och köpa lite sättpotatis. Ska också försöka hinna med att åka till Pyramidbageriet och höra om vi får använda deras namn tillsammans med vårt doppade knäckebröd.

Här är dagens lunch. Ska koka Britt-Maries ratatoille. Gud va gott det ska bli.

Så här såg stugan ut just efter att vi kommit. Vädrade ut vintern en stund.

Och här vädrade jag bort all råttlukt....efter att ha borstat bort alla råttlortar, från sängkläderna.

Vi hörs om en stund. Nu ska vi äta frukost och njuta en stund innan vi börjar med dagens aktiviteter.


Om alla kunde få känna....

...lugnet här ute i skogen. Det är helt tyst. Bara flugsnapparna som kvittrar då och då...och så elden som sprakar i öppna spisen. Här hittar man tillbaka till sig själv. Helt ensamma...jag och Elis. Underbart. Stugan börjar bli uppvärmd och jag har just kokat kaffevatten över den öppna elden...ätit en smörgås med räkost på. Den var från förra året och har övervintrat här i stugan. Konsistensen var lite si och så...men den smakade precis som vanligt, så det gick ner.

Mina terapiormar ligger också kvar där de ska. De har jag placerat ut för att inte bli så rädd om det kommer en riktig. Ska liksom vänja mig och jag tror det funkar. Vi har sett orm här varje år, så det lär finnas några. Men, man kan ju förstå att de också vill vara här där det är så vackert mitt i skogen.

Som jag sa, så har jag just kokat kaffevatten över elden. Nu klarar jag mig till i morgon. Termosen håller det varmt så jag kan ta mitt morgonkaffe utan att koka nytt.

Vill bara till sist visa vilken underbar utsikt jag har från dasset. Kanske ska städa bort lite omkullblåsta hinkar och så...men annars kan man sitta där och titta ut över sjön. Nu ska vi bara njuta...lyssna på radion, dricka lite kaffe och sen ta en kvällspromenad i skogen innan vi kryper ner i sängen och somnar i brasans sken. Vi hörs i morgon. Njut av livet....det gör jag.


Råttornas julafton.

Så där ja....nu var vi på plats...jag och Elis. Gissa om vi njuter. Njutit har skogens alla råttor och möss också gjort under vintern. De hade lämnat en massa spår efter sig. Bl.a råttlortar och en massa hål i våra täcken. Tänk vad skönt de ska ha haft det under denna bistra vinter. De måste ha gonat ner sig bland lurvet i täckena och sovit skönt tätt tillsammans. Men nu är de nog ute och springer av sig i skogen. Vi såg då inte en enda levandes.

Så här såg ett av våra täcken ut när vi kom till stugan idag.
Växterna har börjat röra på sig också. Det spirade både här och där. Ska försöka ta bort lite vissnade löv och kvistar i morgon....om vädret tillåter.

Tibasten är då helt otrolig. När allt annat inte ens tänkt på att börja växa...då står den i full blom. Mitt bland alla gråtoner sprider den färg i naturen.

Backsippan har också tittat fram. Visst är den vacker?


Sist och minst står Blåsippan där och lyser. Som små fina blåbärstuvor lyser den upp det torra fjolårsgräset.

Hög mysfaktor.....sprakande brasa. En sån ska jag somna till ikväll. Det bästa som finns.


När allt var ordnat i stugan gick jag och Elis ner till sjön och hämtade diskvatten. Tog en bild på den vackra utsikten...med alkottar i förgrunden. Nu ska vi bara njuta. Höres.


Hemma!!

Nu har jag och Elis mellanlandat i Vansbro. Kroppen får ett stilla lugn när man åker nedför Skamsbergsbacken. Hemma!! Underbart. Nu ska vi äta lite. Vi ska också titta igenom glasburkarna som levererats hit. Hoppas att allt är helt. Om en timme eller så ska vi åka vidare mot skogen. Längtar efter att öppna dörren och få vädra ut vintern....att få plocka fram krattor och hackor och att gå runt bland alla rabatter och se vad som tittar fram.

Erik och Millis på akuten under natten som gick.

Flaskor och burkar....som snart ska fyllas med världens godaste marmelad och olja.

Elis vilar efter resan. Snart väntar skogen.


Skogen.....

...väntar. Underbart. Nu ska jag bara ta en dusch efter träningen och sedan bär det av till älskade västerdalarna. Hem!! Kan bara meddela att i morse var det första gången på flera år som jag vaknade av att klockan ringde. Kan det bero på att jag var uppe så länge tro? Om det är det så får jag börja lägga mig senare på kvällarna helt enkelt. Jag lovar att blogga hela tiden jag är i stugan. Ni ska få veta allt om hur det ser ut i rabatterna, hur många ormar jag ser och hur lycklig jag blir av skogen. Höres om ett par timmar igen då.

Nattuggla.

Nu är ni väl förvånade va....ni som vet vilken tid jag brukar lägga mig? Klockan är 00.27 och jag sitter här. Varför? Jo, jag har just kommit från akuten på Falu lasarett. En viss liten Millis hade pysslat lite för häftigt och råkat slinta med kniven.....fem stygn i lilla tummen och ett bandage stort som ett hus blev det. Hoppas de får sova ordentligt där borta på Hushagen. Om inte annat av utmattning. Tar och slänger mig i sängen nu....syns efter träningen i morgon bitti. G´natt.


I morgon kommer Elis.

Kommer ni ihåg Elis? Hunden som P trodde hette Lisa. Han kommer i morgon...ska med mig till skogen. Va roligt det ska bli. Lite sällskap i storskogen. Men först ska vi mellanlanda i Duvnäs. Det är ju där som Sveriges smarrigaste marmeladfabrik ska ligga...ja, försäljningen ska delvis skötas därifrån. Själva tillverkningen blir ju i Hulån, någon kilometer därifrån. Det har kommit en leverans av glasburkar idag. B ringde och talade om att det stod 120 kilo burkar och flaskor på hennes gård. Kul!! Dagen har varit stressig. Städning, handling, munkförsäljning och urpackning ur buss...ipackning i den andra bilen. Har också lastat in den där fina byrån i bussen. P kommer ju efter på torsdag och då tar han med alla möbler som ska till västerdalarna. Sovdags....hörs i morgon. Håll tummarna för fint väder.

Vårkänning.

P har fått problem...fler än de han normalt har. Läkaren har talat om för honom att han har allergi....mot katt, hund och björn!!!! Björn, sa jag. Är du säker? Ja, sa P. Konstigt....då får du passa dig så du inte springer på en björn ute i skogen. Du kan ju dö av en allergisk chock! Men vänta.....det kanske var björk han sa!! Så nu har vi inhandlat vårens medikamenter. För det verkar vara mycket björn i faggorna, med tanke på näsdroppet hos P.


Kan det bli vackrare?

Vilken underbar morgon det är. Har just kommit från soptippen.....ni vet...min älsklingsplats här i Borlänge. Lite sopsortering så här på morgonen skadar aldrig. På hemvägen kunde jag inte motstå den bedårande utsikten över älven ner mot Bullerforsen. Visst är det fint? En som också var ute så tidigt på morgonen var lilla Hampus, hans kompis och matte. Han undrade nog vad jag pysslade med. Men en bild ställde han gärna upp på. Nu är det kaffe och packning inför stughelgen som väntar. Ska väcka P om en stund, men först ska jag bara njuta av lugnet och tystnaden. Vi hörs om en stund.


Åh...soffan....

...om jag orkar. Gud va trött jag är. Fattar inte varför egentligen. Kan det bero på frisk luft eller kanske munkångor. Har varit till Erik och Millis och identifierat lite kött?!! Gick skapligt tror jag. Nu har myskläderna åkt på och tvsoffan väntar. Kommer garanterat att somna framför apparaten. Morgondagen ser lika ut som dagen som just gått....tror jag. Man vet ju aldrig vad som väntar. Men, jag ska packa för min minisemester i stugan. Då blir det lite roligare blogg tror jag. Ni vet...ormar, björnar, vargar och jordgetingar!!! Vi hörs i morgon då. Kram på er.

En vanlig dag på torget....

...men lite ovanlig är den allt. Det har kommit två nya knallar idag. En som säljer kepsar och en som säljer smycken. Det är bra...och i morgon fyller finska delikatesser på med sin vagn. Det börjar likna något. Kul! Kul var det också att ett par som köpte kaffe och munk av oss liknade köpet och smaken med ett besök på Berns!!! Det var inte illa va? Jag är hem en stund för att tvätta och ta tabletter. Har haft några "skjut mig dagar"...betyder att det har gjort fruktansvärt ont. Men det går ju i skov, så det ska väl snart gå över. Nu ska jag tillbaka till torget med alla kläder, grönsaker, smycken, munkar och kepsar. Vi hörs om en stund. Tar datorn med mig i fall det händer något extra roligt. Synes.


Kattont....

...i magen. Vaknade av att katten spydde i sovrummet. Inte i sängen, som tur var, utan på golvet. Vilken start på dagen för honom. Själv har jag sovit ovanligt bra i natt. Hörde inte när tidningen kom...och det är ett gott tecken. Vi pratade lite gamla minnen igår kväll igen. Ni kommer väl ihåg den där natten vi låg och pratade kvalitet på hushållsassistenter och telefoner? Igår pratade vi om att förr fanns det festis i trekantiga tetrapack....och raketost!! Kommer ni ihåg raketosten? Varför tar allt bra slut?

Nu ska jag träna och jobba en stund. Ska även lämna in bussen på punkteringsreparation och så ska jag till banken....men sedan syns vi. Ha det så länge.


Det doftar förr....

...i vårt hem. Jag menar, det doftar som det alltid gjorde för några år sedan. Då, när jag hade tid och inspiration till att måla och vara kreativ på alla sätt och vis. Jag har blandat en burk äggtempera. Äntligen! Nu ska det bli måla av vilken dag som helst. Enda kruxet så här långt är att jag inte har någon nylonstrumpa att sila den igenom. Får väl fråga någon tant på stan i morgon om jag kan få ett par....nej, jag får nog köpa mig ett par. Det går bäst att sila genom en sådan. Sen ska den stå och "mojsa" ihop sig i några dagar, sen blir det målning. Jag riktigt längtar. Blandningen består av kokt linolja, ägg, balsamterpentin och vatten. Sedan blandar man i färgpigment och rör om ordentligt...klart! Vi har varit ner på torget och ställt upp vagnen inför morgondagen. Abbe och Britt-Marie var också där och byggde. Hoppas på fint väder. Enda missen idag var punkteringen på bussen. Attans...fler utgifter. Det fixar vi i morgon. Har vattnat kryddorna som växer sig stora...hoppas jag, gått ut med soporna, sagt gonatt till Virre och nu är et gonatt för mig också. Ha det bra alla....syns i morgon.


Första grillade i år.

Den första grillade köttbiten för i år ligger så gott i magen. Vi stannade på vägen hem från Norberg och slog igång engångsgrillarna. Vem har uppfunnit något dylikt? Skitgrillar. Är det någon som någonsin fått en fin glöd på en engångsgrill? Inte jag i alla fall. Nu ska det inhandlas en sån där grill som ser ut som den är tillverkad av en gammal målarfärgsburk. Liten, smidig och säkert bra. Den får plats i bilen och jag tror att de är kanon. Nåväl...det blev grillat till slut även om det tog sin tid. Lämnar lite bilder till er på vår väntan på maten.
Norberg var väl si sådär....liten men naggande god. Det hade varit mycket folk igår...något mindre idag. Vet inte om det är någon idé att söka dit. Vi är ju nöjda med Falun. Matte var där med sitt tivoli. Han var nöjd och passade på att visa oss de ommålade vagnarna. Vad fint det blev!! Bilder på det också. Vi höres om ett tag.

Kommer ni ihåg karusellhästarna som jag visade er för flera veckor sedan? De skulle putsas och få ny färg. Så här vackra blev de!!


Snabba ryck...

...i den här familjen. Nu drar vi till Norberg och kollar in marknaden där. Vi har aldrig lyckats få plats, men trägen vinner. Ska se hur det ser ut. Vi tar med oss grillköttet och äter på någon fin plats efter vägen.

Tänkte visa vad vi har i köket just nu. 40 kilo choklad. 20 till att doppa munkarna i och 20 kilo fin belgisk choklad att doppa pyramidknäcke i. Kan det bli bättre? Nu åker vi. Talar om när vi kommer hem hur det var.


Man behöver inte gå över ån....

...efter vatten. Tog min morgonpromenad för att leta efter något jag kunde ta kort på till bloggen. När jag gick där och tänkte kom jag på att det jag vill skriva om fanns där hemma. Igår kväll ringde grannen på dörren. De skulle få låna vårt källarförråd och undrade om det var tomt nu. Det var det inte. Det stod en gammal byrå kvar där nere. Vi kånkade upp den och jag tänkte att vi får väl köra den till Vansbro när vi får tid. Men nu kom jag på att visst ska den till Vansbro, men inte in i någon lada för förvaring....visst skulle det vara fint att ha den i vår gårdsbutik och ha varor i? Den kan stå med lådorna lite öppna och fyllas med smått och gott som är till försäljning. Jag tycker att det är en kanonidé. Har inte frågat vad de andra tycker, men hoppas på respons.

Idag ska vi gå ner till älven och grilla. Det är så fint där och det blir nog riktigt grillväder ser det ut som. Jag ska också blanda till den där äggtemperan som jag talat om. Nu måste det bli av. Måste ju måla den där fina gubben någon gång. Nu ska jag ta lite kaffe och yoghurt. Hörs snart igen.


Åh vilken dag...

...det har gått för fullt hela dagen. Har sockrat med ena handen....chokladat med den andra...gjort deg med högerfoten....stampat takten med vänsterfoten och kokat kaffe med bara blicken. Det ni. Skämt å sido...det har gått bra idag. Skönt! Man blev ju lite orolig när de två första platserna på säsongen visade sig bli så dåliga. Men, Falun blev kanon. Vi har inte ens hunnit på toa under tiden. Så, nu är vi helt slut. Ska faktiskt ta ett glas vin tror jag. Det var lite aktiviteter på stan också. Man fick rösta på finaste Kårebocken. Jag vet inte vem som vann, men visar er i alla fall  några stycken. Oj då...är klockan så mycket...Körslaget!!! Återkommer.


Pust....

JAG ÄLSKAR FALUN......hinner inte skriva mer just nu. Höres.

Nattmara.

God morgon....svettig natt igen..å så en fruktansvärd värk. Attans. Men, jag måste klara dagen. Det ska väl gå hoppas jag. Idag är det våryra igen i Falun. Räknar med körigt. Så vi får se hur mycket jag hinner blogga under dagen. Blir det svårt så får ni veta dagens aktiviteter när jag kommer hem igen. Vaknade 3.40 och hörde att Virre somnat från sin talbok. Det var en tant som tuggade på där inne och han sov som en stock. Jag och P passade på att ligga och prata en stund. Vi pratade om hur bra det var förr. I alla fall vilken kvalitet det var på sakerna man köpte. Bilarna var gjorda av plåt...inte plast som det är nu. Och telefonerna...det enda som kunde slå ut en telefon var åskan. Nu håller dom ett år, sen är det dags att köpa nytt. Likaså hushållsassistenterna. Rejäla don som höll i generationer. Vi köper ju in alla vi kommer åt för vi behöver dom till munksmeten. Alla ser oanvända ut och tjänar sitt syfte i evigheter. De nytillverkade är gjorda av plast och är inte alls lika starka. Visst var det bättre förr? Nu ska jag dricka lite kaffe, läsa morgontidningen och sedan väcka P.Bilden är från Röda vägen tidigare i morse.  En ny dag börjar. Höres.


Hemma igen.

Det har varit en bra dag för munkvagnen idag. Värre var det med min nacke...den har inte haft en bra dag. Piller är det som gäller nu, liksom stödkrage och Tensapparat. Illa!! Vi är ganska trötta och slitna. Det är nog ovanan som gör det. Det har gått för runt hela tiden idag. Lite jobbigt men roligt. Kvällsmaten är avklarad liksom disken och tillverkning av toasts och baguetter. Vissa har redan parkerat sig i soffan...se bild. Nu är det potatisläge i soffan. Höres.


Rapport.

Som ni kanske förstår så har det varit lite körigt idag. Skulle ju uppdatera hela dagen, men ni ser ju.....Nu börjar det i alla fall dra ihop sig till stängningsdags. Sänder med en bild på ett stackars knallebarn...ni ser vilket liv de har. Vi hörs lite senare ikväll.


På plats.

Nu är vi framme och beredda på köerna...haha. Hoppas! Nätet är lite segt här, men jag ska försöka ge er nya rapporter hela dagen. Vi har vår vanliga plats. Det finns bara ett ställe i centrum som har den ström vi behöver och det är vid stora torget. Kan inte bli bättre. Så, här står vi varje gång vi är i Falun. Har redan haft några kunder och så har Abbe och Britt-Marie(dom med kläderna) varit förbi. Hörs snart.


Frukost och sol.....

...vilken bra början på dagen va? Idag blir det kanon tror jag. Natten har varit svettig och jag kunde inte sova till en början. Gick ett varv i Soltorgsparken för att få lite luft....då var klockan halv tolv. Sen har jag sovit skapligt. Nu ska jag strax väcka P och så drar vi till Falun på Våryra. Tar med mig datorn, men lovar inget. Om det blir mycket folk hinner jag inte blogga, men annars får ni höra hur vi har det. Skickar på er en bild från min frukost....det är nog den nyttigaste jag ätit på länge. Då kanske ni förstår hur det brukar se ut. En kopp kaffe på sin höjd. Höres senare då?


Ännu en dag....

Så var då ännu en dag till ända i Mariamarmelads liv....Trött och lite sliten, men ändå vid gott mod! Idag har jag varit trött. Vaknade ju vid 02.45 i natt...nu kan man ju inte ens skriva morse längre, utan det är ju natt då. Shittt!! Ok...var i alla fall ute och gick vid femtiden så dagen har varit lång. Idag stod fiskgubben på torget. Lasse heter han. Vi brukar stå när han kommer men det skulle ju bli så tråkigt väder idag, så vi lät bli. Gick ner en stund för att koka lite kaffe åt honom, och snacka bort en stund. Kvällen har ägnats åt att frakta munkvagnen till Falun. Nu är den på plats och vi räknar med mycket folk och kanonväder i morgon och på lördag. Våryra....ja nog är det vår alltid...och ganska yr är jag också. Sängen lockar som ni kanske förstår. Hörs i morgon med rapporter från Falun. God natt.


Bästa jobbet.....


Har letat och letat i flera morgnar nu...men så idag hittade jag dem. Här ser ni Ann-Britt och Göran. Enligt mig så har dom världens bästa jobb. Jag vet ju inte egentligen vad de tycker, men jag skulle då vilja byta ibland. Jag tror att de gillar det också för de är alltid glada. Det är de som ser till att vi får så fint i stan....ja, det är väl fler som fixar och donar, men det är just de här två som jag känner. Det är en jäkla fart på dem och fint blir det. Ibland kommer de ner på torget och inhandlar några munkar och pratar bort någon minut. Alltid trevliga. Ska nog fråga om jag får prya hos dem. Idag planterades det i Liljekvistska parken....kanonfint!!! Själv har jag just kommit från träningen och det gick bra. Har fått låna en sk Tensapparat. Den ska jag använda hemma och ge mig själv elektriska stötar. Har inte vetat riktigt hur ofta jag skulle använda den, men nu sa min sjukgymnast att jag ska ha den varje dag. Får väl försöka få tid till det då. Höres.


Attans....

...lika tidigt idag också. Trots att klockan bara är 5.40 så har jag hunnit äta frukost och läst aftonbladet på nätet. Vilket visar att jag vaknade jättetidigt idag. Fattar inte hur det här ska gå. Kommer aldrig att orka hela säsongen om jag inte får sova ordentligt. Måste ta tag i detta nu. Idag är det träning som gäller...i alla fall nu på morgonen. Om vädret blir vad de lovat så blir det ingen försäljning på torget idag. Det skulle bli regn och blåst. Men, till kvällen drar vi vagnen till Falun. Där är det våryra fredag och lördag. Första gången vi är med. Hoppas det går bra. Vi avstod Orsa i år för att prova Falun istället. Kan vara bättre...vi får se. Höres senare.

Radiointervju

Om det fungerar som det ska så börjar inspelningen ungefär 5 minuter in på programmet.
Det är intervjun från Radio Dalarna som gjordes tisdag och sändes onsdag den 21/4

http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2323282&BroadcastDate=&IsBlock=


Kökstjänst.

Hej igen. Nu har vi producerat lite godsaker i köket. Virre har bakat muffins och jag har doppat pyramidbröd i choklad. Jag gjorde också klart en ask så att ni får se hur det blir när det är helt klart. Asken innehåller 150g doppat knäcke. Kortet som sitter på har jag skrivit för hand nu, men det ska naturligtvis tryckas så att det blir riktigt fint. Vi ska ju inte sälja några halvdana saker utan förstklassigt.......Om en stund ska jag blanda ihop lite äggtempera. Ska måla en gubbe på prov. Det är en grovt handtäljd tomte/gubbe som vi kanske ska ha i vårt sortiment. Gör en klart så får ni se hur den blir. Men ni kan inte få se den idag eftersom temperan måste stå och "gona ihop sig" några dagar innan den kan användas. Nu ska jag först laga lite mat. Kommer tillbaka.


Choklad.

Hallå där...skulle ju doppa bröd i choklad idag, men kom på att det var bättre att beställa den riktiga chokladen istället. Så, nu har vi beställt mörk choklad från ett riktigt seriöst företag. 64% kakao...finfina grejor är det. Ska i alla fall doppa lite för eget bruk i kväll. Virre ska baka muffins. Han börjar bli en riktig företagare. Säljer muffins till kompisarena i skolan. Rapporterar senare.


All reklam är bra reklam.

Ja...det där gick väl bra? Nu har det sänts...intervjun med oss från igår. Tyckte att vi gjorde riktigt bra ifrån oss. Allt kom med och inte var det speciellt pinsamt att höra sig själv heller. Så nu väntar vi oss rusning på torget......KÄNDA FRÅN RADIO DALARNA. Haha.....Höres.


Hej på er.

Vill bara säga god morgon. Har just skjutsat Virre till bussen och nu väntar jag på att Ica maxi öppnar. Ska dit och inhandla lite Pyramidknäcke som ska doppas i choklad. Sen ska det förpackas i våra fina askar och därefter säljas till alla som vill ha. Annars är vi lediga idag. Ska bara slöa tror jag....men kom just på att dammsugaren måste fram. Vi hörs om en stund igen.


Nydonad.

Nu har jag gjort allt jag sa att jag skulle göra...och lite till. Jag har ringt min bimentor. Han hade väntat på att jag skulle ringa, och det var ju bra. Betyder att han verkligen vill att jag ska lära mig allt om biodling. Har beställt flaskor och burkar till marmeladerna. Dom levereras om några dagar. Kul! Dessutom har jag alldeles själv färgat mina ögonbryn....på tiden va? Blev riktigt bra tycker jag. Nu undrar man ju varför man betalat dyra pengar för detta i alla år...när det var så lätt. Ett steg på väg mot min kvinnlighet. Farväl manhaftiga fruntimmer!!! Har också förberett för i morgon, då jag tänker doppa knäckebröd i god choklad och packa det i våra "svepaskar" för försäljning. Nu börjar vi komma igång tycker jag. Dusch på gång. Synes.


P4....10.00-11.30.

Gissa om vi fick lov att göra om intervjun....det hade blivit fel på inspelningen. Å jag som var så glad att det var över. Men det var bara att bita i det sura äpplet och ta omtag. Det bästa var att vi fick reda på när det skulle sändas: Radio Dalarna P4. Någon gång mellan 10.00 och 11.30 i morgon. Höres...ska bara fixa laxen först.

Färgprakt på torget.


Så här ser det ut på torget idag.......massor av goda frukter och grönsaker.

och massor av fina kläder...vill haaa!!!!B&B kom och fikade en stund. Det var ju roligt....de hade varit till polisstationen för B hade slarvat bort sina nycklar och någon vänlig person hade hittat dem och lämnat in. Det börjar bli mycket nu....har funderat på om vi ska förbjuda dem att åka utanför kommungränsen. Ett ännu bättre alternativ är att sätta elstängsel runt gården och ha dem där inne. Så kan vi handla mat till dem och titta till dem ibland. Om de skulle försöka smita så skulle larmet gå och vi fick åka dit och valla in dem igen. Synd om brorsan bara som bor närmast. Nu är det tvättvikning en stund...å så torget igen. Höres.


Precis vad vi behöver.

Det här är Johan Thoren från Radio Dalarna. Han kom fram till oss på torget idag och frågade om han fick intervjua oss. Om det är något som ger mig skakningar så är det att prata i radio, men vad gör man inte för lite gratisreklam......tyckte att det gick bra faktiskt. Vi svarade klart och tydligt på alla frågor...precis som i skolan!!!! Vet inte när det skulle sändas...så vi får väl sitta och lyssna på webradion alla kvällar den här veckan så vi får höra. Kul va?!


Nu räcker det....

...4.09 vaknade jag. Shitttt!!! Jag trodde att det var riktigt gamla människor som vaknade den tiden. Hur ska jag tolka det...att jag är gammal. Ja, det börjar jag väl bli, men 4.09!! Hade hunnit baka bullar och städat hela lägenheten innan någon annan vaknat...om jag velat. Nu låg jag kvar i sängen till 5.30. Alltid något. Om en stund ska jag skjutsa Virre till bussen, åka till vårdcentralen med mig själv och så stå på torget under dagen. B&B kommer och fikar på förmiddagen. De skulle ta en tur till stan idag. Kusen behövde nya vårskor. Idag ska jag också ringa bimentorn. Spännande. Snart börjar det....biodlingen. Ser mig själv knallandes omkring i vit overall med en sån där hatt med "flor" på. Det är jag det!! Och dom där syltburkarna jag skulle beställa, det ska jag försöka göra idag. Hörs om en stund igen. Nu är det kaffe som gäller.


Mätt och belåten.

Kväller. Skönt. Idag har jag frusit och svettats. Typiskt vårväder alltså. -1 i morse och hur varmt det var i solen på dagen, det vet jag inte....men hett var det. Nu har vi ätit kvällsmat. Stuvade makaroner och stekt falukorv. Hur gott är inte det då? Ibland vill man bara ha....När jag stod och stekte korven började jag tänka på färgen på den. Visst var den väl mer korvfärgad förr? Jag menar, sådär falukorvsröd. Nu är den grårosa....finns den färgen verkligen? Likaså har jag tänkt på ärtorna...gröna ärtor var skrikgröna förr. Nu är dom mellangröna. Ja, burkärtorna från förr var grå...det kan jag hålla med om...men dom var i alla fall goda. Nej!!!...fram för rätt färg på maten. Vänta bara till alla marmelader blir klara. Då ska ni få se på färg...äkta livsmedelsfärg. Synes gott folk!


Huvva va kallt.

Tror att vi går mot en ny istid. Svinkallt ute. Är nu hem och sätter på mig långkalsonger...det behövs verkligen om man ska stå ute hela dagen. Tränigen gick bra...inga krusiduller där inte. Abbe och Britt-Marie håller på att packa upp sina kläder på ställningarna och grönsakerna är på plats. Blir nog en fin dag idag. När jag gick ner på stan i morse fick jag en sån där chocktanke. Har ni fått en sån någon gång? Man går där i godan ro...och så helt plötsligt undrar man om man verkligen satte på sig byxorna innan man gick ut. Den tanken har jag fått ett flertal gånger. Den tusendels sekund det tar innan man böjt huvudet neråt och tittat,om byxorna verkligen kom på....den tiden känns som en evighet. Nu har man ju alltid satt på sig dem...men vad skulle man göra om det visade sig att man glömt? Å jösses...vilken panik. Det blev väl gatlopp hemåt och sen satt man väl inne i några veckor med blossande kinder och hoppas på att ingen såg en......Pöss på er.


Åh...härliga morgon.

Så här glad och sprallig känner jag mig idag. Underbart. Ska snart ner på träning och sedan är det torget som gäller. Jag hoppas att jag får lite ledigt en stund då och då för att åka hem och blogga. Vi får väl se vad dagen har att erbjuda i övrigt. Torget kan ju vara ganska så dött, men idag är grönsaksförsäljarna där liksom kläderna....hoppas jag. Det är alltid roligare med sällskap. Skriver mera senare.


Go å glá....

Nu så skrattar vi igen. Blev lite orolig där ett tag, när det inte kom folk på fredag och lördag. Ordningen är återställd. Idag ville de ha munkar...till vår stora glädje och konkurrenternas stora förtret. Ska inte gå in på här vad några sa om någon av de andra som också sålde munk...men vi sträckte på oss rejält. Nu har vi diskat, ätit och duschat. Soffan väntar...eller rättare sagt...sängen väntar. Syns i mörgo.... Förresten...Brage spelade 0-0.


Första hemma!!

Idag spelar vårt lag, Brage, sin första hemmamatch för säsongen....i superettan...å vi står här och jobbar. Våra säsongsbiljetter ligger i insläppet och väntar på att hämtas ut, men det blir inget av med det idag. Synd!!! Vi hoppas på vinst...och det blir det väl så klart. En som definitivt ska på matchen är lilla Denise, som rullade förbi vår vagn, färdigklädd för att heja fram bästa laget.


Booom!!!

Nu har vi fått veta att smällen vi vaknade av i natt, var en dynamitsmäll. Någon hade satt dynamiten på fotbollsmålet uppe vid Maserhallen och tänt på. Nära oss alltså. Undra på att vi vaknade. Så nu ser målet ut som plockepinn. Till vilken nytta undrar man. Skäms!!


Idag då?

Hej på er. Idag ska det väl ändå bli fint väder. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Tivolit har halva priset på karusellerna idag, så det ska väl locka lite folk. Gårdagen var en liten besvikelse för de flesta knallar. Ingen sålde riktigt bra och några har till och med åkt hem. Vi som stannat hoppas på en bättre dag idag. Klockan 18 slutar det och då tar vi vagnen och drar ner den till torget. Vi har ju våra torgdagar måndag och tisdag. Det är bara att kämpa vidare. Natten har varit lugn...tror vi. Både jag och P vaknade av en riktig smäll. Det lät som en explosition, men när vi tittade ut såg vi inget och jag har åkt runt stan nu på morgonen och såg inget där heller. En till sak att göra före 50 ska ni få också. Jag vill åka Hurtigrutten. Det är en dröm jag haft länge och det ska väl inte vara så svårt att genomföra om man ger sig katten på det. Det är ju inte så långt dit och man kan ju åka bil eller buss dit, nu i asktider. Jag ska väcka P nu för jag tror att vi kan sälja lite kaffe till alla frusna knallar så här  tidigt på morgonen. Igår hittade de till oss. Många köpte både toast och baguetter...men kaffet går bäst. Vi hörs under dagen...om gud vill och linan håller.


Trötter.

Tja...så här såg vår kväll ut framför Körslaget. En festis och en öl. Gissa vilken som är min. Trötta och slitna av all frisk luft....jag menar rapsoljeångor ligger vi utslagna i varsin soffhörna. Ska bara ta oss till bingen och somna som små grisar. Laddar inför morgondagens drabbning. Vilket lär bli ganska lamt. Kan inte låta bli att sätta in en bild på delar av Lillebror. Det är väldigt svårt att få med hela honom, så vi börjar med en närbild på nosen. God natt å sov gott. Hörs i morgon.


Regn, regn....

Hej där.....nu har vi regn. Typiskt va? Kollade in vädret på nätet och det skulle inte regna på hela dagen. Man kanske skulle börja jobba som meteorolog....kan ju inte bli sämre i alla fall. Vi lallar på....Det går ju ganska mycket kaffe nu när det är ruggigt..och det är väl bra. Nackdelen är att man skvimpar mycket kaffe själv också, och det betyder massor av toabesök. Fick lite besök av Jussi från Junis kryddor. Han hade det ganska lugnt han också.....hade tid att stå stilla för en bild. Nu har vi ätit lunch. Toast och festis. Nyttigt värre. Hej å hå...kämpa på. Höres.


Sullmaria.

Sätter in en bild på P när han beundrar våra doppade munkar. Egentligen skulle det ha varit en bild på när jag råkade tappa en hel mugg med varm choklad som en kund beställt....men besparar er min ilskna uppsyn. Jag har blivit så slarvig. Tappar saker och slår i allt. Ålder...eller något annat? Dagen knallar på så sakteliga. Mycket kaffe går det idag. Det är kallt och blåsigt nu. Var ju så fint i morse. Vi harvar på. Synes.


Tidig morgon.

God morgon. Så här såg det ut på marknadsplatsen för en stund sedan. Det var inte många vakna kan jag säga. Skatorna och måsarna var de enda som förde liv. Men efter en stund började det röra på sig i bilarna och bussarna. De flesta sover ju i sina bilar. Man kan se fötter mot rutorna och imma på fönstren och då vet man att här gäller det att vara lite tyst. Jag har varit ner och torkat golvet i vagnen. Kanske får vi påhälsning av miljönissarna och då vill man ha fint. Annars har natten varit som vanligt. Vaknade först vid 23.58...och trodde det var morgon. Men jag lyckades somna om. Halv sex var jag i alla fall uppe och i farten. Idag verkar det bli bra väder. Så vi hoppas på många besökare och kunder. Igår var det ju problem med uppkopplingen till nätet, men idag ska det väl gå bättre hoppas jag. Tar med datorn på plats och försöker skriva lite under tiden. Går det så går det. Annars hörs vi i kväll igen. Ha det bra så länge.


Kontaktproblem.

Idag har jag försökt att nå er hela dagen utan att lyckas. Det har varit problem med bloggen. Inget har funkat. Men...nu är jag här. Trött efter dagens slit på marknaden. Det har gått hela tiden. Inte så att vi har slitit häcken av oss....utan det har rullat på så sakteliga hela dagen. Vi har haft det bra i vagnen, men de andra knallarna har inte haft det lika roligt. Det har blåst något fruktansvärt. Alla har stått och hållit i sina marknadsställningar för att de inte ska blåsa bort. Hoppas på bättre väder i morgon. Bredvid oss står Kerstin, som säljer naturgodis och chips. Hon bor i Äppelbo så hon känns lite "hemma". Henne träffar vi på lite då och då på marknader. Sätter in en bild så ni får se vem det är. Den andra bilden är från marknadsgatan i morse när det fortfarande var lugnt. Nu ska jag vila. Hoppas det går bättre med bloggen i morgon, för då får ni uppdateringar hela tiden. Puss på er.


Misslyckat...suck!

Nu har jag kommit hem efter att ha inhandlat det näst sista. Var på snabbgrossen och hängde på låset vid sju. Påsar, olja strössel och dricka inhandlades. Nu ska jag bara vänta till Dollar öppnar och där ska det köpas plastskedar och sopsäckar. Åkte förbi vagnen och ställde in det jag handlat. Där stod det knallar och väntade på plats. Det kommer alltid knallar till marknader som inte har bokat plats, utan hoppas på en lucka någonstans eller hoppas på ett återbud. De som jag träffade på ville köpa kaffe, men det hade jag ju inte klart. Vi har ännu inte fått vatten till vagnen. Så dom blev utan. Kommer ni ihåg muffinsen som jag visade bild på igår. Dom stod i ugnen och bara väntade på att bli klara. Sätter in en bild på hur dom blev.

Pannkaka, skulle man kunna säga. Stora hål i dem.....men men, det är som det är. Vet inte om vi ska sälja dem ändå. Funderar. Natten har varit svettig och med huvudvärk. Och gissa när jag vaknade....4.44. Vad är det för fel på mig? Ska ladda med lite frukost nu. Sen blir det vagnen för hela slanten. Vi hörs lite senare.


Kvällsjobb.

Nu är klockan sent....och vi har allt klart inför morgondagen. Ja, vi har allt klart som vi kunde göra före. Resten får vi ta i morgon bitti. Alla baguetter är gjorda...alla toastar klara och sista muffinsplåten står i ugnen. Nu ska vi bara åka ner till vagnen och ställa in allt. God natt.


Jordnära.

Så här ser mina små skötebarn ut idag. Har pillrat mig igenom en omsättning......Å det var riktigt pillrigt vill jag lova. Dessutom har jag egentligen ingen aning om hur det ska vara, så vi får väl se om de högre makterna och de små plantorna vill mig väl och hjälper mig på traven. Vill bara att de ska trivas och växa sig riiiktigt stora. Om någon timme ställer vi upp vagnen på marknadsområdet här i Borlänge. Det är ju som ni kanske vet marknad i helgen. Snö har dom lovat...och det var ju snällt...att dom lovar saker menar jag. Hoppas de inte kan hålla det bara. Vi vill ha sol. Det brukar det vara den här helgen. Återkommer!


Åh va gammal jag är.

Tänkte skriva lite om mina celluliter....kul va? Men först ska ni få en bild på ett riktigt vårtecken. Jag hittade några krokusar på vägen från träningen. De stod där så ensamma och nästan smög intill den ansade busken. Men fint var det, även om det duggade lite lätt. Nu är det ju vår, även om det kommer en liten snödämp....som dom har lovat till helgen.

Har länge gått och tänkt på vad skönt det är att åldras. Så länge man får vara pigg är det ju bara ett tecken på att man levt om kroppen visar tendenser till att stagnera. Jag älskar mina celluliter. Dom är ett tecken på ett jag kommit upp i ålder att jag får bestämma själv...jag är vuxen. Att få celluliter betyder bara att jag levt och har jag levt så har jag fått erfarenhet...dvs jag är klok. Det känns skönt att tänka på. Magen tjocknar, brösten börjar leta sig nedåt och det syns på händerna att jag inte är 20 längre. Underbart. Skulle för allt i världen inte vilja vara yngre än jag är. Det är nu jag ska börja vara rebell....jag ska jaga busungar efter gatan. Jag ska dra käppen efter grannens staket så det låter illa och jag ska sätta på mig kläder som inte alls passar ihop. Jag får nämligen göra som jag vill....och det ska jag. Var så säker. Passa er för här kommer jag! Men innan jag börjar med allt det där ska jag skola om mina små kryddplantor. Det ska jag göra nu....sen tar jag tag i rebellandet.


Nästan stressad.....

Hej på er....idag har jag fått sova till 6.48. Så nu känner jag mig lite stressad för jag ska på träning. Frukosten är avklarad i alla fall. Den bestod av lite gammalt kaffe från igår och en onyttig macka av vitt bröd. Jag brukar faktiskt ta grovt bröd, men nu var det slut så det fick bli det det blev. Som sagt...träning snart och sen ska jag berätta för er vad jag tycker om celluliter och åldrande kroppar. Vi hörs om ett tag då.

Färdig!

Sådär ja....nu är det klart. Städningen alltså. Finns det något skönare än att få sätta sig ner i ett nystädat hem och bara njuta? Jag har putsat och fejjat ett bra tag nu. Svettig blev jag och munk luktar jag fortfarande, men duschen är inte långt borta nu. P har kommit hem från sin badminton och nu sysslar han med nästa nöje....börsen!! Åh va kul...inte. Kakan och Dexter har också fått rent i sin bur...liksom Lillebrors kattlåda. Den var så full att han slog huvudet i taket när han skulle dit. Om han klagade? Inte han inte. Nu har vi tagit oss en gammal macka. Ja, det blev några över från vagnen och jag är för snål för att slänga. Får väl se om det blir till att tillbringa natten på dass. Tvagning...nu! Höres.


Borden......

Idag har jag en massa borden...ja, sänt som jag borde göra. Viktigast av allt är städningen. Men hur gör man det när man är trött, sur och grinig...och dessutom har lite värk? Bit i det sura äpplet!!! Så...nu ska jag dra fram snabeldraken, blötlapparna...åh, kom just på att moppen är kvar i vagnen...synd!!! INTE! Då slipper jag det idag. Men det andra måste göras...nu. Ska gå här och lukta munk en stund då...för att duscha före städningen är väl ingen idé?


Passa på!

Nu har ni chansen....att fylla på inför sommaren. De säljer ut sol i stan. Skynda att fynda innan det tar slut. Man vet ju aldrig hur sommaren blir...så det kan vara bra att ha ett lager att ta av.


En minut......

extra fick jag sova i natt. 4.45 vaknade jag. Igår visade ju klockan på 4.44. Så det tar sig. Vad i hela friden ska man göra. Ska det fortsätta så här går jag nog under innan midsommar. Förslag någon? Men, just nu är det som det är. Jag måste jobba och det är inte så mycket att göra åt den saken. Dagen ser ut att bli fin. Vi ska stå på torget, som ni nog redan vet. Kanske stänger vi lite tidigare idag. P ska på sin badminton och jag skulle behöva städa lite här hemma. Skulle också behöva beställa hem glasburkar till marmeladen. Ska försöka hinna med det. Det börjar väl bli dags att koka lite sylt snart. Det börjar också dra ihop sig till biodling. I slutet på april skulle jag höra av mig till min bimentor. Några platshyror ska också betalas idag. Malungs marknad vill ha in sina pengar innan helgen. Så det är bäst att betala så vi får komma. Våryran i Falun vill också se lite pengar på sitt konto. Måste fixa det under dagens lopp. Vi hörs senare, gott folk.


Kvällsrapport.

Så var ännu en dag till ända. Solig dag och skapligt med folk på torget. Har varit och lämnat årets första munkleverans hos goa Kerstin. Älska chokladmunk!! Har inte hunnit så mycket här hemma utan jag har haft en riktigt trevlig stund med prat istället. Det måste man ha ibland.....en paus för att få andas riktigt. Tack Kerstin. Lovade er att jag skulle berätta om fler önskningar före 50. Här kommer en till: att lära mig använda smycken. Egentligen är det lite samma som det där med klänningar...att jag vill lära mig att använda. Smycken är vackert...smycken är personligt och smycken kan tala om hur du är, hur du mår och vem du är. Jag SKA börja. Det kan väl inte vara så svårt? Nu är det dusch som gäller och sedan försöka sova lite. I morgon väntar en till dag på torget. Vi har väl inget annat att göra. I morgon ska jag också blogga lite mer. Lovar. God natt på er.


Förmiddag på torget.

När man inte har huvudet med sig.....Igår hade vi annons ute i bladet om att alla som köpte minst 6 munkar fick en kaffe på köpet. Tror ni vi kom ihåg det? Inte. Det kom vi på när vi kom hem. Skäms!! Men idag har vi frågat varje kund om kaffe, och några har nappat. Så nu är vi nöjda och duktiga igen. Det är lite mer fart på torget idag. Bilen med finska delikatesser är på plats och det brukar dra folk. Så gör den idag också. Många fler själar kommer för att förse sig med allehanda varor från vårt östra grannland. Vi får på så sätt även en släng med av sleven. Idag har vi även beställt hem mer muffinsmix eftersom vår bästa kritiker tyckte att våra muffins var så goda. Då törs vi satsa. Nu ska jag åka ner igen. Skriver mer ikväll, bl a om mina måsten innan 50. Vi hörs.


4.44

....det var det klockslaget jag tittade på klockan i morse. 4.44....varför?? Tänk om jag kunde sova liiiite till. Men, inte då. Gilla läget! Jaja, jag är vaken, som ni kanske förstår. Dagen ser lika ut idag, som igår. Bra eller dåligt? Vi får väl se. Nu ska jag i alla fall äta frukost, väcka P och sedan åka ner till torget. Det var riktigt roligt att träffa alla gamla stammisar...och även nya kunder. Vädret var fint och det ser det ut att bli idag också. Slänger med en bild på kryddorna som börjat titta upp ur jorden. Hoppas det blir bra nu då....så vi får stora fina plantor till sommaren.

Det är Oregano och Rosmarin som tittar upp. Nu gäller det att hålla liv i de små grynen. Tänkte skriva lite om avundsjuka också. Det finns en person här i närheten som sprider ryktet att vi säljer våra munkar för svarta pengar. Gissa om det gör mig sur?! Här försöker vi bygga upp ett stabilt företag, och så finns det folk som inte ser att man jobbar och sliter och är ärlig. Vad dom inte fattar är att vi köper in grejor och varor som vi måste redovisa hur mycket pengar vi fått in på dem. Vi kan ju inte köpa in säckvis med munkmix och sedan säga till skatteverket: Vi tappade allt på golvet så det gick inte att sälja. Vi redovisar varje krona. Vi är två personer som ska leva på det här....även efter pensioneringen. Så det gäller att göra rätt för sig. Vad jag däremot undrar är.....hur kan denna människa ha förtidspension och ändå ränna runt i bil och på cykel, tvätta två gånger i veckan varav en åt sin dotter...vika tvätten och sedan köra den hem till henne. Kan man jobba med det till vardags då tycker jag man ska vara tyst. Arg? Ja!!

Nog om detta...nu börjar en ny dag med nya möjligheter. Vi hörs snart igen. Ha det bra så länge.


Kväller.

Jaha, då var det dags ända då. Maten ligger som en smäck i magen....kaffet ligger också därnere och ska säkert hålla mig vaken i natt. Sk.....t samma. Jag kan ju inte sova i alla fall. Har lite svårt att ta mig in till duschen, men det måste jag ju göra.

Smarrigt va...undrar ni vart grönsakerna är?......fanns inga. Man tager vad man haver sa Kajsa Warg.

Herr Munkhandlare Ivarsgård tillbringade kvällen med att jaga råttorna som bor i vårt skafferi. Tyvärr blev han själv överfallen, så vi får se om han dyker upp på torget i morgon eller om han måste få husarrest p.g.a rabiessmitta. Skämt å sido...Kakan och Dexter luftades lite efter maten. Nu är det tvagning och bingen som tilltalar mig mest. Hörs i morgon bitti hoppas jag.


Kväll.

Nu så...är första dagen gjord. Ingen succé, men det visste vi ju att det inte skulle bli. Det blev faktiskt bättre till eftermiddagen och kvällen. Så det är nog kanske värt att stå lite längre på dagen. Nu står klyftpotatisen och laxen i ugnen. Efter maten blir det dusch....av någon anledning luktar vi munk! Sen kommer jag in en vända till och bloggar. Efter det....sängen.....!!!!!!!! Det kostar att ligga på topp. Synes!

Mellanlandning.

Hej hej...nu är jag hem på en liten bloggvända. Har varit och tränat och så har jag suttit på torget en stund. Va roligt det är när allt kommer igång igen. Det är väl inte så många kunder så här tidigt på dagen, men vi hoppas på kö....haha.

Grönsakshandlarna är på plats med hela sitt stora utbud. De har ju väldigt fina grönsaker och frukter. Väldigt omtalade för sin kvalité. Så det blir nog till att inhandla lite nyttigheter innan vi går hem för dagen.

På plats var också Feryan...en av våra bästa stamkunder. Hon inhandlade , som vanligt, en kaffe och munk innan det var dags att gå till jobbet.


Sist men inte minst så är Abbe och Britt-Marie på plats...våra goa vänner och semesterkompisar samt knallegrannar. De säljer som ni kanske vet kläder på torget och på marknader. Nu har dom fått in massor av snygga nyheter. Kom och köp...det ska jag göra. Nu drar jag tillbaka till torget för att möta anstormningen på lunchen.....!!!


Torgdag!

God morgon alla glada. Idag ska vi stå på torget för första gången i år. Underbart! Har just varit ner till snabbgrossen och köpt lite smaskens att fylla smörgåskylen med. Vi har ju inte så många mackor idag, eftersom vi inte vet hur många som går åt. Vi får göra fler till nästa gång om det visar sig att folk vill ha. Strax drar vi ner på stan. Jag ska och träna och P ska dra igång affärerna under tiden. Hör av mig lite senare med bilder. Ha det så länge.

Färdigmöblerat.

Hemkommen och trött. Vi har möblerat i vagnen. Smörgåskylen står på plats och det blev skapligt. Trångt, men det fungerar. Tog en bild, som inte blev så bra men ni ser i alla fall lite hur det blev. Baguetterna och våra muffins ligger på plats och i morgon ska jag köpa in lite kexchoklad och annat smått och gott att fylla upp hyllorna med. Nu ska jag sova.....god natt på er.


Muffins!!!

Åh...gissa om det blev bra!!! Amerikanska muffins i långa banor. Dumlekola, jordgubbsmarmelad, blåbär och choklad är smakerna vi börjar med. Så i morgon får vi se om någon vill ha. Vi har också gjort baguetter hela eftermiddagen. Gick som smort måste jag säga. Dom får ni se bild på senare ikväll, när vagnen är på plats. Nu ska jag se på hockey....trodde ni mig? Jag ljög.....ska se på P som ser på hockey. Synes.


Enkel lunch....

Idag äter vi enkelt. Det blir blodpudding och lingonsylt till lunch. Smakar gott, så tro inte att vi äter det för att gårdagen gick dåligt!!!!!!! Har varit till Rättvik och hämtat Virre. Så nu är allt som det ska. Baguetteplanering och muffinsfundering är det som gäller några timmar framöver. Till kvällen är det uppställning av munkvagn på torget.


Drömmar.

Får man se ut hur man vill när man närmar sig 50? Säg ja!! Jag har alltid velat ha dreads....tycker det är så snyggt och så är det lite jag, radikalt. Eller hur? Igår när vi satt i bilen på väg hem ringde TV1 och sa: mamma, nu måste du skaffa dreads...för jag såg en kvinna i din ålder och hon hade det och det var så snyggt. Gissa om jag blev sugen....ojojoj. Så nu har jag fått något mer att tänka på. Har ju liksom tappat bort mig själv lite de senaste åren så det kanske är dags nu! VÅGA MÄNNISKA!!!!

Tar nog ett tag innan det blir av, men jädrar anåda...det ska bli.


Vårmorgon.

Idag är det ett underbart väder. Har ni varit ut och sett? Solen strålar från en klarblå himmel och fåglarna kvittrar. Två människor var allt jag såg på min promenad genom hagalund. En av dom tror jag var en som sover i trapphus om nätterna. Vilket liv va? Tänk att inte ha en egen säng att krypa ner i på kvällen. Men, jag vet också att alla inte vill ha en säng, en fast plats. De vill ha sin frihet.....Alla är vi olika, som tur är. Idag ska vi till Rättvik och hämta Virre som varit där på läger. Sedan är det planering inför Sveatorget som gäller. I morgon står vi där, med vagnen full av munkar, baguetter och muffins...hoppas jag. Vi har slagit på stort och annonserat den här gången. Hoppas det ger något. Ska även börja med utkörning av vårt sortiment. Spännande.

Nu ska jag väcka grannarna genom att sätta igång tvättmaskinen och rensa i röran lite, ta lite mer kaffe och kanske gå ut en stund till innan P vaknar. Vi höres.


Å så var det över....

Äntligen hemma! Vi tröttnade ur totalt där borta. Började packa vid tre, så vid fyra var vi på väg hemåt. Det var väl en "fin" start på säsongen? Jag ska inte gnälla. Vi är faktiskt inte så deppade som jag vill få det att låta. P pratade just om hur det skulle kännas att vinna några miljoner på tips, så han har redan sina drömmar någon annanstans. Nåja....på vägen hem stannade vi i Hofors och hämtade upp lite flaggor vi beställt. De ska sitta på vagnen. Blev kanon! Tack, Dominik. Nu har vi ätit kvällsmat: stekt shoritzo och pasta med vitlök och creme fraische. Kvällen är tänkt att tillbringa tillsammans med Kalle Moraeus och körslaget, men skulle ni vara flugan på väggen hos oss ikväll så garanterar jag att ni hittar två medelålders, dästa och snarkande munkbagare i var sin ände av soffan.

Återkommer troligtvis i morgon. Men skulle det hända stora saker på Mariamarmeladfronten så lovar jag att höra av mig tidigare. Sov gott.


Öken....

Å vi grät hela vägen till banken!!! Haha, ska man skratta eller gråta? Här är det riktigt dött.....ja det är ju lite folk som passerar, men dom har händerna djupt nedkörda i fickorna. Alla fryser....och ingen handlar. Alla knallar klagar. Men, det är ju första platsen så vi har hoppet uppe. Har så sakteliga börjat packa. Får inte åka hem än, men förbereder så mycket det går så att hemfärden går fort. Vi fryser, är hungriga men tittar på varandra och skrattar. Nu förstår vi de knallar vi förut undrat över, varför dom klagar hela tiden. Många har hamnat i klagolåtsfacket. Inte alla, men vissa. Dit ska vi inte....än i alla fall.

Ha det bra....det har vi förutom att vi fryser. Pöss.


Blöt morgonpromenad.

Tog en kort promenad, och nu råder det full aktivitet här. Kokosbollarna är snart på plats, liksom strumporna och de handgjorda knivarna. Bröddisken är välfylld och underkläderna hänger där dom ska. T-shirtarna bredvid har just börjat hänga. Dom har 15 meter så det lär ta ett tag. Själv har jag satt igång toastgrillen för lite frukost. Efter det blir det till att slå igång maskinen och hoppas på kö.......haha. Katarina Hoffman som säljer underkläder har ni säkert stött på någonstans. Hon är på de flesta marknader och har supersnygga saker....ingenting en annan känner för just nu när man luktar munk hela dagarna, men ska nog köpa upp mig på något vad det lider....kanske till min klänningsmånad. Ni vet vad jag menar va?

Nu blir det frukost....lär väl gå upp 10 kilo det här året om jag ska äta toast till frukost varje dag. Men....gilla läget. Den dagen den sorgen.


Men åhhh......idag igen!

Morrn på er alla......så här ser det ut idag! Suck! Regn, regn och åter regn. Blir till att stå i vagnen och vänta på att dagen ska gå fort så man får åka hem. Inte bra. Som vanligt så är jag först uppe. Nja, jag såg en till knalle som gick mot toan, men annars är det öde här. Frågan är om det inte blir så resten av dagen. Inte många vill ut i regn....inte ens för att åka karusell. Men....jag är glad ändå...tror jag. Tog en bild för att visa hur glad jag är....haha. Nyvaken men vid liv. Alltid något.

Om jag tycker det är kallt och trist så kan jag tänka på förra sommaren, som alla tyckte var så dålig. Jag kommer bara ihåg dom dagar som var kanonheta. Tänker på Peace&Love där vi höll på att dö av värmeslag. Liksom Classic car som också var heta som i ......ja ni vet. Så...efter regn kommer solsken. Om ni inte tror mig så får ni här en påminnelse i form av en sol. Så ser den ut!


Nu ska jag ta mig lite nykokt kaffe och vandra runt i ett öde Sandviken en stund. Ska längta efter sommaren och efter västerdalarne där marmeladgrytorna snart ska koka och där alla bin ska surra, till grannarnas förtret. Det är livet det...liksom det här jag befinner mig i nu. Vi hörs nog snart.


Åh...regniga natt.......

Ja...vill bara säga god natt till er alla, från ett regnigt men ganska mysigt Sandviken. Ska strax krypa in i bussen och hoppas på en lika lugn natt som den som var. Har jag tur får jag dessutom sova till sextiden. I morgon väntar den stora anstormningen....haha.....skojar bara. Det blir nog väldigt lugnt. Men det har vi ju som sagt räknat med. Vi sitter i vagnen och bloggar så jag skickar med en bild på hur mysigt det kan se ut för de som går förbi. God natt och sov så gott.


Dags ände.....

Jaha, då var dagen till ända då.....kan ju inte säga att vi slitit ihjäl oss, men det visste vi ju från början. Lugn och fin dag. Regn men lite uppehåll har det allt varit. 9 munksmetar har det blivit, varav cirka 1 blev osåld. Fortsätter det så här så blir det kattmat för vår del, skojade vi om idag. Kom på att Lillebror skulle bli skitsur om vi började lägga hans mat i blöt och drack vattnet som blev som buljong till lunch och tog det uppblötta till kvällsmat.

Thomas, här på bilden, säljer godis bredvid oss. Han håller på Djurgården. Jag fick bara blogga med hans namn om jag skrev om just Djurgården.....så nu har jag gjort det. I alla fall nämnt namnet. Mer behövs väl inte va?
Skickar med en bild på hur det kan se ut när man som kissnödig knalle kommer in på ortens allmänna toalett...och då var den här riktigt fin. En annan gång ska ni få se hur det verkligen kan se ut.

Nu ska vi sätta oss och göra klart vår hemsida inför premiären på Sveatorget på måndag. Vi ska ju börja med utkörning till företag och privatpersoner så det måste framgå tydligt vad som gäller. Om jag inte somnar av tristess snart så syns vi en gång till innan natten, annars får ni ha det bra och vi syns i morgon bitti.


Knalleland.

Kolla in......härligt va? Årets första skörd. Gissa om det känns bra. Satt i ryggmärgen måste jag säga....som om vi inte hade varit ledig en enda dag.


Mitt emot oss står, som varje år, Markus och Rositha. De känner ni väl igen? De säljer korv av alla de sorter, senap, honung och sylt bland annat. De är kända ansikten på de flesta marknader. Vi harvar väl vidare här i Sandviken, så hörs vi lite senare.


Å regnet det bara öser ner......

Vem har bestämt att det ska regna idag? Det strilar från en jämngrå himmel, men jag är på ett strålande humör ändå. Natten har varit bra. Vaknade av att jag frös om benen ett par gånger, men jag var för trött för att sträcka på mig och sätta på värmen. Får skylla mig själv. Sov till klockan 6, sen var det morgonkaffe och besök på den allmänna toaletten. Där hade någon haft fest i natt. Fullt med koskenkorvaflaskor. Hoppas de hade kul i alla fall. Hur roligt är det att sitta och dricka på en liten toalett, som inte är större än en garderob? Jaja, nu ska jag sätta igång munkmaskinen, ta en promenad uppåt gatan för att se vilka knallar som har kommit och senare....väcka P.

Kvällen tillbringade vi i vagnen.....P med sin nya kärlek, Mahjong. Han tycker bättre om henne för tillfället.

Själv satte jag på mig mina erotikdödare och kröp ner i bingen.

Nu på morgonen träffade jag på Göran, som säljer världens varmaste ulltofflor, och Madde som säljer leksaker. Kul att träffa på gamla kända knalleansikten igen. Livet är bra underbart ibland. Nu ska jag ut och leta fler bekanta. Syns snart igen.


På plats i knalleland.

Jamen är det någon konst då....att leva menar jag....nu när livet har börjat igen? Helt underbart. Va kul det var att komma fram, packa upp och heja på alla kända och okända knallar. Det här blir bra det. Ett tag kändes det som det var länge sedan man höll på, men bara man tog tag i munkmaskinen så kändes det att det satt i ryggmärgen. Vi har gjort allt klart inför morgondagen. Det är bara toasten som ska göras klart. Egentligen kan vi vänta till i morgon, men jag vill njuta när jag vaknar.....koka kaffe, sätta sig bredvid vagnen och se när alla andra knallar vaknar upp i sina ekipage, sträcker ut sina muskler och går runt och borstar sina tänder samtidigt som de hejar på varandra. Bäddningen gick galant som ni kan se....liksom kvällsmaten som bestod av mycket goda skumharar. Nu ska vi snart sova som små grisar bak i bussen. Hörs i morgon.


Nu så.....på rull!

Förstår ni vilken känsla det är....det där att vara på gång? Sitter i bussen och den åker!!!! Köpte med lite färdkost, som ni ser på bilden. Munkar!! Fyllda, men ändå munkar. Lovar att det är sista gången före oktober i alla fall som vi betalar för en munk. Om skatteverket ser det här nu så får vi väl betala för kostförmån. Men en munk kan man väl få äta då och då?

Så...nu har vi cirka en och en halv timmes åkande framför oss innan vi är där och kan börja ställa i ordning. I natt sover vi som små ostkrokar i bussen och i morgon bitti står vi i Sandvikens centrum och borstar tänderna. Skriver mer när vi landat...senare ikväll. Love you all.....


Alla rätt...!!

Hej där. Ska bara slinka in och tala om att miljökontoret dök upp till slut, så nu har vi vagnen "nybesiktad". Muffins är helt ok, dessutom allt annat som vi redan hade tillstånd på. Problemet var ju också att vi hade gjort om lite i vagnen, men allt var ok! Så, nu packar vi för fullt och vid kvällningen drar vi mot vår första plats efter säsongsuppehållet. Ska försöka blogga under resan. Om det inte går så skriver jag när vi är på plats. See you.

Ikväll är vi på rull.

Gomorron.....Idag smäller det! Träning, golvtorkning i vagn och packning av sängkläder och allt annat som ska med. Sen drar vi till Sandviken. Äntligen! Det är så skönt att få komma igång. Enda kruxet är miljökontoret som inte hört av sig än. Det gör inte så mycket för vi ska ändå inte sälja muffins i Sandviken, men det hade varit bra att få dit dom nu när vagnen är i toppskick. Ska ringa när jag kommer från träningen. Kanske kan de komma då. Jag skriver mera när jag kommer hem från träningen. Ha det bra alla läsare.


Mera minus 50.

Hej igen! Har tagit min lilla eftermiddagslur....gissa vad som väckte mig? Just det...telefonen. Varför ringer alla alltid när jag sover? Den här gången var det en försäljare...suck. Nåja, nu är jag vaken en stund igen och tänkte ge er fler attgöra saker före 50. Jag har ju redan gett er tatuering och hund. Nu kommer nästa: Gå i klänning eller kjol en månad! Låter det konstigt? Egentligen inte. Jag har alltid varit en jeansmänniska, men har alltid tyckt att det varit så kvinnligt med klänning. Men på något vis blir det aldrig av för mig. Som det ser ut nu så äger jag inte ens en klänning, men det går ju att fixa. Anledningen till att jag varit...och är så manhaftig är nog mitt jobb och att jag inte varit van att bära klänning. Dessutom har jag nog alltid varit lite lortig av mig. Jag menar, har jämt och ständigt dragit ris, eller målat om något eller grävt något eller....ja listan kan göras lång. Men innan 50 ska jag ha inhandlat några klänningar och ha använt dom mycket. Jag ska lära mig att bli kvinnlig. Inte känna mig som ett troll hela tiden. Höres!


Totalt finito.

Ja, då var men hemma för lite lunch då. Snacka om trött. Är det latmasken som stretar emot tro. Paltkoma brukar det visst också heta. Det måste nog bli en liten eftermiddagslur tror jag. Vi har gjort klart allt i vagnen. Skurat och fejjat, borrat och spikat. Allt är klart, utom golvet som vi tar i morgon, det sista vi gör. Ugnen står på plats och det blev trångt, men det ska nog funka. Nu väntar vi bara på att nissarna från miljö ringer. Vilket vi inte tror att de gör. Har nog glömt oss. Den jag pratade med igår skulle ringa någon gång under gårdagen......icke sa nicke. Inte en endaste liten pling från stadshuset. Jag väntar till i morgon bitti innan jag ringer och frågar vad som hänt. Hoppas bara att allt reder ut sig. Tog en bild på Erikssons tivoli, som nu är på rull. Sandviken nästa för dem också. Alla verkar tina fram nu. Härliga vår! Hörs senare.


Invägning.

Morrn...nybakade frallor till frukost! Smaskens. Idag är det full rulle. Vi ska "möblera" vagnen inför miljönissarnas kontroll i morgon. Alla grejor ska på plats...precis som om vi skulle stå på en marknad och sälja. De vill se om vi har plats för muffinsugnen på ett tillfredställande sätt. Det har vi....tycker vi i alla fall. Det visar sig vad de tycker. Ska snart väcka P och sedan är det lyft från vår lokal till bussen som står på tapeten. I går kväll var vi ner på industriområdet och vägde vagnen. Vi har ju plockat ur massor med inredning för att få ner vikten. Har lite dålig erfarenhet av överlast, som vissa kanske kommer ihåg. Vägningen gick superbra, som ni kan se på bilderna. Höres under dagen.....Kakan, Dexter och Lillebror hälsar. Pöss.


Hockeyfantaster.

Vet ni...jag är gift med världens bästa hockeytränare. Ja det är sant. Vid varje match sitter han i soffan och talar om hur alla skulle ha spelat. -Synd, han skulle ha varit högerskytt. Då hade han satt den där pucken. -Men va f...n håller dom på med. -Vilken jä.....la dommare. Konstigt att dom inte har ringt än och erbjudit honom ett välbetalt tränarjobb. Rögle har ju nyss bytt tränare. Varför ringde dom inte hit? Om jag skulle fråga så skulle svaret bli: Dom ringde, men vi ska ju ut med munkvagnen snart så jag hade inte tid. På fullaste allvar alltså. Nu börjar vi närma oss slutet på hockeysäsongen så det ska väl lugna ner sig...hoppas jag. Men....det är väl fotbolls-vm i sommar. HJÄLP...någon? Tar en nattmacka sen kryper jag ner i bingen. Jobb i morgon...mycket jobb men kul. Äntligen lite fart här också. Drar till Sandviken på marknad i helgen. Längtar.


50 minus

Det står inte på förrän jag fyller 50. Ja, det är väl något år dit, men det gäller att planera. Jag har en lista på saker som jag vill göra innan dess. Några av dem ska jag berätta om nu. Först på lappen står det: tatuera mig. Jag vill så gärna ha en tatuering. Problemet är att jag inte vet var den ska sitta och inte heller hur den ska se ut. Vill inte ha någon "dussinvara". Det måste vara något väldigt speciellt. Inte så speciellt som på bilden här kanske, men något eget. Tips mottages tacksamt.


Nästa punkt på listan är: köpa hund. P vägrar....men jag SKA ha en. Gjorde ett test på nätet för ett tag sedan om vilken sort som passar mig. Bulldog eller pudel blev det. Helt ok för mig, men egentligen tror jag att det blir den sorten och individen som är menad för mig. Hund kan jag bara köpa när säsongen är över. Oktober skulle bli bra. Då är de flesta marknaderna över och jag har mer tid för en valp. Dessutom såg jag på nätet att en ny undersökning visar att man blir friskare av att ha hund. Det är bevisat. Det du P!!!! Det var två punkter på min 50-lista. Fler följer snart.


Vagnskada....kosta kosing!

För några veckor sedan gjorde jag en kärringkörning. Inget ont om kärringar som kör bil, men vad ska jag kalla det? Det är pappas fel! Det var han som TVINGADE mig att ställa vår bil i hans garage....:) När jag sen skulle ut ur detta fullpackade garage fastnade bilen...ja ni förstår väl själva hur svårt det är att backa ut ur ett garage med 2 centimeter till godo på varje sida. Fastnade med kanten av fronten i dörren...trodde att jag backade in i en snödriva....så jag tog fart....3000 i självrisk kostade den "snödrivan". Så nu har vi munkbussen och far fram i. Bara en vecka, så det är ok.


Arbetsmyror.

Slinker in här en stund under lunchen. Det råder full aktivitet ute i Islingby. Städning, städning och städning. Fint blir det. Miljökontoret måste bli nöjda när de ser allt vi gjort. Ikväll ska vi väga hela vagnen också för att se hur många kilos övervikt vi har!!!

Dagens lunch består av felixpizza och trocadero, men i framtiden SKA vi äta riktigt nyttig mat. Kommer tillbaka ikväll.


I väntan på 50.

Visst ser vi allvarliga ut? Men det var vi inte. Satt bara och tog en fika med TV1 och TV2 på kupolen. Idag är det en härlig dag. Solen skiner och jag har varit och tränat. Idag ska vi fixa klart vagnen inför miljökontorets koll i mitten av veckan. Sedan ska vi lämna in bilen på reparation. Jag lovade ju förut att jag skulle berätta vad jag hade gjort som kostade mer än P:s tramp genom takluckan. Det ska ni få höra lite senare idag, liksom vad jag måste hinna med innan jag fyller 50. Har en lång lista. Nu måste jag ner i källaren och göra ren maskinerna. Vi hörs snart. Kram på er.


Lugn.


Nu är alla på plats...eller i alla fall snart på plats. TV1 är på väg till Stockholm och TV2 är på väg till Sollefteå. Skumberg är hemma i Örebro och Försten är några kvarter bort. Lugnet har lagt sig här hemma. Jag är ensam. P har åkt till en kompis och jag ska bara vara. Jag är nog lite av en ensamvarg. Trivs väldigt bra i mitt eget sällskap. Barnen brukar tycka synd om mig när jag säger att jag varit ute och t ex fikat själv. -Men mamma, hade du ingen du kunde gå med? Men oftast är det alldeles självvalt. Jag tycker om att prata med mig själv och tänka tankar utan att behöva avbryta för att svara på frågor. Skulle faktiskt kunna tänka mig att bo helt ensam i skogen. Nu ser livet liiiite annorlunda ut, men jag hittar mina andningshål då och då. I kväll ska jag verkligen bara prata med mig själv....och det har jag valt. Bilden ni ser är från en av mina nattliga ensamvandringar i skogen vid stugan. Björn och varg? Ja, det finns, men det är människan som är farligast.


Vem äter strumporna?

God morgon alla vänner! Nu äntligen kan vi väl säga att påsken är över....eller i slutet på dagen är den väl det. Idag åker alla hem. Det blir tyst...och lite ledsamt. När kommer de tillbaka? Ja, TV1 kommer i mitten av maj och TV2 i mitten av juni, så det ska väl gå att vänta den tiden. Tur att det finns telefoner. I morse, eller jag ska väl säga natt (kunde inte sova som vanligt), så började jag tänka på strumpor. Fattar ni vilket liv man har när man i fyratiden en morgon ligger och tänker på STRUMPOR!? I alla fall så tänkte jag på vart alla hela par tar vägen. Även om man lagt i ett helt par i maskinen så kommer det bara ut EN. Hur ser strumpmonstret ut? Lite ludet och med stora ögon, samt huggtänder, tror jag. Kom att tänka på hur vi gjorde när barnen bodde hemma. Någon gång, när det började sina rejält i strumplådan anordnade vi strumpbingo? Skulle väl ha hetat strumpmemory, men i alla fall: Vi la upp alla omaka strumpor i en rad på golvet. Det blev oftast en lååång rad. Sedan ropade vi Klara, färdiga, gå och så sprang alla runt och försökte para ihop så många par som möjligt. Flest par vann. Det var lite kuriosa från flydda tider det....morgonkaffe väntar.


Påskdagen.

Så var den här helgen snart över. I morgon åker alla barnen hem och kvar blir.....tystnaden och så jag och P. Dagen har varit riktigt slö. Har inte gjort någonting. Ja, lite mat fick jag ihop men det är också allt. Nu ligger vi i sängen och ser en gammal Die hardfilm. P sitter som vanligt och ser sin hockey. Gode gud, låt Leksand gå upp i elitserien så det blir lugnt någon gång! Eller.....det blir kanske ännu värre nästa säsong då. Jaja, den dagen den sorgen. Några har klagat på att jag bara visar bilder på TV1 och TV2. Så jag sätter väl in en bild på Skumberg och Försten också då. Annars hade jag tänkt ge dom ett eget blogginlägg vad det lider, men eftersom vissa inte kan vänta så.....Ha det så bra....i morgon lägger jag ner lite mer energi på min blogg så titta in då. Puss å tit!


Tankar.

Vilken härlig dag va? Sol! Kan det bli bättre? Har som vanligt gått min morgonrunda i underbart väder. Nu tycker väl ni att jag är en riktig friskus. Ha, det har inget med motion att göra. Ja, ibland när jag har riktig värk måste jag gå på en promenad för att röra på mig lite. Det lättar lite då. Men annars kan jag säga att mina morgonpromenader egentligen kommer till för att jag har tråkigt. Vaknar ju alltid mycket tidigare än alla andra och efter någon timme är jag urbota less. Därför går jag ut. Förr gick jag ut mitt i nätterna när jag inte kunde sova, men efter att det flyttat in lite "konstiga" personer i huset så törs jag inte gå ut nattetid längre. Nog om detta. Har läst dagens tidning. Dagens Nyheter. Där hade de en frågesport om kungafamiljen. Jag har aldrig varit royalist, men nu börjar jag undra. Jag kunde svaret på nästan alla frågor!!! Sen slog det mig.....det har nog med flickårens prinsessdrömmar att göra. När jag var liten ville jag bli prinsessa eller balettdansös. Säkert var det klänningarna och tiarorna jag var ute efter. Där började nog mitt intresse för kungafamiljen. Satt dagarna i ända och ritade vackra, böljande klänningar i regnbågens alla färger. Åh vad vackert det var!! Nåväl, till sommaren blir det bröllop och jag SKA se det. Har meddelat P att vi måste hitta en tv då. Vi är ute på rull just den dagen, men jag tror att alla kommer att sitta framför tv,n så vi kan lika gärna stänga igen luckan på munkvagnen och vara lite royalistiska. P har inte svarat än, men jag undrar om han över huvud taget vet namnet på de som ska gifta sig. Kan hela spektaklet vara en tjejgrej kanske? Höres.


Ovanligt lugn påskmiddag.

Tillbaka efter en ovanligt lugn middag. Alla åt, slafsade och räckte varandra maten utan minsta gnöl. Till och med den politiska diskussionen till kaffet gick ovaligt lugnt till väga. Det var när sällskapsspelet kom fram som jag blev lite orolig. Våra samkväm brukar låta som tranorna vid Hornborgarsjön. Är man då bara lite nervig så kan det finnas risk för sjukbil mot Säter. Men....tro det eller ej, ingen fuskade. I alla fall inte så någon märkte det och det gjorde att det var finfin stämning runt bordet. Ja, jag var inte med alls. Min vinnarinstinkt gör att jag absolut inte är lämpad för sällskapsspel. Det vet alla vid det här laget. Nu är vi som sagt hemma och det kan bero på att det är hockey på tv....vad vet jag. Ett glas vin bara, så är kvällen räddad. Ja, jag menar nog egentligen natten för jag har kommit på att jag sover lite bättre om jag tar ett litet glas vin till natten. See you.


Då går vi in i tjockdimman då.

Drar nu iväg på påskknytis. Lär väl komma hem med magen i fyra hörn. Glad Påsk på er alla. Syns ikväll, om orken vill.


Lång helg....

Varför måste alla helger vara så långa? Jag menar jul och påsk. Påsken är ju extra lång med nedräkning från skärtorsdagen. Man blir ju så fet! Nu har jag ätit godis från torsdag till påskafton, och än är helgen inte över. Gillar inte att byxorna börjar sitta tight och att man känner sig ful. Men....så såg jag på Så ska det låta igår. Där var Sarah Dawn-Finer (säkert felstavat) med. Hon är en stor kvinna, men så vacker och vilken utstrålning hon har. Då tänkte jag att det är inte omfånget som betyder något, utan hur du mår i själen. Så nu tänker jag äta mer godis och sen bara vara glad och lycklig. Då spelar det ingen roll hur många kilo vågen visar. Annars är det lugnt här. Kvällen gick i dumburkens tecken, vilken jag somnade framför. Skönt! Idag är det knytis hos Förstingen och hans fru. Blir nog gott, men lite stimmigt. Vi är en högljudd familj. Brukar vara helt slut efter våra sammankomster. Men det får jag ta. Alfons och Lillebror får, som ni ser på bilden, äta hemma. Det tycker nog dom är skönast. Synes.


Dammluckor.

TV1 och TV2 är hemma. Sååå roligt. Det är sällan de är hemma samtidigt nu för tiden. 1 bor i Stockholm och 2 bor i Sollefteå. Just nu har de gått för att sola. Det var som att slå igen en dammlucka. Nu får jag säkert skäll för att jag skriver detta, men det var faktiskt så. Dom är synkade...när en pratar tar den andra över innan jag ens uppfattat att den första pratat klart. Det blir nog så när man är tvillingar. Nästan varje kväll tittar de på tv tillsammans....i varsin ände av telefonen sitter dom tysta och ser samma program 50 mil ifrån varandra, men ändå så nära. Ibland ger någon av dem en kommentar och den andre hummar med. Men tänk vad fel man kan ha när det gäller barnaåren och gissningar om framtiden. När de var små var 1 feg. Kommer ihåg hur jag plockade ner henne gråtandes från lekstugstaket. Höjdrädd och lite försiktig...avvaktande. Jag trodde att hon skulle jobba med något stillasittande som vuxen. 2 var den som snöt sig i gardinerna och var det manhaftiga fruntimret i familjen. Hon skulle säkert bli lastbilschaufför, trodde jag. Tur att man inte vet allt....verkligheten ser ut som följer: 1 jobbar som förskollärare...torkar bajs och snor mest hela dagarna. Sjunger barnvisor och har föräldrasamtal. 2 är dekoratör, med bravur, på en stor och känd klädkedja. Hon har långa välmanikerade naglar och är inte det minsta manhaftig. Tji fick jag. Man ska inte tro att man vet allt! Nu står maten i ugnen. Synes.


Nedräkning inför bisyssla.

Eftersom det har blivit april nu så kom jag på att det snart är dags att börja min nya hobby. Ja, förhoppningsvis blir det mer än hobby så småningom, men till att börja med så får det räknas som rent nöje. Det är dags för biodling. I slutet av månaden ska jag ringa min "mentor" och bestämma tid, sen börjar äventyret. Det ska bli så spännande. Konstigt nog så känns det inte alls skrämmande. Jag är rädd, ja lite rädd för getingar, men med bin känns det helt annorlunda. Tänk att få köpa in sina första bikupor och bisamhällen och sätta igång. Känslan när det är på plats och allt fungerar måste vara underbar. Egen honung....vilken lyx! Vem vill smaka?


Långfredag morgon.

Åh, vilken lugn och skön morgon det är. Sitter här med en kopp kaffe och bara njuter. P, TV1 och TV2 sover. Katterna äter frukost och själv har jag sovit som en stock hela natten. Det händer inte ofta. Idag ska vi till Jysk och handla möbler till TV1:s nya lägenhet. Hon och sambon flyttar ju hem till Dalarna i juli och lägenheten måste möbleras. Nu bor de i en liten etta i Stockholm, så det måste fyllas på med prylar i den nya trean. Köksbord och stolar ska det bli idag. Det ska förvaras i vårt förråd så länge. TV2 ville en sväng på kupolen också. Det finns ju inte så mycket shoppingmöjligheter i lilla Sollefteå så det gäller att passa på när man är i storstan. Hör av mig senare. Lovar!


Proppmätt.

Ja nu har svärmor stått vid grytorna hela dagen, och vi har ätit oss proppmätta av alla läckerheter. Lite susiga av snaps till maten och konjak till kaffe sitter vi nu hemma och väntar in hockey på tv. Ja, ni som känner mig vet ju att det inte är jag som är den drivande i sportfrågorna här hemma. Kan ju välja en annan apparat att titta på, men det innebär att man blir utan sällskap. Så, om jag måste välja på pest eller kolera så får det bli hockey med ett öga på tv,n och ett på omgivningen. TV1 och Skumberg har landat också. TV1 kom med 08-tåget i kväll och Skummis med Örebrotåget, så nu är alla trollungar på plats. Ska nu njuta av att åldern tillåter mig att bara ta det lugnt. Är det storhelg så är det. Ska kanske ta ett glas vin bara.

Kan inte fatta att västerbottenspajen inte blev slut...den var helt underbar och nu ligger den som bomull i magen och bidrar till att jag inom en snar framtid måste gå upp en storlek. Men vad gör det?.....ingenting....idag. Vänta till i morgon så får ni höra vad jag tycker då. Ojojoj.....*suck* Japp, då var det hockey då. Synes.

 


Jaha...god morgon då!

Tänkte ge er ett varningens ord angående alkohol. Ni ser här hur det kan gå om man tittar för djupt i glaset. Bättre att vänta med spriten tills ni har kommit fram dit ni ska. Och...tänk på dagen efter också. Ta rejält med Resorb om ni vill må bra. Det allra bästa är väl att avstå helt. Kan ni inte det så drick måttligt och drick för allt i världen inte sånt som bjuds ur plastdunkar eller gamla läskflaskor och där innehållet är grumligt och ser ut som gammalt diskvatten. Ring inte mig när ni mår dåligt. Jag har av erfarenhet lärt mig att det är bäst att låta bli helt....huvudvärken jag får är inte av denna värld. Ha en bra dag...drick påskmust.


RSS 2.0