Tillökning i familjen.

Ja, vi har blivit ca 30 000 till i familjen. Idag har vi hämtat hem våra bin, så nu står de på plats och ska aklimatisera sig i ungefär en vecka.

Vi hämtade bikuporna i Lindesnäs vid femtiden. De var så fint packade och bara ett bi hade hamnat på utsidan....det finns numera inte längre i livet. Resa hem till Duvnäs gick galant. Jag bad P köra försiktigare än vanligt för man vill ju inte köra i diket med bilen full av bin.

Väl framme med den dyrbara lasten var det bara att ställa dem på plats. B hade gjort så fint med stenplattor för att kuporna inte skulle vicka.

Det stod inte på förrän de små liven tittade ut. Fyra stycken hade ett litet möte på flustret. Nu tar det inte lång tid förrän de har kollat in läget och tagit reda på vart de bor. Sedan är det bara att flyga fritt bland blommorna.

Det känns lite speciellt att de nu står på plats...kuporna. Dessutom fulla med bin. Nu hoppas vi bara på lite hösthonung och att de små liven överlever vintern.

Tänkte bara visa en bild på växthuset som är under produktion. Det blir såååå bra när det blir klart. Nu är man allt lite sugen på att flytta "hem" igen. I morgon.....Rättvik, som ni vet. Hör av mig någon gång under dagen...mest troligt under kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0