Nattliga äventyr.

-P, jag tror jag fick en stroke i natt, sa jag för en stund sedan.
-Hur kan du tro det?
-Jo, när jag skulle på toa i tretiden så drog jag åt vänster.
-Va?
-Ja, jag drog till vänster. Fick ta stöd hela vägen mot toan.
-Har du inte drömt då?
-Vadå? Drömt att jag var på toa?
-Ja.
-Men i så fall måste jag ha kissat i sängen och det har jag inte.
-Ja, i så fall måste vi nog hålla lite koll på dig. Finns det såna där larmmattor att låna på ditt gamla jobb?

Nu tror ju inte jag att en larmmatta skulle hjälpa. P hör inget när han väl sover. Får väl hoppas att det var tillfällig förvirring som gjorde att jag drog till vänster...annars lär han väl snubbla över mig när det är hans tur att uppsöka ett ställe visst nattetid. Ålderstecken...absolut.

Har faktiskt fått ett litet anfall av städlust...ja, inte sådär dammsugarlust...utan mer flytta en stol här och flytta en bok där. Alltid något. Ger mig lite hopp om att det finns kvar därinne....orken och inspirationen.

I morgon bär det av mot västerdalarna...ska kolla bina igen. Nu ber vi till högre makter att det var lomhördhet som gjorde att vi inte hörde dem förra gången vi var där. Nu vill jag höra ett fint surr från kupan.

Undrens tid är ej förbi.

Nu är det nog dags att inhandla en trisslott! Tog mig ner till blomsteraffären. Det är ju måndag...och utförsäljning av blommor. Som ni vet, så brukar pensionärerna vinna kapplöpningen fram till växterna. Men idag...idag vann JAG!
 Hade placerat mig strategiskt framför ingången och hoppades på att jag stod framför rätt dörr. Jajamensan...det gjorde jag. Väktaren kom så snällt fram mot "min" ingång och låste upp. Fan vad jag sprang....Rafsade åt mig allt med färg på...kunde ha ryckt till mig vad som helst i glädjen över att vara först. Tror inte ens att jag rammade någon stackars tant på vägen.
Så nu ligger det massor av blommor i köket och väntar på att få vatten...eller att torkas. Gu va gla ja ä.....


Vill men orkar inte.

Lika grått idag också. Ska väl inte klaga, men jag vill faktiskt ha sol nu. Tror att jag kanske blir pigg då. Men så var det åldern också....min trötthet har väl lite med den att göra också. Hur f-n blir man pigg? Tror jag ska göra allt de säger man ska göra för att få tillbaka orken...äta nyttigt...ta vitaminer...skratta varje dag...göra något roligt...leva i nuet...osv.

Jag tänkte göra om i köket. Det vill jag börja med idag....men det stora tråket är fettfläckarna på kökets papperstapeter (varför sätter man in papperstapeter i ett kök?) Det innebär att jag först måste måla med en färg som inte släpper igenom fettet. Skittråkigt. Då ser man ju inte lite av det färdiga resultatet omedelbart...och jag vill ha allt klart snabbt! Men jag gissar att jag inte slipper undan....och så måste ju alla pinaler plockas ner....astråkigt. Det är nu jag skulle vilja ha den där städtanten jag önskade mig i julklapp, men aldrig fick. Jag ska ta mig en funderare på hur jag ska lägga upp allt. Misstänker att jag redan vet hur det blir.....latdag, latdag, latdag.

 Men...om jag börjar så här: kaffe, dusch, morgontidning,lite tid framför datorn (zumban struntar jag i idag) så kanske jag piggnar på mig.....skulle inte tro det, men jag försöker i alla fall. 


Kitty och min deckarkarriär.

Ja, det blev väl ungefär som jag misstänkte...inget guld...fick hjälpa till med dammsugningen...äta rester från veckan som gått...halvljummet kaffe framför tv:n...och nu har jag lyckats få P att fixa kvällsmaten. Alltid något. Dagen känns ungefär lika grå som det är utanför fönstret just nu. Skitväder...men det är i alla fall inte kallt.

Idag har jag tänkt mycket....bl a på tidiga tonåren och böcker. Jag var en sån där bokmal när jag var liten...är det fortfarande, men det var betydligt mer förr. Jag läste allt...fort och med enormt intresse...både för historierna i boken och även för meningarna....sammansättningen av ord förundrade mig. Det skulle vara meningar som flöt i min mun om jag läste högt och det skulle vara mjukt och följsamt om jag läste tyst. Men...det fanns en serie böcker som jag inte vet hur meningarna var...för jag bara läste och läste och läste....Kittyböckerna.

Kan än idag känna hur gärna jag ville vara som hon....hamna mitt i tjuvjakter...kidnappningar...mystiska spionhärvor. Kitty hade alltid i sin ficka: pennstump, snöre, lite pengar, anteckningsblock och en chokladkaka. Allt detta var bra att ha för oförutsedda händelser...om man blev inlåst t ex...eller om någon mystisk bil kom förbi...då kunde man skriva upp bilnumret snabbt..... Gud va spännande det var....jag "blev" Kitty...smög omkring efter husväggarna hemma i lilla Vansbro...kollade in mystiska gubbar som jag aldrig sett där tidigare (säkert ryska spioner)...ålade mig fram bakom täta häckar i villakvarteren och skrev upp varenda bilnummer jag såg. Det var min karriär som deckare...inte så värst lång, men väldigt givande. Lärde mig att se men inte synas. Väldigt användbart många gånger. Har ofta fått höra av mina barn...när de gjort något bus och trott att jag inte sett....-Hur kunde du veta det mamma? Tack Kitty...jag kommer alltid att minnas det du lärt mig!

Tidning och kaffe.

Söndag...igen. Nu för tiden är alla dagar den andra lik. Väntar och väntar på våren, som aldrig tycks komma. Ok, den ska väl inte vara här den här tiden på året....men vintern kom ju så tidigt så det känns som en evighet sedan man såg barmark. Nu vill jag ha värme.

Idag blir det tv....det är ju vm gubevars..och den där dammsugningen jag pratade om igår...den bara måste bli av idag. Dammråttorna är stora som jetplan vid det här laget. Kanske man skulle ta ett tag med snabeldraken nu...kanske får man upp resten av familjen då.....Men det är klart...8.35 en söndagmorgon....lite tidigt kanske.

Nej, jag ska ta och sätta mig med min söndagskompis...Dagens nyheter...en kopp kaffe...lite dator och så bara njuta av ledigheten. Dammsugningen får P ta när han vaknar....eller, rättare sagt..när jag väcker honom. Vi hörs senare då...när Sverige tagit guld.

Vän.

En kopp te på ena sidan av bordet...och en kopp kaffe på den andra. Två ljus som fladdrar i det dunkla köket...och mitt i det....en vänskap. Förtroliga samtal och glada skratt blandas i värmen denna kväll. Ibland slår det mig att livet är för kort för att bara springa på...att bara jaga tid...pengar...ledighet som aldrig kommer fullt ut....Ibland måste vissa saker gå före andra saker. Prioriteringar måste göras och det ska stannas upp och tänkas efter...det måste man! Blir så lycklig av att jag lyckas känna mig trygg i denna vänskap...så öppen...jag som aldrig berättar om mitt innersta. Tack för att du finns...och hälsa Ebba.


Inga hästar idag.

Det blev en latdag idag...även om det är flera timmar kvar av det här dygnet. Inte ens dammsugningen blev gjord...och det var då detsamma. Matlagning är väl det enda....

Fjalar är på väg hem nu. Har fem timmars bilkörning framför sig...ensam. Tråkigt. Jag vet själv hur "kul" det är att köra till Sollefteå utan sällskap.
 
Vi var på Kupolen och skulle köpa en dalahäst...beställning från någon kompis däruppe. Tror ni att det fanns? Tja, på en svindyr affär...inget alternativ. Vi letade då efter något med dalahästar på...typ...en nyckelring...handduk....servetter....inte någonstans fanns det att uppbringa. Det slutade med att det blev en ask med hästar i choklad. Får duga. Men konstigt var det...att det inte fanns någonting för turister att köpa som påminner om vårt vackra landskap...och då ska ni veta att hela köpcentrat var smockfullt av sportlovslediga hitresta.

Nu ska jag sova middag. Vaknade i fyratiden idag, så jag har redan gjort ett helt vakenpass. Lite sömn gör nog sitt till...och sedan ska jag se hockeyn på tv. Kan vara minnesvärt att se en match som spelas ute. När såg man det sist? När man var 10 år och det inte fanns ishallar,förmodligen.


Kan det bli latdag idag tro?

-0,8 grader....känns som sista dagarna med täckbyxor nu. Har just varit till affären och inhandlat bröd inför dagens frukost. Fjalar ligger i soffan och sover. Hon åker hem till Sollefteå idag. Mammahjärtat oroar sig som vanligt. Nu dröjer det till påsk innan hon kommer hem igen.

Idag är det skid-vm på tv...och sedan utematchen mellan Leksand och Mora. Dammsugning...matlagning och kanske en liten garderobsrensning står på agendan. Men det blir nog mest en latdag skulle jag tro.

Skulle ha behövt göra en vända till västerdalarna också, men inte idag...kanske i morgon. Hörde fåglarna kvittra in våren när jag var ute. Kan man tro på det? Jo, de lär väl veta. Vill ha vår och värme nu....vill vara i stugan och kratta gården. Men....nu är jag i stan och får väl nöja mig med det. Allt har sin tid.

Dagen, som alla andra.

Snöröken ur utanför fönstret och härinne sitter vi och kurar. Någon ser på hockey på tv...ni vet vem...någon lägger pussel...pusslet som väl aldrig lär bli klart. Själv ska jag plita ner några meningar för er att läsa och sedan ska jag sjunka ner bland täcken och kuddar och bara somna till något dåligt program. Är så trött idag. Så där trött som man blir av att hjärnan inte hänger med riktigt...och inte kroppen heller. Det är en trötthet som kommer inifrån.

Vi tog bilen till Sandviken. Såg på när högsta hönset klippte det röda bandet i den stylade butiken i gallerian. Massor av folk var där....och så vi sen....P i sin väl använda bikeps...jag i en kjol som resåren snart ger upp i...fick kolla hela tiden så att inte plagget helt plötsligt låg vid fotknölarna....Anna lurade in mig i provhytten med en liten mängd kläder att prova. Ganska roligt faktiskt...ända tills mina kläder åkte av och man såg sig själv i det vita skarpa skenet. Valkarna hängde...åt alla håll och inte blev det roligare när jag till min fasa upptäckte att jag glömt att ta på bh:n i morse. Hjärnsläpp.

Den här dagen läggs någonstans i bakhuvudet...bland alla andra likgiltiga dagar. Hoppas på en minnesvärd dag i morgon istället...i positiv bemärkelse då....

Sandviken och leverans.

Äntligen mildväder. Tog ,trots det, täckbyxorna på idag. Måste ju passa på att använda dem innan våren kommer.
Idag ska vi till Sandviken. Det är invigning av "nya" Lindexbutiken som Anna jobbat med i två veckor. Måste ju kolla in vad hon pysslat med. Mammakoll, med andra ord. 
En annan sak idag: Leverans till Trädgårdscaféet i hantverksbyn. Liz, som driver stället, ringde igår och ville fylla på i hyllorna. Glad Mariamarmelad! Nu hoppas vi på att det lossnat på beställningsfronten efter januaristiltjen.

70 år.....tänk när den dagen kommer...om man lever och har hälsan. P:s pappa fyllde det igår. Kalas med andra ord. Massor av blommor, kakor, paket och skratt blev det.

Virre är hemma från skolan idag...ont i huvudet och halsen. Han kom upp ur sängen i morse som en skadskjuten kråka...kraxade gjorde han också....om det sen berodde på förkylningen eller målbrottet...det låter jag vara osagt.


Man måste vara om sig och kring sig.

Vi har haft en diskussion här på morgonen.....Att det ska vara så svårt att argumentera för vissa. Det är bara nej, nej, nej som gäller.
Så här kan det låta: Jamen varför? Nej säger jag...jamen du måste väl kunna säga varför? Nej....jag bara tycker så....jamen VARFÖR INTE? Nej..... Suck.
Den här gången var det den där gamla önskan om en hund det gällde.....igen! Jag försökte med alla medel. Mår bra av promenader...min skada i nacken kräver rörlighet och då vill jag ha sällskap ute.....en hund till exempel....Lillebror (katten) behöver sällskap.....nej, nej, nej.
Hur det slutade den här gången? Jo,en kvinnas list övergår mannens förstånd. Ville ha omtapetserat i sovrummet och så blir det nu. Bättre nya tapeter än en hund resonerar P. Bra tycker jag och förbereder nästa investering här hemma. Sen...när jag verkligen vill ha den där hunden...då köper jag en...bara så där.


Burrr.....


Där kom den.....inget att hymla om...jag ser ut så där....men jäkligt kul är det.
Idag har jag bråkat med datorn igen...f-n vet för vilken gång i ordningen. Nu börjar jag fundera på om det är min dator och inte Telia som är problemet. Ska be svärsonen tömma skiten och se om det hjälper. Om inte blir det väl nyinköp....va kul...INTE...för jag är absolut ingen teknisk människa och jag vill bara ha sånt jag är van med.

Annars då...ja jäkligt kallt är det. Men, egentligen är det bra. Man slappnar av då. Finns liksom inget annat att göra än att vänta in mildare tider. Det enda som stör mig är den där isiga, frusna ensamma strumpan som ligger mitt i gatan här utanför. Har sett den i flera dagar nu. Tyckte jag såg maken till den häromdan....kommer bara inte ihåg vart. Ska nog leta på den andra och para ihop dem. Om man kan, så vill man väl avsluta sitt liv med den käraste man har.....
Har just druckit frukost...i vardagsrummet. Vårt köksbord är belamrat med ett pussel. Det är vårt vinterpyssel, men som det verkar så får vi nog inta våra måltider fram till sommaren framför tv,n. Pusslet var himla svårt. Det går inte att se på bilden hur det ska vara...det är nämligen så nymodigt att bilden på detta pussel bara visar vad som hände strax före den bilden vi ska lägga. Klurigt det där.....

Jag klurar vidare här hemma en stund jag....så ses vi sen....å du! Glöm inte långkalsongerna om du ska ut....


Kväll

Testar att blogga från min Iphone. det gick ju bra. Kan vara användbart när jag är i skogen.

Spindeloffer!

Har ni sett dom där flugorna som brukar ligga döda på fönsterkarmen på våren? Tomma skal...utsuget innandömme av någon girig, hungrig spindel. Jag brukar förundras över dem...och nu känner jag mig som en också....utsugen fluga alltså! Totalt tom innvärtes...orkeslös, idébefriad och likgiltig. Va sjutton ska det bli? Behöver lite uppåttjack....alltså sånt som gör livet värt att leva...dvs....djupa diskussioner...vacker konst....intressanta program på tv.....susande tallar i djupa skogar....musspår över skaren....stjärnhimlar där mörkret gör att man ser varje liten stjärna....och så tystnaden.

Det var känslor och önskningar det. Nu till verkligheten: Clas Ohlson...Insjön. Tja, som vanligt där....lite mindre turister än på sommaren. Köpte present till svärfar som fyller 70 i morgon. Hittade dessutom massor av bra-att-ha-saker...men köpte inte en enda. Inte ens ett tuggummi blev det.
Virres friluftsdag blev inställd....han hann precis landa med bussen i Falun när det uppdagades. Han var inte allt för ledsen kan jag meddela.

Kvalitetstid?

Nu är det nära....nära att jag flyttar ut till stugan i några veckor. Blir det bara lite mildare, vilket det snart skulle bli, så drar jag till skogs. Behöver lite eftertanke och lugn. En fråga bara....ska jag ta med katten? Tänk om vargarna tar honom.
Idag ska det bli kvalitetstid har P lovat. Inget spel på nätet...ingen idrott på tv....lovat och lovat! Får väl se hur det blir med det. Tror ingenting jag....Hoppas bara....

Har just skjutsat Virre till bussen. De har friluftsdag idag...i det här vädret. Han skulle åka långfärdsskridskor på Runn. Hoppas det blir lite mildare för dem.

Kontrakt.

Sådär ja....nu är kontraktet för årets Peace&Love festival påskrivet och inlämnat. Nu finns det liksom ingen återvändo....jo, det gör det väl. Så länge vi inte betalat in så kan vi väl ångra oss, men det vill vi nog inte. Festival....på hemmaplan...Kan det bli bättre? Nä...Dyrt, men roligt...jobbigt men ändå okey.......Det är blandade känslor. Det vet ni som följt bloggen ett tag. Förra årets P&L var som vanligt.....jävligt jobbig, men ändå inget man vill vara utan.
Nu har jag druckit mitt vattenblandade pulver...P och Virre tog makaroner och korv!!!! Undrar varför det blev den maten....

Frukost.

Ska strax äta frukost...eller...ska strax dricka frukost...Nu får det vara nog. Aldrig...aldrig har jag vägt så mycket som jag gör nu....och aldrig ska jag hit igen. Inhandlade lågkaloridryck igår...med chokladsmak, så nu ska vi se vilken karaktär jag har. Just nu känns det laddat...peppat. SKA fixa det här. Fyra påsar chokladdryck om dagen...ingenting annat får jag stoppa i munnen. Ska köra i två veckor och sedan lägger jag in ett mål mat...LCHF mat. Gör ett allvarligt försök. Det som gör att jag tror på det här just nu är att jag inte behöver fundera över vad som ska ätas och lagas varje dag. Bara att ta en påse.....Förut har det fallit på att man blivit hungrig, gått till skåpen för att leta på något nyttigt...och alltid har man hittat något onyttigt. Nu behöver jag inte ens gå i skåpen...påsarna ligger framme.
Virre och P ska köpa semlor idag...jag dricker choklad jag....


hoho design.

Idag ringde telefonen.....Hej, det här var från hoho design....jag har en leverans hem till dig. Tjohooo....kolla in vilka snygga necesserer, pennfodral och sminkväskor jag köpt. Annorlunda och helt i min stil. Supersnygga. Nu var telefonsamtalet inte så allvarligt som det lät. Det var nämligen min före detta svåger som kom med väskorna jag beställt av hans tjej, Helena. Hon har börjat sälja snygga, sydda saker. Jag kommer definitivt att utöka sortimentet.

Dagen annars då? Jo, ganska avslappnad faktiskt. Ja, inte under zumbapasset då....ni skulle se mig...eller...ni ska vara glada att ni inte ser mig. Koordinationsförmågan är noll...magen hänger och slänger...svetten dryper, raggsockorna som jag har på mig åker längre och längre fram på fötterna och själv står jag och asflabbar åt komiken i det hela. Men det ska väl bli bättre...hoppas jag.
Kvällen har ägnats åt att vara chaufför till de badmintonspelande "gubbarna". Virre kom hem till Kicki och Pawel när jag var där. Vi brukar fördriva tiden framför tv-spelen..eller...Virre spelar och jag ojjar mig över brutaliteterna i dagens spel. Annat var det på min tid...packman....!!! Virre frös dessutom under spelets gång. Förevigade det. Kan vara bra att plocka fram bilden när han fyller 30....

Nu ska det inte göras mycket mer idag....lite kaffe och så bums i säng. Jag är jättetrött.


Tantstrul?

Idag vet jag inte om jag ska slåss mot tanterna. Det är ju måndag och rosförsäljning på blomsteraffären. Blir så stressad av att stå och lurpassa vid alla ingångar...springa och nästan knuffas med alla pensionärer. Jag jagar upp mig...blir uppjagad och stressen blir riktigt påtaglig. Fick höra att stress och upprördhet tar ca åtta timmar att försvinna ur kroppen. Åtta timmar! Har jag tid till det...och vill jag utsätta kroppen för något så farligt? Kan ju få hjärtinfarkt. Ska fundera en stund på hur det blir.
Ska snart sätta igång zumbaskivan...och lära mig de sista stegen. Lär väl bli lika jobbigt som de första stapplande försöken....men ack så nyttigt. Förra gången fick jag träningsvärk i magen. Hur länge sedan var det inte som jag hade det? Evigheter. Men först ska jag smyga omkring här hemma och njuta av min egen morgon.

Tråk.

Tråkdag blev det. Ingenting roligt att göra...eller rättare sagt...ingenting roligt som jag VILLE göra. Tittat på skidor både på längden och tvären...snabbvända till Kupolen och bytte en sparkdräkt till Gabriel som blivit tokig i tvätten och nu väntar vi in Solsidan...få se om vi får en egen solsida här hemma sen. Just nu är det mulet.
Anna ligger i solariet på andra sidan gatan och i morgon åker hon till Sandviken igen, men den här veckan kan hon inte bo hos mamma varje dag. Blir hotell för Fjalar. Det är väl mycket att göra med ombyggnaden i butiken den här sista veckan.
Nu ska jag deppa i soffan.

Solig söndag.

Ibland tycker jag att söndagar är tråkiga. Alla sover länge och ingenting vaknar förrän tidigast till lunch. Har just varit ut på en kylig promenad. Kylig på det viset att termometern visade på minus 18...själv svettades jag under färden förbi Hagaskolan och ner mot Kupolen...hade satt på mig för mycket kläder. Undrar om inte det räknas som ett av livets svåraste problem att lösa....vad man ska sätta på sig. I skarven mellan vår och sommar är det alltid problem...liksom skarven mellan höst och vinter...och skarven mellan sommar och höst...och.....Idag är det ingen skarv, men det blev ändå fel.
Idag ska jag göra en lista.....jag älskar listor. Tror jag skrivit det förut, men det tål att talas om igen. Listan idag ska innehålla mitt nya liv....nytt så till vida att jag, som jag sa igår, har sett mig själv på bild.....åherregud....nu ska det skrivas in frukostförslag, lunchförslag, kvällsmatsförslag...zumbapass....promenader....bokläsning...kreativt skapande och tänkpådigsjälvtid. Det behöver jag nu.

Tacokoma....

...och så lite godiskoma. Med andra ord...mätt...för mätt. Kollade in bilder nyss, som tagits idag. Det var ingen höjdare. Inte att se sig själv. Herregud va tjock jag blivit. Nu får det väl vara bra. Dags att ladda för den där soppdieten som alla pratar om. Jag klarar ju tydligen inte av att äta lagom av vanlig mat.....nu är det svält som gäller...och zumba.
Nyss åkte sista gänget hem efter dagens familjesamling. P drog till Falun och sin pappa för ett snabbt besök...Anna och Kicki drog också till Falun för att se schlagertävlingen hemma hos Kicki...och så åkte Gabriel med föräldrar mot Hushagen. Så nu sitter jag själv här. Verkar bli en tevekväll. Ska iallafall se Downton Abby. Började se första avsnittet på datorn idag...har lite kvar...och så är det del två senare ikväll. Riktigt bra faktiskt.

Gabriel och Anna träffade varandra i vaket tillstånd för första gången idag. Verkade klicka rejält....faster blev nog godkänd.


Februarikyla.

Hörde på något tv-program att februari är den kallaste månaden. Stämmer bra det. Vi har 24 grader kallt vi...i BORLÄNGE! Då har jag ännu inte fått någon temperaturrapport från västerdalarna. Där är det nog "gåinteutväder".
Såg programmet Skavlan igår kväll. Ännu ett inslag i livet som gör mig stark. Tänk att det bara behövs någon enda liten människa som vågar...som känt efter vad som behövs...och som gör det. Det får mig att känna efter och ger mig det där jävlaranamma som så väl passar in just idag. Så...idag är jag stark...full av inspiration och så ska nästan hela familjen komma och äta mat idag.
Tacos! Valde det för att det tar sån tid att äta. Vi hinner prata mycket under tiden vi tuggar och fyller på.

Språkförbistringar?

För ett tag sedan sa en av mina döttrar till mig: Du mamma, du vet väl att om vi får barn så kan de snacka skit om dig utan att du förstår något...eftersom de i så fall skulle ha fäder med annat modersmål än svenska. Har funderat lite på det där....en polack finns det i släkten...och en iranier. Det skulle innebära att mina barnbarn skulle tala polska och persiska...förutom svenska. Det är bra att de vill få barnen flerspråkiga...men nu undrar jag...måste jag gå en kurs i persiska och polska för att hänga med? Nej jag struntar nog i det. Vet bara att jag ska lära dem järnamål....det är också viktigt.

Så var veckan snart till ända....

...bara fredagen kvar...och den har just börjat. Idag tänkte jag inte göra någonting....för ni förstår...att om jag säger att jag inte ska göra något, då brukar det bli en jäkla fart på mig. Är nog lite kärringen tvärtom....Så, inget ska göras idag...bara titta på tv...koka kaffe...laga lätt lunch...kanske sova lite middag i soffan. Men först ska jag med Kicki till lasarettet. Åker om en liten stund och är nog hemma strax igen. P får sova.

Natten har varit olidlig....iallafall efternatten. Vaknade av nackvärken. Förut har jag kunnat reglera nattsmärtan med att bygga upp huvudkuddarna på ett speciellt vis, men det går inte längre. Får fundera ut ett nytt sätt att lura kroppen.

Ta det lugnt där ute....det är halt på vägarna. Vi hörs om någon timme.....


Varför gör lyckan mig deppig?

Har just tittat på ett avsnitt av svt:s programserie Jakten på lyckan. Missade det i tisdags och tog igen det nu. Och då undrar jag....varje gång jag ser det programmet så blir jag så deppig. Varför det? Kan det vara att jag också vill gå på dom där kramkurserna...jag kanske också vill ha en liten stuga vid havet där man kan ha små kärleksmöten med sin man.....jag kanske också vill vara lika glad som Mia Törnblom.
Men....jag blir inte bara deppig av programmet...jag blir jäkligt uppåt också....serien ger mig ett lyckorus....JAG KAN GÖRA VAD JAG VILL!!!! Fan va ja e bra!!! Vad lycklig jag är....innerst inne...bara jag känner efter.
Nu är det så här att jag vet att det är väldigt ambivalent av mig....att vara både och. Men, det är nog så det ska vara...lite upp och lite ner.....Hur ska man annars veta när man har det bra...om man inte varit där nere också....? Förresten....Mia Törnblom är bara 89% lycklig. Det såg jag på svt:s sida...där man kan göra ett lyckotest. Om inte hon är 100%...då behöver man inte vara det heller...då räcker det som det är.

Utveckling.

Tyckte att batteriholken såg så trist ut.

Så jag "piffade" till den lite....med decupage. Nu matchar den väggen lite mer....väggen som jag snart ska måla om!!


Vad har den här dagen att bjuda på?

Tidig torsdagsmorgon och allt är lugnt. Gillar den där skogskänslan som infinner sig när man går ut tidigt på morgonen. Till och med här i stan kan det vara lugnt och skönt...när nästan ingen annan är vaken. Snön dämpar ljuden och om det inte vore för det där ilsket röda stoppljuset längre upp på gatan, skulle jag nästan kunna tro att jag är i stugan och njuter.
Nu blir det tidningsläsning, zumba och lite pyssel innan det är dags att väcka P. Han får väl sova....som vanligt. Lovade er att ni skulle få se bilder från familjen Marmelads zumbapass.....Men....P sa: Öhhh...jag tror jag hoppar över den där zumban...idag! Och jag som hade lagt fram pannband, tights och benvärmare till honom. Övertalningsförsöken fortsätter.

Vart kom inspirationen ifrån?

Äntligen....säger Gert Fylking när årets nobelpris i litteratur presenteras. Äntligen säger jag när min inspiration infinner sig. Har väntat så länge, men idag kom den. Kanske bara på snabbvisit, men i alla fall....Fick för mig att jag äntligen skulle ta tag i min längtan efter ett vettigt alternativ till alla batterier, som ligger längst ner i återvinningshinken...bland allt annat kladd.
Har funderat på en batteriholk. Sagt och gjort. Inhandlade en holk på ÖB...billigt och bra...skulle kunna monteras av ett barn på sex år. Ska kanske säga då att jag lyckades vända några bitar åt fel håll först. Det ser jag som ett tecken på att jag i vissa avseenden har barnasinnet kvar...typ sexårsåldern då....eller strax under.
Limmade...hamrade...målade och fixade och vips....så var den klar. Va skönt. Nu, när den är på plats så väntar vi på nästa inspirationstillfälle.


Perfekt holk...nu behöver jag bara stoppa i batterierna i hålet...tömma när jag tycker (taket går att lyfta på) och njuta av en funktionell inredningsdetalj. Jag tycker nämligen inte om att köpa saker som inte fyller någon funktion.
Nu ska jag laga lite mat och se om jag kan känna för att börja virka små Amigurumis...inte hört talas om? Små, små virkade figurer som är så populärt nu.


Zumba.

Ja...då har man provat Zumba då.....P sover fortfarande så jag fick börja själv...därav avsaknaden av bilder på oss. De kommer...lovar.
Ok...rapport: Svetten fullkomligt rinner om mig...jag har numera ingen koll på vad som är höger och vänster...låren värker...tårna har bytt plats med varandra och numera vet jag att jag knappt orkar lyfta armarna över huvudet....taktkänslan, som jag trodde var helt ok visade sig vara obefintlig och jag kan säga att jag är glad att jag provade hemma och inte drog iväg på något officiellt ställe. Har också kommit fram till att vissa möbler måste säljas om jag ska kunna få till det på vardagsrumsgolvet. Men så kul det var....känner för att köra ett pass till omedelbart...om jag hade orkat. Hur länge jag körde? Tja....det blev väl ungefär halva introduktionen...ca 10 minuter!


Ja deeet är onsdaaag mårrron...

...å mitt huvud känns så tungt.....men det ska väl gå över. Ja, inte att det är onsdag, utan huvudet ska väl snart vara bra igen. Det är ingen riktig huvudvärk, utan värk från nacken. Lite piller så har vi väl fixat det.

Jag har just varit ute och vinkat av Fjalar som jobbar i Sandviken i två veckor. Ombyggnad av butiken där. Tur att det finns att göra på andra platser än Sollefteå, så hon kan komma hem till mamma lite.
Idag blir det nog inte så mycket annat än att slappa. Städa gjorde vi ju igår....Men...Zumba ska det bli. Fick inte mina skivor förrän igår kväll, så idag ska det provas. Har tvingat P att vara med. Hur roligt ska inte det bli....vi två...framför tv,n...dansandes Zumba. Helt klart dagens skratt. Bilder kommer....lovar.


Vem vet....

...när det är legalt att skylla orkeslösheten på åldern? Är det meningen att kroppen ska säga ifrån redan nu? Har man ca 15 år till pensionen så ska det väl finnas lite spänst i både kropp och hjärna...eller? Kan man fråga någon? Det här är första gången jag kommit nära 50-årsstrecket (vad jag kommer ihåg i alla fall) . Hur ska jag då veta om tröttheten beror på ålder...eller något jag behöver uppsöka läkare för? Skulle behöva ett uppslagsverk: Allt du behöver veta när du närmar dig 50!
Om vi börjar nerifrån....fötterna. Ska dom vara bleka, nariga och se ut som de gått mååånga varv runt jorden? Benen.....håhåjaja....ännu blekare med synliga ådror och torra. Shittt!! Magen...hahaha....om man får svårt att andas, när man ska sätta på sig strumporna på morgonen, av att böja sig framåt...då måste det väl vara något fel? Brösten...letar sig nedåt allt eftersom åren går....Min hals....halsen ja....rynkig så det har börjat gillas polokrage. Trodde väl aldrig det. Ansiktet är numera en hel vetenskap....rynkor både här och där....vissa djupa som den där ravinen jag körde ner i på skidor en gång i min ungdom.....Enda positiva är att det numera inte finns några finnar...och det beror förstås på att man numera är torr som treans sandpapper. Håret...ja vad sjutton ska man säga om det? Ser bäst ut uppsatt...under en mössa. Då var det bara armarna kvar då....gäddhäng...händer där det syns att man inte varit någon kontorsråtta precis...snarare skogsarbetare.
 Nu har jag räknat upp utseendet. Då ska ni veta att jag inte ens börjat tänka på alla krämpor. Det ska jag skona er från idag. Tar det nästa gång jag funderar över livets mysterium.

Musiksmak.

Vet ni vilka konflikter det kan bli när två personer med olika musiksmak sitter bredvid varandra vid varsin dator med spotify? Jag vet. Just nu spelas det Humhum från humlegården fyra decimeter till vänster om mig...själv spelar jag Viva la vida med Coldplay. Varför ska det alltid vara P:s dåliga musiksmak som hörs.....skruvar upp volymen extra......Måste nog skaffa hörlurar till honom. Varför jag inte ska ha några? Jamen jag har ju bra musiksmak jag!!!

Vi håller på att städa här....jag menar städar...på riktigt. Torkar skåpluckor och så där. Kom på att det var ett tag sen....Funderar bara över en sak....varför blir man så himla trött av det? Förr...när man var ung då kunde man städa hela huset på dagen...baka något gott på eftermiddagen och så börja tapetsera om på kvällskvisten utan att det bekom én. Nu ska det pausas hela tiden....ta några tag med dammtrasan...kaffe....diska en kopp...kaffe.....dammsuga ett rum...kaffe...ja ni fattar. Är det åldern...latmasken eller vad? I vilket fall som helst måste jag fortsätta nu.

Pigg....

...i alla fall skapligt pigg. Var barnvakt igår kväll...åt Gabriel. Det var inte jobbigt. Grabben sov hela tiden...som en stock. Tänkte att han kunde väl vakna till en stund så man fick prata lite med honom, men inte då. Ville berätta för honom att jag tänkte köpa en bikupa till honom...med bin i. Får väl berätta det nästa gång vi ses.

Nu har Anna tagit vår bil och åkt till Sandviken på jobb. Hon lämnade sin lilla Kaa till oss. Det kan vara bra, för Kicki har med sig en skiva till jobbet som jag ska hämta...och det är lite kallt idag så jag vill inte gå. Det är en zumbaskiva. Har ni hört talas om Zumba? Den nya motionsformen...dans. Så, idag ska det dansas framför tv,n. Kan vara en upplevelse att se, men jag tycker det är bra att ingen kan kolla. Lär nog se ganska så roligt ut.

Ska ta en dusch nu och sen ska jag göra ett städschema. Vi har lite olika uppfattningar om hur ett hem ska skötas....jag och P. Eller...rättare sagt....han ser inte när det behöver göras något....det gör jag och jag vill inte vara ensam om det. Så, det måste väl vara bättre att kunna läsa sig till hur det ska vara.


Inga tanter....

....på plats. Förmodligen visste dom något som vi inte visste...att på alla hjärtans dag finns det inga billiga rosor till salu. Vi kom i god tid till Kupolen. Inga tanter i sikte. Va skönt. Men när klockan blev tio var det fortfarande inga tanter på plats, och när de öppnade dörrarna och vi kom in fick vi se att det enda som såldes idag var dyra rosenbuketter till alla hjärtan.......Bättre lycka nästa gång.

Nu blir det snart chutneykokning och därefter falutripp. Det är badminton för gubbarna idag och jag hänger med över till residensstaden.

Och det bästa av allt......idag kommer Fjalar hem....Anna alltså. Hon ska bossa för ombyggnaden av Lindexbutiken i Sandviken och då passar hon på att bo hos mamma. Det är jag glad för.....

Om det går som planerat ska vi vara barnvakt åt Gabriel ikväll. Hans föräldrar ska fira dagen med bio.

God morgon kära läsare....

Idag är det alla hjärtans dag. Egentligen tycker jag att det är skit. Komersiellt jippo...men långt bak i huvudet finns en önskan om att någon skulle komma ihåg mig...visa lite uppskattning. Bara ge mig ett litet pappershjärta och säga att de tycker om mig. Sentimental? Ja, idag så.

Måndag...det innebär, nu för tiden, att jag klockan tio ska vara på blomsteraffären och köpa billiga blommor. Som vanligt har väl pensionärerna intagit Kupolen i god tid före oss andra. Varje måndag tror jag att jag ska hinna få något med....men det blir väl idag, som alla andra dagar......vassaste armbågarna vinner...och det brukar inte vara mina. Tror jag är lite för rädd om de där gamla tanterna. Rädd att de ska ramla och bryta ett ben. Idag har jag i alla fall anställt P också. Så nu är vi två. Rapporterar när det är över.
Kaffe....nu.

Nu jäklar....

Tänk att det bara behövs ett ordinarie årsmöte, med allt vad det innebär, för att inspirationen och orken ska återvända. Satt på ett fyra timmar långt möte idag....medelåldern var väl cirka.....65....och jäklar vad jag blev att längta till våren och sommaren. Nu vill jag ha bin....massor av bin. Jag vill utöka mina samhällen till....ja...säg....10 i år och ännu fler nästa år. Vad roligt det ska bli. Vilken erfarenhet som samlades där innanför väggarna. Där fanns gubbar som säkert hållit på med bin i över 50 år och jag fick massor av tips och idéer bara av att tjuvlyssna på deras samtal innan mötet började. Det var också bra att få se lite ansikten. Biodling är ju annars ett ganska ensamt jobb, men nu fick man se att det fanns många fler som gillar samma sak. Så nu längtar vi till värme och hoppas på en låååång bra sommar.

Tänkte ta det lugnt resten av kvällen. Känner mig lite trött efter munkförsäljning och migrän...och så vet ni väl vad det blir i morgon? Tralalala.....krig....mot tanterna vid blomsteraffären. Har ju anställt P...som ska rusa in genom ena ingången...och jag ska rusa in genom den andra. Öppnar dom nu grindarna vid den tredje ingången först i morgon.....då måste vi anställa en tredje person till nästa vecka. Någon frivillig?


Nu är det stora fel tror jag....

...jamen...jag fick migrän i morse...igen. Det är fjärde gången den här veckan. Något måste vara riktigt galet. Det kan inte bero på stress...inte på ångest eller att man tänker för mycket på något....jag mår ju ganska bra nu. En teori är att jag har haft väldigt ont i min nacke en längre tid. Det kan vara det som utlöser anfallen....kroppen kanske spänner sig för mycket...vad vet jag....Idag ska jag i alla fall på årsmöte för Dalarnas biodlare. Första gången. Spännande. Det tar flera timmar. Kommer inte hem förrän i halv tretiden och då lär jag väl veta hur de flesta biodlare i länet ser ut....
Dricker ur mitt kaffe och åker sedan. Vi hörs när jag kommer hem igen.

Äntligen hemma.

Vaknade av väckarklockan vid 6. Minus 22.5 i Vansbro...helt ok tyckte vi. Det brukar vara varmare på finnmarken.....Åkte mot skogen....Grönalid minus 24...ja, vi var ju fortfarande i Vansbro....Eldforsen minus 27...nä, vad nu då? Så där kallt skulle det inte vara...framme.....minus 26. Strax innan vi kom dit knakade det till i vindrutan....jaha...det var det det...en stor jävla spricka...men vi var glada ändå. Det gick ju fortfarande att se ut...Låset till vagnen hade frusit. Fick fram eld och värmde låset. Efter många om och men gick det att öppna. Munkmaskinen såg ut som den varit till nordpolen och vänt under natten...sladdarna till assistenten och vattenkokaren var stela av kylan. Hade en burk sega råttor med mig....de råttorna hade dött under natten och likstelheten hade inträtt.....Men vi var glada ändå.....
Fick fart på maskineriet och började baka munk. Gick hur bra som helst!!
Efter någon timme var vi hungriga. Hade tagit med kokta ägg och smörgåsar. När jag skulle knäcka skalet på ett ägg och slog det i bänken blev resultatet....doink....inte en spricka i skalet. Trodde att någon skojat med mig och plockat ett porslinsägg från någon värpdålig höna. Det var genomfruset.....Bara att ge upp. Mackan gick ner, men numera vet jag vilket fint mönster det kan vara på en nedfrusen skinkbit...iskristaller i all världens mönster...riktigt fint.
Framåt eftermiddagen var det bara minus 12...helt ok.
Åkte hem i fyratiden och nu sitter jag här...nyduschad och ska strax äta smörgås och dricka varm o´boy.
Hur dagen än var, så kunde vi konstatera att vi fick mycket frisk luft och många skratt.

Innan vi kunde åka från stan måste taket på vagnen skottas. Det tyckte jag var P:s jobb.

Blidväder...minus....blidväder...minus...då blir det lätt så här.

Vattnet i litermåttet frös till is...hela tiden. Snacka om att vi numera verkligen ska fundera allvarligt på om det är så roligt att köra vintervändan (Norrland) som många knallar gör.

Är ganska trött nu och ska bara ta det lugnt...ska på ett årsmöte i morgon och måste vara pigg. Jag vet också att jag lovat det där med lyckokänslan jag kände efter vägen till västerdalarna. Ni får veta det i morgon...okey?


Sista för idag...

Vagnen står i Sågen och fryser. -14 grader är det här nu, men det skulle bli mycket bättre i morgon. Hoppas på det. Magen är mätt efter en god fredagsmysmiddag hos mamma och pappa...tog mig t.o.m ett glas vin. Det var...få se nu....hm....undrar om det var i London i november sist jag drack något med alkohol i. Ja, det var det nog. Gott var det. Sover nog bra inatt. Motorvärmarsladden sitter i bilen och snart ska mariamarmelad dra sig mot sängen. Är så himla trött. Klockan halv sju i morgon bitti ska vi vara på plats. Nog för att jag brukar vara vaken den tiden, men jag brukar sällan ha något att passa då. Normalt rår jag över min morgon själv....Så, det blir lite ovant att skynda....Värre lär det väl bli för P...Hur ska han komma upp i tid...han som sover till framåt lunch normalt.
Som jag sa tidigare så blir det nog dåligt med inlägg i morgon, men kommer vi hem i vettig tid så ska ni få veta allt...om svenska rallyt....som om jag skulle veta något om det då...jag kan ju bara baka munk.
God natt med er....förresten...jag som är inne på det där med att leta lycka...hittade en lyckokänsla på vägen hit idag. Ni ska få veta det också...i morgon.

Då börjar det dra ihop sig då...

...inför avfärd till de djupa skogarna. Men först....alpint vm...på tv. Har just slafsat i mig en tallrik med stuvade makroner och grillkorv....P äter sin nu. Han var anmäld till en gratisturnering i poker på nätet!!! Som vanligt hörde jag svordomar från kontorsregionen och förstod att det gick åt pipan...den här gången också.....

Har bytt skor åt pappas häst. Köpte storlek 1 igår...men någon kom på att det kanske vore bättre med storlek 0, så det blev byte idag. Då kom jag på....måste det inte vara väldigt obekvämt att stå med skorna på dag och natt när man är häst? Kan ingen uppfinna hästskor som man kan ta av när man kommer in...i stallet? Tänk dig själv att klafsa omkring med vinterskorna på inomhus....speciellt när man ska gå och lägga sig.

Snöandet har gett med sig nu. Bara snövallar och spårigt på vägarna kvar. Vi ger oss iväg med goda förhoppningar om att komma fram välbehållna....med vagnen i upprätt läge.
Hör nog av mig ikväll igen....men i morgon lär det bli dåligt med bloggande...tror jag. Det bär mig emot att inte blogga varje dag, men jag har nog inget val....Skulle jag ändå få tid till det i morgon, betyder det att det inte går så bra med munkförsäljningen.
Hörs ikväll då....Bryt inga ben....

Jamenherregud.....

...vad snö det har kommit. Tittade ut och trodde inte mina ögon...men Virre skulle ju ha skjuts ner till bussen, så det var bara att gilla läget. Pyltade på mig mina älskade täckbyxor, jacka, mössa och vantar och gick ner till bilen. Planen vid bilen var plogad, men de hade ju lämnat en stor....då menar jag stor...snödriva bakom bilen. Ingen spade hade jag heller. Fick sparka bort drivan...sätta mig i bilen och ta en jävla fart bakåt. Klarade mig från att repa grannarnas bilar och helt plötsligt stod vi på "fast mark". Skönt....tyckte jag. Det skulle visa sig att den manövern var rena barnleken mot vad som komma skulle. När vi rullade upp för den lilla backen mot vägen...vad fick jag se? Jo, en oplogad, spårig väg där det kommit minst 3 decimeter. Bara att ta fart igen då och sladda sig fram i spåren. Bilen gick hellre än bra och det var nära flera gånger att jag hamnade i snöplogkanterna. I korsningen stod en bil som kört fast.....och vi som har en sån låg bil. Svalde oron och fortsatte ner mot stan.
Där var det något bättre, men de hade bara hunnit ploga en liten del av den parkering där vi brukar stanna. Nu gick det bra och Virre kom ordentligt på bussen. Jag hade samma mardrömstur framför mig igen...den här gången åt andra hållet. Kom på att jag ringer P och ber honom vara beredd med snöskyffel. Jag var så säker på att jag skulle köra fast. Sagt och gjort....tog upp telefonen och slog numret hem.....Ring...ring.....ring....ring. Fan...kom på, att av alla dagar så var det just den här dagen som P sov med öronen fulla av revaxör och bomull. Han hade stoppat in stora sjok av bomull igår kväll....Så inte hörde han något. När man som bäst behöver dom.....
Klarade mig hem med ett nödrop...utan hjälp från någon karl...kan själv!!! Nu ska jag strax väcka honom och vi ska ta ett krismöte angående resan mot finnmarken idag. På löpsedlarna stod det. Lämna bilen....ska vi dra vagnen själva då? Vi får ringa och höra hur det ser ut där borta, men det är inte utan att man avundas Virre som redan innan det här ovädret bestämde sig för att stanna hemma.


Nu vill jag...

...åka till skogen. Sätta ryggsäcken på ryggen och gå genom snön till den lilla stugan på höjden. Göra eld i spisen...tända massor av ljus och fotogenlyktor...värma kaffevatten och ta mig en smörgås. Ställa mig på trappen och lyssna på tystnaden...se ut i mörkret...lyfta blicken mot stjärnhimlen och andas ut...känna hur stressen skamset kryper iväg över skaren och försvinner bort mot skogen.
Jag skulle bädda upp så sängkläderna blev varma av elden innan läggdags och jag skulle ta lyktan med mig till utedasset innan det var dags att krypa ner. Jag skulle prata med småfolket innan jag stänger dörren för natten. På morgonen skulle jag leta rävspår utanför stugan...och hitta spår av små möss som sprungit över snön i natten.
Jag vill....!!!!!

Snöyra och sinnesro.

Det vräker fortfarande ner snö här, men det gör inget. Idag känns det faktiskt mysigt. Förmodligen för att jag har kommit till ro efter nattens mara. Har packat klart beställningen till Trädgårdscaféet och ska strax åka dit med den. De beställde dryckerna med egna etiketter och jag tycker det blev bra. Nu står det Trädgårdscaféet Blåbärssaft t ex. Fudgen ser ut som den alltid gjort...Hoppas allt blir till belåtenhet....
Har handlat inför morgondagen och plockat ihop i vagnen. Nu hoppas vi på att snövädret ger med sig snart. Det är inte så roligt att dra vagn i flera decimeter snö....Dagens tidning berättade att förra årets rally drog 4500 betalande åskådare till den platsen vi ska på....så nu sitter vi här och funderar på hur mycket "mjöl" som måste med. Svårt det där...speciellt när det är i början på säsongen. När man kört i några månader, då sitter det i ryggmärgen...men inte nu. Vi vill ju inte stå där med för lite....

Vintervy över Soltorgsparken. Snart står vi där ute och spelar kubb...ja, inte jag då, men de andra. Hatar kubb...får man det?


Marmelader och värk.

Natten har gått i marmeladens tecken...och värk. Igår kväll fick vi ett mail på en beställning....och plötsligt kom den där känslan: Gud va dåliga vi är....vi kan väl inte göra marmelad...nä, det är bäst att lägga ner....Hela natten har jag tänkt så. Tänk hur man kan vara. Vi kan väl göra marmelad...vi är väl jätteduktiga på det...Men inatt kunde jag inte tänka positivt. Nu känns det lite bättre. Värken då...tja, vad ska man säga...det är inte mycket att göra åt det. Har vaknat flera gånger och varit bortdomnad i armar och händer. Värken i "vingarna" sitter där som en smäck. Det blir bättre om jag rör på mig, men jag kan ju inte vandra omkring som en zoombie hela nätterna...
Idag ska det inhandlas olja, påsar och socker till helgens munkbak.


Nu är jag förbannad....

...förbannad på mig själv. Tycker att jag blivit så mesig....tappat bort mitt riktiga jag. Dags att leta på det igen. Förr var jag arg, radikal, glad, framåt, busig och ifrågasättande. Uppfostrade mina barn till att bli det också....hur är jag nu då? Jo, apatisk, slö, intetsägande och rent ut sagt mesig. Nu jäklar laddar jag om. Det kanske tar lite tid...men jag lovar...jag börjar idag.
Det var då väl sjutton också om man inte, när man snart är 50, ska kunna vara som man innerst inne är. Eller hur? Är man inte tillräckligt vuxen nu va? Jag sätter ned foten....Vill bara säga det....
Nu känns det genast lite bättre.


Lunchdate med Gabriel.

Vad fort den här dagen gick. Jag tror jag vet varför. När jag skjutsat Virre till bussen åkte jag hem och tog en insomningstablett. Normalt tar jag inte medicin i onödan, men efter nattens värk och den senaste tidens sömnsvårigheter tyckte jag att det var ett måste om jag skulle bli människa igen. Sov till klockan ringde.....halv elva. Vasjutton......så länge har jag ALDRIG sovit. Halv tolv skulle Lilla familjen Ivarsgård komma på lunch....snacka om bråttom....Jag hann få maten klar i tid och eftermiddagen blev trevlig. Till fikat åt vi semlor.....köpta på Gustafs bröd. Det var inte de godaste semlor jag ätit...leder gör, som alltid, Alma Nilssons....
Nu ska jag ta ett tag på kontoret....sedan slappa inför morgondagen då det är en massa måsten.
Hör av mig lite senare.


Morr´n....

Idag ska det bjudas på lunch. Erik, Millis och Gabriel kommer hit och hälsar på. Ska bli så roligt. Annars blir det nog en lugn dag. Inget särskilt att göra...eller...jo, jag har egentligen massor att göra, men det hinner jag i morgon. Det måste ju packas inför helgen.
Natten har varit jobbig. Armarna har domnat bort hela tiden och det har värkt i nacke och "vingar". Gilla läget. Av den anledningen ska jag hoppa tillbaka till sängen och försöka sova en timme till eller så.....
Kommer tillbaka.....

Den där eviga jakten på lyckan....

...javisst är det det på tv ikväll igen....Ganska intressant, men ikväll vill jag gärna sitta framför datorn istället. Vet bara att när jag väl bänkat mig så är det så bra att jag bara antecknar hela tiden. Nu, innan jag satte mig här och skulle blogga, tog jag kameran och gick ett varv här hemma för att leta några små saker som gjorde mig lycklig. Här kommer några snabba:

Lillebror....den dagen han inte finns längre...den dagen vill jag inte ens tänka på. Han har varit med mig alltid!! Vi känner varandra...vi pratar och vi förstår varandra utan och innan.

Mitt skapande är som en hel avslappningskurs i vardagen....en skattkista att ösa ur....glömmer tid och rum...smärta och sorger.

Att sätta ett litet frö...eller ett litet blad i jorden och se att det växer...av min omvårdnad...det förvånar mig och gör mig lycklig. Allt vill inte som jag vill, men min samling av Hoyor växer så det knakar.....tack för det.

Ikväll har det blivit pannkakor...Virre är bra på det....pannkakskungen här hemma, och snart ska jag sätta på bekvämlighetskläderna...myskläder alltså. Man blir så mycket mer avslappnad då...lite tv...lite klappa katt...lite halvsova i soffan och så blir det god natt.
Plats nummer 15....

...i kön. Din väntetid beräknas till 16 minuter. Känns det igen? Jag känner verkligen igen lössen på gången. Idag har jag tillbringat många minuter med att tala med Telia igen......Tekniken funkar inte som den ska här hemma...och har aldrig gjort. Jag vet inte hur många samtal vi ringt, jag och P.....Nu har jag fått nog! Idag skulle jag se på tv innan P behagade kliva upp. Ingen idé med det. Bilden stod stilla hälften av tiden....gav upp och satte mig vid datorn....samma sak där...ingen åtkomst. Så, jag ställde mig i kö vid vårt tekniklevererande bolag....När de svarade sa jag som det var: Jag har fått nog! -Har ni bytt dosan? -JA...tre gånger....-Men jag kan inte se några störningar just nu.....Nehej, men det kan jag...kom hit och titta på vår tv eller på datorn då!!!!!
Nu skulle de skicka en "delningsdosa"...och på min uttryckliga begäran, en tekniker också. Det satt långt inne, men hon gick med på det...Vart har alla människor tagit vägen? Nu för tiden är det bara knappar som det trycks på här och där.....Som avslutning påtalade jag att jag i fredags ringde för att säga upp våra digitalkanaler...men se den gubben gick inte...vi hade bindningstid till i september.....!!!! Om vi betalar för att få något levererat då ska ni också sköta er del av avtalet!!!! Det slutade med att vi fick säga upp kanalerna nu...om vi ville. Bestämde oss för att avvakta tills teknikern varit här.

Snö...igen.

Ja, det var väl väntat...att det skulle komma mera snö....men inte så mycket. Visserligen är det vackert, men jag vill ha vår nu.
Har skjutsat Virre till bussen och det var med sladd på bilen jag tog mig genom stan. Dock var det lika för alla och vi tog det lugnt.
Idag vet jag inte riktigt hur det ser ut. Ska kanske förbereda inför helgens munkförsäljning. Det är ju lite som behöver köpas in.....påsar och strösocker vet jag i alla fall. Sedan började jag fundera på när jag torkade golvet här hemma sist.....inte nyss kan jag upplysa om. Kanske blir det till att ta ett tag med moppen också då.....
Kaffe har jag just druckit....tar kanske en påtår....

Kvällning.

Ute snöar det och här inne är det hockey på tv. Själv tänker jag krypa in i min lilla kammare och slötitta på något halvdåligt program tills jag somnar. Är så trött. Migränen idag måste ha tagit mer än jag trodde. Hela dagen har jag kunnat somna ståendes någonstans.
Var till Falun och slog ihjäl någon timme när det var badminton för P. Jag och Virre gjorde stan. Avslutade med kaffe hos Pawel och Kicki innan det var dags för hemfärd.
Nu vilar lugnet över oss. Tar med mig katten och drar mot sovrummet. Hoppas på bättre ork i morgon.
God natt världen.

Pensionärer och migrän.

Ja det märks ju....att pensionärerna har varit på blomsteraffären betydligt fler måndagsmorgnar än vad jag har varit. Åkte dit i mycket god tid....ställde mig så nära dörren jag kunde, för att kunna springa in när det öppnade. Det är ju bara det att det finns fler ingångar till Kupolen. Jag visste att tanterna brukar kolla ingången genom Ica också...ibland öppnar grindarna först där. Så jag kilade emellan dessa två platser för att vara på den säkra sidan. Nej, Ica hade inte öppnat före....däremot finns det en ingång till...bredvid bankomaten på nedre plan....där öppnade de först idag...och jag stod på andra sidan!!!! Döm om min förvåning då jag genom glasdörrarna ser kärringarna (ja, jag kallar dom det just nu) plocka bland blommorna där innanför. Jag kom in till slut.....Det som fanns kvar till mig i rosenväg var....en ynka bukett rosa rosor. Va sur jag blir. Tröstade mig med en "vanlig" bukett också....
Nästa vecka har P fått anställning som blomsteruppköpare. Har talat om för honom att då ska vi stå vid varsin ingång. Då ska de få...tanterna.
Kan bara tala om att anspänningen där utanför blomsteraffären gav mig migrän...en gång till idag. Körde bilen hem med halvt synfält. Normalt skulle jag aldrig göra det...man är ju trafikfarlig då, men nu ville jag bara hem och SKRIKA!!!! Aaaahhhhhhh!!!

De här rosenbladen ska ner i fudgen vad det lider....

...och de här blommorna tröstar jag mig med....nackdelen är ju att jag samtidigt tänker på vassa armbågar och pensionärer.


Måndag och migrän.

Det började inte så bra idag. Vaknade och låg kvar en stund. Plötsligt såg jag det välkända blixtrande bandet mitt i synfältet. Migrän! Shitt.....Fördelen nu för tiden är att jag har bra tabletter och att det, förmodligen med åldern, inte blir den där outhärdliga smärtan längre. Med åren har det blivit bättre och bättre. När barnen var små kunde jag ligga en hel dag med värsta huvudvärken...så är det inte nu. Hinner jag bara ta medicinen i tid, så blir det inget mer än synrubbningarna....och de går över på en timme.

Väl uppe drog jag till Gustafs bröd och köpte nybakade frallor till morgonfikat och tankade bilen. Nu väntar jag på att Ica ska öppna så jag får handla lite och klockan tio ska jag stå och armbåga mig fram bland pensionärerna vid blomsteraffären. Jag ska köpa "gamla" rosor som ska torkas till fudgen. De säljer ju ut "gamla" blommor på måndag vid öppningsdags. Förra gången hann jag knappt få något med.....men idag är jag laddad.

Nu måste jag fråga en sak. I natt drömde jag....ingen speciell dröm, men det som slog mig var att när vi talade med varandra i drömmen så rörde vi inte på läpparna....alltså, jag hörde bara i mitt huvud vad vi sa till varandra. Är det så...att vi inte rör på munnen i drömmen...eller är det jag som drömmer knäppt...eller var det bara just den här drömmen som var så? Jag har aldrig tänkt på det förut. Frågade P om det i morse.....han hade inte en susning....hur jag nu kunde tro något annat......Vet du?

Nästan allt....

...jag sa att jag skulle göra idag har jag gjort. Dammsugningen blev inte av, men däremot blev det ett rejält tag på kontoret. Det är inte klart, men nästan...och det behövdes kan jag meddela. Förut låg det burkar och flaskor, etiketter och papperspåsar, kataloger och omslagssnören blandat med recept och hobbysaker. Nu har det mesta fått en egen plats. Det är bara ett hörn kvar. Det tar jag i morgon.
Snart blir det Solsidan på tv...därefter sängen. Jag är skittrött. Inatt blir det INTE någon mat...bara så ni vet.

Ångestmorgon.

Tjena......idag har jag ångest. Varför? Jo, inatt, när jag legat en stund och försökt somna började jag må illa. Jaha, tänkte jag...dags för magsjuka som alla andra då. Gick upp...och kom på att jag inte ätit något riktigt på hela dagen. Kunde det vara det som gjorde att jag mådde illa? Absolut...resonerade jag. Så....vid tolvtiden satt jag vid köksborde och åt......två pannbiffar....många klyftpotatisar....vitlökssås....och broccoli. Broccoli är väl nyttigt va? Fattar ni? En rejäl middag mitt i natten. Om jag mådde bättre sen? Skojar du? Fick lägga mig på soffan i vardagsrummet och försöka ta mig igenom natten. Det blev ingen magsjuka....men väl några till extrahekton runt midjan. Om jag mår bra nu? Nehej du....Enda trösten är att det slank ner broccoli samtidigt. Vilken jäkla tröst va? Nu får det väl räcka....måste jag söka hjälp tro.....? Behöver en egen matcoach. Ska önska mig en när jag fyller år....men det är långt dit...*suck*.

Dagens göromål: dusch, kaffe, hämta alla marmelader från vagnen och bära ner i källaren, diska munkdisken, bestämma vad vi ska äta!!!!!!! och så är det skidskytte på tv ikväll. Måste nog dammsuga också. Synes.


Sammanfattning av en bra lördag.

Hej på er. Måste berätta lite om hur min dag varit. Drog västerut tidigt. Trodde vi skulle få spader när vi tittade på termometern. -9 här hemma. Hur skulle det då vara i Vansbro? Det visade sig att Djurås hade -11, Mockfjärd -14......Vi höll tummarna hela vägen...och det gick vägen. -2 när vi kom fram till Sågen.
Vilken kanondag det blev. Underbart väder...solen tittade fram, folk som kom och gick hela dagen...vi sålde massor av munkar och mycket mer marmelad än vad vi trodde. Dessutom var det två stycken som visade stort intresse för att bli återförsäljare av vårt Sweet Home Dalarna-sortiment. Underbart om vi får in två till som vill sälja.
Bäst av allt....vi fick plats för att sälja munkar på Svenska rallyt nästa helg. Kan det bli bättre? Skogarna fulla av bilar och publik...och så vår munkvagn. Jipppiiiii!!!!
Nu ska det duschas och ätas och sedan blir det garanterat sängen. Det tar på en gammal kärring att jobba.

Dagen började vääääldigt lugnt. Inte många själar i sikte. Det blev bättre...mycket bättre.

P i väntans tider. Han fick minsann jobba han också.....

Och så bjöds det på underhållning...


Fredagsmys.

Lite mys är det trots att vi ska iväg i morgon bitti. Har ätit hemgjord räkmacka, så det får väl duga. Nyss hemkommen från en chutneyleverans till Falun och så har jag räknat upp växelkassan för morgondagen. Allt klart, med andra ord.
Idag blev det klart med Motala folkracefestival och Vätternrundan. De ringde och frågade om vi ville komma i år igen.....? Så klart!
 Motala är bra plats att sälja munk på, men som ni kanske kommer ihåg så brukar det alltid strula till sig på något vis när vi är där. I somras var det ju den där arga gubben som inte ville låta oss sälja dricka. Till honom vill jag bara säga: Hoppa upp och sätt dig någonstans...vi syns i sommar!!!
I morgon åker vi 6.30, så ni kan inte räkna med att höra från mig förrän till kvällen. Normalt brukar jag ta med datorn och blogga från platsen vi är på, men nu kör vi en lite lugnare variant och bloggar vid hemkomst. Måste ju ha en liten mjukstart...eller hur?

Eftermiddagskaffe....

....och packat...ja, inte allt i bilen, men ändå. Allt är iallafall i lådor och står och väntar på att få komma ut. Nu är det bara arbetskläderna som ska fram. Funderar på täckbyxor i morgon. Även om det är mycket mildare nu än för några veckor sedan så blir det ungefär som att jobba i samma temperatur som i ett kallt kylskåp. Inget vidare...inte en hel dag.
Vi ser fram mot morgondagen...kul ska det bli. Hoppas det kommer mycket folk. Lite gruvsamt är det att åka, men det ska väl gå bra. Nu har de väl hunnit ploga.
Det är snart dags för skidskytte på tv och därefter färdigpackning i bilen....men sen kommer jag tillbaka.

Länge leve....

....demokratin...yttrandefriheten....och så vintern...tydligen. Gud vad det snöar, helt plötsligt. Åkte till City Gross för att handla. Fint väder men mycket trafik vid åtta. När jag kommer tillbaka till Borlänge vräker snön ner. INTE BRA! Vi ska ju dra vagnen till finnmarken i morgon och jag vill ha bara vägar. Hoppas det ger sig snart.
Nu blir det skidåkning på tv. P har beställt väckning till 9.40. Därefter är det jobb....innan nästa skidtävling visas på tv....sedan blir det jobb igen.....Här styrs vi efter idrottsvärlden. Kunde varit värre. Kunde haft en karl som inte gjorde något alls mellan tävlingarna...eller hur?
Kaffe och tidningen som jag inte hunnit läsa. Synes.

Kvällsblues....

...eller också blir det en jädrans rocklåt...hårdrock kanske. Nä, idag blir det ingen nattmusik innan läggdags. Idag ska jag somna till tv:n...jag lovar.....Förutom stunden då jag satt på det mysiga kaféet idag, så har det bara varit jobb. Inget att orda om......
Morgondagen lär bli ännu mer hektisk. Munkmaskinen ska köras till vagnen...och lyftas in. Vet inte om jag klarar det nu för tiden...annars får vi leta hjälp för det måste vara två som gör det. Den är tung....väldigt tung. Munkmix och alla andra "tillbehör" ska också köras till vagnen och packas efter bästa förmåga. Det gäller att tänka på viktfördelningen. Sist men inte minst ska alla marmelader och safter packas in i bilen...men varnas det för kallgrader till natten får vi packa in det på lördag morgon....tidigt. Vi vill ju inte sälja frysta safter.
Nu tar jag kväller.....önskar bara att jag hade haft en OnePiece att ta på mig. Kanske något att sätta upp på önskelistan.....till nästa jul då. *suck*


Trädgårdscafé.

Så där ja....då har jag varit och tankat lite lycka och ro i själen. Har nämligen suttit på stans mysigaste café...Trädgårdscaféet i hantverksbyn. Vilket ställe! Underbart skön stämning...lugnt och ombonat...godaste maten på länge och vilken trevlig personal! Gå dit om du är i närheten. Det är min vän Elizabeths dotter Liz och hennes pojkvän som driver det, och det märks att det drivs med kärlek till det de håller på med.
Vi åt en underbart god cornpaj med sallad till. Mättande kan jag bara säga.
Ikväll har de stickkväll...ta ditt handarbete..din väninna, och gå dit...koppla av, sticka och njut av trevlig samvaro. Jag kommer garanterat att hänga där när jag vill äta eller fika på stan. Det mesta är ekologiskt eller vegetariskt. Bra koncept tycker jag.Mysigt va?
Nu ska det jobbas vidare här i galenskapen. Återkommer.


Packa....

...koka...planera...skriva....etikettera....skära....knyta....osv...osv....Det är vad jag kommer att ägna den här dagen åt. Packning inför marknade i helgen. Lite ringrostig blir man efter att ha varit ledig så länge. I slutet på varje säsong går det som på räls...pang, pang...så är allt på plats, men när man börjar igen...då är det segt. Vi brukar skratta åt varandra när vi står som handfallna och inte vet var någonting ska vara. Så är det nu, men det ska väl lösa sig. Tydligen har jag kommit in i en period då jag måste leta efter allt. Hittar ingenting. Just nu letar jag efter skyltarna till alla marmelader...vart är de? Källaren förmodligen, men jag har nyss varit ner dit och hittade inget. Får ta en vända till.
EN annan sak ska jag göra idag. Jag har blivit bjuden på lunch av en god vän, vars dotter öppnat ett urmysigt café i hantverksbyn. Ska ta massor av bilder och så ska ni få se när jag kommer hem.
Nu tar vi väl lite kaffe innan jag väcker P?

Bra avslut.

Jag avslutar den här dagen med att lyssna på Ravels Boléro...spelad av Londons symfoniorkester. Kan det bli bättre....lugnare? Lär sova som ett barn inatt...men först ska jag läsa några kapitel ur min julklappsbok:

...och så funderar jag på en sak.....Jag undrar jag, om inte sinnesro är lycka.
God natt.....


Finnmarknad.

Det ringde i telefonen idag. Det var en av de ansvariga för Finnmarknaden vi ska på i helgen. Han hade sett våra Sweet Home Dalarnaprodukter i Dala-Järna...på färgaffären där. Han undrade om vi inte kunde ta med de sakerna också...inte bara munkvagnen alltså. Så klart att vi kan. Dessutom blev vi glada över att våra produkter syns. Så nu ska jag ner i förrådet och packa lite mer då.....

Ni kommer väl dit om ni är i närheten. På lördag är det.

Har haft besök idag också....Gabriel med föräldrar kom förbi.....gooosunge!! Jag har lovat honom ,att jag ska lära honom allt jag kan....först ska vi köpa en biodlaroverall...sedan ska vi importera nya drottningar till kuporna...sedan ska jag lära honom att spotta långt...för det är jag bra på. Han kommer att vinna alla släktspottartävlingar vi har....


Tacksamhet.

Igår kväll var det ett av mina favoritprogram på tv igen. Jakten på lycka. Den här gången var det lika bra som vanligt. Varje tisdagkväll sitter jag med papper och penna framför mig och skriver...och skriver....jag skriver ner allt bra som sägs. Igår handlade det om tacksamhet. För att bli lycklig skulle man skriva ner allt man är tacksam över. Jag har gjort den övningen förut, men det kan aldrig vara fel att göra det igen. Här kommer några saker jag är tacksam för: Jag är tacksam över att jag har fyra fina, friska barn....som jag är stolt över. Jag är tacksam över att jag har mina föräldrar i livet och att jag kan ringa och prata med dem, båda två...när jag vill. Jag är tacksam över att jag fått möjligheten att jobba med något roligt och stimulerande...något jag själv har valt. Jag är tacksam över att livet gett mig hårda törnar och att jag lärt mig mycket av det....lärt mig att inte se allt i svart eller vitt och att inte ge upp. Jag är tacksam över att jag tycker om att umgås med mig själv...bara vara ensam en stund då och då....att tanka lite...fylla på bränsle.
Det var några av de saker jag är tacksam över. Finns mycket mer, men det får räcka för nu.


Städ....hjälp!

Nu är det så här: Jag behöver hjälp att komma igenom skiten....Ja, inte för att det är så himla skitigt, men det är för rörigt...i alla fall i mitt huvud.

Känner ni igen dessa två damer? Det är de som kommer hem till folk och hjälper till att rensa i röran. Gud vad jag önskade att de ringde på nu....Jag kan städa själv, men det har liksom tagit för stora proportioner. Det vore ju en sak om det bara var att dammsuga lite...torka av golven och så....Men nu har jag ju fått för mig att jag ska göra om hemma...och jag behöver en arbetsledare. Någon som talar om för mig vad nästa steg är....Först måste jag städa ur alla skåp och garderober. Detta för att jag har fått för mig att man mår bättre om det är fint överallt och att man ska inte ha för mycket grejor, inte ens i skåpen. När det är klart ska jag börja göra om i köket. Problemet är bara att jag vill göra om i köket NU....men inte kan förrän garderoberna är klara...och vinden...och källarförrådet...och....hjälp!
Slappar väl i soffan en stund till...får väl se om städlusten infinner sig.....SKULLE INTE TRO DET VA!!!


Tillfredställelse.

Om det är något som ger mig tillfredställelse så är det när något man planerat att göra...blir gjort. Förr...när jag var yngre kunde jag vänta i flera dagar på att göra alla måsten. Nu...förmodligen med ålderns rätt, ska allt göras omedelbart. Ibland blir det inte så pga trötthet eller att det dyker upp annat, men det ligger alltid i bakhuvudet att det ska göras nu....Så, idag är jag nöjd med mig själv. Har städat ur vagnen...inte den där jättestorstädningen som måste göras varje vår, utan den där lagomstädningen för att kunna åka ut och sälja på lördag.

Så här ser munkvagnen ut just nu...rent, och med en doft av ajax. På fredag kommer alla grejorna in och då ser det genast rörigt ut. Munkmaskin, kaffebryggare och toastgrill gör att de nystädade bänkarna försvinner....men jag vet att det är gjort i alla fall.


Isgator.

Vilken tur att vi satte på vinterdäcken på munkvagnen igår. Det är isgator över hela stan...och så regnar det. Kan det vara våren som är på väg tro? Hur underbart skulle inte det vara....
Idag är det städning av vagnen som gäller. Har packat klorin, svinto och massor av trasor. Det ska väl räcka, jag har ju rengöringsmedel i vagnen också. Vill få det gjort nu på morgonen så jag kan ägna dagen åt schutney och städning hemma. Återstår att se om jag klarar av städningen. Den senaste veckan har jag haft jävulusiskt ont...på gränsen till outhärdligt, men jag gör ett försök...annars får P ta i lite extra. På tal om P....honom ska jag väcka nu, så vi får äta frukost ihop, för en gångs skull.
Syns när vi kommer hem igen.

RSS 2.0