Så där ja....

...nu har vi landat i Duvnäs. Elden brinner i spisen, både i köket och i vardagsrummet. Katten ligger på den stoppade stolen och njuter av tystnaden. Själv har jag satt på mig myskläderna och nu väntar jag på att hungern ska sätta in så jag får värma lasagnen i ugnen.
Idag har jag varit med farmor och faster till lasarettet. Det gick så bra. Alla var nöjda och belåtna när vi kom ut igen och jag tror farmor firade med en hamburgare på Donken. Ute har det nästan varit brittsommar. Bara för att jag vill ha höst förstås. Ok, det gör inget om det är varmt i någon dag till. Det kan jag bjuda alla sommarälskare på. Efter lasarettet var det bara att packa bilen med allt vi behövde ha med oss till stugan. Har kommit på att det är ett evigt packande i mitt liv. Måste nog ändra på det. Hur som helst.....lingonen var redan i bilen, sedan skulle maten och våra kläder in, datorer och skrivare måste också med....apelsiner, citroner, morötter, rödlök.....päroncognaq, vodka, whiskey och vitt vin. Ni fattar väl att allt det uppräknade på slutet är till marmeladen? I morgon blir det många nyheter som ska puttra på spisen. Ska jobba lite nu....pappersarbete, ni vet. Hörs i morgon bitti...tidigt som vanligt förstås.

Hejåhå....

...nu är jag hemma igen. Har, som ni vet, varit till Vansbro och slungat honung. Det var...jobbigt, spännande, kladdigt och gott.....Fick med oss en burk nyslungad hem. Nu gäller det att vara först på den så att den inte plötsligt är slut. Kan gärna bli så med en tedrickande man i huset.
P har åkt på sin älskade badminton. Själv ska jag försöka sova en halvtimme innan det är dags att gå på Brage. Kollar upp mot himlen och det ser svart ut. Regnkläder på alltså.
Ikväll kommer lingonen hem......orkar nog inte koka något, men i morgon blir det. Då åker vi "hemåt" igen och kokar hela långa dagen.



Lite bilder från slungningen idag. Nu tar jag mig en vilostund. Skriver mer efter matchen....om dom vinner.


Härliga morgon......

...höst. Underbart. Idag är det slungning av honung. Inte vår utan min mentors. Vi lär inte få någon egen i år, men vad gör väl det? Ingenting. Vi är bara glada över att vi lyckades hitta bin denna bifattiga sommar. Nu gäller det bara att få dem att överleva vintern. Om jag kunde så skulle jag ta in dem, men det gillas väl vare sig av bina eller personer i min omgivning. En annan sak idag: Vi ska hämta första sändningen av lingon. Så nu är det lingonkokning på tapeten. Har ett recept, men funderar på ett annat alternativ också. Vad sägs om lingonmarmelad med vodka i? Vi ska naturligtvis ha "vanlig" lingonmarmelad också, men jag tänkte som ett alternativ. Vi får se, men jag vill gärna höra er åsikt också. Igår fick vi napp av en butik som vill sälja våra produkter. Riktigt roligt. Nu gäller det att hitta fler...och att koka för glatta livet.
Vi åker till västerdalarna nu. Kommer hem till eftermiddagen. Vi hörs senare.


Äntligen höst.

Visst känns det i luften att det är höst? Jag älskar hösten. Det är "min" årstid. Klara friska dagar och mörka murriga kvällar....det är mysigt det. Nu för tiden så kanske det är liiite dumt när hösten kommer. Vi skulle behöva längre sommar för att hinna med all odling vi vill. Nu är det som det är och vi får lära oss att skörda när det är färdigväxt och koka marmelad så fort som möjligt. Jag minns mina barndoms höstar. Speciellt potatisupptagningen med hela "släkten". Tidigt en morgon skulle vi alla vara på plats...luften var stilla och kall. Inga bilar hördes och vi frös om fingrarna. Farfar hade häst med potatissprätt förspänd bakom och det vara bara att rätta in sig i leden och plocka. Än idag kan jag höra ljudet av hur potatisen landade i potatislådan en bit bort. Den där dova dunsen som först var lite ekande, men som sedan blev mer och mer dov ju fler potatisar man kastade i. Efter en stund, som kändes som en evighet, var det dags för fika. Jag minns inte vad vi barn drack, men jag känner fortfarande doften från de vuxnas kaffetermosar. Potatisen lades i jordkällaren som var mörk och lite skrämmande. Vi ska snart ta upp den lilla potatis som satts i år och det blir lite som att färdas tillbaka till barndomen.

Idag skulle vi ju ha stått på Marie race, men det regnade så mycket att det blev inställt. Vi fick packa ihop vår vagn och åka hemåt redan i tiotiden. Ledig dag...det betydde att jag kunde fira min födelsedag. Bubblis och Matheus, Försten med fru, P och Virre var här. Vi åt tårta och sörplade kaffe och jag fick PAKET!!!

Nu ska det sovas. I morgon är det biodling....säsongspremiär för P:s badminton och så hemmamatch på Vallen. Mycket är det, men kul ska det bli. Hörs då.....sov gott.


Grattis till mig idag!

Födelsedag....jobb....som vanligt alltså. Idag är det min dag. Eller, skulle i alla fall vara, men vi ska jobba och det är ju som det är. Får väl se vad kvällen har i sitt sköte istället. Om jag får gissa så blir det som vilken annan dag som helst. Egentligen skulle jag vilja ha en riktig födelsedag, med massor av paket och massor av uppmärksamhet. Precis som man fick när man var liten.
Kommer ihåg alla kalas man var på som barn. Man gick till Hedins och köpte en liten prydnadssak....katt eller hund, det slogs in i vackert papper med färgglatt snöre och så traskade man hem till födelsedagsbarnet...ringde på dörren och hörde stegen innanför just innan dörren öppnades. Själv tyckte man att just den presenten som man själv köpt var den finaste av alla. Sedan blev det saft och bullar, sockerkaka och negerbollar(jo, de hette så på den tiden). Lekdags efter fikat. Ofta var det kuragömma. Jag hade en förmåga att alltid ställa till det. Kommer ihåg en gång då vi lekte den leken på ett kalas och jag, i min stickade klänning, gömde mig i öppna spisen. Gissa hur jag såg ut när jag kröp fram. Som sotarlärling ungefär. Rädd för vad mamma skulle säga så började vi tvätta klänningen vilket betydde att den blev tung och dubbelt så lång. Den gick ju inte att använda. Jag fick helt enkelt låna kläder att ta mig hem i. Idag ska jag inte krypa in i någon spis, men jag ska ta mig till Marie race för att åtminstone sälja några munkar och kaffe till frusna tävlande. De flesta har nog åkt hem eftersom det förmodligen inte blir något tävlande alls idag. Det är farligt att köra på blöt bana. Jag hör av mig när vi kommer hem igen. Ha en bra dag...det ska jag försöka med. Kram på er.

Tur med vädret....

...det har de alltid på Marie race. Inte en droppe har det kommit under dagen. När vi åkte hem kom de första stänken och i morgon skulle det regna hela dagen säger de som vet. Om det blir regn så blir det inga tävlingar och därmed ingen försäljning för oss. Den som lever får se.
Idag stod det i tidningen att de hade skjutit en varg i Ilbäcken.....en kilometer härifrån. Undrar hur många gånger den vargen stått och lurat i buskarna när jag varit ute på mina tidiga morgonpromenader. Men nu är den död. Den sköts när den låg och mumsade på ett får som den tagit.
En annan grej....Idag hade västerdalarnas travklubb städdag vid travbanan. Alla skulle vara där och hjälpa till. Det bjöds på kaffe och smörgås till alla hungriga arbetare. Gissa vad det var för pålägg på mackorna??!!! HÄSTKORV!!!! Vilken grej....kul va?
Nu ska jag sova...är supertrött. Synes. Godnatt.

Morron på er....

...vad gott jag har sovit i natt! Svalt och tyst var det i huset och jag somnade som en stock när jag lade ner huvudet på kudden.
Vi kom till Dala-Järna vid halv sjutiden igår kväll. Packade i ordning vagnen och åkte mot Duvnäs vid halv åtta. Halv nio låg vi. Trötta men avslappnade. Det är alltid så skönt att komma hit. Bina hade redan lagt sig när vi kom, så de såg vi inte röken av. Hästarna stod i stallet mätta och nöjda och vår kvällsmacka smakade himmelskt.
I natt drömde jag. Det var länge sedan. Jag drömde att jag åkte till Spanien för att tillbringa några månader där i ett konstnärskollektiv. Härligt. Huset var underbart...i flera våningar och med en massa skrymslen och vrår. Varje gång man gick runt där så hittade man nya saker att se. Det var ungefär som i en Pettsonbok....ni vet, helt plötsligt upptäcker man att köttbullarna på bilderna har ögon och att rabarbern i landet inte alls är rabarber utan paraplyer. Så var det...och det var så fint och underbart. Undrar om platsen finns på riktigt. I så fall vill jag bo där.
Idag är det Marie race. Det blir bra det. Tycker om att vara här för det är så trevligt och gemytligt. Alla ideella arbetare är glada och så är det ju för en bra sak som allt arrangeras också. Nu ska jag ta en kopp kaffe och vänta in B som kommer för att ge hästarna frukost, sedan är det jobb som gäller. Hörs ikväll igen. Ha en bra dag.

God eftermiddag....

...alla glada. Själv är jag lite seg för tillfället, men det brukar gå över. Om en stund åker vi mot Dala-Järna och Marie memorial race. Väntar bara in Virre för vi ska äta lite innan vi drar. Virre ska vara hemma. Han börjar bli för stor för att munka runt med pappa och elaka styvmor så han vill gå på Aqua nova istället. Det förstår jag.
Det kommer att ta ett tag att ställa upp vagnen, men jag hoppas jag hinner blogga en gång till idag....annars ses vi i morgon.

Lite mera ADHD tack.....

Hej på er. Idag är jag trött och sliten. Egentligen skulle jag ha varit hos min sjukgymnast och tränat nu, men jag har tappat bort koden till dörren så jag kommer inte in. Klockan åtta är det folk där och låser upp dörren, så jag får vänta.
Egentligen har jag massor av inspiration efter gårdagens lyckade försäljning på torget, men jag har ingen ork i kroppen. Jag vill göra rödlöksmarmelad och leta efter massor av nya recept på andra sorter, men orken......ja, den tryter. Lite mer go skulle behövas. Kom att tänka på Pippi Långstrump....hon har väl ADHD? Tror ni inte? Jag tror det i alla fall. Hur kan hon ha sån fart hela dagarna och hitta på så mycket roligt. Förr var jag som henne. Det är jag nu också, men bara i huvudet. Kroppen vill inte längre.
Idag ska det packas inför Marie race i Dala-Järna. Vi åker ikväll och det ska bli roligt. Hoppas bara på fint väder både för oss och de som ska köra bil. Nu ska jag vänta in klockan och sedan åka till min träning. Vi syns senare.


Luft ur!!!

Va skönt!!!! Nu är det äntligen över....premiären alltså. Det var värre än att köra upp för körkort på bil. Hela natten har jag vridit och vänt mig...drömt och vaknat, svettats och haft världens huvudvärk av ångest inför dagen. Resultatet? Jättebra...över förväntan. Det var många intresserade som köpte marmelad och doppad choklad. Mest populär verkade blåbärsmarmeladen med päroncognac vara. De flesta köpte den, även om jag sålde av de andra sorterna också. Nyfikenheten var stor...var kommer ni ifrån....kommer det fler smaker...hur kommer man på att doppa knäckebröd i choklad??? Resultatet av dagen: Bra...vill göra fler sorter redan idag.....nervspänningen har släppt och jag mår toppen.
I morgon är det dags att åka till Dala-Järna...Marie memorial race. Där är det alltid kul att vara. Träffar många "kändisar" och det är ju på hemmaplan. Kommer hem på söndag igen, men innan dess ska vi ha hörts många gånger. Nu är jag lite för trött för att blogga mer, men vi hörs i morgon bitti igen.


I morgon smäller det.....

...och nu är jag riktigt nervös. Vi har varit ner på torget och gjort i ordning. Vagnen är renskurad och klar för bakning.....marknadsdisken är ihopsatt och nästan alla grejor är nerpackade och nu börjar maran rida mig: Marmeladen är säkert möglig....chokladen, visst smakar den unket?.....det kommer säkert att spöregna i morgon. Så där håller jag på. Det går som det går i morgon, men det känns lite pirrigt att det är premiär för Sweet Home Dalarna. Nu åker vi!!!!

Trosinsikt.

Hej på er. Idag är det full fart...därför tar jag det lite lugnt en stund. Har nämligen kommit på att jag kör för hårt just nu. Hur jag kan veta det? Jo, igår skulle jag skriva ordet salt på ett papper inför marknaden i morgon. När jag tittade på lappen stod det satf! Hajjar ni...satf!!! Jag tittade på ordet en lång stund och förstod att det var fel, men kunde inte komma på VAD som var fel. Stopp å belägg...nu är det dags att ladda batterierna en smula.
För en stund sedan var jag till kupan. Jag skulle köpa trosor för de gamla har tagit slut. Helt plötsligt slog det mig att jag blivit gammal. Gud va skönt. Jag gick nämligen och letade efter sköna, höga och bekväma kallingar. Äntligen vuxen.
Jag ska fortsätta här i galenskapen en stund till. Kommer tillbaka ikväll när jag är riktigt nervös inför i morgon. Hörs då.

Nu är det mycket....

....Det gäller bara att ta en sak i taget. Igår kunde jag inte blogga för det fanns helt enkelt inte tid. 8.30 åkte vi mot Vansbro. Det var biodling på gång. Vi lyfte ur några ramar honung......från min mentors kupor, inte våra. Det tog sisådär två timmar och när klockan var 13.00 åkte vi mot värmlandsgränsen och vidare ner i landet. Mål nummer ett var Töreboda. Skulle vi hinna dit innan stängningsdags? Kvart över fyra var vi där och de stänger fem. Vi plockade ihop det vi behövde plus lite till......Bl a hittade vi "vinterdörrar" till kuporna. Vi köpte två, en till varje kupa. Nu blir nog bina glada för nu kan det inte blåsa in någon snö till dem under vintern. En snabb måltid i Töreboda. Ja, nu var den inte så snabb. Vi fick vänta hur länge som helst men när maten kom var det värt det. Kanongod. Efter maten var det bråttom. Vi skulle ner till Jönköping för att se när Brage spelade. Tio i sju....tio minuter före matchstart parkerade vi utanför arenan. Snacka om flyt. Nu ska vi vara ärliga......det var en himla tur för vårt lag att det "bara" blev oavgjort, 0-0. Vi satt med andan i halsen hela matchen och var någon värd ett mål så var det faktiskt Jönköping.
Därifrån mot Motala. Vi skulle hämta upp lite mix och olja som vi hade portionerat ut där inför sommaren, men inte behövt använda. Klockan var närmare halv tolv när vi landade hemma hos Reino och Gittan och deras barn. Stackare, hade suttit och väntat på oss halva natten. Vad skönt det var att få sova i en säng. Tack Maria och Marcus.
I morse drog vi så sakteliga hemåt men mellanlandade i Örebro. Skumberg fyllde nämligen år. Efter kaffe och tårta så var det bara hemfärden kvar. Vid tre parkerade vi bilen utanför och gick raka vägen i säng för en välbehövlig middagslur. Nu är det massor av jobb inför Bondens marknad på torsdag. Så här sitter vi.....sida vid sida framför våra datorer och försöker få ihop det praktiska och teoretiska. Mycket är det.

Ibland blir det lite stressigt.

Ja, inte bara ibland...oftast, ska det väl stå. Men om vi börjar med hur dagen har varit så kan jag bara säga bra. Det kom mycket folk, som vi gissade på, men det blev aldrig de där riktigt långa köerna som det brukar. Solen var framme hela dagen och det gick riktigt snabbt att packa ihop. Väl hemma hade vi fullt upp. Det är nämligen så här att i morgon......ska vi först på biodling. Ska få lära oss att slunga honung. Kul....sedan ska vi slänga oss i bilen och åka ner till Jönköping och se på Brage!!!!!!!!!!!!!! Efter matchen blir det en tur upp till Motala och sova över hos Reino och Gittan. Tisdag morgon: Töreboda och inhandla foderbrädor med kopp??? Min mentor har sagt att jag behöver det så det är väl bara att inhandla. Efter Töreboda.....Örebro och en snabbfika hos Skumberg som fyller år den dagen. Egentligen skulle vi behöva vara hemma och förbereda oss inför Bondens marknad, men vad gör man inte för en fotbollsmatch???!!!! Gissa om P ska få följa med på mina bravader och intressen när det är dags. Paybacktime!!!!! Nu ska jag hämta min bästesta vän på stationen. Hon har varit på kurs......mystisk kurs. Måste bara få höra hur det var. Syns i morgon då.....om Gud vill och Telialinan håller.

Kontaktproblem.

Kontaktproblem är just vad Telia har. Försökte blogga igår, men det gick inte. "Sidan kan inte visas" stod det hela tiden, så jag gav upp. Men nu verkar det gå bättre.
Gårdagen: Full fart, mycket folk, bara lite regn och en jävla värk i nacke och armar. Snart går jag under av denna värk. Hoppas det blir bättre när säsongen är slut. Operation tack! NU!
Idag blir det etter värre än igår. Enligt fam Ivarsgårds statistik så kommer det att bli massor av försäljning idag. Det är väl bra, bara min värk inte blir för bedrövlig.
Motala var här en stund igår kväll och lånade duschen. Själv skulle jag också behöva blöta mig lite, men det känns meningslöst när man ska stå i ångorna av varm olja hela dagen. Det får vänta till ikväll. Då ska parfymen på!
Jag har köpt en riktigt rolig bok. Den är från 1953 och heter: Heminredning och hemvård. Där står allt man behövde veta för att sätta bo på den tiden. Hör bara: Det bonade parkettgolvet torkas vid daglig städning med mjuk mopp, helst med böjligt skaft, så att man lätt kommer under möbler. Moppen kan vara försedd med skyddspåse virkad av ljusvekegarn!!!
Köksinredningen skall betjäna följande arbeten: rensning, beredning, matlagning, uppläggning, framdukning och avdukning, diskning med torkning och inställning samt bakning och konservering.
Nu ska det förberedas inför dagen. Om Gud och Telia vill så hörs vi ikväll.

Barnens dag....vilken dag.

Om man ska sammanfatta dagen så blir det ungefär så här: Jädrigt lång dag, förbaskat lite folk, något bättre kassabehållning än väntat, jävulusisk värk och så slapp jag munkdisken ikväll. Det var det det.
Är nu hemma med halmen...som mamma brukar säga. P står vid disken och Virre slappar väl framför något tv-spel som vilken tonåring som helst. Själv luktar jag munk och vill bara hoppa i säng. I morgon väntar en något jobbigare dag, om allt följer samma mönster som tidigare år. Bäst att ladda ordentligt. Sov gott!

Titta vilka sötisar som gick förbi....vill ha.


Seg morgon.

Idag har jag ingen lust alls.....är trött och seg och skulle helst vilja ligga i sängen hela dagen och slötitta på tv. Men....det är jobbdag med allt vad det innebär. Inte vet vi heller vilken tid vi ska öppna. Tivolit börjar klockan 18 såg jag i tidningen. Det lär inte bli många människor hos oss förrän på kvällskvisten. Jaja...bara att gilla läget. Det är ju snart slut på munksäsongen och då lär jag få tid till allt roligt jag vill göra.
Jag har just skjutsat Virre till bussen och då passade jag på att åka till Vattenparken. Det är så fint där och ganska ensam får man också vara. Tog en bild på dimman som låg över vattnet. Det är väl fejkdimma, men vad gör väl det. Det är fint i alla fall.

Ska nog ta en dusch...kanske blir jag lite piggare då. Vill ha ledigt!!! Såg att Viran längtade till London. Det gör jag också. Det är ju ett tag kvar innan vi åker, men det är skönt att få längta lite också. Vi hörs under dagen då?


Äntligen förkylning på gång!

Ni som har följt den här bloggen ett tag vet ju att jag inte varit förkyld sedan 1995. Konstigt va? Men nu verkar det som det är en på gång. Jag vet att det inte är roligt att vara förkyld, men har man inte varit det på länge så är det faktiskt efterlängtat. Inbillar mig att kroppen behöver en snuva då och då. Den måste få rensa bort lite bacilusker som ligger där och pyr. Huvudet har dunkat hela dagen och halsen känns trång. Nyser gör jag också till och från.
Idag har vi jobbat...ja, jobbat vet jag egentligen inte om man kan kalla det. Hur lite folk som helst. Det hade blivit fel i annonseringen så tivolit skulle inte öppna alls idag. Vi stod där och tittade på varandra bara. Motalafolket kom. Ni vet de som vi bor hos när vi är i Motala på folkracefestival och Vätternrundan. De jobbar extra på tivolit när det behövs extrapersonal och det gjorde det nu. Det blev bestämt att de skulle komma hit och äta. Det är så sällan vi har folk på mat så det var riktigt roligt. Jag stack hem och gjorde makaroner och köttfärssås. Hela lägenheten var full av barn, tonåringar och vuxna. Sååå roligt. Nu gick alla ut i parken och skulle spela kubb. Själv ska jag kurera mig och se på lite tv.
I morgon ska det väl bli lite mer fart på munkförsäljningen...hoppas vi. See you.

Motalafolk...mätta i magen.

Ännu mera Motalafolk.


Höststämning.

Visst är det skönt med höst? Det blir mörkare ute och man kan tända lampor i fönstren. Mina morgonpromenader blir extra mysiga när det är skumt ute och jag lever upp på ett helt annat sätt än jag gör på sommaren. Hösten är min årstid. Så nu ska jag börja leva fullt ut...ända till nästa sommar.
Idag har vi varit på fotboll. Brage spelade mot Hammarby och vårt lag vann. Det var massor av människor som tagit sig till Vallen. Över 5000 personer trotsade regnet och såg riktigt bra fotboll. Efter matchen gick vi hem i dugg och njöt av att vara lediga en kväll. Lediga blir vi definitivt inte i morgon. Vi trodde att vi skulle ställa upp vagnen under dagen och sedan ha öppet ungefär som tivolit, 18-24. Nehejdå....klockan 10 i morgon förmiddag ska allt vara på plats. Blir till att masa sig upp i ottan då.......Barnens dag i morgon och resten av veckan. Fördelen är att vi är på hemmaplan. Inga långa, dryga bilresor alltså.
Nu ska det sovas.




Kreativa dagar.

Idag är det hemfärd från västerdalarna, även om platsen börjar kännas som hemma. Vi måste hem för att ställa upp vagnen inför barnens dag i Borlänge. Men, vi kan väl säga att vi är skapligt nöjda med dagarna här. Massor av chokladdoppat knäckebröd har det blivt. Massor av marmelad har det också blivit....och så har vi passat på att vila upp oss mellan kokningarna. Till och med P sa igår att han skulle mycket väl kunna tänka sig att bo här....det tar sig!!!
Lillebror har väl inte mått så där jättebra efter fighten med storkatten på gården. Han har inte vågat gå ut, men om vi får bort "skräcken" härifrån så ska han nog våga sig ut igen näste gång vi kommer. Kattmamman med sin unge har också varit här och fått mat, men de kommer bara när det är mörkt.
Nu har vi packat bilen full av alla burkar och askar och om några timmar åker vi hemåt. Vi har massor av pappersarbete att göra och det är bäst att ta det hemmavid där vi har alla apparater och sånt. Nästa vecka kommer vi tillbaka för att fortsätta med kokningen. Brorsans frys är fortfarande full av blåbär och de måste bearbetas innan lingonen kommer. Så nu gäller det att sälja för glatta livet.

Lite svårt att se vad det är på bilden, men marmeladerna Högmod, Vällust och Girighet är klara liksom askar med chokladdoppat knäckebröd. De finns i både ljus och mörk choklad. Vi har lämnat ett lager hos B&B så kan de som bor här också handla om de vill.
Nu ska jag ta lite kaffe. B har kommit och håller på att ge hästarna mat så jag får nog sällskap till kaffet. P...han sover fortfarande. Hörs när jag kommer hem igen.


Man ska aldrig bli kär i ludna ben.....

...brukar min pappa säga. Först förstod jag inte vad han menade, men sen har jag fattat. Man ska alltså inte fästa sig för mycket vid ett djur. Ha....vad ska man då ha dem till? Jag har fyra ludna ben som jag älskar över mycket annat. Lillebror!!! Min högt skattade katt. Ibland brukar jag skämta med min man och säga att skulle jag behöva välja så åker han först. Sist in först ut va? Den här sommaren har jag försakat Lillebror lite för mycket. Känner att han inte fått den tid han är värd. Så därför fick han följa med till Duvnäs idag. Han gillar inte att åka bil, men det får han ta om han ska ut på landet och lufta sig. Så, jag fångade in honom i ett stadigt grepp hemma....sprang ned för trapporna och slängde in honom och mig i bilen. Genast började han med sitt ynkliga biljamande, kröp in under förarstolen och satt där och surade hela vägen hit. Men...när vi kom fram visade sig en annan katt. Han levde upp. Sprang omkring i gräset, följde mig som en hund ända bort till bina och han låg på trappen och gassade sig i solen. Jag var så nöjd med beslutet att ta honom med.....ända tills vi skulle gå och hämta lite rosmarin här på kvällskvisten. Helt plötsligt dök det upp en hiskelig katt...stor som ett hus och tuff som få. Genast bröt helvetet lös. Katterna rök ihop så hårtussarna flög. Jag skrek av ilska och rädsla. Katterna sprang...med Lillebror först och den andra efter....runt huset, runt ladan och där tappade jag bort dem......Dödstyst blev det och becksvart var det ute. Förtvivlad sprang jag runt med en ficklampa och letade. Inte ett ljud. Jag beredde mig på en vaknatt ute på gården. Gick in och satte på mig stövlar och en riktigt tjock tröja. Spatserade omkring och ropade. Till slut satte jag mig på en bänk och bara var. Efter en stund hörde jag ett dovt morrande...från bilen. Snabbt var jag uppe på fötter och slängde mig ner i gruset...tittade in under bilen...och där var de. Lillebror levde!!! För att fatta mig kort: Strykarkatten är borta från gården...och kommer han tillbaka i morgon...då ni!!!! Lillebror ligger i soffan och undrar vad som egentligen hände. Själv ska jag gå och ta en kopp te och lugna ner mig lite. Förresten...marmeladkokningen har gått bra, liksom vår nya saltblandning....och solrosoljeflaskorna.....berättar mer i morgon.

Åh vad det är skönt att vara hemma!!!!

Men snart bär det av igen. Det är mycket som ska packas med inför ett par dagar i Duvnäs. Alla chokladattiraljer och en jättestor marmorskiva...som väger hur mycket som helst ska in i bilen. Etiketter och omslagssnören....kläder för alla väder och mat. Känns lite omständigt just nu, men när vi väl är där så kommer det nog att kännas bra.
Idag blir det mer blåbärsmarmelad. Vi måste ju få slut på lagret av blåbär så att vi får plats med lingonen vi beställt. De lär väl dyka upp snart. Jag ska fortsätta att packa och så hörs vi när vi kommit fram till Dalarnas pärla.....västerdalarna.


Vardagslyx.

Nog för att jag gillar knallelivet med allt vad det innebär, men nog är det skönt att komma hem ibland och tvätta av sig resdammet. Så nu sitter jag här, nyduschad och vet inte vart hårborsten är. Är den i väskan? Nej...är den i bussen? Nej. Vart har den tagit vägen? Nackdelen med resandet. Ja, den ska väl komma fram...hoppas jag.
Dagen var vääääldigt lugn. Redan klockan två började vi diska och packa. Vad skönt det var att komma hem i tid. Dessutom har vi sovmorgon i morgon. P har sovmorgon....inte jag. Det har jag väl aldrig...ni som känner mig? Men, när alla vaknat, dvs jag och P, ska vi åka till Duvnäs. Det är chokladdoppning och marmeladkokning på gång. Dessutom ska vi se om bina lever och frodas. Men det är i morgon det.
Har ni tänkt på en sak? Vart är alla fjärilar? Det slog mig en dag när jag var ute och körde bil och en vacker fjäril flög ut framför bilen. Vart är de?! När jag var liten såg man fjärilar överallt. De fanns i varje rabatt och i alla färger du kan tänka dig. Nu för tiden ser man dem knappt. Det måste vara något med miljön......Hur som helst så kom jag att tänka på en artikel jag läste för länge sedan......om att man kan föda upp egna fjärilar. Sökte på nätet och hittade ett företag som sålde fjärilsägg med ordentliga instruktioner om hur man gör. Nu är det ju för sent, men visst skulle det vara kul att föda upp sina "egna" fjärilar? Jag ska definitivt köpa ett gäng ägg nästa vår.
Nu ska jag leta vidare efter hårborsten och sedan ska jag slappa framför dumburken en stund.


Övdaln.....

Igår kom det en gubbe och skulle köpa munk av mig. Han pratade älvdalska. Vad väck man är alltså.....eller är det dom som är det? Nej då. Jag fattade inte ett ord och han bara skrattade åt mig. Han köpte inga munkar heller...för han ville ha korv!!! Annars då? Jo, jag är ganska trött på cruisingar nu för tiden. Först i Rättvik och nu Älvdalen. Tur att man lärt sig sova i oväsendet som är. Igår kväll somnade vi i elvatiden....tre meter från trottoaren där alla människor stod och tittade på bilarna som dundrade förbi. Men nu är det sista dagen här. Och det är väl lika bra det....igår var det lugnt...för lugnt. Jag kan ju inte påstå att vi jobbade häcken av oss precis. Idag lär det väl bli ännu lugnare. Men vi kör på. Har just inget annat val.
 Vår "granne" är en lustig typ. Han skulle väckas klockan halv åtta igår(han sover i bilen) men inte fick vi liv i honom. Vi knackade på rutan 100 gånger och karlarna här gungade på bilen....inte ett liv. Till slut undrade jag om han fått en stroke. Det stod en ölburk på instrumentbrädan så jag misstänkte att det var den som var orsaken till sovmorgonen. Till slut masade han sig upp. Sedan var det full rulle på honom hela dagen. Men han var väldigt pratig så jag misstänker att han hade fler ölburkar på lager. Nu har jag gått förbi hans bil på morgonen och då sover han där.....med lyset på. Hur ska jag göra tro? Det lär knappast gå att få liv i honom nu, för han var nämligen med oss på restaurang igår kväll och åt mat. När vi gick hem skulle han stanna och ta "några" öl. Vi får väl kabla igång bilen åt honom när vi ska åka hem ikväll.
Det ska bli skönt att komma hem ikväll. Visserligen sover jag bra i bussen och jag är nyduschad och pigg, men hemma är alltid bäst....i alla fall då och då.

Va blir det för vääääder....?

Egentligen struntar jag i vädret. Älvdalens marknad är väl ok, men inte mer. Så om det skulle bli en kojdag idag så gör det inget. Just nu sitter jag i vagnen och bloggar. Det är varmt här inne....för varmt, men jag ska gå och duscha om en liten stund.
Igår gick det ganska bra. Det rullade på hela dagen och jag behövde inte gå på toa förrän jag hade stängt. Det var ganska mycket folk och vi som stod här på torget verkade skapligt nöjda allihop. P kom tillbaka från Virres konfirmation i halv niotiden. Då gick vi och tog en bit mat. Lugnaste stället var en torftig pizzeria så vi satte oss där. Jag var så sugen på en riktigt blodig oxfilébit så jag beställde en....blodig alltså. Det brukar aldrig funka....att man verkligen får den blodig, men vad hade jag att förlora? Gissa om de hade en bra kock?! Köttet var så gott som perfekt. Jag slafsade och åt med god aptit. Vilken lycka, jag som haft sån otur med min mat de senaste gångerna vi varit ute och ätit. Nu har det vänt.

Mopedcruisingen var en fin syn på gatorna. Tittade om jag skulle se "mina" gamla modeller, men icke då. Man skulle ha sparat dem. Det är lätt att vara efterklok.

Traktorcruisingen gick inte heller av för hackor. Man kanske skulle börja samla på traktorer.....de är ju så söta vissa av dem.
Nu ska jag lägga in en liten efterlysning. Är det någon som vill ta hand om en liten kattunge som bosatt sig i Duvnäs. Hon/han bor i ladan tillsammans med sin mamma och vi vet inte vad vi ska göra. Det drar ju ihop sig till höst och vinter och då flyttar B och B hem igen och ingen kan ge dem mat.

Visst är den söt?
Nu ska jag gå en runda i Älvdalen och se hur det ser ut idag. Med tanke på hur mycket det har regnat i natt så tror jag att det ser ganska lugnt ut. Ingen lär frivilligt ha varit ute i det vädret.


Älvdalsmorgon.

Vet ni hur Älvdalen ser ut dagen efter? Som en soptipp. F..n hur det ser ut. Igår var det mopedcrising och traktorcruising...och så var svansen här. Det är de som ska cruisa med bilar senare under helgen, men som inte kan vänta. Det var mycket folk och ett jädrans liv. Vissa har fortfarande inte åkt hem trots att klockan är sex på morgonen. Jag har i alla fall sovit gott i natt.Med rentvättade lakan och trött efter dagens marmeladkokning knoppade jag in i lagom tid. Nu har jag blivit väckt av bilen som sopar gatorna och de sista fyllskallarna som inte vill åka hem.
Dagen blir nog lång. P ska ner till Rättvik på konfirmation och jag ska stå själv hela dagen. Svårast blir det nog att komma ifrån för att kunna gå på toa. Men det brukar lösa sig. Har ju Leif bredvid mig, som säljer böcker och tidningar. Han får väl hoppa in som munkförsäljare en stund.
Nu ska kaffepannan på och så tar jag väl en till runda runt i centrum. Hörs senare.

Paus i blåbärskoket.

Det går fint det här. Bänken fylls så sakteliga med burkar fyllda av blåbärsmarmelad. Mycket blir det och det kan väl behövas. Om två veckor är det meningen att vi ska stå på torget när det är Bondens marknad och sälja våra burkar. Ska bli spännande att se om någon köper.
Anledningen till att jag pausar just nu är att jag kände att det blev lite för mycket. Är stressad av att vi ska till Älvdalen senare ikväll och blåbären måste kokas. Det mesta har vi i frysen, men det som är upptinat måste bli klart idag. Då har någon vänlig person upplyst mig om att känns det för mycket....ta en paus. Så det gjorde jag. Ska strax fortsätta koket, men ska ta några djupa andetag först.


Meningen med livet.

God morgon. Sitter i ett regnigt Duvnäs och njuter av livet. Det droppar från taken och hästarna frustar i stallet. Det är tyst och skönt. Natten har varit hård. Jag har haft värk och mardrömmar men nu är det bra....ja inte värken men mardrömmarna. Igår kväll satt vi vid köksbordet och diskuterade livets mening...jag och mamma. Nu har vi löst det. Livets mening finns inte. Egentligen är vi som små bin i ett bisamhälle...Vi bara jobbar på...får det att gå runt och så dör vi. Slut! Sedan finns det inget mer. Så, varför inte njuta av varje dag utan att se bakåt eller framåt. Gör ingenting du inte vill och lev!

Idag är meningen med mitt liv att koka blåbärsmarmelad. Det ska kokas litervis och det ska bli så gott...hoppas jag. Päroncognac som smakförstärkare kan väl inte vara helt fel? Nu sätter jag på grytan på spisen och jobbar på. Vi syns snart igen.


Parfymdag!

Vet ni hur länge sedan det var som jag hade på mig parfym? Inte jag heller. Det känns som hundra år. Idag har det skett. Nu luktar jag någon gammal unken parfym som jag hittade i byrålådan. Spela roll då...om den är gammal. Anledningen till att det dröjer så länge är ju bl a munkjobbet. Hur kul är det att piffa till sig inför ett tolvtimmarspass i vagnen? Inte alls. Men idag passade det. En annan anledning till att det inte blir parfym så ofta är att bina gillar inte parfym. De blir arga då. Och vem vill ha arga bin? Inte jag i alla fall. Nu har jag tagit mig en minispadag. Det blev inte så mycket gjort som jag tänkt, men lite blev det allt. Ganska skönt med tanke på hur jag känner mig nu för tiden.

Jag menar....om man känner sig som 80 men inte ens har kommit till 50 så måste något vara fel...eller hur? Från och med nu ska jag försöka känna mig i den ålder jag är.
Det börjar kännas på att jobba nu också. Säsongen har varit intensiv med alla marknader blandat med Sweet Home Dalarna. Snart lugnar det ner sig och vi kan satsa mer på marmeladen. Jag känner också att den här bloggen har blivit lite tråkig. Det beror nog på att jag aldrig har tid att sitta och skriva ner mer tankar och åsikter. Jag lovar bot och bättring....snart!
Idag är det som sagt packning och färd mot västerdalarna som gäller. Ska bli marmeladkokning i morgon. Blåbärsmarmelad. Bilder och rapporter utlovas. I morgon kväll drar vi till Älvdalen för helgens marknad.....om vagnen står kvar vill säga. Vi lämnade den i Rättvik. Tyckte det var onödigt att dra den fram och tillbaka hem. Snälla alla tjuvar....låt bli vår vagn.
Nu ska jag äta sen frukost. Hörs.


Rättviksslut.

Nu har vi gjort sista dagen i Rättvik för den här gången. Nästa gång vi kommer dit är det marknad och efter den har vi semester. Va skönt det ska bli dååå.......P stod ensam fram till halv tre för jag var på biodling. Nu har bina fått sin stödfodring och jag kan vara lugn. Nu ska de då inte svälta ihjäl. Att det blev så här tror vi beror på att det varit så dåligt väder sedan de flyttade hem till oss så de har inte kunnat "försörja" sig själv. Men nu är det fixat. Skönt. På vägen dit, över Älgberget, träffade jag på några filurer som inte verkade ha bråttom.

De har fäboddrift i skogarna efter vägen och det finns varningsskyltar som säger att man ska se upp för kor. Visst är de söta och bråttom hade de inte heller. Men jag var faktiskt glad att jag satt i bilen för jag har nog lite koskräck. Men de här skulle jag nog ha kunnat klappa.
Nu har vi kommit hem till stan. I morgon är det munkleverans på morgonen och sedan ska vi packa inför helgen för vi åker till Duvnäs i morgon kväll. Ska ha med oss 200 kilo blåbär som det ska bli marmelad av.....med päroncognac i. Mums!!! Ska sova lite i soffan nu....men vi hörs i morgon.


Inställt.

Skulle ju se till bina idag. Inställt pga regn. Jag hade hunnit till Mockfjärd när min bimentor ringde och sa att det inte skulle bli något idag. Det går ju inte att titta in i kuporna när det regnar och det gjorde det hemvid idag. Nu har vi satt en ny tid i morgon. Det skulle bli bättre väder så jag hoppas. Det verkar som mina bin svälter eftersom det har varit så dåligt väder sedan de flyttade hem till oss. Ingen har kunnat flyga ut och skaffat mat till "familjen". Ja, visst har de skaffat mat men inte tillräckligt. Så nu måste människan hjälpa till. Vill ju ha dem levande i många år framöver.
Så, det blev en hemmadag idag. Tvätten hade växt till okontrollerbara högar under tiden vi varit ute och jobbat. Den högen tog jag tag i. Skönt med lite rena kläder igen. Annars har jag haft det för jäkligt idag...och de senaste dagarna. Värken tar snart kål på mig. Nu får det snart hända något på operationsfronten. Jag har värk i hela höger sida. Från bakhuvudet ner till knävecken och även ut i armen. Det går inte att stå, gå eller ligga. Tabletterna hjälper inte heller och jag börjar ge upp snart. Om man åtminstone kunde sova ordentligt men det spelar ingen roll hur jag ligger så känns det outhärdligt. Förr hade jag en sovställning som funkade, men det hjälper inte längre. Ska ta lite kaffe nu och sen en helkroppsrengöring. Ska bli skönt. Bee happy!

Släkten är bäst.

Ja herre jösses vad kul det var. Igår hade vi vår efterlängtade släktträff. Även om det blev lite manfall så var det superroligt hela dagen och natten...för det blev sent. Ojojoj!! Klockan ett började kalaset. En efter en droppade de in från när och fjärran. Efter lite välkomsthälsningar och en liten visa framförd av kommitén och deras oäktingar så delades det ut t-shirts till vissas förtjusning och andras fasa. Tror nu inte att det egentligen var någon som hade något emot att få klä upp sig i limegröna tröjor med texten äkta Svensson, för de som var i rakt nedstigande led och oäkta för de som var ingifta. Möjligen knorrades det lite hos de som tillbringat timmar framför garderoben och våndats över dagens klädval. Surt sa räven!!!

Först blev det fika på gårdsplanen...sedan tipspromenad i skogen. Där gällde det att kunna så mycket som möjligt om släkten.

Här är "mina" på plats och laddar inför tipspromenaden. Det var bara Fjalar som saknades. Lite väl långt att åka för henna för en dag i Uppsälje, även om vi som var där tyckte att det var värt det.

Under hela träffen delades det ut priser...sk rullande prisutdelning. Här är några av våra. Telefonkatalogen, Malungsdelen 2010 var ju jättebra att vinna. Kanske behövs den någon gång. Man vet aldrig. Likaså den öppnade förpackningen med adventsljusglödlampor. Ni fattar väl va bra när man ska fram med adventsljusstakarne och det är en eller två lampor som gått sönder under vinterförvaringen.

Här är stora delar av hela gänget...innan vi satte igång och partade ordentligt....i alla fall vissa av oss. Maten stod på bordet och alla var på släktträffshumör........Efter maten var det dags för lekar och annat tok. Det som fick hela tillställningen att riktigt släppa loss var världens roligaste sång/lek.

Ni förstår ju själva att man har svårt att hålla sig för skratt när ens man ser ut som han gör. Sonen i bakgrunden är ju inte vackrare han heller.

När man sen ser sig omkring och inser att hela släkten ser likadana ut så är det så skönt...vi är lika galna allihop. Många glada skratt blev det kan jag lova. En annan aktivitet var teater/sagoläsning. Några utvalda fick agera medan vi andra satt och kiknade ur i våra stolar.

Ni kan ju själva se med vilken inlevelse vissa agerade på scenen. Kvällen var givande. Tror nog att alla hade mer eller mindre roligt. Själv hade jag så skoj att jag tog nytt rekord för året i att vara uppe sent...eller tidigt. Till slut blev vi sju personer kvar som inte ville ge upp. Allsång till gitarr blev det. Ingen av de som lagt sig tidigt kunde sova som folk....vi sjöng allt vad vi orkade. Roligt hade vi!!!! Vill igen!

Klockan halv tre ville till och med värsta partypolarna gå och sova, så det var väl bara att knyta sig då....

Tack och hej för den här gången kära släkt...vi ses om fyra år igen och vi lovar att börja ladda redan nu.


Semestertid....

...i alla fall två dagar. Vi kom hit till Duvnäs sent igår kväll. Trötta som gnuer, men glada att det är över och att det gick bra. Vi åkte in till Vansbro och duschade. Gissa om det behövdes. Innan vi somnade gick jag ut på gården här och lyssnade på tystnaden. Helt underbart. Mörkt och tyst. Somnade som små grisar på direkten och jag sov i sju timmar. Det händer inte ofta.

I morse tog jag en promenad i omgivningarna. Disigt och lätt dugg i luften men ack så vackert. B och jag gick en tur efter älven och letade efter kantareller men hittade inga. Passade på att titta till odlingarna. Det växer och frodas. Mesta av allt växer växthuset. Det är snart klart.

Nästa år kan vi odla massor av spännande saker här inne. Visst blir det fint?


Vitsenap, kanelbasilika, rabarber och potatis växer så det knakar.
Idag är det släktträff. Vi är en stor släkt och det lär dyka upp bortåt 90 personer. Det ska bli så roligt. Vart fjärde år träffas vi och har det trevligt vid Rutsbrogården i Uppsälje. Ni lär få se massor av bilder under dagen eller i morgon. Nu ska jag fixa till mig lite. Det ska bli så underbart att få sätta på sig kläder som inte blir att lukta munk. Rapporterar om den stora festen så fort jag kan.


Å så kom den sista dagen.

Morron.....Idag är det sista dagen i Rättvik. Natten har varit hård. Det var cruising fram till halv fem i morse. Gissa om jag är trött!! Det bilälskande folket tog nog ut det sista de hade nu när det snart är över för den här gången. En annan sak som talar om att det är slut är att de har tagit bort "min" bajamaja. Men jag klarar mig. Får gå på den allmänna istället. Nu ska vi köra sista rycket och ikväll packar vi. Vagnen får stå kvar här, eftersom vi ska hit på tisdagskul nästa vecka. Därefter är det Älvdalen och det känns onödigt att dra vagnen fram och tillbaka. Det har varit bra här i år. Vi är riktigt nöjda och kommer gärna tillbaka, men man är lite slut också efter så mycket jobbande.

Jag gillar den här lappen som satt i ett skyltfönster. Den är så "jordnära"...eller hur?

....och även om jag inte är någon stor bilälskare så tyckte jag att den här var en av de snyggaste. Den skulle jag faktiskt kunna tänka mig.
Nu ska det bakas munk här. Åker till västerdalarna ikväll och vi kanske hörs igen då. Ha det bra så länge.


Dan före dan....

...som man får åka hem. Nu är vi trötta och vill bara hem. Det har varit två bra veckor, men det känns i kroppen att man inte är 20 längre. Igår var jag till Duvnäs för att kolla till bina. Min mentor trodde att det var dags att sätta på en till våning på kuporna, en skattlåda. Det behövs när bisamhället växer och om man vill ha plats för bin och honung så måste man "bygga ut". Nu visade det sig att de hade inte blivit så många att det behövdes någon utbyggnad. Förmodligen beror det på att det varit dåligt väder. I värsta fall kan det vara att de inte får tag på mat och då måste vi stödfodra dem. Vi får vänta och se om en vecka. Telia. Ja vi har bytt operatör på våra mobiler. Det skulle ske natten mellan den 2 och 3 augusti. Glada i hågen satte vi på mobilerna på morgonen. Min funkade inte......!!!! Förbannad! Slängde mig på telefon(P:s, som funkade) och ringde. Ja, tyvärr så måste ni åka in till en teliabutik och fixa det här säger tjejen i telefon.....Shittt.....Ok, vi åkte till Borlänge när vi stängt på kvällen och tursamt nog så skulle jag in på en annan affär först och köpa en present till sonhustrun. P gick före till Teliabutiken. Han är lite lugnare än mig. När jag en stund senare kom inrusande och var beredd på världens diskussion om kompensation osv så visade det sig att det var vi som gjort fel....liiite fel hade Telia gjort(som tröst för oss). Jag ska inte tråka ut er med alla detaljer men summa sumarum: telefonerna fungerar. Nu sitter vi och rondellbloggar igen och i morgon är det sista dagen här för i år...ja det blir ju Rättviks marknad i oktober förstås. På lördag är det släktträff....Svenssonsläkten ska ha sin stora happening. Hur kul blir inte det? Jag kan lova er massor av roliga bilder. Men förhoppningsvis hörs vi i morgon också. God natt.

Dagen efter.

Hej på er. Nu har jag vaknat efter en riktigt bra natt. Vi somnade vid halv tre och då var vi totalt färdiga. Gårdagen gick superbra. Fint väder och folk, folk, folk. Två gånger tog vattnet slut och P fick gå till OK och hämta. Just nu ringde min bimentor och jag ska åka till Vansbro. Bina kräver lite mer utrymme och vi måste sätta på en till låda. Jag förklarar mer ikväll när jag kommer tillbaka. Då ska jag också berätta om mina Teliaproblem. Nu är det frukost och så busstur till västerdalarna. Hörs senare då.

Påfyllning.

Vi är hemma en vända. Det behövs mer munkmix, läsk och en massa annat. Själv behövde jag en dusch....P också. När vi sprang på varandra i munkvagnen idag var vi nära döden båda två av kroppsodörerna vi avsöndrade. Äckligt. Nu är vi i alla fall riktigt rena. Dagen då? Tja...vad ska man säga? Full fart och det var ju bra, men morgondagen lär bli än värre. Så i morgon kan ni inte vänta er någon blogg. Vi kommer, om allt blir som vanligt, att ha kö från ca 14.00 till...tja vad kan hon bli....02.00. Då ska ni veta att vi är fyra stycken som jobbar i vagnen. Det här är den dagen som är jävligast...rent ut sagt, på hela säsongen. Fördelen är att det ger skapligt med klirr i kassan så man vill inte missa den heller. Onsdag är det jobb igen och så biodling på kvällen. SEMESTER!!!! Vill ha det NU. Vi hörs när jag är tillbaka från de döda.

Trött å stressad.

God morgon. Igår kväll orkade jag inte blogga. Var alldeles för trött. Dagen hade varit full av munkdegar och det var mycket folk i faggorna. Det märks att det börjar dra ihop sig inför den stora dagen...cruisingen på tisdag. Fler och fler börjar rulla in sina ekipage och campingen är full. Snart börjar nog vildcampingen. Då kanske vi får sällskap på parkeringen. Jag riktigt gruvar mig inför tisdagen. Vet hur mycket jobb det blir. Stressad är jag också. Skulle behöva jobba mer med Sweet Home Dalarna. Ligger lite efter där känner jag. Vi har 200 kilo blåbär som ligger och väntar på att bli marmelad och det vill jag ha gjort NU. Men, allt har sin tid. Idag ska vi jobba sedan hem till Borlänge och fylla på lagret i buss och vagn. Dessutom kommer det över 800 kilo munkmix idag, men det ska Försten och Skumberg ta emot och bära in. Det ska komma under dagen.....och gör det inte det så ligger vi risigt till. Vi måste ha det inför tisdagen. Igår fick vi reda på att vår munkvagn ligger inom radien för en övervakningskamera här. Var tionde sekund uppdateras bilder från "vår" plats och man kan se allt som händer. Lite spooky är det, men kul också. Vi var in på den adressen igår och P satt inne i vagnen och tittade på bilderna medans jag stod utanför och vinkade. Nu ska jag fixa till mig lite och sedan är det dags att jobba. Vi hörs.

Ge f...n i mina bajamajaor!

I morse när jag vaknade hade någon, ja vad ska man kalla den, idiot tippat en av mina bajamajor. Vilket nöje va? Hur kan man vara så barnslig? Måste vara en femåring. Gå hem till mamma och rita i ritblocket istället. Den enda fördelen med tilltaget i natt var väl att jag inte satt inuti. Förra året när jag var på toa började någon vicka på den. Gissa om jag blev rädd...och förbannad? Dessutom tog det en evighet att få upp byxorna och rusa ut. Grabben såg väldigt skamsen ut. Hade väl inte en tanke på att någon skulle vara inne där. Trodde väl att de var för syns skull. Så nu går jag bara på toa med vakt!! Det blir väl P det.
Idag får vi se hur det blir. Vädret verkar bli bra och vi har laddat vagnen allt vad vi kan. Jag har sovit bra, men har lite värk i nacken som jag hoppas ska gå över snart. Vi öppnar väl och så får det bli som det blir.

Den som gjort det här borde få städa den själv tycker jag.

Men det finns mycket fint i Rättvik också...som långbryggan

...och fontänen på torget. Man skulle ha semester och kunna åka runt på alla sevärdheter häromkring. Igår tog jag en folder med allt som finns att göra här när man är turist. Finns hur mycket som helst. Tyvärr så har många av ställena bara öppet under turistsäsongen så det är kört för min del. Annars hade jag tänkt åka hitåt när vi munkat klart. Nu ska jag ta en tur och se om det hänt något annat under natten. Synes.


RSS 2.0