Hint om ledighet.

Idag tar jag en paus i flyttandet och städandet, och åker till Rättvik och jobbar. P har stått där hela veckan medan jag varit hemma och fixat. Classic carweek närmar sig och det blir mer och mer folk. Nästa vecka blir jobbigast, men sen börjar det lätta. Skönt, för igår fick jag en hint om att jag behöver semester. Var på Ica och handlade. Använde självscanningen, dvs jag har en egen "dosa" som jag scannar in priset på varje vara med. Man går genom en obemannad kassa och betalar. Ibland får man en sk avstämning. En kassörska ska kolla så man gjort rätt, att allt är med i scanningen. Igår fick jag en sån. Stressad och svettig och trött var jag men jag slängde upp varorna på bandet...kassörskan gjorde det hon skulle...jag gjorde det jag skulle...dvs betalade. Sen gick jag ut. Väl framme vid bilen låste jag upp den...böjde mig ner över kundvagnen och skulle börja lasta in varorna. Döm om min förvåning när vagnen var tom. Jag hade glömt varorna inne i butiken. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta....bara att traska in igen, och som tur var låg allt kvar på bandet. Nu ser jag fram mot en lååång, skön semester...väldigt snart.

Premiär.

Första natten i nya hemmet avklarad. Härligt. Jag har sovit som en stock. Inga portar som slår igen i tid och otid. Inga människor tätt inpå, om jag inte själv vill. Inga stora dammiga ytor att springa runt på. Här är det lite av den där känslan man hade när man fick inreda sin lilla lekstuga som liten. Något eget, något litet, lagom. Här ska jag bo länge.

Det tar lite tid att vänja sig vid allt. Borsta tänderna kan man inte göra hur som helst. Inget rinnande vatten och inget avlopp att bara spotta i. Lite eftertanke behövs. Jag kan inte heller köpa på mig billigt storpack av matvaror. Här är det mini som gäller. Men allt tar sin tid och jag ska bara njuta och lära under tiden.

Nu ska jag göra något tråkigt. Jag ska tillbaka till gamla lägenheten och börja städa. Usch.....

Tornadovarning!

Jösses....jag säger bara det...jösses! Strax före tio plingade det på dörren....och så välde det in folk. Människor jag aldrig sett...barnfamiljer...unga tjejer...mammor med tonårsdöttrar...karlar..ja gud vet vad. Det rycktes och slets...det bars ut och packades in i bilar...jag fick springa runt med skruvmejsel och skruva ner hyllor från väggarna och lampor från taken.

Nu går jag här i en ekande lägenhet och undrar vad de som kommer på eftermiddagen ska ta med sig för något härifrån...det finns ju knappt något kvar. Lite gardiner och böcker är väl det som finns. Men jag är nöjd. Nu slipper jag tänka på hur jag ska göra med alla grejor...för det finns inga. Vilket bra sätt att flytta på. Jag är riktigt stolt över mig själv, som kom på detta.


Loppis.

09.16...pip....klockan tio hoppas jag det kommer massor av folk. Hela lägenheten är full av kartonger med prylar..prylar som jag hoppas någon annan har nytta av, för jag kan inte få plats med det längre.
Har packat och pysslat halva natten och hela den här morgonen. Tog dessutom en vända till tippen i morse. Nu har vi kört iväf 14 säckar med skräp. Aldrig mer ska jag dra på mig något onödigt. Nu är det konsumtionsstopp som gäller. Bara det allra nödvändigaste får inhandlas. Gud så skönt!

P och Erik är till Rättvik och jobbar idag. Själv ska jag ta emot hugade loppismänniskor. Allt är ju gratis så jag hoppas det kommer...åtminstone någon. Tog till ett säkert kort...bjöd in grannen nedanför, och kommer inte hon så kan jag ju alltid gå ner och dra upp henne.

Nu ska jag vänta in folk...men först kommer reportern från Dalabygden. Jag skrev ju förut att han blev intresserad av vårt nya liv...så nu ska han skriva.

Inte världens bästa idag....

Helvetesnatt...det är just vad det varit...världens värk...värker så jag vill spy. Plockat i mig medicin som skulle kunna ta död på en elefant, så få se om det ger med sig. Det måste det göra för idag är det jobb...och flytt av saker ikväll....och upp tidigt i morgon för mitt "öppet hus". Jag bara måste vara bra då.

Men nu ska det åkas till Rättvik och säljas munk. Bra väder har vi önskat oss...och måååånga turister.

Hej då till prylarna.

Det är helt sjukt vad mycket onödigt man samlar på sig. Hela dagen har jag plockat, slängt, lagt i kartonger och funderat...ska det här vara kvar eller....? Men jag måste säga att det går ganska lätt att besluta sig för att säga hejdå till det mesta. Det som blir kvar är bara det som verkligen behövs. Överkonsumtion? Javisst...och då är jag ändå en av dessa människor som måste fundera fram och tillbaka vid varje köp, helst några dagar...jag hatar att gå i affärer och jag måste säga att jag nog tillhör de som konsumerar väldigt lite. För mig känns det mesta onödigt när jag väl börjar fundera på vad jag är på väg att köpa. Tänk då på alla som älskar att shoppa....vad mycket onödigt det blir va?

Dagen har varit lång och jag ska sova nu för att orka med morgondagen. Rättvik och sedan hem och fortsätta i galenskapen...men så roligt det är...och så spännande det ska bli...nytt liv....

Slit och släp....

Leta på kartonger, hämta ner allt från vinden, köpa sopsäckar och soppåsar, tömma alla skåp och lådor, maila öppettiden för skänkabortdagen, kontakta Dalabygden, köra iväg sopor mm mm....det är vad jag ska göra idag...och lite till. Måste också hämta upp några bord från källaren att ställa alla saker på. På onsdag är det den stora dagen...gebortdagen. Då kommer det en massa människor hit som vill titta på det vi ger bort. Jag hoppas på massor av nya ägare till våra saker...annars måste jag åka till soptippen....

Men först är det en välbehövlig dusch som gäller...och att umgås med katten, som saknat oss något otroligt under veckan. Han har ju bara umgåtts med sina "syskon" och det är inte lika kul tycker han.
Vi hörs senare idag...då jag förhoppningsvis fått lite gjort.

Hem ljuva hem.

Å regnet det bara öser ner...och jag är så glad att jag investerade i gummistövlar. Hela området är som ett vattenland...lervälling och pölar, stora som bassängen på Maserhallen. Men idag är det hemgång. Det bästa med veckan: äggmackorna som Reino kom med varje morgon, de trevliga människorna som handlat av oss, de mysiga nätterna i bussen med ösregn och åska utanför. Det värsta med veckan: elverken som aldrig gick som de skulle och som spydde ut dieselsot över oss och munkarna, leran överallt, att bussen blev instängd så vi inte kunnat ta oss någonstans, kunden som jag skrek åt igår när han kallade P för snålgubbe och så han, ni vet, som inte låter oss sälja läsk. Men, som sagt, ikväll åker vi hem och med oss i bussen har vi förhoppningsvis en frysbox som vi köpte på Blocket igår. Nu ska vi väl få plats med alla bär.

Varför?

Vad jag än skriver idag, är som en fis i universum...som en droppe i havet...allt överskuggas av vansinnesdåden i Norge. Inte ska man bry sig om att elverket krånglar, att regnet öst ner under natten och att vi fortfarande inte kommer ut med bussen. Patetiska saker i det stora hela.

Idag tänker jag på de människor som hamnade mitt i kaoset...mitt i helvetet. Jag tänker på föräldrar...kompisar och skräcken de alla måste ha känt. Hur? Varför? Vad får en människa att döda andra? Hur tänker man då? Eller, tänker man alls?

Ett mammahjärta blöder. Jag kan känna skräcken jag skulle haft om jag haft barn där...förmodligen inte ens i närheten av vad jag skulle känt om det verkligen var så..och jag kan känna lättnaden över att mina finns där ute i livet...trygga och välmående.

Jag älskar er alla...hela min familj.


Nu är det som det brukar...

Idag kan jag inte säga att den ena dagen är den andra lik. Regn och åska hela natten. Hela området är lervälling. Elverket slutade fungera igår kväll och experterna försöker få igång det just nu. Dessutom har Biltema parkerat sin stora buss så att vi inte kommer ut. Simtur var fick vi låna Reinos bil och åka och köpa fler papperspåsar och nya gummistövlar till mig. Nu väntar vi med spänning på hur resten av dagen ska bli. Lär väl meddela er vad det lider.

Nytt elverk och nya termosar.

Den ena dagen är den andra lik...så är det här, men vi fick iallafall ett nytt elverk igår. När hela publikhavet...en efter en, varit fram till luckan och påpekat att "vårt" elverk måste ha gått sönder så som det ryker...då insåg nog arrangörerna att det var dags att byta ut det.
Vi var in till Motala ock köpte fler termosar också, så nu funkar det hjälpligt med kaffelagring och munkbak.

Som ni vet så får vi inte sälja läsk, så vi har satt upp lappar på vagnen där det står varför....Möller group har ensamrätt....gissa om folk är förbannade på honom? Närta år verkar det som han är ett minne blott här på folkracefestivalen. Det ryktas om att kontraktet ska sägas upp och arrangörerna ska ta in enskilda försäljare istället. Både vi och godisförsäljaren har blivit tillfrågade om vilka vi tycker ska få komma hit och sälja...och vi känner ju lite folk i branschen....det blir nog bra tror vi.

Idag är det en...vadblirdetförväderdag.....kan inte säga om det blir fint eller regn. Ser just nu ut som det lutar mot regn, men man vet aldrig. För oss är det bra med regn. Publiken kommer vilket väder det än är, och är det regn blir de mer sugna på varmt kaffe och varm munk. Vi får se.

Nu ska jag ta mig en promenad till skogen i närheten. Var där i går en sväng och hittade hallon, så det blir till att fördriva tiden med hallonätning...vad annars kan jag göra när alla sover?

Behöver hem, men är ju här......

God morgon...tidig morgon...kunde inte sova, som vanligt. Natten har visserligen varit bra. Sov som en stock, men nu...tja, det är väl bara att ta på skorna och traska runt här i några timmar...tills alla vaknar. Nackdelen är att vi ligger långt från centrum....alltså, ingen fönstershopping att ägna sig åt.

Det regnade lite när vi kröp in i bussen igår kväll, men det gav med sig fort. Nu ser det ut att bli fint väder.

Idag ska vi försöka få det där sotande elverket utbytt. Vi kan ju inte tillåta att folk går förbi vagnen och säger dieselmunkar....och så måste vi få tag på fler termosar. Strömmen räcker bara till att köra munkmaskinen ELLER kaffebryggaren...vilket gör att vi måste stänga av det ena för att köra det andra. Om vi då laddar upp med mycket kaffe så kan vi göra munkar längre stund. Tänk att det alltid ska krångla i Motala....

Nu har jag också bestämt när jag ska ha den där stora skänkabortdagen hemma hos oss. Det blir på onsdag nästa vecka. Alla som vill får komma hem och plocka på sig det de behöver av allt smått och gott som finns där. Måste bli av med det mesta nu, om vi ska kunna flytta när vi tänkt. Det är mycket nu....men just nu är jag ju i Motala och kan icke annat.

Tar väl en promenad i omgivningarna...som jag redan sett många gånger....dricker lite kaffe och möter dagen.

Flytt, sot och för vackert väder.

Hej där....regn över Motala ikväll...men det gör inget...vi sitter i vagnen och njuter av droppar på taket och grillat kött i magen. Dagen har varit lite si och så...Vädret först då: Kanonväder...för alla som får sälja läsk, och det får inte vi...den där Möller har ensamrätt på det...hur man nu kan få det. Langos...och kebab och så...det förstår jag...men läsk! Det ska väl alla få sälja? Vi vill ha mulet väder...då vill folk ha kaffe och munk...men vi är nöjda. Strömmen kom på förmiddagen...dvs...ett gammalt elverk som ryker svart sot kom....folk som går förbi undrar om det är fel på vårt elverk...vi skyndar oss att tala om att det inte är vårt....dessutom står det vid vår buss....den där vita bussen ni sett på bild ibland...nu är den svart.

På förmiddagen ringde telefonen också....ja, den har ringt många gånger idag, men just det här samtalet fick tankar och stress att gå på högvarv. Det var hyresvärden som undrade hur snabbt vi kunde flytta ur vår lägenhet....kan ni vara ute till den 4:e augusti...häpp.....Inte en chans tyckte jag, men den 19:e kan vi vara ute....Egentligen kan vi inte det...men å andra sidan har vi inte tid att flytta alls...inte ens när uppsägningstiden är slut, så varför inte göra det nu då? Det är lika illa när det än blir.....Så...nu är det effektivitet som gäller och att dygnet innehåller 48 timmar istället...annars vet jag inte hur jag ska få ihop det....hjälp.

Nu ska jag lägga mig i bussen och lyssna på regnets smattrande på taket...drömma om smatter på villavagnstak och lediga dagar...

Motala...igen.

Tänkte bara skriva ett kort inlägg och tala om att jag skriver längre senare idag. Gårdagen gick i stressens och packningens tecken. Halv elva igår kväll "landade" vi i Motala för årets folkracefestival. Halv tolv kom vi i säng, efter att ha packat upp i mörker. Vi får ingen ström förrän idag. Bara kylskåpet fick en liten 220-kabel så att kylvarorna inte skulle ta skada. Nu har jag sovit skönt och just kommit ut ur bussen. Snart rullar alla bilar in och det blir ett jäkla liv...i en vecka.Hörs när strömmen kommit och datorn är igång, just nu bloggar jag från mobilen.

Honung och fest.

Egentligen är jag riktigt nöjd med den här helgen, men ändå känns det som den skulle ha varit dubbelt så lång. Vad skönt det är att vara lite ledig.

Lördagen startade med bilresa mot västerdalarna i grådisigt väder...trodde länge på regn, men det uteblev. Honungen skulle tas ur kuporna och eventuellt slungas. Ur kuporna kom den, men inte mer....men vi är nöjda ändå....tror det blev 40 kilo honung så här långt, och då är det mycket kvar av sommaren. Än hinner de små liven fixa oss mer honung. Ser med andra ord riktigt bra ut.

Så här ser en ram med täckt honung ut. Bina täcker över honungen med ett pappersliknande material. När ramen ser ut så här betyder det att den är klar att tas ur kupan. En honungsfylld ram innehåller ca 2 kilo honung.
Efter honungen skulle det byggas förtält. Måste ju se till att vi kan det när vi väl är på plats på campingen. Massor av rör och stora tältdukar radades upp på gräset i Duvnäs...och så började pysslandet. Kan ju bara säga att innan vi började lovade vi varandra att inte bli osams...vad som än hände....och det var ju tur det, för det var ingen lek....beskrivningen var på tyska och om IKEA:s beskrivningar kan vara lite diffusa...så var den här rena rama mörkret....

Så här såg det ut när vi började.....

och så här såg det ut när vi gav upp...ett dygn senare...Nu hoppas vi på trevliga, hjälpsamma grannar i Mellsta istället. Flera av dem har just sådana här tält och vi tror att deras erfarenhet kan vara oss till hjälp.
Lördagskvällen ägnades åt fest....alltså...jag kommer inte ihåg när jag var på fest senast....Hattar på och grillköttet i väskan...grillen i skottkärran och humöret på topp...sedan gick vi över till grannen i Duvnäs. Krypavstånd hem är inte dumt. Nu behövdes det inga knäskydd utan det blev en skapligt lugn och väldigt rolig tillställning.

Grillångorna stod tätt i början på kvällen....

bl a fanns en Muurikka...som jag länge drömt om. Nu fick jag se en i verkligheten och blev ännu mer övertygad om att en sådan ska jag ha.

Gäster i varierande kulör...

huvudbonader i varierande form....

...dryck i olika styrkeklasser....

...och så den absolut roligaste biten...allsång...jag sjunger hellre än bra, men har så himla roligt när det är sång på gång....

Nu är vi hemma i vardagen igen. Packning inför en hel vecka i Motala...men först väntar jag på en man som svarat på vår annons på blocket...tv-bänken är på väg att flytta till Skräddarbacken.


Döda måsar och hopp om honung.

Känner mig lika fin idag också. Tänk vad mycket en ny frisyr kan göra. Pigg och glad ska jag nu packa lite lätt inför vistelsen i Vansbro. Stövlar är ett måste...liksom varma kläder. Det blir ju fest ikväll...ute, och det börjar kännas som höst i luften.

Min vanliga promenad i vattenparken är gjord...liksom kaffedrickandet...men jag undrar jag, om inte någon varit i parken och skjutit måsungar...fy dig! Det låg flera stycken döda fåglar utspridda lite här och där. Så får man inte göra....

Nu ska P väckas och sedan ska soptippen få sig ett besök...sen åker vi...hoppas på fint väder så vi kommer hem med mycket honung.

Skavsår och ny frisyr.

...visst fick jag som jag ville....regn...men inte var det lika bra som jag trodde. Ganska tråkigt faktiskt....Skorna som jag köpte igår fick jag skavsår av....också ganska tråkigt....inte har jag packat en enda kartong som jag borde....skittråkigt...och som grädde på moset har jag just slängt i mig en pizza...men det är faktiskt P:s fel, för det var han som ville ha...och vad skulle jag då äta? Fick bli en pizza till mig också.

Men det har också hänt lite roliga saker idag....Fick helt plötsligt en klipptid på stan. Sprang förbi på förmiddagen och frågade om de hade någon tid för mig. Klockan tre satt jag i stolen...och jäklar vad nöjd jag är. Nog för att jag varit till frisören då och då under årens lopp, men jag tror tamejsjutton att jag aldrig varit så nöjd som nu...Hon som klippte mig sa att jag blev tio år yngre....sträckte lite på mig....kände att det kanske inte är riktigt dags att ta fram käppen än...och endast fem minuter efter att jag klev ut från salongen blev jag tilltalad av en man....Han sa: öh..hörruru...har du en femma att skänka mig? Lite tovig och lortig var han, men han såg mig!!!!
En annan sak som varit positivt med den här dagen...vi har "skrivit in oss" på Mellsta camping. Från och med 1:a augusti har vi adress Mellstavägen 3.

I morgon blir det västerdalarna...vid bra väder ska honungen slungas och vårt standbytält sättas upp på prov...vid dåligt väder ska stugan få ett besök. Behöver se om vårt hus lite. Kvällen ska ägnas åt fest...vilket väder det än blir.

Drömmer om lata dagar.

Om det kunde komma lite regn då....ett par timmar eller så...med åska till....vad skönt det skulle vara.

Stack ner på kupolen för att köpa nya skor. De gamla har tagit slut...riktigt slut. De håller inte ihop längre och så är det tygskor, så det känns lite meningslöst att laga dem. Hittade snabbt två par nya tygpjucks...rea och rätt storlek. Tog väl si så där två minuter att handla dem....men det räckte för att få mig svettig. Nu är de i alla fall hemma...liksom tvättmedlet som också inhandlades.

Tvättmaskinen går för fullt och P har jag satt på lite bokföring. Själv ska jag, som vanligt, packa kartonger och flytta runt dem...

Drömmer om semester...lata dagar i vilstolen...i skuggan med en bra bok och kall saft...jordgubbssaft.

Hemma igen.

I morse vaknade jag i ett lugnt Furudal. Det hade tydligen varit 3 grader under natten...och jag sov som en gud! Härligt. Utsövd och inte en endaste svettdroppe störde sömnen. Kan det bli bättre? Åh jo, det kan det visserligen men det är gott så här långt.

Många "kändisar" var på plats...Bokleif...Orsingen....och våra klädförsäljande grannar i Rättvik. Dagen flöt på, vädret var underbart...kunderna trevliga och jag fick äta den godaste hamburgaren jag någonsin ätit...och då ska ni veta att jag anser mig vara hamburgerexpert. Tjejen i luckan blev så glad när jag berömde hennes färdigheter vid stekbordet. Visst ska man säga vad man tycker? Både bra och dåligt. Jag blir aldrig så glad som när någon berömmer mig...och jag blir ganska sur eller ledsen när någon kritiserar mig, men jag lär mig av det och försöker ta till mig allt.....

Nu ska det tittas på fotboll...andra halvlek...ser lite mörkt ut, men man vet aldrig. Hörs i morgon kväll då....


Omprioriteringar på gång.

Nu är jag lite irriterad...på mig själv. Är det meningen att man ska slita häcken av sig varje sommar och inte få njuta en sekund av sol, bad och värme? Är det meningen att man ska avundas grannens grillkvällar, grannfruns bruna ben och de fullpackade semesterbilarna på Ica-parkeringen? Ska man varje sommar försöka se fram mot någon impulsivt planerad iställetförsemester i oktober? F-n va trött jag blir. Felprioriterat så det smäller om det. Varför hyr jag inte ut skidor i Sälen på vintrarna istället för att sälja munkar när Sverige är som vackrast? Men kanske känner jag så här just nu för att jag skrivit juli och augustischemat för en stund sedan. Två dagar...endast två dagar är tomma...och då har jag inte skrivit i något för marmeladfabriken. Nej nu får det vara färdigt. Nu ska här planeras på ett vettigt, vuxet och medvetet sätt inför nästa år. Nu är det dags att tänka på sig själv lite...om jag nu kommer ihåg hur man gör.

Förresten...vi åker till Rättvik i morgon...tidigt...och sedan åker vi direkt därifrån till Furudal. Kommer hem på onsdag kväll...bara så ni vet så tar jag ingen dator med mig. Tänkte börja ta lite ledigt från det som går...den här gången blev det bloggen. Vi hörs på onsdag då....

Tippen.

Måndag morgon...och inte alls lika lugnt som igår. Idag är det bruset från bilarna på stora vägen som dominerar. Har inte folk semester? Jag satt en stund i vattenparken, men gav upp. Längtar till skogen och till Mellsta.

Idag ska vi till Vansbro. Biodling på gång. Meningen var att vi skulle ta ur honung ur kuporna, men tydligen ska det bli sämre väder så det får vänta. Istället ska vi tråda ramar....

Soptippen fick sig ett besök i morse. Sju stora säckar med skräp lyckades vi plocka ihop här hemma igår. Hur mycket onödigt har man egentligen? Kändes skönt att få slänga dem över containerkanten.

Veckan annars då...tja, bisysslor idag...munkvagnen tisdag, onsdag och torsdag...Sweet Home Dalarna på fredag och så är det helg igen.

Vill bara flytta nu....

Älven.

Söndag...lugn, tyst söndag...och jag är ledig idag också....härligt. Tog en sväng neråt vattenparken med kaffemuggen i handen. Änderna var på plats och måsarna...annars var jag ensam. Inte ens de brusande bilarna på riksvägen var i farten. Så skönt. Satt där och njöt av kaffe och små, små regndroppar...undrade om jag skulle komma dit lika ofta när jag flyttat. Kanske hittar jag en ny favoritplats...vi kommer att bo när älven...känns skönt...måste nog kännas som att vara hemma i Vansbro...älven, som alltid funnits i min vardag. Där har jag badat hela somrarna...styrt ekor mellan grund och vassruggar...där har jag lärt mig att köra motorbåt och där prövade jag att stå på vattenskidor...gick inte så bra. Älven vid Mellsta blir nog bra...alldeles utmärkt.

Idag skulle vi sätta upp förtältet var det tänkt, men det duggar ute...får nog avvakta en stund. Packar väl några kartonger istället då....

Medeltidsmarknad.

Lite mindre rörigt blev det till slut...men det är fortfarande mycket kvar att göra. Det svåraste är att allt bör göras samtidigt...packa, slänga, ge bort, sälja....Känns just nu övermäktigt...och svårt att veta vad som ska sparas...och vart ska allt förvaras under tiden...tills det blir flytt på riktigt? Skulle behöva vinter nu...det är då vi har mera tid...men nu är det sommar...suck.

Medeltidsmarknad idag på gammelgården. Mest halsband med kristaller och kolbullar...vi blev inte kvar så länge...varmt var det också. Gick på Jula istället och tittade på en varmluftfläkt att ha i villavagnen. Funderar på det...och tar reda på mer fakta. Sov middag i soffan...svettig och halvslumrande. Vaknade av telefonen..felringning....varför...jag som inte kan somna om när jag blir väckt.

P gjorde en sallad till kvällsmat...länge sedan...sallad...och att P gjorde mat! Gott var det...väldigt gott. Kanske för att jag bara behövde sätta mig till bords och äta....

Nu ser vi på film. En dålig dansk film...därför mellanlandar jag här. Lutar nog åt sängen istället.

I morgon ska vi försöka bygga ihop vårt nya förtält....Lär ta några timmar.
Ledig dag, men mycket att göra.

Äntligen en helt ledig dag. Idag ska det njutas och plockas...och städas...och så ska vi ta en sväng till medeltidsmarknaden på gammelgården.

Hela vårt hem ser ut som ett enda stort kaos. Det står kartonger överallt....det ligger grejor högt och lågt...och dammråttorna är stora som valpar. Det ska bli riktigt roligt att ta tag i allt det nu.

Igår kväll var vi till vår villavagn och tog lite mått. Vi ska beställa en "kappa" som ska sitta runt nederkanten på vagnen. Den hänger ner för att dölja gruset och gräset som finns under vagnen. Vi ska också ha lite saker där....lite trädgårdsredskap bl a. Vi mätte också hur stor veranda vi måste bygga. Det finns en redan nu, men den är för liten eftersom vi köpt ett större förtält...dessutom vill vi ha plats för utemöbler...

Nu ska jag börja plocka i köket. Måste organisera mig lite och inte hatta omkring överallt. Snart ska jag ju få hit människor som ska få ta det de vill ha av det vi inte behöver och då gäller det att jag tagit undan det nödvändiga.

Begravningsdag.

Ledig dag...den ska jag ägna åt att följa farmor till den sista vilan....Sorgligt...Hon fick ett långt och bra liv...blev nästan 96 år och det är av rent egoistiska skäl jag gråter i kyrkan. Hon finns inte längre i min vardag...men väldigt mycket i mina tankar. Jag visste att den här dagen skulle komma...men jag ville inte att den skulle komma nu....ville inte att den skulle komma alls.....

Vi åker mot Vansbro...jag, P och Kicki. De andra är redan där...eller kommer....

Innan sorgekläderna kom på var jag till soptippen....mitt favvoställe...skulle slänga lite suspekta saker. Som tur var jobbade det mest semestervikarier där...smög ner lite "fulsaker" i brännbart....hoppas de inte läser det här...lär bli böter i så fall....


Dalabygden och Örebro.

Halv nio gick jag upp för trappan till Dalabygdens redaktion....tack vare Liz på Trädgårdscafét ville de göra ett reportage om Sweet Home Dalarna. Tack för den reklamen. Trevligt och riktigt gemytligt....lättpratad reporter och, förhoppningsvis, bra bilder. På en timme var det klart. Kommer med i tidningen nästa vecka, lät det som. Reportern fastnade också för vårt blivande sätt att leva...compact living. Han frågade om han fick ensamrätt på storyn?! Det blir "hemmahosreportage" när småsakerna ska skänkas bort...kanske följer han med på hela resan...det lät så.

Halv tio väckte jag P...dags att sätta sig i bilen och åka mot Örebro. Vi hade hittat ett förtält till vår villavagn...på blocket...vart annars? Stämde möte med farbrorn vid svampen och slog följe mot ett industriområde där tältet förvarades. Kanonfint...välvårdat och rejält. Vi pratade redan i bilen om att pruta ner det några tusenlappar...och det gick! Köpet var klart på tjugo minuter...

På vägen hemåt svängde vi in till Nora där Virre och hans sommarjobb höll till. Han åker med farbror Mats och hans tivoli. Varmt och inte så många människor. Vem vill åka karusell när man kan ligga på stranden och lapa sol?

Nu är vi hemma igen. Ska strax ner i förrådet och packa inför jobbet i morgon. Marmelader och saft ska med.

Undrar bara en sak....När får jag semester chefen?


Fortfarande lite sliten....

Jag vet....det är lite dåligt med bloggande just nu...men det är så förbaskade mycket på gång...

Om jag börjar med gårdagen. Biodling i Duvnäs stod först på programmet. Vi skulle flytta om lite och kolla om det fanns mycket honung...det gjorde det. Vi skulle "sopa" ner alla bin i en kupa och sätta ett spärrgaller över...lite svårt att förklara, men det gick bra. Bina var så snälla. En stack mig i tummen, men jag får skylla mig själv när jag satte tummen på honom.

Hemgång vid tvåtiden...och då var det bara att åka mot Västansjö och hämta jordgubbar. Hem och rensa...tog sin lilla tid...och så skulle vi ut till vagnen och ställa iordning den inför dagens försäljning. Det var då som den otrevliga överraskningen dök upp....frityrolja över hela golvet i vagnen. DET VAR INTE KUL!!! När man trodde att man snart skulle få sova dök det största problemet för dagen upp. Jag torkade och torkade...olja på golv är ingen lek...efter mycket om och men var det klart, och vi åkte hem och stupade i säng.

Förresten...på vägen hem från biodlingen stannade vi till i Snöbyn och hälsade på Otto....vilken härlig kille....

Det var gårdagen i stora drag...idag då? Tja...åkte mot Rättvik vid sju...jobbade fram till halv sex och så packning och hem....bra och solig dag...inte mycket annat att säga om det....Nu ska jag duscha av mig munkdoften och sen sova....känns som jag aldrig blir pigg igen....Peace&Love tar knäcken på mig....
P och vår bimentor tar en välbehövlig paus i biodlandet.

Vilket charmtroll vi träffade på...vill ha!!!


It´s alive....

Vill bara säga att jag finns...jag är snart fit for fight igen....men det har varit en lång, jobbig vecka. Vi har jobbat 90 timmar under festivalen...och det känns. Vi har fyllt på förråden tidiga morgontimmar...öppnat vagnen  på förmiddagen och haft öppet till tre på nätterna...städning efter stängningsdags och så hem och försöka sova i en lägenhet som varit het som en ugn...det har sovit folk både i soffor, sägar och på madrasser på golven...upp igen nästa dag och samma visa igen...men det har också varit roligt. När den här festivalen är igång är det liksom lite äckelgott...ni vet...man både vill och inte vill....Älskar feststämningen och alla glada, positiva och förväntansfulla människor...att se 50 000 människor inavdera stan är mäktigt...hatar jäktet i vagnen när det är 20 meter kö...lagret av mackor håller på att sina och morgnarna, när man går hem genom nedskräpade gator..trött och slut. Men nu är det över för den här gången...vi lär väl stå där och svettas nästa år igen.

I morgon är det biodling i Vansbro. Det visste jag sedan någon vecka tillbaka...vad jag däremot inte hade riktig koll på var att vi ska hämta 100 liter jordgubbar....också imorgon...men på kvällen. Känns som det kör ihop sig lite...biodling i morgon...Tisdagskul i Rättvik på tisdag...onsdag skulle jag behöva röja upp här hemma och på torsdag är det jobb i vagnen igen. När ska jag få in rensning av jordgubbarna då....? Får bli nattjobb. Men till helgen är vi lediga...tror vi. Skulle inte förvåna mig om det dyker upp en massa jobb då också...

Nu ska jag sova. Avslutar med några få bilder från veckan...

Kön utanför vagnen en ljummen natt. Klockan är 02.35 och ingen vill gå hem.

Nattpersonalen ligger i....

Folkmassorna som vällde fram utanför var ibland nästan skrämmande....som en stor jättevåg....


RSS 2.0