Gud på en Harley Davidson.

Och vart tog solen vägen då......? Det ser nästan ut att börja regna och det är väl i och för sig ganska mysigt när man har plåttak....men inte idag...Nu vill jag städa. Har varit hundvakt i över en vecka och idag for han hem, så det är ganska mycket hundhår överallt. Ska ta mig ut och leta på dammsugaren i "lådan" som sitter på utsidan av vagnen.

Idag gjorde jag något som jag brukade göra förr....slogs med pensionärerna vid blomsteraffären vid Kupolen. Jag skulle till apoteket och kom lite tidigare....och vad får jag se när jag parkerar bilen? Jo....hundra pensionärer (ja, det kändes som de var hundra) som rycker och sliter i veckans utförsäljning av blommor. Och jag vet inte vad som tog åt mig, men jag slängde mig in i högen av människor och började slita jag också. När jag några minuter senare stod i den evighetslånga kön för att få betala lovade jag mig själv att aldrig mer gå dit en måndagmorgon. Nu kanske jag inte håller det, men det lär dröja innan jag anser mig behöva billiga rosor till köksbordet.

Tänkte rensa lite i garderoben också....Det är inte så lätt när man har pygmégarderober. Alla kläder hänger liksom på varandra och armbågen slår i väggen där inne när man ska ta ut något. Kanske bäst att läsa ut boken jag fick med posten här om dagen först.....vadå? Jo, jag lyckades bjuda högst på en efterlängtad bok på Tradera. Jag har läst den förut...för många år sedan och ville läsa den igen. Den handlar om just det där att rensa...inte ha så mycket kläder t ex. Jag vet att jag fick en massa inspiration sist jag läste så jag hoppas på samma nu. Boken heter: Gud på en Harley Davidson och är väl värd att läsa. Inte tjock och tråkig, utan riktigt underhållande.

Nej...om man skulle ta och börja med att gå ner till älven och njuta av lugnet där en stund....

Gåbingo och krig.

God morgon på er....Om ni undrar över bloggens nya utseende, så är det bara högst tillfälligt att den ser ut som den gör. Jag har tänkt ändra utseende, men inte till det ni ser nu....något annat ska det bli...nytt och fräscht. Vi började göra om sidan, men det tog tid....och svårt var det också....men det kommer, det kommer....

Vilket härligt väder vi haft de senaste dagarna....varmt och soligt. Det riktigt spritter i kroppen av att få göra något utomhus. Jag tillbringade några dagar vid stugan i veckan som gick. Krattorna åkte fram och löven som legat hela vintern hamnade på komposthögen.

Under en fikapaus på gården fick jag se några av mina bin som flugit över sjön upp till oss för att samla pollen. Det var en härlig känsla. Däremot fick jag inte se någon varg...eller björn....

Hemfärden på fredag morgon gick bra. Vaknade klockan sex för att hinna åka innan leran på skogsbilvägen blev för blöt.....Hade åkt där dagen innan, i lunchtid...och det var ingen lek kan jag säga.

Hemma på campingen var det sig likt....eller inte.....Här råder fullt krig skulle man kunna säga. Plötsligt hade det kommit upp ett avtal på anslagstavlan...ett avtal som vi skulle skriva på 11 eller 12 april...där vi godtar att vi betalar hela sommarsäsongen i en klumpsumma senast sista april (7500)...där vi godtar att vi inte får något tillbaka om vi flyttar före sommarens utgång....där vi godtar att vi måste betala för icke hemmavarande barn om de kommer och hälsar på någon gång....där vi godtar....ja herregud va de håller på. Listan kan göras hur lång som helst. Vi hade ett "krismöte" i fredags. Alla fast boende var med och vi bestämde att vi skickar ett brev till de som driver campingen. Där meddelar vi att vi inte skriver på något kontrakt förrän de talar om för oss om de tänker stänga campingen under vintern. OM de stänger under vintern flyttar vi alla som bor här NU...om de håller öppet betalar vi 1500 i månaden vilket motsvarar den summa de vill ha omedelbart men uppdelat per månad under hela sommaren. Det blir ju samma summa...så vad ska de säga? Min erfarenhet säger mig att de nog gör som de vill ändå....men utan krig ger vi oss inte. Lite tråkigt är det när det blir så här. Vi hade tänkt köpa möbler till både förtält och veranda nu....men hur roligt är det när man inte vet om man ska flytta...och vart man ska flytta?

Idag blir det gåbingo...precis som förra söndagen. På något vis påminner det mig om min barndoms vårar...Korpens gåbingo...i sol eller snöblask med farmor eller faster....kul är det iallafall. Kicki, Pajen, Pinus och Millis ska med...eventuellt också P, men han har jobbat i natt och inte kommit hem ännu så vi får väl se om han orkar.


Och kom ihåg.....det är aldrig försent att bli den du egentligen är.

En ingentingdag.....

God morgon....sitter här och väntar på att katterna ska behaga komma hem, så jag får gå och duscha. Det är lugnt på campingen...nästan alla sover. Mötte en granne nyss, men annars ligger nog alla kvar och känner att det är helg.

P har jobbat i natt....och jag behövde inte följa eftersom han skulle jobba inne på SMD. Annat är det när det är tidningsutdelning...då passar det att ta med frun....och lämpa av henne utanför en stor grupp med hyreshus med en stor bunt tidningar och säga: jag hämtar upp dig om en stund!

Idag blir det nog en slö dag. Ska försöka tvätta av mig och sedan kommer det en hund hit!! Ni vet...den där som jag brukar låna när hundlängtan blir för stor. Han ska vara här hela nästa vecka. Hoppas bara att katterna gillar läget.

Jag letar köksmöbler till förtältet. Det börjar bli så varmt ute att vi kan sitta där och äta snart. Kollar Blocket och Tradera, men än har det inte dykt upp något bra.....ser nog ut att bli IKEA vad det lider. Samma sak med altanen....sköna sittmöbler sökes....men hittar inget...än.

På långfredagen har vi bjudit hem alla barnen med respektive på mat...och så kommer grannen Lasse också...och Gabriel naturligtvis. Började förbereda igår. Stod i köket hela förmiddagen och rullade köttbullar och fixade Janssons frestelse. Köttbullarna blev kanongoda....frestelsen blev också god...men skulle byta ugn däruppe, då den jag använde inte kom upp i temperatur.....nästan framme vid ugnen vek sig hela aluminiumformen och halva frestelsen hamnade inne i ugnen....på botten.....och jag som hatar att göra rent i ugnar....Men det är glömt nu...nästan.

Nej, nu ska jag försöka ropa in katterna....Vi hörs senare....

Fem saker ni inte visste.

Ok...dags för ett till inlägg då. Inte för att jag tagit mig i kragen och bestämt mig för att blogga oftare utan för att jag blivit utmanad av min sonhustru att berätta fem saker om mig själv som ni inte vet. Tyckte det var en kul grej så jag startade datorn. Här kommer mina fem saker:

1. Jag älskar stora, pimpade timmerbilar och skulle vilja vara chaufför på en sån......

2. Jag har klaustrofobi.....

3. Jag har sett en liten skogstomte..på riktigt alltså.

4. Jag avskyr tomater. Tycker att den grönsaken är överskattad!

5. Jag tycker att gud gjorde fel när han inte gav fåglarna några armar. Det är ju synd om dem.

Förresten...Jag skulle utmana några fler på fem saker...kommer inte på någon just nu.....förutom Lisa då.....Snälla Lisa Vankelhjärta...kan inte du skriva fem saker om dig själv som vi inte vet...på din blogg eller fb?

klippningen blev superbra....slingorna ännu bättre, så nu är jag lite piggare igen. Höres senare.....


Nu har de skitit i det blå skåpet.....

Idag ska jag klippa mig. Tänkte börja med det för att känna mig pigg och glad igen....men det har kommit lite smolk i glädjebägaren....

Igår eftermiddag fick alla boende här på campingen ett brev i sin låda.....från och med 1:a maj blir det säsongsplats här i Mellsta. Det innebär att vi betalar en klumpsumma senast sista april som då är hyra för hela sommaren. Ok...jag kan leva med det, men det som stör mig är att de höjt hyran med 500 kronor i månaden. Bara så där. Dessutom ryktas det att de som driver campingen vill stänga den under vintrarna......

Vilket skulle innebära att 24 vagnar måste flyttas före sista september. Om det blir så är väl ännu inte bestämt....men vi vet ju att de aldrig informerat oss tidigare om vad som är i görningen....de har höjt hyran tidigare utan information före och de skiter i allt.....De har tidigare sagt att det bara är pengarna de är ute efter.....Vi som bor här förstår inte hur de tänker.....Om vi måste flytta...hur ska de då få in pengar? Men...vi har en plan....Jag kan inte gå in på den här och nu....men ni lär få veta när det är dags. Vi hade nämligen ett möte igår kväll...alla boende....Det var ett argt och högljutt möte, men vi var alla överrens...vi ger oss inte utan fight....

Det är sådana här saker som triggar igång mig....det växer upp ett jävlaranamma inom mig och jag blir stärkt av ilskan. Här ska fixas och ordnas...planeras och ältas....skrivas och tas reda på....Och det bästa av allt: Jag är inte ensam i kampen...vi är många och vi är envisa.

Det var lite om vad som är på gång...over and out......

Tokvindar.

Ska det aldrig sluta blåsa? I sydligare länder finns det vindar som gör att brottsligheten ökar...folk blir liksom tokiga. Undrar om det inte börjar bli så här också......Jag blir då iallafall tokigare när vinden aldrig ger sig och trädgårdsmöblerna flyger ner från altanen. Har just plockat upp en stol från gräsmattan och nu sitter jag här och känner mig sur och elak. Inte ens katterna vill gå ut.

Hur som helst.....Igår var vi till kommunens biolog och pratade plats för en bigård. Det gick ju bra....kanske. Efter att vi tillsammans tittat på kartan visade det sig att platsen vi ville ha ägdes av SSAB. Det var precis på gränsen mot kommunens mark men det fattades någon meter. Så det var bara att ringa upp SSAB och köra samma visa där. Nu var personen jag pratade med hur trevlig som helst och jag tror nog att det fixar sig. Han skulle kolla upp saken och ringa mig i veckan. Om....jag säger om det inte skulle gå bra lovade kommunen att hjälpa oss med en annan plats. Så hur det än går så löser det sig på något sätt.

Så...vad ska jag göra idag då? Tja...vi hade tänkt lägga om däck på bilen...men det vete katten om det känns så himla kul i det här vädret. Får väl höra med P när han behagar masa sig upp ur sängen.

Nej...jag tar väl och diskar lite så länge.....

Biologer och saker att göra före 50.

Kors i taket...ett inlägg idag också. Kanske börjar jag komma igång ordentligt nu.

Hur som helst....Har just ringt till kommunens biolog och bokat tid. Jag ringde honom i förra veckan och ville ha hjälp med plats att ställa upp en bigård i Borlängetrakten. Inga problem....dessutom hade han bin själv, så det var inga problem...tvärt om. Han tyckte det var så roligt att vi ville ha bin här också. Vi har sett ut en plats där vi vill ha våra kupor och det verkar vara kommunens mark vilket underlättar. Biologen ville att vi skulle kolla upp på kartan var det låg och så komma in till honom så skulle han hjälpa oss med formaliteterna. På måndag förmiddag ska vi dit. Så skönt det ska bli att få kupor på närmare håll. Vår "bikompis" Vivianne har lovat att vi får köpa bin av henne när allt är klart. Nu utökar vi vår stora, gemensamma hobby....som vi vill ska växa till mer än hobby.....Men vi börjar så här. Hoppas bara att bina i västerdalarna lever...ska kolla det snart.

Rensade bland lite papper häromdagen och hittade en lapp med sakerattgöraföre50....en lagom lång lista på saker som jag ville ha gjort.....ungefär tio saker.....Hur många tror ni jag hade fått gjorda? En....1......f-n skärp dig Maria......den saken som var uppfylld hade jag dessutom inget med att göra för att få det gjort.....det var nämligen barnbarn. Tack Erik och Millis för Pinus.......Så, jag fick lite eld i baken och började ta tag i vissa saker. Kontaktade min favoritkonstnär och bad om en skiss på en tatuering. En tatuering med kurbits, en uggla och små skogsväsen. Inga problem, sa han. Fint...check.....Bära klänning i en månad....pyttsan. Hur svårt kan det vara? Så...idag har jag klänning.....check....De andra ska jag också ta tag i....snart. Återkommer till det.

Idag då? Tja....tog en tidig morgondusch...drack lite kaffe...luftade katterna....skrämde upp P ur sängen vid tio...och nu ska den stora disken bort. Annars blir det nog en ganska slapp dag. Ska åka till Pajen, Millis och Pinus ikväll. Pajen(Erik) ska låna vår bil imorgon så jag ska lämna den där ikväll. Det är väl det enda måste jag har idag. Ganska slappt va? Men det blir nog stressigare vad det lider...när säsongen kommer igång.

Har bara varit lat.

Ja, jag vet....att det är långt mellan inläggen nu för tiden. Det har många orsaker, men den största är nog ren lathet. Det händer inte så mycket just nu....det finns inte så mycket att skriva om...eller...jo, det gör det väl, men jag kommer liksom inte till skott.

Jag ska göra om min blogg och det är väl det som gjort att jag inte kännt för att skriva så mycket här. Men idag vill jag.

Sitter i min lilla vagn på campingen. Snön dalar sakta utanför fönstret och jag känner mig så nöjd med livet. Fågelbordet är fulltankat med frön...katterna ligger i sängen och sover...kaffet är urdrucket och jag har helt tyst omkring mig. P är till sjukgymnasten. Han har fått en sk tennisarmbåge vilket skrämmer oss lite. Det går ju inte att jobba med det vi gör om man är justerad lite här och där. Dessbättre är min nacke tillfälligt bättre. Den här vintern har jag knappt haft någon värk alls. Tror att jag använt nackkragen två gånger. Det är bra.

Livet på campingen då? Jo....det är såååå lugnt. Alla sitter i sina små husvagnar och trycker och kommer det någon ny vagn tillfälligt så är det dagens samtalsämne. B-M flyttade ju. Hennes vagn blev förstörd under stormen i julas och nu har hon en lägenhet. Vagnen blev mos...hon låg fastklämd under en tall inne i vagnen tills räddningstjänsten lyckades såga loss henne. En man som bodde här fick flytta med omedelbar verkan då han intog kemikalier som gjorde honom farlig både för sig själv och andra. Nu är det bara vi andra kvar, och det är inte så några det. Vi är väl omkring 20 stycken som huserar bland tallarna i området.

Vi har krattat "vår" gård efter stormen. Det låg stora tallgrenar och kvistar överallt. En hel släpvagn full blev det när vi var klara.
Nu letar jag ytterbelysning på nätet för att pimpa vagnen lite....det behövs faktiskt. Vi rev ner ytterlampan när vi flyttade hit. Den satt så dumt till när förtältet kom på plats men det behövs lyse när kvällen kommer. Jag har tänkt att jag ska köpa små spotar att sätta under takutskjutet runt vagnen. Inte överallt, men på några passande ställen. Tror det kan bli bra.
Det är så roligt och känns så bra när människor kommer fram och säger att vi gjort ett kanonjobb med vagnen. De tycker att det är som en helt ny vagn. Det tycker vi också, och vi har mycket mer vi vill göra, men det får ta sin tid. Vi har inte bråttom och vill att det ska bli bra. Nästa projekt blir staket runt altanen och så ska vi köpa bord och stolar till förtältet och möbler till altanen....och en bra grill. Nu ser vi fram mot våren och sommaren.

Jag ska visa bilder på vårt boende snart...det är samma sak där....har bara varit lat.

Nu ska jag förbereda dagens lunch. Tror det blir thaimat...det känns liksom så.....

RSS 2.0