Ingen hemlängtan.

God morgon. Sitter i stugan och väntar på att det ska bli varmt . Har just gjort en eld. Frös i natt, men det beror på att jag bestämde mig för att inte sätta igång fotogenkaminen. Den luktar så man blir "huvil". Idag blir det solning i söderläge och så kommer P. Vi ska ut och titta efter lämpliga platser att ha fler bikupor på. Åker hem i morgon och då blir det fart på bloggen igen....lovar. Ha en bra dag. Vi hörs i morgon.

Stugsittardag.

God morgon. Sparar på mobilbatteriet. Därför blir det ett kort inlägg.underbart har jag. Snön faller sakta, eld i spisen och kaffevattnet är snart klart. Natten har varit bra. Jag har bara vaknat av en råtta som kröp i väggen. Idag blir det en stugsittardag. Skönt.

Skogen.

Nu åker jag! Hoppas på en lång, skön vistelse i skogen. Ha det bra i vårsolen...det ska jag ha. Även om det regnar ska jag njuta.

Hoppas jag får se någon varg...och älg. Jag ska tänka på er när brasan sprakar och jag sitter och läser i fotogenlampans sken. Nu börjar det nya livet.


Snart på väg.

Packad och klar. Mot stugan och skogen. Nu får det gärna bli måndag morgon...eller måndag förmiddag. Morgonen lär bli lite stressig med Virretaxi...träning och så greppa väskan och ta sig till stationen och hoppa på tåget. Förmiddagen lär bli bättre...när jag väl är på plats.

Väskan väger ton och jag hoppas på att få låna fasters spark att skjutsa väskan på över isen. Jag hittade ingen pulka i hela stan när jag skulle ha en.....

Men när jag väl är där.....ojojoj va skönt. Det första jag gör är att göra eld i spisen....sätta på kaffevatten och så bädda och börja städa lite....kaffet intas på trappen med utsikt över sjön...som nu består av is...Sedan är det nog matdags. Har planerat en gryta på röda linser och shoritzo. I stugan finns varken el eller vatten så matlagningen blir över öppen eld. Hur mysigt som helst...och så gott sen.....

Jag ska försöka blogga från min telefon under skogsvistelsen. Det borde gå bra, men om det skulle strula till sig så försöker jag lägga in ett inlägg om jag kommer till civilisationen någon dag.

Förberedelser.

Vad trevligt det var att titta på klockan i morse...och konstatera att jag inte ämnade kliva upp förrän 7.30. Det var länge sedan. Nu var det ju tack vare omställningen till sommartid som gjorde det, men det spelar ingen roll...jag klev upp 7.30...basta!!

Tog en biltur till affären och köpte batterier till ficklampan i stugan...att jag sedan, när jag åkte hem, kom på massor av annat jag skulle ha köpt gör inte så mycket. Får väl åka en gång till då.

Idag blir det packning inför vistelsen i stugan. Längtar dit....Jag sa till P att nu gäller det att få mig att längta hem...annars blir jag kvar där i evigheter. Som det känns idag, så skulle jag kunna bo där resten av våren och sommaren. 
Jag packar ner virkningen, korsordstidning, papper och penna och några bra pocketböcker. Resten finns där....krattor, spadar, betong att gjuta av, bräder att bygga med.....Skulle bara behöva köpa en stor rulle med sisalgarn. Jag vill nämligen, på äkta scoutvis, surra mig ett utomhuskök. Hittar jag garn idag så ska ni få följa byggandet via bloggen.

Nu ska jag packa....liksom Kicki gör....hon åker till Polen idag..något med jobbet...utbyte av något slag. Blir säkert roligt.

Sinnesrodag.

Sådär ja...Då var chokladen urdrucken...smörgåsarna uppätna...täckbyxorna upphängda och marsmallowsen några mindre i påsen. Vi är hemma igen...efter en helt underbar dag vid stugan. Solen gassade och snön smälte så det hördes.

Anlände vid halv elvatiden...Parkerade bilen vid fasters stuga. Det gick absolut inte att åka in på vår lilla väg. Där var det meterhög snövall. Följde ett scoterspår över isen mot vår stuga på näset. Där var snön inte så djup som vi trott och gården var snöfri fläckvis. Öppnade dörren och konstaterade att någon/några haft fest eller liknande...HEMMA HOS OSS!!!!! Förmodligen råttor...men de måste då ha varit stora som bävrar och smidiga som apor...för de hade slagit omkull det mesta. Kopparkastrullen som står på en hylla ovanför fönstret låg på golvet...kaffekvarnen likaså...hushållspappersrullar över golvet och kakpaketet var slut!!

Roligt verkade de haft...och det var väl bra det då. De hade bara tuggat lite lätt på ett lakan i sängen....under över alla under...Behöver alltså inte investera i något nytt täcke i år.
Gjorde liten eld i spisen och plockade ihop lite. Njöt av lugnet...men såg inga vargar...Tog en tur runt tomten och tittade i rabatterna. På solsidan var det full fart trots att det bara är mars. Resten kommer nog vad det lider. Tibasten hade knopp...redan.

Som alltid när jag kommer till stugan så vill jag stanna. Så också idag. Men , jag hade inte packat för att stanna så jag bestämde att jag kommer tillbaka på måndag och stannar...lääänge. Det känns så skönt att veta det....

Tog några vinterbilder...och längtade till våren och sommaren....Så här ser det ut mot sydväst en dag i mars i år...

...och så här ser det ut (nästan samma vinkel) en julidag förra året.

Nu planerar jag packningen inför min underbara minisemester. Plötsligt är jag pigg igen...Vi hörs i morgon bitti.


Utflykt.

Då var chokladen kokad...smörgåsarna färdiga och marsmallowsen nedpackad. Nu drar vi mot de tysta, lugna vidderna vid stugan. Det blåser lite, men det får vi ta. Ska bli spännande att se hur mycket råttorna har bäddat åt sig inför vintern. Hoppas de har haft det skönt. Nytt täcke, eller vad de nu använt, det får vi fixa till våren. Undrar vad de ätit...skafferiet kommer de inte in i.....

Längtar efter sprakandet i spisen....om jag hade packat mer skulle jag ha stannat tills snön var borta. Kanske åker jag tillbaka ensam och njuter i några dagar.

Nu ska jag väcka P och Virre...sen åker vi. Jag hör av mig under dagen....om Telia vill och tekniken håller.

Fredagsmys=hockeykväll.

Jaha...vad ska man säga om den här dagen då? Trevligt blev det. Massor av våfflor gick åt och det är bara att konstatera att det är trevligt med våra matdagar. Brukar bjuda på lunch då och då. Det är ett bra sätt att få träffa barn och barnbarn. Idag kunde ju även Kicki och Pawel komma.

Gabriel med föräldrar kom först..."gogrodan" var som vanligt söt, go och glad...lite ledsen var han visserligen en stund, men vad gör väl det....Vid tretiden dök Kicki upp, och en stund senare kom Pawel från jobbet.

En sak bara....nästa år blir det till att investera i maskinparken...Ett nytt våffeljärn står på önskelistan. Lite bleka och sladdriga blev de allt...men alla åt med god aptit.

I morgon ska vi till stugan är det tänkt. Blir till att plocka fram täckbyxor och dunjacka...sittunderlag och grillkorv... Jag vill väldigt gärna få syn på de två vargar som rör sig runt sjön. Det vore väl något att blogga om det....Skulle kunna nöja mig med vargspår vid stugan om de absolut inte vill visa sig.

När vi ändå är i västerdalarna ska vi in och titta till våra bin. Hoppas, hoppas att de lever....

Nu ska jag göra mig klar för natten...ja, jag vet att det är fredag kväll och det ska vara "fredagsmys", men här hemma består myset just nu av kvalseriehockey och lite senare em-kvalmatch i fotboll...mellan Holland och Ungern!! Hallå!! Inte ens Sverige, men det ska visst tittas på ändå....Själv är jag så trött att jag inte ens orkar bli sur över att tv:n är upptagen...igen (förresten så skulle jag ju sluta se på tv, eller hur?). Varit vaken sedan stenåldern känns det som...lite sömn på det här så....


Våffeldagen.

Våffeldagen. Finns det något godare än varma frasiga våfflor med grädde och sylt en kulen vårdag? Jag tycker nog inte det. Idag är det helt legalt att äta hur många man vill. Mariamarmelad med familj har våffel-drop-in idag. Kom när du vill och ät så många våfflor du orkar....den uppmaningen ska väl kunna locka hem lite folk tycker jag. Vi får väl se vilka som dyker upp.

Lite kallt är det idag...men ingenting jämfört med hur vintern har varit. Jag åkte till Gustafs bröd efter att jag släppt av Virre vid bussen. Måste ladda med smörgås till i morgon...då vi bestämt att det blir en friluftsdag vid stugan.

Såg i tidningen att strålningen från Japan nu nått Sverige....även om det var i små, ofarliga mängder så känns det lite underligt. Minns tydligt Tjernobylolyckan....då var det betydligt mer farligheter i luften här. Nu tycks man ha blivit luttrad....och vad spelar det för roll vad man tycker om kärnkraft....vi små människor har väl ändå aldrig något att säga till om. Gilla läget och hoppas på det bästa...det är väl ord man allt för ofta fått säga sig själv. Nej, lite mer fransman i oss skulle aldrig skada.


Sluttittat!

Vad har det tagit åt oss egentligen? En fråga bara....hur mycket tittar du på tv? Förmodligen lite för mycket...eller mycket för mycket. Jag tittar alldeles för mycket...utan att jag vill. Det är som ett gift. Ett gift som förlamar kroppen så man inte kan röra sig ur soffan. Vilket skit! Och vilka skitprogram.

 Några av mina barn tittar på Big Brother...jamen hallå!!! Kan det kallas program över huvudtaget? Och alla dessa "köpahusprogram"...matlagningsprogram...realitysåpor...skitprogram med andra ord. Ibland lyckas man träffa på ett program som sätter sig i sinnet...eller djupt i själen. Det är just de små stunderna som gör att man ändå inte kan slänga ut skiten på gatan.

 Nu har jag tillbringat halva dagen och hela kvällen framför apparaten. Nu har jag fått nog.....dags att ta sig själv i kragen och göra något vettigt av livet...och tiden. Fram för kreativiteten...och livslusten som man själv grävt fram någonstans inifrån. Tänkte just avsluta med att säga: Nu ska jag somna framför tv:, som vanligt, men se det ska jag inte. Nu ska det läsas några rader ur en bra bok istället. God natt.


Svintostädning.

Nu står bussen på plats. Den har äntligen kommit hem, och som det verkar så funkar den som den ska. Skönt. I bussen har vår kassaapparat stått hela vintern...nu har den fått sig en rejäl omgång av svinto och allehanda skurmedel. Vilken skillnad det blev. Utan att vi tänker på det så blir den med tiden, under säsongen, impregnerad av socker och frityrolja. Det sitter som en grå äcklig hinna över hela maskinen, men nu är den ren och fräsch.

Eftermiddagen ska ägnas åt lite middagssovning (utan insomningstablett) och lite plockande på lagret i källaren. Borde inventera där, men det får bli en annan dag.

Busshämtning.

Värk...träning...trött....kallt...Bara gnäll idag va? Nä, idag ska det bli en bra dag.....hoppas jag. Ska hämta vårt andra hem idag...nämligen bussen som stått på verkstan sedan oktober. Nu ska den vara lagad...säger de. Pyttsan...det tror jag som jag vill på. Men hoppas kan man ju altid. Det ska bli så skönt att få städa ur den, packa sängkläderna och förbereda för turnén som börjar snart. Jag längtar verkligen efter att få krypa in i bussen och somna till regn på taket...eller fyllskallar som festar hela natten. Det är livet det!!

Ska också försöka få tag på fler bisamhällen idag. Det gäller att vara ute i tid och beställa. Alla vill ha.....Igår fällde vi ner "landningsbanorna" på våra kupor, så nu är det bara att vänta och se hur många som överlevt. Nu kan de komma ut och titta på våren.

Men nu blir det dusch efter dagens träning och sedan ska jag väcka P. Det börjar väl bli dags för honom att ställa in sig på andra tider, nu när vi snart ska ut på vägarna.

Vardagsfylla.

Idag har jag gjort något, som jag aldrig mer ska göra. Eftersom jag sover så dåligt på natten brukar jag bli jättetrött senare på dagen. Ibland sover jag en stund, men ofta kan jag inte somna när det är ljust och livligt runt omkring.

Idag blev jag jättetrött....lade mig i sängen för att sova middag en stund. Det gick inte alls. Kroppen var supertrött, men inte huvudet....det gick på högvarv. Bestämde mig för att prova på de där insomningstabletterna jag fick av läkaren för hundra år sedan.

Tog en...och somnade bums. Strax efter att jag somnat kom Virre hem med buller och bång....strax efter det ringde Kicki....sedan var det tji att somna om igen....Bara att kliva upp då....snacka om billig fylla....Jag ragglade omkring som jag skulle ha svept en kvarting rakt upp och ned. Fick hålla mig i väggarna för att inte slå ner pynt och möblemang. Aldrig mer! Det sitter fortfarande i...nu tar jag luftsteg på min väg genom hemmet....Hoppas det gett med sig till i morgon...annars vet jag då aldrig....Nu ska jag sova...på riktigt...och utan tabletter. Gonatt.

Ingen skog i sikte.

Det var inte lätt att hitta någon skog...och något tyst ställe...Vi åkte runt lite på måfå, men hur ska man hitta platsen man letar efter om man inte vet vart man ska leta? Så, det får nog bli vansbroskogarna för mig i framtiden också. Synd bara, för jag ville verkligen hitta en plats här också....som jag kan åka till, tidiga morgnar. Vem vet, kanske dyker det upp något bra till slut ändå.

I brist på tysta skogar åkte vi till min svåger i Islingby. Han putsade på sitt tivoli. Snart dax för oss alla att dra ut på vägarna. Vi pratade munkvagnar en stund. Vi har nämligen börjat prata om att skaffa en till....bara pratat...kom ihåg att jag säger det....pratat. Så, nu ska svågern också hålla utkik efter bra vagnar.

Det blåser ute idag...därför tänker jag inte sticka ut näsan mer...tror jag.

Nytt tänk.....

100% fokus....på livet. Som jag skrev igår så ska det bli andra bullar nu....nu ska jag inte tänka så mycket på att jag är stämd i moll, utan spela i dur. Skönt! Hela natten har gått åt till att fundera på vilken väg jag ska ta...var jag ska lägga ny asfalt. Skitigt och svettigt blir det, men ack så roligt...när det blir klart.

Har, som vanligt, skjutsat Virre till bussen...nu blir det kaffe med macka...har nyinköpt bröd från Gustafs bageri. Toastkerstin kommer om en stund och senare under dagen blir det en rundtur med bilen. Jag och P ska leta skog...andningshål för mig. Jag saknar ju skogen och tystnaden så vi ska hitta platser där det är lugnt och inte så mycket människor.

Har även lite pappersjobb som måste göras och några telefonsamtal som ska ringas...och så ska jag pussa på gubben lite. Det är vad jag ska göra idag. Känns bara bra.....


Stor dag...stora förändringar.

Idag har det varit en stor dag.....för jag har börjat tänka! Det ni!! Det är inte ofta...händer nog bara ett fåtal gånger i ens liv, att det plötsligt går upp ett ljus. Det har det gjort för mig idag. Jag kan inte gå in på...än...vad det handlar om, men det ska nog leda till förändring.....underbart...äntligen.

I övrigt då...Jo, vi gick ner på Trädgårdscafét och åt lunch idag....vegetarisk lasagne. Jag tycker mycket om vegetarisk mat, men det är så svårt att ta sig för med att laga något. Äter gärna, men av någon anledning kör man på i samma gamla hjulspår. Skärpning! Som vanligt var det en skön, avslappnad stämning på cafét. Kaffe på maten och så en blåsig promenad hem.

Och så kom Gabriel...ja, hans föräldrar var också med förstås. De tog en fika...ja inte Gabriel...än då....De stannade en stund, och så bestämdes det, att de kommer hit på fredag....då det är våffeldagen...och äter med oss. Vi kör ett drop-in-kit...alla som kan av barnen med respektive, kommer hit och äter våfflor....de kan droppa in när de vill. Det är ju det som är så praktiskt med våffelsmet...den kan bara stå och vänta...och så bli våfflor när det passar oss....

Nu ska jag koka borstarna till Oral-B...snål som jag är så ska jag kolla om det funkar att koka bort bakterierna...det borde gå...förr kokade man ju underkläderna i en gryta på spisen....vad tror ni...funkar-funkar inte?


Solvärme.

Härliga vår.....solen värmer som om det vore sommar. Jag har just skjutsat Virre till bussen och nu sitter jag här och funderar på hur dagen ska bli. Borde göra något utomhus.

 P sover fortfarande, och jag väckte honom för någon timme sedan och frågade hur det var med hälsenan. Bättre, var svaret. Det var nog bara en sträckning...

Jag har letat lavendel i butikerna. Ska ju prova att baka lavendelskorpor att sälja genom Sweet Home Dalarna. Igår hittade jag. Det fanns att köpa decilitervis på Önskehuset. Köpte en stor påse, så nu är det bara att prova sig fram. Men, det blir nog inte idag. Den enda värmen jag vill ha idag är från solen...inte från ugnen.

Jag börjar väl dagen som vanligt...kaffe och lalla runt här hemma för att se vad som blir gjort.

Gubbar och badminton.

....drabbar framförallt medelålders män som tränar tennis eller badminton....Så stod det i läkarlexikonet jag uppmanades att söka i, efter att P kommit hem haltandes efter badmintonträningen. 

-Det kan vara hälsenan som är av för det lät som en liten smäll, sa P.
-Jamen, du kan ju gå. Kanske att den är bara liiite av, sa jag suckande.
-Har vi någon vetekudde?
-Jadå, sa Florence Nightengale och hämtade genast vetevärmaren.
-Har vi någon värmande salva också, sa P, samtidigt som han haltade in i badrummet.

Pust och stön...det är inte lätt att ha en manlig förkylning...det vet vi. Det är heller inte lätt att ha en avsliten hälsena...och vara man.

Nu slappnar vi av här hemma och ser hur det verkar imorgon bitti. Förmodligen är det lite träningsvärk och möjligen lite efterdyningar av ett litet sendrag som spökar....Gnäll.....jag säger då det...gnäll.

Insikter.

Idag fick jag en insikt! Haleluja.....Varför gå omkring i trånga jeans när man kan ha sköna, slappa tights?

Här har jag försökt att vrida mig ner i mina gamla jeans länge. När de väl kommit på och livremmen dragits åt så jag knappt kunnat andas då har jag varit nöjd...trodde jag. Pyttsan! Jag har ju mått skit av att inte kunna andas...inte känt mig bekväm och av att ha gått och dragit i linningen hela tiden.

Idag kände jag att det fick vara nog. Efter duschen krängde jag på mig jeans...som satt på halva höften...och där 75% av magen inte gick ner bakom gylfen, utan hängde utanför....fy f-n va ofräsch jag kände mig...och så kom jag att tänka på mitt förra inlägg...om att vara tant och bestämma själv.

Så...nu har jag bestämt...över mig själv...att aldrig mer tvinga på mig ett par obekväma jeans...ja inga obekväma plagg överhuvudtaget. Nu är det slut på :försökavarafinochbaralidapin-dagarna. Fram för bekväma, sköna kläder.

Vill bara tala om att det INTE är min mage på bilden.....min mage var för stor för att fastna på bild, så jag tjuvade en snyggare mage här på nätet.


Tant.

Äntligen! Har försökt att blogga hela morgonen...men som vanligt drar vi inte jämt...jag och Telia...eller vem jag nu ska skylla på.

Träning i morse. Jäkligt skönt var det....ensamt och lugnt. Ja, det kom väl en tant efter en stund. Tant förresten...hon var väl i min ålder....ja, jag är väl tant jag också. Skönt faktiskt. Har allvarligt funderat på att trycka upp t-shirts med något uppkäftigt tryck på....Stolt tant, kanske det kan stå. För stolt det är jag. Det är så skönt att vara vuxentant...jag gör som jag vill...ingen kan säga till mig hur jag ska vara...vad jag ska göra eller hur man ska uppföra sig.

Idag då? Tja, lite kontorsarbete...lite lovebombning av gubben och så ska jag ha lite egen tid när P drar till Falun på badminton.

Nu ska vi iallafall ta en förmiddagsfika (för mig) och en morgonfika (för P) tillsammans innan allvaret drar igång.

Mandlar.

Jodå...det blev allt lite gjort idag också. Så fort jag kommit igång på morgonkulan så blev det några fler burkar kryddsocker. Flöt på bra. Sedan testade jag att göra kryddiga sötmandlar...blev kanon...lite annan variant på brända mandlar...och mycket nyttigare. Jag "marinerade" mandlar med heta kryddor och rostade dem i ugnen. Något jag kommer att äta ofta....helt säkert.

Om ni inte visste det så är det skidor på tv...nu och hela eftermiddagen. Om man ska få lite sällskap så blir det nog att bänka sig i soffan...då får jag iallafall se P...att prata med honom går inte när det är idrott....


Tråkdag.

Å så var det söndag igen då.....Lugnt och stilla utanför...alla tar sovmorgon...utom jag. Lördagskvällen slutade sovandes i soffan. Jag sov över Varg Veum...som jag sett fram mot att titta på...vaknade inte förrän P sa att det var dags att lägga sig i sängen. Så nu sitter jag här...strax före åtta och vet inte vad jag ska hitta på. Blir väl alltid något om jag får lite tid på mig.

Innan jag somnade igår kväll fick jag lite gjort. Det där vindspelet jag pratat om...eller kanske det är en drömfångare...blev klart. Ganska skapligt blev det faktiskt.

Roligt var det att pyssla med det...blir nog fler, men i andra färger.

Jag gjorde också en hallon och äppelpaj. Tänkte prova det nya sockret vi ska sälja. Rårörsocker med kardemumma, kanel och ingefära. Först lade jag hallonen i en limemarinad och så strödde jag sockret över hela härligheten, äpplen, deg och hallon...in i ugnen...kanongott blev det. Vaniljglass till.....

Nu blir det väl till att slinga runt här hemma en stund...skulle behöva till soptippen, men de har stängt på söndagar....varför det egentligen?! Höres.


Svenska skidspelen.

I dag har det varit lite av en "pay it forwarddag". Ni som läser bloggen ofta vet vad jag menar. Det där med att hjälpa varandra....Vi drog mot Falun i strålande sol. Chokladen skvimpade het i termosen och ostmackorna saftade till sig i plastpåsen. Sittunderlagen var tryggt nedpackade i ryggsäcken och kameran med. Tog på mig extra rejält varma kläder...kan väl aldrig skada.

När vi närmade oss rondellen vid Lugnetleden...såg vi...en gammal tant som fått fel på bilen. Ni kan ju tänka er vilken trafik det var...alla skulle upp till Lugnet och se Northug och Jönsson. Tantens bil hade stannat strax efter att hon kommit ur rondellen...bara lagt av...efter ett tydligt skrik (hon skrek precis som bilen så vi skulle förstå).

Jag hade också fått panik av att stå där, så man förstår att hon ville bort. Vi hittade ingenstans att fästa draglinan i...så vi bestämde att knuffa henne hem. -Ska jag bara sitta i bilen och styra, frågade hon mig. - Ja, sitt bara och styr och så bromsar du lite när vi kommer fram till kurvan där nere. Tanten satte sig i bilen och jag, P och Kicki knuffade på. Bilen var liten och lätt...men min kondis var väl inte på topp...dessutom hade jag ju satt på mig rejält med kläder så svetten dröp om mig.

Tanten kom helskinnad hem...vi hittade en parkering inom promenadavstånd från sportanläggningen och Northug vann....liksom Björgen...vad annat kunde vi vänta oss. Men chokladen var god...liksom smörgåsarna...och solen sken hela dagen. Kan livet vara bättre?Skidbyte för tätduon i damernas 2x5,0 km...Björgen och Kowalczyk. Hade väl hoppats på polskan men som vanligt tog Norge hem storslam.
Nu ska det bara njutas och kännas efter att jag varit ute i friska luften hela dagen. Kaffe i soffan och så måste jag duscha igen.....efter bilknuffarexpeditionen.


Rårörsocker.

God morgon världen! Strålande sol och humöret är på topp. Kan det bli bättre? Igår kväll kände jag mig hängig. Ont i halsen och febrig, men idag känns det bättre. Vilken tur...för idag ska vi till Falun och kolla in Svenska skidspelen...om det nu heter så fortfarande....Prologen tror jag att de kallar det numera. Hur som helst...vi fick biljetter av Virres mamma...de hade över och erbjöd oss att åka. Ska bli riktigt roligt. Matsäck ska packas och varma kläder på, så blir det nog en kanondag.

Lovade att ni skulle få se nytillskottet i "marmeladfabriken". Gjorde en härlig blandning igår kväll. Rårörsocker, kanel, ingefära och kardemumma. Allt blandades i en skål och fylldes på i burkar. Kanongott att ha på morgongröten eller filen. Passar också att strö på t ex äppelpajen innan den körs in i ugnen.

Nu ska jag ta mig in i duschen och sedan leta fram sköna vinterkläder som passar för en dag med Northug och Jönsson. Vi syns när jag återkommer från dagens utflykt.


Tv-katt.

Ja, nog blev det en seg dag alltid.....Inte ens soffan, utan sängen, intogs idag...vi låg där som två grisar och snarkade ikapp...vaknade i rätt tid för slalom och skidor...och så sov vi igen.....

Nu har vi ätit...ganska nyttigt faktiskt och så åker ostbågarna fram.....!!!!!Medan vi väntade på maten tittade vi på tv. Har ni sett programmet: Nordkalotten 365? Underbart...en norsk man som tillbringar ett helt år på nordkalotten...vandrar...paddlar..fiskar och bor i tält och vindskydd. Enda sällskapet är hunden Foss. Han stöter på guldgrävare, björnar, renar och varg. Jag beundrar människor som han...de är mina idoler. Någon annan som gillar programmet är vår katt..Lillebror. Han satt som klistrad när det fiskades i rutan.

Tror att Lillebror börjar se dåligt eller så vill han ha full koll bara.
Det där sockret jag talade om i förra inlägget...det har inte blivit gjort ännu...men det kommer...lovar.


Gyttjedag.

Det behövdes bara ett lätt snöfall och en grå himmel för att få ner mig i gyttjan igen.....fy vilken tråkig dag. Allt känns trist. Att sedan dagen är blank vad gäller göromål gör inte saken bättre. Det är sådana här dagar som det ska vara fullspäckat med måsten.....så det går fort.

Visserligen är det skidor på tv, men sen då? Det känns inte ens roligt att åka till tippen...vilket jag skulle kunna göra i brist på annat.

Nej, jag tar och slår en lov här i lägenheten och ser om det finns något roligt som jag kan hitta på. Kanske ska ta och blanda ihop Sweet Home Dalarnas kryddsocker.....Gott på gröten eller morgonfilen. Kan kanske bli något. Vi får se.

Pyssel.

Just hemkommen från pysselkvällen. Avkopplande, som vanligt. Jag har börjat göra ett vindspel....i vitt. Är väl egentligen inte min färg, men jag tror det blir snyggt ändå. Ni får se resultatet när det är klart.

Nu är det sen kvällsmat som gäller...och sedan sängen...och somna framför tv:n.

Morgondagen är blank....härligt. Vad som helst kan hända.


Dagens resultat.

Lunchen intagen...tv-tittandet klart för stunden...katten har fått mat och kaffet puttrar på spisen...gud va jag ljuger. Finns väl inte många som kokar kaffe idag....vattenkokaren är påslagen ska det vara. Nåväl...dagen skulle ägnas åt hallinredning var det sagt.
Gick kanonbra att fixa till. Jag började förbereda med att skruva ner den gamla hyllan anno 1960-någonting...samtidigt satte jag på klassisk musik på spelaren. Jag njöt i fulla drag. Så kommer P och frågar: Är det någon som har dött (allvarligt alltså)? -Vaddå? -Jamen, hör du inte att de spelar begravningsmusik på radion. -Det är inte radion...det är en av mina klassiska skivor...och det är bara bra att få något annat i öronen än Winnerbäck hela tiden...klassisk musik kallas det!!! Han blev tyst.....

Hallen blev bra...efter lite justeringar och annat krångel. Nu återstår arbetet med att inreda resten...skohyllor...lampor...mm mm. Är så nöjd med dagens resultat. Man kan ju inte få allt på en gång.

Före.....

...efter...Jag har verkligen hatat vår hatthylla....skönt att den är borta.


Hallinredning.

Träningen är avklarad för den här veckan. Lite kallt och grått idag, men hoppas på sol senare.

Idag skulle jag ha åkt till IKEA, men det blev inställt. Sällskapet fick förhinder. Det gör inget, för idag ska vi göra om klädhängaren i hallen. Bräder, krokar och knoppar har legat länge nu och väntat på att få komma upp på väggen. Hoppas på ork och inspiration.....när P vaknar.

Lite kontorsarbete blir det också, och kanske en promenad i solen...om den kommer.
Jag ska ta och äta lite frukost och sedan återkommer jag....vad det lider.

Smörgåstårta.

Vad jag älskar smörgåstårta! Skulle kunna leva på det dygnet runt...året runt.

Vip-kväll på Jula. Åkte dit i god tid. Tänkte att vi kunde gå runt i köpcentret en stund innan det var tid att gå in på Jula. Vi vandrade där och kollade in konkurrerande marmeladburkar...tittade på priser...hur etiketterna såg ut och vilka spännande bärblandningar andra hade hittat på.

Plötsligt står en bekant framför oss....en konkurrent i munkbranchen. Han och frun skulle också in och få gratis smörgåstårta. Förstod nästan det. Vi pratade om dem när vi åkte dit...undrar om de kommer.....Nu stod de framför oss...och berättade att de först skulle gå in på Mac Donalds och grunda med en hamburgare!!!! Häpp...vadådå.....*Förra gången de hade vip-kväll fick man så lite att man inte ens blev aningens mätt* Åh...vad besviken jag blev, men tänkte att det får väl gå ändå...bara jag får smaka så....

De gick in på Donken och vi på Jula. För att göra en lång historia kort så kan jag berätta att i år fick man hur mycket man ville......så vi öste på...och öste in....och tuggade...och svalde....Besviknast ikväll blev nog de som grundade med hamburgare....Vi är glada och mätta och nu blir det soffkväll....


Klubbekymmer.

Besiktningen gick bra....promenad ner på stan...gick bra...skidtävlingen på tv gick bra. Nu återstår bara vip-kvällen på Jula...och den ska väl också gå bra...hoppas jag.

Tog tag i tillverkningen av godisklubbor idag...hmmm....om jag säger så här: Behöver någon dag till på mig att få dem kanonbra...okey?

De smakar underbart av persika och hallon...rosenbladen inuti ser spännande ut....men konsistensen....tja...håll i plomberna gott folk...segt som attan...men det ska vi få ordning på i nästa kok. Kokar lite längre bara. Sedan ska jag testa andra smaker och roligare saker att ha inuti. De ska ner i påsar och så på med etiketter och vips så har Sweet Home Dalarna en till vara i sortimentet...men det blir ju först när det går att tugga dem....


Solig onsdag.

Förstår nu varför jag varit så deppig ett tag. Vintern....lång, kall, tråkig och bara för mycket. Nu är jag pigg och full av energi och det beror på solen.  Nästa vinter får det nog bli en lång resa till solen om det inte ska bli lika igen.

Idag är det bilbesiktning...och det ska väl gå bra...tror jag. Mycket idrott på tv är det också. P har beställt väckning till tio.....Dammsugning står också på agendan och så ska jag försöka mig på att göra lite godisklubbor. Kan bli knepigt, men jag ska försöka iallafall.

Ikväll är det vip-kväll på Jula. Sweet Home Dalarna fick en inbjudan att komma och äta smörgåstårta....jag säger som jag alltid gör: Gratis är gott! Egentligen vet jag inte vad vi ska dit och göra, men eftersom vi är så uttråkade nu för tiden så går vi.

Nu ska jag leta fram recept och sedan jaga fram dammsugaren ur skåpet...men först....ja, ni vet: Kaffe.

Biltvätt.

Om man tycker det är helt underbart att tvätta bilen...både invändigt och utvändigt...så kan det bara betyda en sak...Det är vår!! Idag var det så. Jag tvättade och putsade för allt vad tygen höll...och det var bara roligt. Så roligt är det egentligen inte, men just idag...just idag kom vårkänslorna sprittandes samtidigt och det vara en ren njutning att stå i solen.

Lite matlagning mitt på dagen och så tvingade jag med P ut...inte på promenad, men in på Biltema. Ville kolla upp deras sortiment lite. Annars när man är där så springer man in...letar på det man ska ha och så snabbt ut igen. Nu kan jag allt som finns i hyllorna...

För att ha varit vaken sedan fyra i morse så är jag ovanligt pigg nu...men det börjar komma krypande...det där trötta. Ska bara göra en sak till.....det tråkigaste jag vet....åka och handla......


Tidig morgon...lång dag.

I går kväll somnade jag i soffan....Jag somnade så där skönt, djupt och drömfritt. Låg som en säck potatis under filten...tung och oformlig. Garanterat att jag snarkade....och jag dreglade säkert! Har inte vågat fråga P hur det var. Så...därför är jag vaken extra tidigt idag. Strax före fyra var jag pigg...och jag klev upp tio i sex. Blir en lång dag idag.

Ska agera taxi en stund på förmiddagen och sedan måste vi tvätta bilen...invändigt och utvändigt. Egentligen skulle det inte göras med tanke på hur blaskigt det är ute, men vi ska besikta bilen i morgon och lär väl göra det som går att göra för att ge ett så bra intryck som möjligt.

Nu ska jag vika tvätten...göra en lista på veckogöromål (för P:s skull, så han lär sig) och så ska jag fixa till blommorna som jag inhandlade igår, framför näsorna på tanterna. Men först...kaffe.

Vårkänslor.

Dagens tantmatch vanns av.....Mariamarmelad!!!! Go with the flow.....Och sedan ringde bästaste Lillemor och frågade vad jag gjorde: Ligger i soffan och väntar på orken för att ta mig in i duschen. Hon tyckte att vi skulle luncha på Agnes restaurang. Det tyckte jag också. -Får jag ta med P? -Va, är han vaken nu? Hur som helst...vi käkade en härlig lunch på Agnes och sedan tog vi en promenad till Trädgårdscaféet för lite konsultation. Vilket underbart vårväder det var...och är...

 Jag är nyss hemkommen från en eftermiddagsfika med Kicki och Eva. Vi var på P&L.  Älskar deras inredning...så skulle man ha det hemma. Får så mycket inspiration där.

Nu, när jag är gräsänka en timme till så ska jag sätta på lite klassisk musik och bara vara...njuta av livet...våren...glädjen och nuet.


Lite jäklaranamma.

Tänk att det ska vara så svårt att ta sig i kragen....när det ändå är så lätt och så skönt. Jag har varit och tränat. Första gången sedan jul...och så skönt det var. Känner mig som en helt ny människa. Frågade mig själv varför jag inte gjort det där tidigare i år. Kanske hade jag sluppit värken då...iallafall hade den garanterat varit lindrigare. Så...nu är det full speed på träningen hädanefter....

Idag är det också blomsterkrig...om jag vill. Det är måndag och jag får tampas med pensionärerna. Har inte bestämt mig än, men det lutar åt en vända ner mot kupan och lite armbågstacklingar åt tanterna. Jag vann ju förra gången...så varför inte. Man ska aldrig ändra ett vinnande lag...och jag är ju bäst!

Kaffe väntar nu...och en välbehövlig dusch. Sedan blir det lite pappersarbete. Tänkte visa er vad jag klistrade med igår kväll...men då talade kameran om att batteriet var urladdat. Ja ja..ni får se senare.

Ha en bra dag och passa er för all is som ligger där ute...vill inte höra att ni varit på akuten.

Nystart....hoppas jag.

Nu börjar jag bli riktigt trött på mig själv. Ta dig i kragen Maria!!! Här har jag slavat runt i fleecebyxor, fulla av katthår hela dagen...har inte fixat upp håret trots att jag gått och retat mig på luggen som ramlat ner hela tiden....raggsockorna som sitter på fötterna är av den billiga, köpta sorten och vrider sig runt foten som en felsydd t-shirt. Jag har inte gjort någonting...förutom att jag var och tankade bilen. Alltid något...inte.

Kvällen börjar så smått smyga sig på och i morgon är det dags för träning igen. Har ju varit väldigt lat med den den senaste tiden...men nu ska det ske. Klockan sju står jag utanför dörren och väntar på att få höra surret från kodlåset...och vips är jag inne och i full fart. Ska bli skönt och välbehövligt. Det kanske är avsaknaden av träning som gör mig passiv. Tror och hoppas det. Eftersom det är min sista dag av passivitet så ska jag frossa riktigt ordentligt nu.....Slår mig ner i soffan igen...och gör ingenting.

Söndagsmys.

Lugnt och avslappnat...söndag och alla sover. Har just tagit en promenad bland isknöcklor och frusna vattenpölar. Promenaden blev inte lång. Det var mycket kallare än jag trodde och det var så svårt att gå. Ringde mamma istället och fick lite rapporter hemifrån....det hade inte hänt något...som vanligt. Skönt.

I natt vaknade jag av oljud någonstans i närheten av vårt hus...tittade ut, men såg inget. Hoppas på någon hemsläntrare från krogen....inte någon inbrottstjuv. Gick igenom källaren när jag gick ut på min promenad och där var det som vanligt iallafall.

Gårdagskvällen tillbringade vi hos Toastkerstin och Ove. God mat och trevligt sällskap...mysiga katter och vilket underbart hem. Jag är, och har alltid varit mycket för compact living. Det hade Kerstin och Ove. Genomtänkt och jättetrevlig lägenhet. Blir så sugen på att bo så jag också. I framtiden hoppas jag på det. Det inspirerar mig att tänka ut praktiska lösningar...och jag behöver inspiration nu.

Idag blir det tv.....och så ska jag försöka lägga in en talbok i min telefon. Kan vara bra att ha när jag är ute på mina promenader. Problemet är väl att jag är totalt väck när det gäller teknik....men jag ska ge det ett försök.


Fest.

Jag går på fest jag....äter gott och umgås lite. Ska bara ta mig in i duschen först...om jag orkar. Är så fruktansvärt trött, men det ska väl gå över bara jag får lite vatten över mig.

 Annars har det varit slapp dag...skidskytte på tv...lätt mat till lunch och ingenting annat...möjligen att jag ska tala om att jag slumrat lite i soffan också.

Syns senare ikväll...hoppas jag.

Varmkorv och vin.

God morgon på er. Lördag...även om det känns som vilken dag som helst. Det är visserligen tystare utanför en lördagsmorgon, men här inne är det som vanligt. Vanligt har det också varit med sömnen. Vaknade först vid halv två och kände mig utsövd!!! Lyckades somna om och vaknade 4.47......häpp! Så, nu är jag tillbaka i sömnproblemen igen...efter att ha sovit skapligt i några veckor. Hoppas på bättre tider när man jobbar häcken av sig med munkarna och stupar in i bussen efter avslutat arbetspass. Ska det vara så...att man måste jobba ihjäl sig för att få sova? Nä...nu är det dags att ta itu med livet...något måste ju vara fel....riktigt fel.

Idag blir det lugnt....fram till kvällen då vi är bjudna på mat hemma hos Toastkerstin och hennes Ove. Gott ska det bli...och så länge sedan det var som vi var bortbjudna. Sååå roligt!

Idag ska jag börja på min bok om drömmar. Vad det är? Ja, jag vet inte riktigt egentligen. Vet bara att jag ska leta bilder i tidningar på sånt som jag vill ha i min närhet. Blommor, rabatter, små hus, höns, hundar, färger, vackra dikter....I boken ska jag sedan klistra in allt för att sedan bläddra och drömma mig bort från lägenheter och grannfester. Tror att positivt tänkande kan hjälpa mot målet.....

Sist men inte minst...en bild från gårdagskvällens mat...kan bara meddela att innehållet i vinglaset åkte i slasken efter två små klunkar...vidrigt.


Sommarsvalka.

Nu ska jag flytta ut på balkongen...ja, det är sant...men bara varma sommardagar...när vi är hemma, vilket inte är så väldigt ofta på sommaren. För många år sedan, då jag bodde en våning upp sov jag alltid på balkonggolvet under sommaren. Lägenheterna här är jättevarma och det var så skönt att bädda där ute. Nu bor vi en våning ner och har grannar som skulle kunna stå snett ovanför och titta ner på oss...så det stora problemet nu är att hitta på en bra lösning på ett tak. Balkongerna är också så små att vi inte använder den till något. Högst två kan sitta där samtidigt...och då får man gå på tvären ut och smyga ner ändan och hoppas på att man träffar stolen...Så...nu är det bäddplanering som gäller...och så det där med taket då. Funderar på en pressening med klämmor som håller fast....

Städresultat.

Grått väder...dåligt med sömn...men idag är det soptippsresa. Det gillar jag. Vet bara inte om jag ska åka nu eller dra ut på njutningen. Avvaktar lite.

Som jag lovade igår kväll så kommer nu bilderna på gårdagens storstädning. Inte illa va?

Om man har för rörigt omkring sig så blir det rörigt innombords också...det känner iallafall jag av. Men nu blir det bra.

Idag är det skidskytte på tv. Lär väl bli någon timme framför dumburken förstår jag. Annars ska jag ägna dagen åt planering och fundering inför säsongen av munk och marmelad. Ska försöka provkoka lite godisklubbor också. Spännande. Senap ska jag också försöka mig på. Det vill jag ha i sortimentet.
Kaffe, dusch och sedan kör jag på.


Ro för själen.

Kväll i stugan, och jag har just kommit hem från en riktigt trevlig pysselkväll på Trädgårdscafét. Levande ljus, stickor och virknålar...kaffedoft och världens godaste fikonboll...glada skratt och djupa samtal. Kan det bli bättre och mer avslappnat? Jag är så nöjd med kvällen. Trött blev jag av värmen och stämningen....man slappnar av så bra där. Mera sånt i mitt liv, tack.

Snön vräker ner utanför fönstret och det blev liksom lite mysigt igen...trots att jag väntar på våren nu. Man får liksom lite mer tålamod av att må bra.

Idag har vi städat, som ni vet. Bilder kommer i morgon på resultatet. Plötsligt går det att andas här inne på kontoret. Nu ska jag bara vara och sedan ta mig mot sängen vad det lider.


Städ.

Här går det undan. Kontoret är städat och nu ska jag tvinga P att gå igenom hans skåp med verktyg, elkablar, spikar, skruvar, konstiga-saker-som-jag-inte-vet-vad-heter, spackel mm.mm. Skåpet är redan utrensat...allt ligger på golvet framför i högar. En "bygghög" en "elhög" en "bilochcykelhög" och en vet ej hög. Så nu ska han få veta hur det går till att städa ut en massa skitsaker. Han tycker säkert det blir kul....INTE. Men jag är skoningslös idag. Slut på bra-att-ha-tiden.

Får det se ut så här? Inslängt huller om buller. Då ser ni dessutom bara delar av hela skåpet. Nej nu sätter jag ned foten! Väx upp.
Hör av mig...röjning pågår.


Kontorets dag.


Så här ser min del av kontoret ut idag....helt bombat. Så dagen tänker jag ägna åt rensning av alla onödiga papper...böcker...kladdlappar och annat skrot. Ser fram mot att visa er bilden av ett städat skrivbord senare idag.

Har just skjutsat Virre och därefter var jag till Gustafs bröd och inhandlade lite förnödenheter inför helgen. Blir nog en lugn och fin helg. Hoppas bara att det blir lite bättre väder...sol t ex.

Jag sätter lite fart då...så hörs vi om några timmar igen.


Bagerisamtal.

Det blev en riktigt bra dag ändå....Helt plötsligt så kände jag lite av den där inspirationen och orken igen...bara lite, men det räckte för att få något gjort och känna mig nöjd.
Jag har plockat i alla små papperslappar här hemma....jag och mina listor, ni vet. Överallt...i alla skåp och lådor finns det små minneslappar med allt jag har gjort (och borde spara som minne)..lappar om saker jag borde göra...eller vill göra...eller skriva om...Mycket är numera på väg till soptippen.

Sedan ringde telefonen.....från bageriet jag pratade om i morse. Först lät det som att det skulle komma ett nej när jag förklarade vad jag ville...men efter en stund så kröp det fram ett...jamen vi kanske ska försöka...kan du komma hit? Hoppas, hoppas, hoppas...att vi nu fått tag på någon som vill ta åt sig vår bakning...och bäst av allt: det är sååå nära hemma det kan bli.

Det är hockey....snart skriver jag inte det mera...ni vet ju ändå att det ALLTID är hockey på tv här...Virre har, som många tonåringar, stängt in sig på sitt rum...jag...jag ska passa på medans tider är att plantera om lite blommor inför våren. De kommer dö av chocken för det var mååånga år sedan de fick ny jord av mig...man ska inte skämma bort dem.

Inspirationstorka...igen.

Jaha...då var inspirationen och orken borta igen då....Visste det! Värk i kroppen och tvivel på framtiden. Måste det vara så? Om solen kunde vara framme, så skulle det nog kännas bättre. Men...idag är det grått och trist. Jag skulle behöva sitta på "kontoret" hela dagen, men får se hur det blir med det.

Igår var jag i kontakt med ett bageri angående tillverkning av våra skorpor. De avböjde.....hade för ont om plats i bageriet och lite för mycket att göra för att våga säga ja till oss. Ringde ett annat bageri....mer hemåt...och chefen var inte inne just då, utan skulle ringa upp....inte gjorde han det inte. Kanske idag då....Annars har jag fler alternativ att plocka fram, men man vill ju helst ha det man tänker på i första hand. Hur som helst...det ordnar sig.

Sweet Home Dalarna står och stampar just nu. Ingenting händer...och just ingenting ska heller hända, men jag, med mina myror i brallan tycker att det känns för segt. Måste jobba...jobba...jobba för att slippa tänka så mycket.

Dricker ur mitt kaffe och funderar sedan på en promenad....men vart ska jag gå? Finns inga lugna, fina promenadstråk häromkring. Om man ändå vore "hemma".

Black swan.

Filmkväll.
Om ni har möjlighet...och inte har sett den än....se Black swan. Kanonfilm...superbra...har allt. Till och med P satt kvar hela speltiden.

Jag gillar filmer där jag får tänka. Vill absolut inte ha allt serverat. Gillar filmer där det märks att någon har tänkt längre än till ordet pengar. Jag vill ha vackert foto...genomtänkt foto utan att det blir för mycket...naturligt. Det ska få mig att vilja stoppa bilden och njuta en stund av färger, former och vyer. Jag vill ha handling där allt inte är förutsägbart...där jag blir överraskad...där jag känner igen känslor och uttryck. En sådan film var det här.

Har just tagit min sista påse för dagen...med Modifast...och längtar efter...allt de lagade på Halvåtta hos mig ikväll....jag vill ha en frisckoburgare från Max (har ni hört den förut)...jag vill ha en bulle....vill ha kokt ägg...jag vill ha....va f-n som helst bara det går att tugga!


Internationella kvinnodagen.

Idag är det Internationella kvinnodagen! Det kan ni se på bilden här nedanför. För...som vanligt så får vi visa att vi kan...själv...Får köpa mig min egen blomma...eller vad det nu blir för snyggt som jag är värd. Förra året köpte jag en tulpan i kruka...och P frågade när det var den internationella mansdagen!!!! Svaret då blev...alla andra dagar på året. Som ni ser så har ingenting förändrats....Vad vore världen utan starka kvinnor? Om jag skulle ställa den frågan till P, så skulle han svara att världen vore ingenting utan starka kvinnor. Bra svar...för då får han sova vidare i sin sköna säng.

Jag ska väl slava vidare jag då.....och i morgon firar vi Internationella mansdagen va?


Granskottsmarmelad.

Samma sak idag....trött...värk, men GLAD och full av inspiration. Idag blir det ommöblering...tror jag. Lovar inget...men vill.

Den där Modifastpåsen tar knäcken på mig...har drömt om stora, hemgjorda vetebrödsmunkar inatt...stora som mattallrikar var de...och sååå goda. Men jag ger mig inte. Börjar redan känna mig mycket lättare i kroppen. Måste också beundra P som, varje gång jag ber om en Friscoburgare från Max, säger NEJ! Tack för att du är en sån stor nejsägare. För första gången i mitt liv gillar jag någon som säger nej!!!!

Har skjutsat Virre till bussen och snart är det dags för nästa taxiresa. Kicki ska till jobbet och har sovit här efter en föreläsning på Haga igår kväll.

Igår, må ni tro, hittade jag på massor av bra recept. Allt från granskottsmarmelad till senap och honungsgodis. Ska bli spännande att se vad allt smakar. Hinner inte få till det idag...granskotten har väl inte börjat spira än...men så fort våren kommer så....

En sak till innan jag slutar för den här gången....det är väl fettisdag idag? Tror det....Ät och njut...ni som får.

Upp och ned.

Ni som läst min blogg ett tag...ni vet att jag brukar stå på huvudet för att se mitt hem med nya ögon. Det blir som nytt igen om man står upp och ned. Nu har jag gjort det igen....stått på huvudet....på kökssoffan....och konstaterat att det behöver ändras i köket. P blev så lagom glad när jag upplyste honom om vilka ommöbleringar som gällde under morgondagen. Kökssoffan ska ut...stora...långa byrån ska in....ingen lätt match...men jädrans så snyggt...tror jag. Upplyste P om att det KAN HÄNDA att det måste flyttas tillbaka...om jag inte blir nöjd....Maria ÄGER!!

Känner mig fortfarande full av energi, så jag ska snart lägga mig och somna...och hoppas att orken finns där i morgon också.....Ny dag...nya lyft (möbler alltså).

God natt på er....sov så gott ni kan...och kan ni inte så gott, så får ni ta en tupplur imorgon på dagen istället.

Vårstädning.

Det blev precis som jag tänkt idag...full fart och massor gjort. Renbäddat sängen...plockat ner gardinerna i kök och vardagsrum...för att få in ljuset och våren...har tvättat och vattnat blommor...Satt P i arbete (sånt som jag tycker är tråkigt t ex rensa avloppet). Maten står i ugnen...kyckling och ris...själv får jag bara en påse Modifast...som vanligt....men det blir resultat av det.

Ska väl fortsätta i galenskapen en stund till...Gäller som sagt att passa på medans orken finns. Om någon undrar varför jag har adventsljustaken kvar i fönstert så kan jag säga att för mig finns inga speciella julsaker. Vill jag ha något framme året runt så har jag det...så länge det inte är tomtar, för de tycker jag INTE om.
Nu ska jag gå och damma påskkäringen...som suttit uppe i några år....


Sweet Home Dalarna.

Nackvärk...hungrig....trött, men kan inte sova...dammråttor...oduschad...men det gör inget för idag är jag GLAD. Inte av någon speciell anledning, utan bara så där....Det är ju måndag...vår och livet leker.

Ska nog göra allt jag orkar och vill idag....pyssla, städa och bara njuta av livet.

Framför allt så måste jag börja planera för fortsättningen av Sweet Home Dalarna. Lägga upp en plan för säsongen...bestämma vilka bär och frukter som ska köpas in...uppfinna nya recept och kontakta bageriet igen för tillverkning av våra egna skorpor. Vad säger ni om lavendelskorpor? Och kanske behöver vi hjälp i sommar...någon som kan agera säljare och någon/några som kan hjälpa oss med kokningen.....Mycket nu, men det går väl när man är pigg....Gäller att passa på. I morgon kan man vara på dekis igen.

Vilodag.

Träsmak. Soffläge hela långa dagen. En bronsmedalj blev det...och så svensk seger i Vasaloppet. Solen har jag bara sett genom fönstret, förutom när jag tvingade mig själv att åka och köpa kattmat...mest för att ha något annat att göra. Det tog tio minuter...högst.

Nu är det hockey för vissa...på webben....Leksand-Almtuna...0-1 efter några sekunder. Själv sitter jag här och sippar på min söndagsdrink....Modifast...vaniljsmak. Längtar efter en Friscoburgare från Max...med extra allt....mozarellastick....bluesheese...pommes....åh va gott det skulle vara!

Tänkte försöka uppbringa lite kraft för att ta mig in i duschen...man luktar ju soffpotatis nu.

Vårtecken.

God morgon.
Först lite nattrapport: Bedrövlig....för jäklig...outhärdlig. Har haft värk hela natten...en värk som inte gav med sig hur jag än vände och vred på mig. Det värkte från nacken, ner förbi "vingarna" och ut i armarna. Väckte P en gång och han fick ligga på min arm...det brukar lindras då, men inte den här gången. Nu är jag uppe med tuppen och har petat i mig tabletter...hoppas det ger sig.

Vasaloppssöndag...vårtecken. Det är väl något speciellt med att sitta framför tv:n hela dagen och med spänning följa hjältarna i spåret. Enda nackdelen idag är väl att det inte blir så mycket tilltugg. Brukar ladda upp med kaffe och smörgås, men nu går jag på pulvret Modifast och då tillåts inga mackor. Får väl tänka på hur bra det blir sedan...istället för att längta efter mackor.

Nu ska P väckas. Strax före åtta var det beställt väckning....ska bara vispa ihop en påse pulver till frukost först...Smaklig måltid.


Fransk industristil.

Nu äntligen har jag kommit på det....En längre tid har jag velat göra om hemma, men inte vetat riktigt hur. Idag slog det mig...efter att ha hittat en inredningsbutik på nätet, att jag ska naturligtvis ha fransk industristil. Jag har funderat och funderat. I många år har jag haft lite åt det orientaliska hållet...och ibland har jag varit radikal i min inredning. Nu ska det bli andra bullar. Förstår inte varför jag inte tänkt i de banorna förut. Chabby chic är inte riktigt jag...och något traditionellt vill jag inte ha...så någon där uppe gav mig en vink...som jag uppfattade....och genast kom inspirationen. Vad skönt.


Så...är det någon som behöver lite överblivna möbler från Marmeladfamiljen så är det bara att höra av sig. Nu sätter vi fart...eller, rättare sagt, jag sätter fart. P lär väl bli så där lagom glad när han förstår innebörden av mitt beslut!!!


Fåglar.

Hittade min tovade skata ståendes ensam i ett mörkt hörn här hemma....
Kom då att tänka på mitt intresse för fåglar. Ända sedan jag var liten har jag faschinerats att dessa skapelser. Vad duktiga de är....spatserar fram på marken och pickar i sig det ätbara de hittar....på små smala ben...dessutom håller de balansen så himla bra utan armar...eller...har de egentligen armar? För om man studerar dem ordentligt så ser det faktiskt ut som de har armarna på ryggen...precis som gamla pompösa gubbar...spatserane omkring i parkerna på vårpromenad. Jag tror att de gömmer armarna för oss människor.De har dem nog under vingarna. På nätterna tar de säkert fram dem och sitter på sina grenar och slafsar i sig både frön och frukter medans fruktsaften rinner ner efter armbågarna. Ska kolla upp det där jag....


Migrän.

Nu måste det till stora förändringar. Varför? Migrän....igen. Andra gången den här veckan. Jag vet, att när jag får migrän så är det något som inte är bra. Kanske tänker jag för mycket på något...kanske är det för mycket att göra...kanske vill jag något som aldrig blir av....eller så äter jag fel...eller behöver mer motion. Vad vet jag...något är det i alla fall. Nu måste jag fundera ut vilka förändringar som ska göras. Kanske ska jag börja med att INTE skura badrummet med tandborste en fredagkväll!

Idag blir det mycket tv...mycket solljus...mycket energi (känns så nu)...det blir lite matlagning...lite städning och lite listskrivning.

Och så ska jag göra något jag längtat efter...vet inte riktigt vad än, men i en av mina favoritbloggar (I en annan del av Skålö) uppmanas vi läsare att göra just något vi längtat efter....och det ska göras just idag...bra idé tycker jag och funderar vidare på vad....rapport kommer.

Psykakuten nästa?

Hur ska man fördriva tiden en fredagkväll? Tja, man kan titta på tv...eller äta god mat...eller läsa en bra bok...eller gå på krogen..eller så kan man städa badrummet med en tandborste!!! Ja men fatta...jag måste vara sjuk i huvudet. Helt plötsligt finner jag mig själv ståendes i badrummet med en tandborste i högsta hugg....skurandes badrumsskåpet.....HJÄLP!
Nu måste jag ha hjälp. Måtte munksäsongen börja snart...innan det blir värre.

P, han vet hur man ska ta det lugnt han....hockey på burken...godisskålen inom räckhåll...Trocaderoflaskan väldigt nära på golvet....liggläge i soffan....varför kan inte jag då?

Nu ska jag öva.....liggläge i andra soffhörnan....festisen nära och så ska jag ropa efter godisskålen när jag blir sugen.....övning ger färdighet.


Mönsterdjup.

Jamen vilken dag va? Nerverna på helspänn under hela skidåkningen på tv....nerverna ilsket pulserande i tinningarna efter ett snack med delar av släkten....vad det handlade om ska jag inte gå in på här och nu.
 

Surfade runt på nätet en stund och hamnade på en sida som hade reklam för ett medel som tog bort celluliter. Bli av med celluliter stod det. Varför ska man bli av med dem? Om jag inte hade mina celluliter skulle jag ju inte veta hur gammal jag var. Det är genom djupet på dem jag mäter min ålder. Ungefär som man mäter mönsterdjupet på bildäcken. Om jag bara skulle gå efter hur jag känner mig så blev det 17 ena dagen och 70 den andra.

Nu ska jag ut och ta mig lite frisk luft...på tiden det.

Donuts i ny förpackning.

Visst är det skönt? Med vår alltså. Har just varit till mitt favoritställe...soptippen. Där var de glada....annars brukar de bara gå omkring där och se vinterbuttra ut, men idag sken solen även över dem.

Igår fick vi hem prover på en ny kartong att packa våra munkar i. Kanonsnygga var de....lite dyra, men jag tror att det säljs bättre i dessa kartonger. Vi ska ta hem en sändning och se om det inte blir succé....I kartongerna ska vi bara ha färdigpackade munkar med lite olika doppningar på. De som köper vanliga sockermunkar får påsar som vanligt. Kartongerna är plastade på insidan så att inte fettet går igenom. Det blir lite av amerikansk stil nu...New York. Där finns det stora donutsaffärer och de säljer i kartonger. Om vi bara kan komma en liten bit närmare det "stuket" så blir det nog bra.

Idag blir det vårplock här hemma....bäst att passa på när solen skiner. Nu...kaffe.


Sportlov och stekt fläsk.

Det håller i sig....humöret. Solens förtjänst...även om den försvunnit för dagen. Min stiltje är svårforcerad, men det kommer...det kommer.

Snabbvända till Kupolen nyss...där var det sportlov. Läste i tidningen ,att det nu för tiden inte sportas så mycket på sportlovet längre. Det märktes på kupan. Massor av folk.
När jag hade sportlov...för 100 år sedan, då fick man hem ett häfte med alla upptänkliga aktiviteter att göra just den veckan. Det var skridskor, pulkåkning, pysseldagar, bussresor till någon simhall (det fanns ingen i Vansbro på den tiden) och slalomresor till Sälen. Varje dag fanns det FÖR mycket att göra. Hade oftast svårt att välja på alla roliga aktiviteter. Inte ens när mina barn hade sportlov (det är väl 50 år sedan det då) fanns det så mycket att göra...inte fick de hem något häfte inte. Kan det bero på att de flesta sakerna på min tid var idéellt arbete? De idéella krafterna har tatt slut......

Pratade med mamma idag...de skulle äta stekt fläsk och blodpalt....snålvattnet rann när jag hörde det. Hade kunnat slänga mig i bilen och åka dit för en portion. Så länge sedan. När jag skulle till Kupolen nyss...och klev ut i trapphuset...vad känner jag då? Jo, doften av stekt fläsk. VEM JÄVLAS MED MIG?!


Sol.

Tänk att det bara behövs några timmars sol för att man ska bli på så bra humör. Det spritter i kroppen och jag har sån energi. Vill göra allt...på en gång. Men, se det ska jag inte göra. Jag ska bara sitta framför tv:n och titta på skidor....och äta en bakelse....och hoppas på lika fint väder i morgon.

Planerar för en vistelse i stugan också. Åker nog dit nästa vecka om det blr lika milt som idag. Har lånat ihop skidor, stavar och pjäxor och tänkte passa på att få lite motion...om det är möjligt. Hoppas på sällskap av faster, som "äger" spåret. Hon åker ofta där och jag tycker det låter så skönt. Ska prova jag också. Nu har visserligen faster sett vargspår precis där, men man är väl tuff!!! Vargar skrämmer mig inte...däremot björn. Dom är luriga...tur att de sover än.


Karaktärsfast!

Som tur var så kunde jag hålla mig från att äta något riktigt onyttigt inatt. Det var svårt, men det gick...man har väl karaktär!!

Idag känns det verkligen som vår ute. Det nästan plaskade om däcken på bilen när jag tog en sväng till affären och köpte ättika. Ättikan ska jag ha till städning. Har ni sett på programmet How clean is your home? Där änvänder tanterna ättika till så gott som allt, tycks det. Nu ska jag prova om det stämmer, att allt går bort med det.

Annars då? Tja...maran var bortrest inatt. Vete katten vem hon hälsade på istället. Skönt att jag slapp. Ska ägna dagen åt mina listor...ni vet...jag älskar ju att göra listor på allt som ska göras. Listor blir det...men det som står på dem kan det dröja med att få gjort. Huvudsaken att jag vet vad som ska göras...och att jag inte glömmer bort.

Dusch...kaffe...och sedan är det väl skidor på tv också...både längdskidor och skidskytte...vad jag har förstått av informationen från P.

Nattfrossa...ajabaja!

Här sitter jag...tjugo i tolv och är sugen på friterad banan och glass! Vilken jäkla tur att jag är så gott som avklädd...det är natt...och det blåser ute, annars hade jag åkt och handlat och gjort en portion. Och så undrar jag varför jag bara blir fetare och fetare. Dags att tänka efter ordentligt kanske.

P har somnat för natten och själv har jag sovit till och från hela kvällen, så nu är jag pigg. Samma sak där...dags att tänka efter ordentligt kanske.....Tar tag i det i morgon.....(förmodligen) inte!

Jag ska väl ta mig mot sovrummet...borsta kattsanden ur sängen (hur kan det fastna så mycket kattsand mellan trampdynorna på en katt?)...fluffa till kudden och göra ett allvarligt försök att sova några timmar.

I morgon är det ännu en slödag.....måtte munksäsongen börja snart, annars blir vi nervvrak här hemma. God natt världen.


Stressjuka eller?

Jag visste väl att det var något lurt på gång. Sov ju så illa inatt och i morse kände jag mig lite duven...och så kom migränen som ett brev på posten. Tre gånger kom synrubbningarna tillbaka...jäkla skit. Skulle köra Kicki till jobbet i morse och precis innan vi skulle åka kom det där enerverande flimmrande mönstret framför mina ögon. Problemet är ju att jag ser nästen ingenting när det kommer....trafikfara, men vad skulle jag göra. Det var bara att sätta sig framför ratten och hoppas på det bästa. Det gick bra.

Väl hemma igen tonade flimmerbandet ner och försvann...för att återkomma efter några minuter igen. Soffläge. Och så en sista gång...flimmer...soffläge och så var det över. Nu ska det tas tag i det här. Det har blivit för mycket migran den sista tiden.
Ommöblering i tillvaron kanske behövs. Hittade en bild som visar någolunda hur det är att ha migrän med aura. Bilden är ju stilla, men du får tänka dig att det flimmrar och rör sig samtidigt...mitt i synfältet.

Så här visar sig min migrän....delar av synfältet försvinner och det håller på i ungefär 30 minuter innan det försvinner ut mot sidorna.

Erik, Millis och Gabriel har varit här och hälsat på.....gosegubben.....Nu ska jag ta....javisst...en kopp kaffe och bara vara en stund.


Terapidag.

Det blir ett himla tjatande om vädret nu för tiden....men finns det så mycket annat att göra? Kallt idag. Visserligen bara 10 minus, men iallafall.....

I natt har maran varit här igen. Retat mig med sina svettiga tankar hela natten. Jag vet att anledningen är att jag inte mår så bra....önskar att jag kunde tillhöra skaran som inte bryr sig...som skiter i allt och bara kör på. Men jag är inte sån....och om jag får välja så är jag nog hellre så här än kör över människor. Det finns de som inte tänker, som inte har känslor och som inte vet vad det innebär att tänka längre än näsan räcker. Får väl stå ut med maran då. Får väl gilla mig själv för den jag är.

Idag ska det nog bli rensa-i-röran-terapi. Mår bra av att inte ha för mycket onödigt omkring mig. Dags att göra sig av med lite.

Pysselkväll.

Åh vad roligt jag har haft ikväll. Pyssel och kaffe...skratt och biprat.
Träffade på en kvinna på kaféet, vars man var biodlare i Mora. Världen är allt bra liten.

 Vi var åtta pysslare och några fler som bara fikade och pratade. Sååå roligt. Kicki pysslade med sin silverlera...Erik målade sina Warhammerfigurer...Millis gjorde kort och jag försökte mig på att göra ett bi av tovad ull. Nu blev mitt bi inte ens halvklart....blev mest bisnack istället, och lika roligt var det.

Det här kaféet är det skönaste jag varit på...levande ljus, ombonat och så trevligt. Alla vi som var där vill gärna komma tillbaka fler gånger och pyssla...och det ska vi göra.

Nu ska jag slappa...som vanligt. Kicki sover över.....


Levande bin och likbil.

Hemma igen. Äntligen. De flesta män är kända för att köra bil fort....inte P. Han är den lusigaste jag känner...När vi kom mellan Björbo och Nås fick jag nog.
-Du, det är 90 här.
-Ja, jag vet, men jag spar på bensinen!!
-Öka, det är bart och vi blev just omkörda av likbilen!!!!

Stannade till vid våra kupor för att göra en koll. Inte för att jag trodde något, men kände att jag iallafall ville försöka höra om det möjligtvis fanns något liv i bina, trots att det lät dött sist jag var där. Och gissa!!! Det var liv i en av kuporna. Gissa om jag blev glad? Nu finns det hopp inför våren igen.
Åkte till min bimentor och hjälpte honom att lyssna i hans kupor.....det var liv i dem också. Han har två samhällen på sin gård och där surrade det så fint. En annan kupa, som står i skogen några kilometer därifrån, var däremot tyst. Alltid något....två av tre är väl inte så illa. Det är inte helt dött alltså.

Nu ska jag strax åka till Trädgårdscaféet på pysselkväll. Visar er eventuella alster senare ikväll.

Lycka efter 46 och tvillingar.

Morgontidning och kaffe...minus 11 utanför och det ser ut att bli en fin dag. Ska snart väcka P och så åker vi mot mitt älskade västerdalarna.

I dagens tidning stod det att man är minst lycklig vid 46 års ålder...sedan vänder det. Va skönt att höra. Då har det alltså vänt för mig då. Nu kan jag alltså sluta leta efter lyckan.

I natt har jag inte fått någon stroke...men däremot tvillingar...igen! Två jobbiga bäbisar som inte kunde gå, men som var ena hejjare på att rulla fram överallt. En rullade ner för en trappa och den andra låg på golvet och åt allt som kom i dess väg. Jävligt jobbigt var det. Drog en suck av lättnad när jag vaknade.

Annars har vi det bra så här på tisdag morgon. Katten sitter i badrummet och roar sig med det bästa han vet....jaga silverfiskar...P sover sin skönhetssömn...och jag har just varit ner och tittat om vi haft inbrott i förrådet...det hade vi inte. Så...det blir långkalsonger på idag och håll tummarna för att bina lever..trots allt. Vi hörs senare.

RSS 2.0