Tillbaka från de slöa.....

Ja, slö har jag nog inte varit. Bara haft för mycket att göra...och så funkar inte det mobila bredbandet i Duvnäs. Men nu ska ni få berättat för er hur det har varit de senaste dagarna. Torsdag: Resa mot Töreboda. Strax före nio var vi i Vansbro och hämtade upp min bimentor. Strålande väder och humöret var på topp. P ställde in vår gps. Ing-Marie heter den. Hon skötte sig exemplariskt....ända tills P slutade lyssna på henne och tyckte att han kunde vägen bättre själv. Det resulterade i att vi hamnade i Kristinehamn två gånger. Det gjorde inget. Vägen var fin och till slut kom vi på rätt väg. Att jag satt i baksätet och läste kartan....rätt...det togs det ingen hänsyn till. Om P lyssnat på mig så.....jaja. Kvart över ett var vi framme i Töreboda. Hittade affären och där stod det en stor hög med bisaker som jag beställt i förväg. Vi behövde lite mer än det så vi strosade runt där inne en bra stund. P köpte en ny keps med ett bi på. Jag tyckte att han kunde byta ut den skitiga kepsen med ordet "kaffekoppen" på. Han köpte även egna skyddskläder. Jag kan behöva hjälp när ramarna är fulla av honung och jag inte borde lyfta själv. Det var riktigt roligt att vara där och botanisera. Hemfärden gick som på räls och när vi kom hem skulle kuporna målas....i regn. De måste målas innan bina kan flytta in. Vi lånade snickarboden hos B&B, sen gick det som en dans. Den dagen var riktigt jobbig. Just för att allt tog sån tid. Dessutom hade jag jätteont i min nacke hela vägen hem. Bilåkning är det som är värst för mig. Men, allt blev klart och vi kunde somna nöjda och belåtna.

Hela snickarboden var full av bikupor med tillbehör. Men fint blev det.
Fredag morgon vaknade jag tidigt.....igen. Jag har ju sovit skapligt en period, men nu är det kört igen. Väntade in min bimentor som skulle komma och inspektera. Han var nöjd med målning och med vart vi ska placera kuporna sedan, när bina kommer hem. Hemåt vid 11-tiden. På vägen hem skulle vi lämna av kuporna i Närsjö. Där skulle de hämtas upp av den jag ska köpa bina av. Hon ska placera de små liven i kuporna och vi ska hämta dem så fort vi får tid. Vi hittade rätt hus i Närsjö utan problem....utan gps. Där ställde vi dem och sa hejdå. Ingen bor i det huset så det var bara att lasta av och åka. Nu väntar vi bara på att få höra att allt gick bra.

Nu är det lördag morgon. Jag har sovit uruselt och gav till slut upp. Har varit ut en vända och nu är det städning som står på agendan. Vi har stökat till nå fruktansvärt och snart åker vi till Motala och jobbar i fem dagar. Då vill jag att det ska vara fint när vi kommer hem. Skumberg ska vara här och ta hand om djuren, så man vet ju inte hur det ser ut när vi kommer tillbaka. Är det stökigt så har jag någon att klaga på.......Nu ska jag städa. P sover....liksom Virre. P har bokföringsdag idag. Det skulle han göra samtidigt som jag städade, men eftersom jag är uppe väldigt tidigt så får han väl sova en stund till. Efter städningen är det uppvägning av munkmix......skittråkigt. Men det känns skönt att det bara är lördag. Vi har ju hela söndagen att ta det lugnt på. Vi hörs snart igen.....nu när bredbandet fungerar som det ska.


Kommentarer
Postat av: kicki

Åhhhh vad fina de blev. skitmysiga. de ser ut som nalle puhs honung. samma färg.

2010-07-17 @ 15:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0