Fullt upp.

Idag har det inte varit mycket bloggande...eller hur? Dagen började med att vi skulle lämna in bussen på reparation. Vi skulle vara i Falun klockan sju. Bussen först och jag i lilla bilen på släptåg. Efter att vi lämnat den så var det återfärd till Borlänge och jag skulle på träning och P skulle öppna munkvagnen. Träningen gick bra, som vanligt och när jag gjort klart det så skulle jag hem och duscha. Lyssnade av telefonsvararen och hittade ett meddelande från P:s pappa och hans fru. De ville ha hjälp med trädgården. Av olika anledningar(som jag inte ska gå närmare in på) så kan de inte göra så mycket själv nu för tiden så jag åkte dit. Lite trädgårdsarbete i solskenet var precis vad jag behövde. Lite jord under naglarna betyder att jag njutit en stund. Tillbaka hem för den efterlängtade duschen och sen tillbaka på torget...som var katastrof idag. Sämsta dagen på länge. Vi stängde tidigt och åkte hem och vägde upp munkmix istället. Det blev några hundra kilo gjorda. Skönt! Nu är vi klara...ja, P är och köper en lamineringsmaskin (måste ha???) så han har väl lite att pyssla med när han kommer hem. Själv ska jag bara göra det jag känner för...dvs, ingenting. I morgon lär det bli lite mer bloggande...lovar.

Glädje.

Jag har kommit till en punkt då jag känner att jag måste skriva lite om glädje och vänskap. När jag sökte på nätet om vänskap så kom det upp många olika alternativ. Vissa stämde in på vad jag kallar vänskap och vissa inte. För mig är vänskap att veta att ens vän finns där utan att man behöver visa det för varandra. Att kunna ge och ta på bådas villkor. Jag har en vän som jag haft i 43 år. Vi gick på lekskolan tillsammans och vi hängde ihop under hela skoltiden. Sedan bildade vi familj och båda hade fullt upp med sitt, men ändå visste vi att vi fanns där. Vi träffades inte så ofta och båda levde vi våra liv på varsitt håll. Allteftersom åren gick så hittade vi tillbaka till umgänget, men inte på samma sätt som tidigare. Vi hade båda växt upp och blivit vad vi är idag. Nu för tiden träffas vi då och då och fikar. Vi skickar något sms om det är något speciellt och jag tror att vi båda känner var vi har varandra. På bådas villkor....enkelt och okomplicerat. Tack för att du finns och alltid har funnits där.
Och så var det det där med glädje. Glädje för mig är att få göra något som jag tycker om. Att få utveckla mina intressen och att ibland bara få vara mig själv. Livet kan te sig fullt av måsten och ofta är det så, men om jag då, mitt i allt jobb får möjligheten att göra något meningsfullt för mig själv då mår jag bra. Så känns t ex min biodling just nu. Jag har drömt om det i många, många år och nu äntligen har jag kommit till skott. För mig är det bara glädje och stimulans...ingenting annat.


Hallå hallå.

Nu är jag hemma och har varit det sedan igår kväll. Resan hem var en historia för sig. Jag körde ju bussen och låg efter munkvagnen...som bara får köra i 80. Bussen som för tillfället är trasig men som går att köra med måste köras i minst 90 för att gå bra. Efter några mil började bussen krångla. Den lade av utan anledning. Kunde komma på rak väg i full fart och den bara dog. Så där höll den på hela tiden. Till slut var jag tvungen att stanna på en parkeringsficka och låta den vila lite.....jag behövde också vila för jag var arg!!! Dessutom trodde jag aldrig att jag skulle ta mig hem med den bilen. Nåja, till slut kom vi hem. P parkerade vagnen ute på verkstan och sedan var det en snabb dusch som gällde. Å så syndade vi......igen. Vi gick på Indiska och åt. Ja vadå!!! Vi var hungriga och trötta. Så det fick vara så. Och det var fantastiskt gott. Åt även efterrätt.....friterade bananer med glass!!! Släpade oss hem och somnade nog innan huvudet slagit i kudden. Men jag har sovit riktigt gott. Nu ska jag och fylla skafferiet inför veckan. Det är Falukalaset torsdag-söndag, så det gäller att ha lättlagad mat hemma.....om man inte är så trött så man går ut och äter då.....!!!!!!Hörs senare under dagen.

Vitlöksmarinerad kyckling...med nanbröd och supergod sås. Kan det bli bättre? Det suddiga, gråa ni ser är röken från maten. Den är tillagad på gjutjärnstallrik så det är riktigt hett.


Packning.

Nu har vi börjat packa för hemfärd. Det har varit en bra dag och nu är vi nöjda och trötta. Kommer hem ganska tidigt men vi får se om det blir något mer bloggande i dag. Troligen, men man vet aldrig. Annars så syns vi i morgon.

Solsken!!


P behövde bara slänga benen över madrasskanten så kom solen fram. - Har det regnat , sa han. Otroligt. Nu är det samma fart som i går och mer lär det nog bli. Jag som trodde att vi skulle behöva packa tidigt idag. Det lär bli kväll innan vi är hemma igen.


Visst är det konstigt väder vi har?

Igår var det sommarväder och idag spöregnar det. Ja, inte bara idag...hela natten. Men jag har i alla fall sovit gott. Får nog bosätta mig i bussen tror jag. Efter att vi stängt igår så tog vi oss en liten promenad runt Kristinehamn. Hittade en.....korvkiosk!!!!

Det är sån här mat man ska försöka undvika när man är ute. Sätter sig på både hjärta och mage. Men riktigt gott var det. Köttfärssåsen som jag tänkte laga får väl vänta till nästa tillfälle. Vi stod sen en bra stund och pratade med ett par knallar som är ute för första året. De säljer mat och är från Borlänge. Det hade inte gått så bra för dem här, men det gäller att inte ge upp. Vi pratade också med våra gamla knallevänner som säljer indisk mat. De träffar vi på lite då och då och de är så trevliga. Sedan blev det "sängen". Somnade som en gris och har sen vaknat lite då och då och lyssnat på regnet. Vi får väl se vad den här dagen har att ge. Fortsätter det så här så blir det nog tidig hemgång.


Knappast någon lär vilja åka karusell idag som det ser ut. Jag hör väl av mig och rapporterar vidare.


Och....

...vi skrattade hela vägen till banken!!!Tänkte bara...

...slänga in några rader så att ni vet att vi lever. Det är faktiskt full fart här. Mycket bättre än vi trodde. Tur att vi åkte hit. Har gjort smetar hela dagen och P säljer allt han orkar. Vi harvar vidare och så hörs vi efter disk och städning ikväll.

Visst har vi det vackert....

...här i Sverige? På varje ny plats jag kommer till så förundras jag över hur fint det är. Ta Kristinehamn t ex. Visst har jag åkt igenom staden förut, men aldrig stannat till. Stan har liksom bara funnits på kartan. Nu har jag tagit en morgonpromenad och upptäckt hur fint det är.

Genom stan flyter en stilla å. Massor av sittplatser och vackra blommor finns längs kanten. Satte mig ner en stund och bara njöt.

Natten har varit så lugn, trots att vi sovit mitt i smeten. Vaknade dock av en liten ilsken sopmaskin som gjorde snyggt på gatorna. Nu ska vi se hur den här marknaden går. Det är första gången vi är här så vi vet inte alls om det är bra eller inte. Vi får väl jobba på och se....Vi hörs senare.


Hälsning från Kristinehamn.

På plats. Resan gick superbra. Bussen var så snäll hela vägen. Strax före målet stannade jag och väntade in P som låg några mil bakom på en annan väg. Väl framme gick vi och åt på Kina och nu har vi packat upp allt i vagnen. Så i morgon är det bara att jobba när vi vaknar. Det har ju inte hänt så mycket sedan sist jag bloggade så jag bjuder på en bild från en rastplats efter vägen och så ses vi i morgon istället.

God natt på er.


Det roligaste jag gjort....

...i hela mitt liv. Helt otroligt. Jag har nu gjort mitt första "skift" som biodlare. Helt sjukt roligt. Vill bara mer.....Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva för det var så överväldigande. Bina var så söta. Som små sammetsbin. En del hade orangea bollar på benen...pollen. Jag fick lyfta upp varje ram och titta om de var ok. Plocka undan de som inte var fina och sätta i nya. Skrapa bort vax och så "bädda" åt dem igen. Under hela tiden hade jag min nya utstyrsel på mig, ni vet, mina bikläder.

Här ser ni puffen som man puffar rök på bina med för att hålla dem lugna om de blir ilskna.

Här är min mentor Sven i full färd med att inspektera en av sina bikupor.

Och här ser ni en bikupa...det är ramarna som hänger på rad. Jag tyckte det var så roligt och jag fick faktiskt högt betyg. Sven sa att det var ingen tvekan om att jag skulle bli biodlare. Gissa om jag blev stolt när han sa så. Nu ska jag vila lite middag om jag ska orka köra bil till Kristinehamn ikväll. Vi hörs senare.


Tralalalal....

...god morgon god morgon...Gissa vad jag ska göra idag? Jag ska till Vansbro och "odla" bin. Han ringde igår kväll och undrade om jag kunde komma som idag...självklart. Så nu är vagnar, bussar och bilar packade. P ska stå på torget och jag åker till Vanå. Sedan tar jag min lilla buss och drar till Kristinehamn ikväll. P och jag träffas där...om vi hittar varandra. Vi har inte en aning om vart vi ska stå. Vet bara att det är i centrum. Och så får vi inte komma in på platsen förrän klockan åtta ikväll. Lite spännande är det. Jag hör av mig så fort jag kan om alla bin och kupor. Sparka mig i baken........

Lite less är jag.

Idag har jag varit ute och flängt igen. Ja, på lasarettet tog det ju några timmar och då satt jag mest stilla. Efter att jag kommit hem blev det arbete. Bussen var inte packad när jag kom, men det gjorde P medans jag lagade mat. Sedan inköp på snabbgrossen och därifrån flytta vagnen till sin rätta plats på torget. Inköp på Ica och så hem. Nu ska jag packa mina sov och arbetskläder så att allt är klart för morgondagen. Kanske jag ska till Vansbro i morgon och lära mig lite biodling. Det börjar dra ihop sig. I morse ringde min "bimentor" och frågade om jag kunde komma på stört...för nu var det dags att börja. Jag som skulle med farmor till lasarettet!!! Så, han sa att han eventuellt kunde vänta till i morgon och i så fall skulle han ringa så jag fick åka dit. Spännande.

Har börjat tänka lite....oops, det där lät allt skrytigt! Men det är sant. Nu tycker jag att allt blivit för mycket. Det är inte lätt att leva och kunna allt...lära sig allt nytt. Televerket....va skönt det var förr. Då fanns bara en teleoperatör. Så enkelt. Det fanns inga mobiler heller och ändå fick man tag på folk. Svarade ingen så ringde man en stund senare. Lite mindre stress måste jag säga. Inga telefoner som ringde i väskan och som var svår att hitta. Inga larmrapporter om strålning. Ja, ja. Posten ...det är också ett eget kapitel. Förr gick man till posten och köpte frimärken. Man skickade paket och man hämtade paket. De som hade sparpengar på posten hämtade ut dem där. Punkt. Hur är det nu då? Jag vet knappt vart jag ska gå för att köpa frimärken. Skicka paket är ett mysterium och att hämta paket är än värre. Då kan det vara olika ställen varje gång. Ena gången ska paketet hämtas här och andra där. Tur man är så gammal som man är...så det snart är gjort. Arbetsförmedlingen då...lika illa. När jag var ung gick man till arbetsförmedlingen för att få ett jobb. De talade om vart man skulle söka och så gjorde man det. Det dröjde inte länge förrän man hade ett skapligt jobb. Nu ska det kursas hit och kursas dit och vill det sig illa så får man ta hela familjen i kartonger och flytta upp till Jukkasjärvi. Det är ett måste om du ska få några pengar. Hur man ska få ner villan i kartonger säger de dock inte. Och så sist men inte minst.....farbror doktorn. När man kände sig krasslig förr, gick man till doktorn. Han undersökte dig...klämde lite, frågade lite och så talade han om vad du hade för fel. Lite medicin på recept och efter några dagar var du frisk. Nu för tiden ska du själv veta vad du har för fel, du ska ha all tid i världen för att överhuvud taget kunna komma fram i alla telefonköer...och bota dig, det får du minsann göra själv. Nej, nu har jag fått nog. Det ska inte dröja förrän jag bygger mig en koja i skogen.... skaffar mig en icke EU-märkt ko och börjar odla mina egna giftfria grönsaker. På något sätt ska man väl överleva, och gör jag inte det så dör jag väl då. Enkelt!


Vaknade...

...och det var väl bra. När klockan var sex tog jag en promenad runt i omgivningarna. Vilket vackert väder. Idag är det packningsdag av buss och bil. På torsdag åker vi till Kristinehamn på marknad. Det blir nog bra. Enda kruxet är att vi står på torget under dagen då och åker direkt därifrån. Det är nämligen Bondens marknad på torsdag. Då säljs det närproducerad mat och det kommer oftast mycket folk, så det vill vi inte missa. Idag ska jag till Falu lasarett i några timmar, men sen blir det nog mest en slappardag...när bilarna är packade. Det ska bli skönt. Nu ska jag ta lite frukost och prata med Bubblis, som strax åker till jobbet.

Soltorgsparken tidigt i morse. Lugnt och fridfullt.

Hittade lite Brännässlor. Det skulle jag ha vetat tidigare. Vi samlar ju till Sweet Home Dalarna. Men det är nog inte läge att plocka mitt i stan. Avgaserna måste ligga som en tjock gröt över dessa. Usch!!


Hela hemmet rent!

Snacka om skönt alltså....städat. Jag har varit hemma hela dagen och fått så mycket gjort. P har harvat på torget och det gick skapligt idag. Jag har plockat, tvättat och rensat. Som belöning fick jag en tur till soptippen...min älsklingsplats som ni vet. När vi kom hem tog vi en tupplur i soffan....jag, P och Lillebror, i en enda hög. Jag hade lite svårt att sova för både P och katten drog rejäla timmerstockar. Får väl ta igen lite sömn i natt istället. Tv1, som för övrigt får byta namn här på bloggen...nu heter hon Bubblis, av anledningar som vi i familjen vet, hon sitter vid datorn och spelar wow med sin bror. Tv2 heter upplysningsvis numera Fjalar. Hon ringde för en stund sedan och berättade att allt var bra uppe i norr. Nu ska jag gå och koka lite kaffe och te till familjen. I morgon ska jag till Falun med min faster och farmor. Men jag skriver i morgon bitti, sedan får ni nog vänta till kvällen. Att jag inte bloggat så mycket idag beror på, dels att jag städat men också på att P hade datorn på torget. God natt alla.....

Ser ut att bli regn....

....idag. Det är inte bra. Torgdag och P ska vara där mesta tiden. Själv har jag fått lite "ledigt" för att städa av här hemma. Det ser ut som en bomb har slagit ner. Har tvättat sängkläderna till bussen och de hänger överallt på tork. Nu ska de packas ner i påsar som jag köpt speciellt för det ändamålet. Idag får vi också se vad som händer på torget då vi ställt vår vagn där Finska delikatesser brukar stå. Ni kommer väl ihåg att de "byggde in" oss förra gången de var här? Nu har vi gjort som Borlänge energi sa.....bytt plats med dem. Spännande. Nu ska jag fortsätta i galenskapen här hemma. Vi hörs senare. God morgon.

Måste man vara tillgänglig?

Idag har jag gjort mycket. Satt upp gardiner, varit till svärfar, lagat mat, tvättat och bloggat....och så har jag INTE svarat i telefon några gånger. Det finns en person som tror att jag arbetar som personlig assistent till honom. Det rings hela tiden med frågan om jag kan åka och köpa cigaretter!!!! Jag har väl annat att tänka på än att springa ärenden till en som mycket väl skulle behöva ta en promenad och köpa sina cigaretter själv. Ego......jag blir så arg. Fyra gånger har han ringt idag. Först svarade jag...sa att jag jobbade och inte kunde. Två gånger till ringde det under dagen....jag svarade inte. Sista gången var nu ikväll. Normalt skulle jag ha sovit vid den tiden, men jag råkade vara uppe....tur för honom. Hade jag hunnit somna så vet jag inte vad jag gjort. Jag kan ju inte somna om när jag väl blivit väckt. Nu får det vara bra!!! Sist men inte minst ska jag tala om att jag duschat min samling av Hoyor. De blev så glada. Trötter säger...go´natt.

Flängdag.

Ja, idag flänger jag runt och gör en massa saker. Jag har varit och handlat, tvättar hemma och nu ska jag till Fröbergs och köpa krokar till en sak!!! När jag var och handlade fick jag en idé.

Gissa vad det här ska bli? Jo, det ska bli torkade rosenblad att blanda i vår choklad. Ni vet väl att rosor går att äta? De sålde ut rosor på affären och jag köpte en bukett för att testa lite. Vi ska ju göra chokladkakor i vår nya firma. I kakorna ska det vara torkade lingon och torkade blåbär. Nu har vi en ny produkt. Med torkade rosor. Kan det finnas något bättre att ge den man tycker om på t ex alla hjärtans dag? Jag tyckte det var en kanonidé. Eller....vad tycker du?


Och så var det måndag igen.

Vad skönt. Solen skiner och en ny vecka har börjat. Jag är full av energi. Ska göra så mycket. Först av allt ska jag åka och träna min onda nacke, sedan blir det tvätt av sängkläderna...och så är det ju torgdag. Vi skulle ju vara med i annansbladet snart...men vi har inte fått något denna vecka, så vi vet inte om vi är med än. Om vi skulle vara det så tror vi att det kan komma lite mera folk...så det vore ju bra att veta. Ska försöka ordna så jag får tag på ett för att se hur det ligger till. Jag kommer tillbaka....snart. Ha en bra dag alla.

Summa sumarum.

Helgen blev rätt bra till slut. Vi är nöjda. miljökontoret, som kom i fredags, är nöjda....kunderna är nöjda...tja, kan det bli bättre. Och vet ni vad? Jag har fått min efterlängtade dusch...äntligen. Resan hem gick bra. Bussen strejkade bara en gång...mitt i stan naturligtvis, men det gick bra det också. Nu har vi ställt munkvagnen på torget inför morgondagen och ätit på Max. Gud va gott det va. Jag glömde att ta kort på maten så jag tog ett på soporna istället. Kan ge lite eftertanke va? Nu är det sänggående. Träning i morgon bitti, så vi syns strax efter det då. natti!


Varde ljus....

...och det blev sol. Vilken kanondag vi fick. Massor av människor och massor med munkar har de köpt. P agerade chef och bestämde att vi skulle öppna. Tur var väl det. Så nu är vi glada igen. Grannarna fick lägga ner verksamheten för dagen, men de flesta andra har packat upp och sålt sina varor. Vi håller väl ut ett par timmar till, sen blir det hemfärd...jag med lilla bussen och P med bil och vagn. Gissa vad jag längtar mest efter....en dusch. Vi hörs i kväll då.

Grannarna är borta, men munkvagnen har öppet.

Munkar, munkar hela dagen.....


Ännu inga beslut tagna.

Än vet vi inte om vi ska öppna. Grannen till oss lär inte ha några besvär med vilket beslut de ska ta. Kolla in bilden så förstår ni. P har vaknat och kunde inte tro sina ögon. Det har kommit massor med regn. Nu har han tagit en runda för att höra hur andra tänker göra. Själv sitter jag fortfarande i vagnen och surfar runt på nätet...ett nät som går så sakta att man kan bli tokig. men vad ska man annars göra? Funderar på om det inte hade varit bättre att tillbringat dagen i Duvnäs och kokat morotsmarmelad. Men nu är det som det är...gilla läget...och lite mysigt är det faktiskt. Vi hörs.


Rödljus!!

Det blev inte så mycket bloggande igår. Hade fullt upp hela dagen och när kvällen kom var jag så trött. Varmt och svettigt var det, men folk hade vi. Det gick faktiskt bra. Det kom en regnskur på eftermiddagen, men det tyckte nog alla var bra. Idag ser det värre ut. Det har spöregnat hela natten och det är nästan översvämning på sina ställen. Stod just och pratade med några knallar och alla funderar på om det inte är bäst att packa ihop och åka. Vi får se hur vi gör. P och Virre gör det enda rätta....sover. Själv har jag gjort mig en toast och lite kaffe. Ska ta lite frukost nu och sen gå ut en sväng igen för att se hur det blir med vädret. Jag hör av mig, så ni vet.

Inget vidare väder för marknad.


Natt i Malung.

Det är konstigt, men när man är i Malung så går det inte att sova. I alla fall om det är helg. Har de inget annat att göra, ungdomarna, än att skräna omkring i sina vidunder till bilar? Det har varit ett jädrans liv. Jag gick ut vid halv två och vaknade igen klockan fem, av att de som säljer nybakat bröd kavlade på sin bänk så det ekade över hela marknadsområdet. Bara att gå upp alltså. Tog en promenad.....som vanligt och då hittade jag något som jag sett flera gånger. Stickade alster. Det finns en rörelse här i Sverige, och kanske i hela världen, som stickar saker och smyckar vår offentliga miljö. Här i Malung har de klätt träden efter en gata. Jag tycker det är fint. Människor behöver konst och kultur för att må bra. Nu ska jag baka munk en stund.


Trött å sliten...

..men jädrigt glad ändå. Dagen gick ihop och mer därtill till slut. Trodde ju att det skulle bli katastrof, men efter regnet vågade sig folk fram. Nu har vi diskat, städat och ätit räkor(till förrätt) och pasta carbonara till varmrätt. Smarrigt va? Nu är det filmförevisning i bussen. Gissa om jag kommer att somna? Hörs i morgon. Pöss på er.

Å så var...

regnet äntligen här!!!! Tja, jag vet inte om det är så bra men dagen har varit ganska lugn i övrigt så nu kyler vi ner kunderna och tar nya tag. Försäljningen till knallarna går över förväntan. Virres telefon ringer i stort sett hela tiden och det är knallar som vill ha mackor och kaffe levererade. Det var en bra idé som P hade. Syns snart igen.


Malung.

Ja då var det Malungs marknad då. Vaknade vid fyra, men lyckades ligga kvar till halv sex. Det var väl ok tycker jag. Har sovit gott så jag känner mig ganska utvilad. Jag tog en promenad runt området.....fem munkförsäljare!! Vad ska man säga om det? Förra året var vi fyra och vi tyckte att det var minst en för mycket....kanske två. Men nu....nu gäller det att ligga i om vi ska få några kunder. Vi har i och för sig våra stamkunder här, men det räcker inte. Hoppas på att mackorna går riktigt bra så vi får in så vi klarar oss.

Vi kör en egen liten drive den här gången och lämnar lappar till alla knallar om att de får extrapris hos oss. Hoppas det blir många knallar som nappar för vi har laddat med mycket smörgås.


På min promenad runt området gick jag förbi den här "högen". Trodde att det var marknadsdiskar som skulle byggas idag...ända tills "högen" började snarka!! Det ligger alltså en knalle där och sover. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Gick också förbi Sandbäcks......där har man suttit många gånger i sitt liv och ätit vitlöksbaguette. Det är minnen det.

Gick också förbi ett annat matställe som kan locka många. Nystekt strömming är väl inte helt fel? Nu ska jag ta en till runda för att se om några fler har vaknat. Kommer tillbaka lite senare.


Framme!

Ja, det var ju i och för sig ganska länge sedan nu, men framme är vi. Resan gick bra....förutom att bussen stannade i varje rondell. Den vill liksom inte åka sådär sakta som jag vill då. Men vi kom hit till slut. Många knallar på plats. Både kända och okända....och så chefen förstås. Det är han som är liten och lurvig. Vi har gjort tusentals mackor ikväll.....ljug!! Det känns så, men några har det blivit. Nu är det kväller. Skriver mer i morgon för jag är så trött.


Den som ändå hade....

...mycket mera tid...och den som ändå fick sova ordentligt om nätterna. Här fixas det för fullt inför malungsresan. Jag är trött och det är jättevarmt inne. Svetten bara dryper om mig. Vi har bara fixat det som är inne i lägenheten. Snart ska vi ge oss ner i källaren för att bära upp allt som är där. Tröttsam dag det här, men det ska väl bli bättre bara vi kommer på plats. Förmiddagen ägnades dessutom åt att träffa Lasse med fiskbilen. Han står på torget idag och säljer fisk. Glad som vanligt var han. Efter det åkte vi till Torsång och åt en Hästräka. Det har ni hört förr, men idag var det kanonväder. Strålande. Mätta blev vi också. Nu ska jag fortsätta. Hör väl av mig ikväll när vagnen står på plats i Malung.

Gott var det....hästräka.

...och utsikten gick inte av för hackor den heller.


Som semester....

...utomlands är det. Gud va varmt det är! Precis som att vara i Turkiet när det är värmebölja där. Jag vet att man inte ska klaga, men det gör jag ändå. Kan det aldrig få vara lagom? Ute är det 18 grader nu på morgonen och det är en luftfuktighet som att komma in i en simhall....inne är det 25 grader!!!! Blir till att hämta upp fläkten från källaren tror jag. Har just kommit från träningen och det var lika varmt det....går inte att skylla på övergångsbesvär heller. Som en bastu. Slut på gnäll. Nu är det packning av buss och bil som gäller. Vi tar båda två till Malung eftersom vi behöver ha med oss mer än vad vikten i bussen tillåter. Jag kör bussen.......den känns som min....vi gillar varandra. Nu ska jag strax åka och lämna tillbaka en matta som behövs bättre på annat håll, men vi hörs snart igen.

Seg dag idag.

Har inte fått mycket gjort ska jag säga. Har till och med sovit middag en liten stund. Vi var till snabbgrossen och köpte papperspåsar och frityrolja inför helgens marknad i Malung. Sedan har jag doppat om lite bröd då.....få se om det blir bättre. Jag har inga bilder på det än för det har inte hunnit torka. Bilder blir det i morgon istället. Försten med fru kom förbi och sa hej för en stund sedan. Ni får en bild på dem istället. Tv1 är också med på kort.

Nu är jag trött och ska försöka slappna av lite. I morgon är det träning och så packning av bussen och avfärd mot Malung. Tre dagars munkförsäljning väntar. Förresten...om någon vet om några bikupor som är till salu....hör av er till mig. Min bimentor ringde och han kan skaffa två samhällen till mig, men då krävs det kupor. Hoppas jag hittar. God natt på er...vi hörs igen i morgon.


Morrn....

...Natten har varit lugn. Sovit bra och vaknade vid fem. Helt ok. Har skjutsat Virre till bussen och sagt hejdå till Tv1 som åkt till jobbet på sin nya cykel.

Den inhandlade hon i en kartong igår kväll, så det blev till att plocka fram verktyg för att sätta ihop den.

Så här bra blev resultatet. Skulle själv vilja ha en. Idag ska jag lösa ett problem. När man använder äkta choklad så ska den egentligen tempereras. Dvs, den ska värmas till vissa grader sedan ska den sänkas till vissa grader för att bli bra. Kristallerna i chokladen kan klumpa ihop sig och det är just vad som hänt på vissa brödbitar som jag doppat. Nu måste jag lösa problemet för det går inte att sälja som den ser ut nu. Det smakar som vanligt, men ser riktigt illa ut. Har en lösning, men den är hemlig än så länge. Ni får se resultatet senare under dagen eller kvällen. Har lite annat att pyssla med också. Men först ska jag ta en dusch och sätta på mig "vanliga" kläder. Inga munkjobbarkläder idag alltså. Skönt. Annars tycker jag att jag går i arbetskläder dygnet runt.

Så här kan chokladen inte se ut...eller hur? Nu ska jag sätta igång med dagens sysslor. Kommer tillbaka.....


Lite nytta idag.

Har fått lite gjort idag. Doppat bröd och handlat kvällsmat. Tvättat lite och sålt lite munk. När jag kom ner till vagnen efter en tur hem så var det kö!!! Det var full fart en stund här. Stackars P som jobbade själv just den stunden. Men det får han ta. Ikväll blir det uppvägning av munkmix, eftersom det inte blev gjort igår.

Lite pyramidbröd i bitar....

....doppat i smält choklad från Belgien....kan det bli godare?

Delar av dagens kö....några ville inte vara med på bild, men de hälsade att de älskade våra munkar!!! Vi syns ikväll då.


Nu trodde ni väl....

...att jag försvunnit va? Gårdagen blev inte som jag tänkt. För det första så hände det inget på torget som det gick att blogga om...sen skulle vi väga upp munkmix på kvällen men det blev inte heller av. Delvis pga att P skjutsade Millis till akuten. Hon mådde inte bra. Nu är hon hemma igen och mår lite bättre. Vi gick också till Kupolen för att höra oss för om ett nytt abonnemang till våra telefoner. Har sagt upp vårt gamla.....aldrig mer Telenor säger jag bara. Så när vi kom hem efter allt detta så fanns det inte tid för munkmix. Det får bli ikväll istället.

Det är faktiskt en solig bild över parken, men bilden blev lite disig...solen finns där. Det blir en underbar dag idag. Jag har skjutsat Virre till bussen och snart ska jag skjutsa Tv1 till jobbet. Det är bra att jag har något att göra på morgonen. Vaknade fyra i morse så för mig är det förmiddag nu. Idag har jag lite annat att göra också. Det ska ni få veta senare. Sätter in en bild på mina Saint Paulor som jag är så stolt över. Fick bara ett blad av varje sort av en väninna. Nu har de blivit så här stora och blommar. Blommorna har en annan färg ute i kanten och jag tycker de är jättefina. Vi hörs senare då.


Äntligen måndag.

Kanonväder idag. Har varit och tränat, tittat till P i vagnen och nu är jag hemma och ska byta om och slänga i en tvätt i maskinen. Idag ska vi börja med etiketterna till marmeladen. Det har blivit lite eftersatt, men nu måste det göras om vi ska komma igång någon gång. Jag tar med datorn till torget, så vi hörs snart igen.

Å va skönt...

...att vara hemma. Bussen höll hela vägen. Den var faktiskt piggare än på ditvägen så det var ju bra. Dagen då? Tja, vad ska man säga? Kunde lika gärna varit hemma. Såååå liiite folk....å såååå mycket sol. Ingen orkade handla idag heller...av de som kom dit alltså. Merparten satt nog hemma och solade sig. Men det är glömt nu.

Maten som ni ser på bilden är vegetarisk....den skulle vi erbjudit "tanten" från igår...hon som inte åt as ni vet. Nu är det så att den här maten står just nu på spisen och puttrar. En viss dotter, Tv1, har lagat åt oss.

Hon ska bo hos oss i några veckor. Det tar nämligen ett tag innan de får flytta in i sin lägenhet, hon och Matheus, och jobbet det börjar hon i morgon. Så då får hon bo här. Nu är det läggdags. Skulle bara tala om för er att vi var hemma. Hörs mer i morgon.


Den som ändå fick packa.

Nu är vi less. Det är så gott som stendött här idag. Ungefär som en skaplog dag på Sveatorget. Har sagt att vi börjar packa halv tre. Grannarna skulle börja nu de. Förstår inte vad det beror på, men tror på det vackra vädret. För det blev fint till slut i alla fall. Men vi har stått här och tittat på varandra. Finns liksom inget annat att göra. Jag var över "gatan" och köpte några filmer inför regniga dagar i sommar. Alltid något.

Jag hör nog inte av mig förrän vi är hemma igen. Håll tummarna för att bilen håller och att vi bara möter nyktra, duktiga bilförare.


Att hålla värmen....

...i en bil hela natten är inte lätt. Det fick jag erfara när grannen i morse klockan halv fem startade sin bil och gasade upp den lite. Han frös väl. Själv blev jag klarvaken. Så nu sitter jag här i vagnen i ett regnigt Norrtälje och väntar på att alla ska vakna. Det lär väl dröja. Dessutom lär väl dagen bli urusel eftersom det regnar och är gråruggigt. Sedan är det hemgång...efter att vi packat buss och vagn. Får väl se om bussen håller hela vägen hem. Kanske blir det till att ringa bärgare. Vem vet. Ska den gå lika dåligt hem som hit så är det väl frågan om. Vi får se. Några knallar har åkt hem och kommer inte tillbaka idag. Det gick så dåligt för dem. Så det är lite luckor efter marknadsgatan. Nu ska jag ta ett paraply och ge mig ut på stan. Det lär väl vara sig likt förstår jag. Jag kommer tillbaka. God morgon världen.

Lördagen över.

Tja, vad säger man? Dagen har varit si så där.....Inge vidare......Men vi är glada. Har just kommit hem från pizzerian där vi åt kebabtallrik. Den var god. Alltid något. Måste bara tala om vad som hände idag. En tant kom fram och frågade om det gick att få toast ....UTAN KADAVER!!! Spydig lät hon också. Nej, svarade jag. Nehej, då ska jag inte ha någon för jag äter inte AS!!!! Gå hem Kärring...sa jag inte, men jag önskade nu att jag gjort det. Nu ska jag göra de sista personliga bestyren innan sänggåendet. Hörs i morgon....som vanligt.

Kvällsmat! Kebabtallrik på pizzeria Arena.


Ibland har jag fel.

Jag sa ju i morse att det kändes som det skulle bli bra idag. Ha, vad fel jag hade. Vädret är kanon och det gör nog att ingen orkar handla. Alla knallar har sålt dåligt idag. Alla suckar och skakar på huvudet och hoppas på en bättre dag i morgon. Visst är det folk här, men de bara går och går. Vi väntar på att få stänga för då ska vi gå ut och äta. Det ska bli gott...och tänk att få slippa disken!

Här sitter Charlotte och väntar på kunder. Hon säljer t-shirts och sist vi träffade henne var i Älvdalen på marknaden där. Hon var också på P&L förra året.

Och här står Leif och väntar på sina kunder. Han säljer tidningar och böcker. Den som letar efter gamla exemplar av någon speciell serietidning kan göra fynd hos honom. Sedan kan jag upplysa er om att han är från Mockfjärd, så han känns lite "hemma". Nu ska vi stänga så vi hörs lite senare då.


Tänkte passa på.

Strålande solsken och jättevarmt. Passar på att slänga in lite info till er innan det rasar på här. Det börjar komma mycket folk och det verkar som alla vill ha 10 st. Så jag måste nog jobba en stund snart!!!

Det är folkvagnsträff  efter vägen bakom oss. Lite nostalgi alltså. Vi hade ju en ljusblå bubbla när jag växte upp. Satt i "hålet" bak så fort vi skulle ut och åka. Inget bältestvång på den tiden inte. Både jag och brorsan fick plats därbak. Det var tider det.

Passade på att gå på toa också...innan rusningen. Så här ser den ut....och då är den fräsch mot vad det brukar vara. Nu kör vi på här i 100 knutar. Hörs sen.


Ger er....

...lite vackra bilder från Norrtälje en tidig morgon.

Nu ska jag göra några toast. Några?....många menade jag.


Har sovit så gott....

...riktigt gott faktiskt. Det var länge sedan. Kunde somna om flera gånger trots att jag och alla andra blev väckta av ungdomar som hade rallytävling på vägen bredvid där vi sover. Så nu har jag sovit åtta timmar. Tror inte det har hänt de senaste åren....skönt var det i alla fall. Nu ska jag äta frukost och sedan ska jag ta en promenad för att de om stan står kvar. Kommer tillbaka!

Så här fint väder har vi idag. Härligt. Inatt, däremot, regnade det nå fruktansvärt. Men nu blir det en fin dag.


Sammanfattning.

Nu är det en mycket trött, mätt och nöjd Mariamarmelad som säger god natt! Det har varit en lång dag och jag är riktigt trött nu. Vi har ätit pasta bolognese i vagnen och allt är i ordning för morgondagen. Känner av nacken men har tagit tabletter för att klara natten. Det ska väl gå. Vi syns väl i morgon igen då. God natt!

Fullt ös....

...är det här. Hinner knappt blogga. Men en liten rapport ska ni få. Det har gått runt hela dagen. Har sprungit mellan sockringen och degblandaren hela dagen. Kul! Jag fattar inte hur det kan gå så bra här när det var en annan marknad för bara 14 dagar sedan. Det var lika förra året också. Men, vem bryr sig. Huvudsaken det flyter på.

Och titta vad som dök upp!!! En kusin vitamin. Glad som vanligt. Det var roligt att se henne. Det blir ju inte för ofta.

Och titta här då....en PUMI!!! Vill ha....!!! Min älsklingsras bara dök upp så där utan förvarning. Ida heter hon. Jättesnäll och så fin. En sån blir det. Nu ska jag göra en till smet och så syns vi senare igen då?


En dag på jobbet....

Då var vi igång då. Lite folk har det börjat komma och vi är beredda. Alla sorter finns att tillgå. Ännu så länge har vi bara sålt en och en, men det ska väl bli mer vad det lider. Vi brukar ju ha bra försäljning här.

En liten ensam roddbåt har tröttnat på livet i Sverige. Nu drar jag till Finland, sa han.

Så här ser vår marknad ut från andra sidan hamnen.

...och så här ser marknadsgatan ut åt ett håll. Grannen var inte riktigt klar med uppackningen...därav alla banankartonger. Höres snart då....


Morrn....

Marknad igen. Norrtälje. Vacker stad. Natten har varit bra. Jag har inte sovit så himla bra, men det är ok. Nu är kaffet på och snart sätter vi igång. Visar lite bilder från stan och så hör jag av mig om en stund igen.

Båten som varit med på tv. Programmet där de hjälper restauranger att komma på fötter. Ska prova på i morgon.

Små smala gator och små fina hus.

Tidig morgon i Norrtälje. Lugnt och fint.

Torget i gamla stan.

Ån som rinner genom stan. Ännu vackrare när det blir riktigt grönt.

Tvbåten igen. Bortanför ser ni lite av marknadsområdet. Där håller vi till.


Ja herre min skapare....

vilken tur att vi kom fram. Ok...vi tar det från början: Hemma packade vi allt som skulle med. Lillebror visste redan när väskan kom fram vad som var på gång, så han kröp ner under filten i soffan och såg så ledsen ut. Jag talade om för honom att Tv1 och Matheus kommer i morgon...då blev han lite gladare.

Sedan bar det av...vi skulle tanka och väga vagnen först...bara. Det visade sig att vagnen hade för mycket last och bussen för lite. Suck! Vid tankningen passade vi på att flytta över lite last från det ena till det andra. Bökigt värre.

Ok...nu var vi på väg. Ing-Marie, vår gps var på hugget...riktigt rejält måste jag säga. Innan vi fattat något hade hon visat oss mot den "bästa" vägen, inte den kortaste, som vi ville. Åh jösses. Så det blev en tur nästan ända in till självaste hufvudstaden innan hon tyckte att vi skulle svänga mot Norrtälje. Så nu har Kaffekoppens munkbageri varit med i Stockholmstrafiken och snurrat. Det hade väl varit bra....om inte bussen blivit knäpp. Den hostade och hackade hela vägen. Gick inte att få upp den i mer än 60 och ibland la den av. Snacka om att vi var nervösa i Stockholmstunnlarna!!!.  Nu är vi i alla fall på plats. Har lagat potatisgratäng och kassler här i vagnen och nu ska vi bara göra lite toast innan vi sussar. Förresten...ni fick ju se en bild tidigare idag på det som skulle bli delar av lunchen....här kommer hela resultatet.

Nu lägger sig dimman över marknaden. Vi håller till nere vid hamnen. Jättefint. Kolla in bilden. Hör av mig mer i morgon och visar förhoppningsvis fler bilder på vackra Norrtälje. God natt alla.....


Förberedelser.

Tjena! Håller på att förbereda dagens måsten...innan vi drar vidare söderut. Har varit och handlat frukost till i morgon och nu står dagens lunch och puttrar på spisen...Ratatouille. Smaskens. Har också tagit bild på dagens måstegöralista. Allt står med förutom det viktigaste...att packa bussen. Höres!

Ratatouille....med fisk och klyftpotatis blir det idag.

...och så var det komihåglistan då...ett måste om man är lite virrig!!


Fick som jag ville....

...regn. Det har regnat i natt. Ja, inte så himla mycket men det är i alla fall blött på marken. Jag ville ju ha regn idag...och i natt som kommer. Sen får det gärna bli fint igen. Natten har varit ganska bra faktiskt. Har svettats lite på efternatten men annars har jag sovit bra. Vi ska till Norrtälje och kränga munk i helgen. Åker på eftermiddagen idag. Det ser jag fram mot. Norrtälje är fint...jättefint. Jag ska ta bilder när vi kommer fram så att ni får se. Nu ska jag gå ut och ta lite luft och sedan hem och duscha. Vi hörs snart.

Det är hockey...

...på tv. Som vanligt sitter experten hemma i min soffa. Själv har jag krånglat med datorn. Trodde ett tag att jag skulle få lov att köpa en ny.......synd!!!! Lugn kväll och nu är jag trött. Som på beställning visade tv 1 ett program om sömnproblem. Tack! Jag sög i mig all information som en svamp, så nu ska här testas. Lavendelte, mörkt i sovrummet och så svalt. Dessutom skulle man bara äta kolhydrater på kvällen och inte dricka kaffe senare än fyra timmar innan sänggående. Det enda jag kan prova ikväll är mörkt och svalt, men i morgon ska jag köpa lavendelte. Kan bli riktigt bra det här. Idag när vi var på thairestaurangen hörde vi att det kom in en gäst som bara pratar och pratar om han får syn på P. Så på bilden här nedanför ser du hur P försöker gömma sig.

Det lyckades ända tills vi skulle gå ut...då var det kört. Jag fick stå utanför en evighet och vänta. Lovade också att ni skulle få se mina nya kläder.

Det här blir väl bra inför bisäsongen? Jag tycker det är skitsnyggt jag!!!!Nu ska jag så sakteliga dra mig mot sängen. I morgon styr vi kosan mot Norrtälje....det skulle bli regn, mycket regn. Vet ni hur skönt det är att halvslumra i bussen och lyssna på regn som smattrar mot taket.....det är livskvalitet det...och lycka. Syns i morgon då?


Lång dag utan blogg....

Nu så...är jag hemma en stund. Har varit till Falu lasarett med Rutan, å det gick fint det. Vi tog en räkmacka på cafeterian....smakade mera. Efter lasarettet hittade jag på P på stan och vi gick till Mickes gamla thai för att kolla in maten. Tja...det var okej. Hemåt i en rasande fart...trafiken var intensiv. Jag förstår inte varför jag alltid råkar komma just när alla slutat jobbet. När jag kom hem och skulle låsa upp dörren så upptäckte jag ett paket som postis inte lyckats få ner i lådan. Det stod bredvid. Gissa vad det var!? Mina biodlingskläder. Hur ascoola som helst. Ni ska få se en bild på mig senare. Det är så svårt att ta bilder på sig själv så jag måste vänta tills P kommer hem och kan knäppa ett kort. Kommer att se hur rolig ut som helst. Nu ska jag ta en vända till Kupolen. Det var jättelänge sedan jag var där. Så jag passar på nu när P är på sin badminton. Vi hörs senare då.

Det här är INTE jag, men ungefär så här kommer jag att se ut framöver. Visar er senare ikväll.


Sol ute, sol på träningen.....

Morrn morrn....fint väder va? Jag är ganska pigg idag. Tränat hos sjukgymnasten och nu sitter jag här. Ska strax duscha och ta lite kaffe sen bär det av mot Falun. Så det blir inte så mycket bloggande under dagen idag. Hoppas på många inlägg senare under eftermiddagen och kvällen istället. Vi hörs senare då.....

...och så var ännu en dag till ända....

...trött och sliten sitter jag här och hör hockey-vm på tv apparaten. Fattar ni vilket liv jag har? När man kan titta på Drömmarnas trädgård tillsammans med Lillebror. Vårt älsklingsprogram. Nåväl, dagen blev lugn....som väntat. Trött blir man i alla fall. Har sovit en stund framför tv,n och nu ska jag packa inför i morgon. Det är träning och inköp, lasarettsbesök och koll inför avfärd på torsdag. Dessutom ska jag doppa choklad...i massor. Nu är det bara sova som gäller.

Världens kuligaste barnprogram....tycker både jag och Lillebror. Han sitter som klistrad framför tv,n när det sänds.


Nu är jag sur....

....rent ut sagt, jävligt sur. Det är ju tisdag ojämn vecka och det innebär att vagnen med finska matvaror är på torget. Gissa om de har byggt in oss bakom allt. De har tagit stor plats på torget....FÖR STOR!!! Vi syns inte. Och inte går det att prata med dem heller. Vi har försökt med de bara ignorerar oss. Så nu har jag ringt till Borlänge energi och skvallrat. De skulle prata med dem. Enligt god knallesed får man inte göra så här. Man bygger på längden och inte ut i "gatan". Jag är skitsur. Vi har blivit kallade nynasare ibland av de som hållit på i många år. Nu säger jag: jä....a nynasare!!

Fin utsikt från vagnen va?

Och så här ser torget ut...tjusigt!


Påminnelse!

Ni kommer väl ihåg att det är negerbollens dag idag? Passa på att röra ihop en god smet och gör bollar av. Överraska någon du tycker om.

Morgonpromenad....

...och nu är det kaffe framför datorn. Vaknade tidigt, men inte för tidigt. Har just kommit hem från morgonpromenaden. Såg ett helt gäng gymnasieelever som stod och väntade på en buss vid skolan. De skulle säkert på någon studieresa eller kanske till Stockholm och Gröna lund. Vad vet jag. Själv ska jag strax åka med lite returpapper. Då behöver jag inte till soptippen....tyvärr. Ni vet ju att jag älskar soptippen. Måste nog undersöka varför jag tycker så.....kan det vara normalt tro? Torget senare och så, som jag sa igår...städning här hemma. Hoppas Abbe och Britt-Marie kommer på torget idag. De sa att de kanske skulle det. Det är roligare ju fler vi är. Men nu ska jag laga mina byxor som spruckit.....för mycket godis och mackor förmodligen. Vi syns sen då......

Sista rycket....

.....innan det är läggdags. Ikväll har vi varit riktigt duktiga...vi har jobbat på "kontoret" hela kvällen. Marmeladfabriken börjar så smått komma igång nu. Vi har spånat om upplägg, vi har pratat priser på sortimentet och P har fixat med hemsidan. Den blev kanonbra. Supersnygg...och då är det bara början. Gå in och titta så får ni se. Klicka på länken bara Sweethome Dalarna I morgon är det torgdag...och så lite städning här hemma. Syns i morgon. God natt världen.

Vad heter det egentligen...?

I morgon är det...negerbollens dag. Får man säga så? Egentligen förstår jag inte varför man inte skulle få det. Det har alltid hetat så...ända sedan jag var liten och lärde mig hur gott det är med negerbollar. För så länge sedan hade man inte en aning om själva namnet. Man bara åt. Det var ingen som sa negerboll, och syftade på något annat än just en "chokladboll" I svenska akademins ordlista står det så här: negerboll: klotformat bakverk, gjort på smör, havregryn och kakao, använd hellre chokladboll. Hur som helst.....jag tänker äta negerbollar i morgon...för det är så gott och inte av någon annan anledning.

Idag, på torget, ringde min telefon. Det var Annonsbladet som ringde och undrade om de fick komma ner och skriva om oss. De ska ha en specialare om några veckor, som handlar om Borlänge centrum och ska skriva om Sveatorget. Så, David från bladet kom ner och fotade och skrev. Jag tror det blir jättebra. All reklam är bra reklam. Nu ska jag försöka laga lite mat. Kommer tillbaka.

Morsning!

Hej på er....har varit på träning och det gick ju bra, som vanligt. Vad som inte gick bra igår...det var när vi skulle ställa vagnen på plats. Ibland undrar man varför karlar alltid är i vägen!!!! Jag skulle lyfta upp hushållsassistenten från golvet....och gissa vem som plötsligt böjer sig ner och också ska ta upp något från golvet? Javisst....P! Det hela slutade med en stor fet smäll i hans huvud. Tjong sa det. Det är inte alla som misshandlat sin man med en assistent. Jag kan! Trots att den väger multum. Bulan såg riktigt rejäl ut...nästan som ett horn. Hornper!!! Tur att vi hade med oss lite rostfria saker att lägga på. Vad han använde? Det ser ni på bilden. Nåväl...idag syns den inte så mycket. Jag sa till honom att det bara ser ut som en liten finne!!!! Tror han blev nöjd med det. Nu ska jag ner på torget. Vi syns därifrån om en stund.


Å så var denna helg till ända....

Nu så...är äntligen hemma igen. Jag doftar munk och svett och jag är hungrig som en varg, men vad skönt det är. Duschen finns ju inom räckhåll och mat det ska jag äta lite senare. Om jag ska sammanfatta helgen så blir det.....kanon. Det gick jättebra. Fredagen var ju bra, det vet ni ju redan. Lördagen var superbra...det vet ni ju också redan. Söndagen var....bra. Det flöt på men var aldrig sådana häftiga köer som det var igår. Det var lite skönt faktiskt. Vi hann med hela tiden. Nu är jag hemma, men P och Virre kommer lite senare. De ska hjälpa till att packa karusellerna först. Vagnen ställer vi på torget ikväll. Det är ju torgdag i morgon....Måndag, tisdag på torget. Onsdag...inköp för nästa vända och städning av vagnen. Och så på torsdag rullar vi mot Norrtälje. Där ska vi husera fredag, lördag och söndag. Jag gillar Norrtälje.....mysig stad. Skulle kunna tänka mig att bo där om det inte var för långt från alla nära och kära. Tv1 och Matheus kommer hit i helgen och vaktar lägenheten. Tv1 börjar sitt nya jobb på måndag. Kul!! Men, nu går jag händelserna i förväg. Nu är det nu som gäller. Dusch var det......syns snart.


Mellanlandning...

...på bloggen. Tänkte bara lämna en rapport. Idag är det betydligt lugnare. Vi hinner med och väntar på rusningen...som tydligen inte kommer. Det strosar runt människor i godan ro, men det är inte trängsel i gångarna. När vi stänger så är det städning, packning och diskning som gäller. Så, jag hör inte av mig förrän ikväll igen....när jag duschat och ätit.....innan jag somanr(ovaggad). Vi hörs då.

Av jobb sover man gott....

...tro mig! Jag har sovit till nästan sex idag. Det var länge sedan. Somnade som en klubbad oxe direkt, men först krävdes det en dundertablett och stödkrage. Hade världens värk igår, men det visste jag ju att jag sklle få. Kör ju som vanligt den här säsongen för att se om jag klarar jobbet. Det verkar så....bara jag tar tabletter då och då. Vi gick ner på "stan" för att äta igår kväll. Ingen höjdare. Det var den torftigaste mat vi ätit på länge. Aldrig mer sa vi. Men, mätta blev vi. Det var en thairestaurang och vi var så sugna....smakade ingenting. Så nu vet vi det till nästa gång. Vi kommer att tillbringa mycket tid i Rättvik den här säsongen så det blir en annan restaurang vid de tillfällena. Anledningen till att vi ska vara här mycket är Tisdagskul hela sommaren och så classic car week. Bra platser och så är det ju inte så långt hem heller. Nu ska jag gå och titta om Abbe och Britt-Marie har kommit. De skulle köpa mer dricka till oss och ta med. Det tod ju slut på allt igår. Vi syns lite senare då...ha de.

Virre på thairestaurangen. Motalagänget i bakgrunden.

Virres mat var den som såg trevligast ut. Vår Våra prtioner var det inte ens värt att ta bild på.


Hej där......

...ni skulle bara fatta vilken dag vi har haft. Kö, kö, kö....hela dagen. Jag är så slut så jag vet inte ens vad jag heter. Toalettbesök under dagen var inte ens att tänka på...å mat, ha...inte en suck. Jag har sprungit mellan kaffebryggaren och munkmaskinen hela tiden. 74 kilo munkmix har tagit slut och nästan 75 liter vatten. Så gissa om vi gjort rätt för lite mat nu. Vi ska snart gå ut och äta en bit mat, men först ska jag visa några bilder som jag vill att ni ska se. Igår gick det förbi en ung tjej som var så himla häftigt klädd. Hon hade sån personlig stil...ja, jag blev avundsjuk. Jag skulle också vilja vara så där ung och våga. Jag lovar att om jag var 30 år yngre skulle jag också se ut sådär. Hon heter Mimmi....det tog jag reda på idag. För igår försvann hon bara . Hann inte ta någon bild då, men idag dök hon upp igen. Mimmi och Pelle kom förbi vagnen och snabba jag frågade om jag fick ta en bild. Så...här är den...och en till. Synes senare om jag inte slocknar. Har egentligen mer atberätta om dagen, men det får jag ta senare.


Glömde tala om...

...för er som inte har koll. Brage vann över Hammarby igår kväll. Bortamatch...söderstadion....å dom vann!!! Hammarby-Brage 0-1.

Kan också meddela att det blev inget mera sovande för min del. Nu sätter jag igång med bakningen...så det så.


Morgonstund har guld i mund....

Om ni tittar på tiden som jag skriver detta så förstår ni att jag inte kan sova denna morgon heller. Det är tidigt....alldeles för tidigt. Sitter här och funderar på om jag ska börja baka eller om jag ska lägga mig på golvet i vagnen och försöka sova, men det går inte, det vet jag. Det är för kallt. Bloggar väl en stund och så går jag ut och se Rättvik vakna. Gårdagen gick , som sagt bra. Får väl se hur det blir idag. Det blir nog mycket, skulle jag tro. Men vi är laddade...förutom att jag säkert blir riktigt trött framåt lunch. Men det måste gå.

Morgonen på marknadsplatsen är ganska tyst den här tiden. Men alla sover inte. Det plockas sopor utanför. Tror det är någon idrottsförening som tagit på sig sophanteringen. De var i farten redan när jag kom upp, dvs 04.15. Vilket jobb va? Tur att de finns. Bilden är från en tom och tyst marknadsgata nu på morgonen. Det står bilar i varje gång....det är folk som sover där, så det gäller att vara tyst när man går förbi. Nu ska jag sätta på mig dagens outfit....arbetskläderna sedan ska jag ta en runda. Kanske kan jag sova en stund till....om jag har tur. Skulle verkligen behöva det. Vi hörs lite senare då.


Nu är det kväller....

...och Mariamarmelad är trött. Det har varit en lång dag med mycket jobb. Det har varit roligt att vara tillbaka i Rättvik efter vintern men nu struntar jag i var jag är, jag vill bara sova. Vi gick ner till affären för en stund sedan. Mjölken hade tagit slut. Då träffade vi på Hacke och stora delar av hans släkt. De var på väg ut för att äta så det blev en snabb bild på sällskapet.

På bilden syns fr v, farbror Hacke, faster Hacke, Hacke him self och hans två adoptivbarn från Bolivia: Snippen och Snoffsan. De lutar sig alla mot Mr Junis kryddor. Vi har fått nys om en bra, ny plats idag. Hoppas det fixar sig för det är en riktigt bra plats. Berättar mer när allt är klart. Nu är det snart läggdax. Ska bara ringa några samtal först. Syns i morgon bitti.


25 liter kaffe...

....har vi kokat idag. Jag tror att det var kylan som gjorde att kaffet gick som smör i solsken. Vi har haft fullt upp kan jag säga. Så när vi stänger om en timme ska det bli gott med lite mat...och att få sätta sig ned en stund. Det har varit både kända och okända människor här idag. Roligt är när det kommer fram någon och frågar om det var vi som stod här i fjol. När man svarar jakande så säger de att då ska de köpa så och så många munkar. Idag har vi haft kunder som köpt både 20, 30 och 40 munkar i ett sop.

Om man säljer vitlöksrivare så kan man se ut så här!

...och så här ser en av marknadsgatorna ut på dagen....innan vi hade börjat få kö. Nu är det snart stängning och så matdags. Vi hör av oss snart igen.


Åh vad roligt det är....

...att vara knalle. Nu är vi på G. Vi har slagit upp luckan och börjat sälja. Redan har det kommit massor av kända och okända människor som vill handla. Många köper kaffe och munk, för det har börjat blåsa lite. Luften är kylig så det vill till att ha kläder på som passar för lite kyla. Tog en bild på våra grannar. De står på andra sidan gången varje marknad och säljer korv och hamburgare. Gissa om vi blir sugna efter någon timme. Då kan vi inte hålla oss, utan inhandlar lite korv....Elin och Jan-Olov heter de. Faktiskt första gången jag frågar om deras namn. Annars bara hejar man på varandra och slänger några ord men utan att veta namnet. Nu ska vi sälja vidare. Vi hörs så snart jag får en stund över. Ha det....


Kall natt....solig morgon.


God morgon....i natt har jag frusit. Vi satte inte på värmen i bussen i går kväll. Tyckte inte att det behövdes. Det gjorde det.....fråga mig! Jag har frusit som en hund. Men det är glömt nu. Dagen ser ut att bli kanon. Kaffet är klart, värmen på i maskinen och just nu kom P in i vagnen...kors i taket. Han tyckte att han skulle dra sitt strå till stacken!!!!Den här tiden på dygnet?! Det hör inte till vanligheterna kan jag tala om. Morgnarna brukar ju vara mina alldeles egna......Vi har en leverans på 50 munkar om någon timme. Det är Kris Siljan som undrade om vi kunde skänka munkar till deras öppet hus. Så, dom kommer och hämtar senare. Bilden är från marknadsområdet nu på morgonen. Hoppas på att kunna visa en bild från senare under dagen när det är smockfullt av knallar och besökare här. Nu är det frukost. Kommer tillbaka.


Vill bara säga.....

...god natt till er. Sängen är bäddad och tänderna borstade, så det är bara att krypa till kojs. I morgon väntar en hektisk dag. Vi syns då. Sov gott.

Mysigt va? Här ska vi sova i natt.


Jamendåså.....

Nu är vi framme och klara. Gud va skönt. Maten puttrar på spisen och, i alla fall, jag börjar bli lite trött. Vi krånglade lite...eller rättare sagt mycket innan vi fick vagnen i våg. Blev bara snett hela tiden. Efter mycket huvudbry visade det sig att vårt vattpass var trasigt.......!!! Nu är vagnen som den ska och efter att vi ätit ska vi nog gå en sväng för att se om det kommit några knallar. Några har ju kommit här på Knektplatsen, där vi står men marknaden är ju stor så vi vill gå en runda för att se allt.

P han vevar och vevar...och det blir snett ändå.....

Kvällens mat....smaskens. Nu ska vi äta...synes.


Snart på rull igen....

Då var allt packat och klart. Om en liten stund rullar bilarna mot Rättvik. Vi väntar bara på att Virre ska komma hem från skolan. Har just varit ner på snabbgrossen och köpt mer dricka. Vi fegade ur...tror vi köpte för lite i morse så det blev till att ta med några fler plattor. Det ska bli så roligt.....!!! Jag åker först i personbilen och en stund senare kommer P efter med buss och vagn. Jag är polisspanare!!! Nu åker vi i och för sig lagligt, men vi har ingen lust att stanna för en viktkontroll på vägen. Det väcker bara tråkiga minnen.....Ni som varit med vet ju vad jag pratar om.....övervikt!! Vi hörs senare ikväll när vi packat upp och fått allt på plats. Då kommer det nog lite roligare bilder också. Ha det bra så länge.


Rättvik nästa.

God morgon...för det är det faktiskt. Jag har sovit ganska bra i natt. Vaknade naturligtvis tidigt, men det har varit svalt i sovrummet och det var ju bra. Lillebror har fattat att hunden inte är kvar, så han har sovit i min säng hela natten. Snart ska jag skjutsa Virre till bussen och så är det bara att packa för Rättvik. Det ska bli så roligt. Tre hela dagar på en av Sveriges största marknader. Jag gillar Rättvik. Mycket knallar och det brukar vara fint väder. Körigt får vi det, men det är bara bra. Vi sover i bussen och lagar mat på en liten spisplatta som vi har med oss. På kvällarna händer det att vi leker kuragömma med folk från Motala som jobbar på tivolit. Vi gömmer oss bland karusellerna och de tomma marknadsstånden. På lördag kväll går vi ut och äter och tar en promenad runt samhället...pratar med knallar vi känner och bara njuter av stämningen. Virre kommer med bussen på fredag efter skolan. Kan ju inte ta ledigt alla gånger vi ska iväg någonstans. Honom ser vi inte mycket av på marknaden. Han har kompisar i Rätvik och dessutom tycker han det är roligare att hjälpa Mats på tivolit. Det får man förstå. Idag är det en fin morgon. Tänkte visa er en bild på bilarna som står utanför och fryser, men det visade sig att det behövdes inte skrapa några rutor idag. Tror det är första gången. Men jag tog en bild i alla fall.....så ni ser hur soltorgsparken ser ut en vacker morgon. Vi hörs lite senare då....ska och träna först.


När råttorna är borta dansar katten på bordet.

Nu är Elis hemma hos sin riktiga matte. Katten Lillebror jublar. I fyra dygn har han tryckt under sängen. Äntligen skrek han och slängde sig ut från sovrummet och damp ner på kattlådan.....därefter sprang han ut i köket och började äta. Hungrig som en varg. I ett obevakat ögonblick hittade han dessutom friskt vatten i ett glas på köksbordet. Att det var någon annan som skulle ha vattnet till sin mat, det verkade inte bekomma honom. Passade på att föreviga ögonblicket när han hittade mer friskt vatten i tillbringaren. Nu är det lite pappersarbete som gäller....sen i säng. Ska packa för Rättviks marknad i morgon bitti, men före det...träning. Ha en riktigt lugn och fridfull natt.


Vaniljdoft i håret.

Nu är det klart...ja lite klart i alla fall. Vi har vägt upp 200 kilo munkmix idag. Så nu är det bara 550 kilo kvar. 200 kilo räcker för Rättviks marknad som vi ska på i helgen så resten tar vi senare. Det tar sin tid att väga upp, men nu har vi gjort det så många gånger att vi börjar få in snitsen. Det är ett måste att få ner det i mindre påsar. Mixen kommer i 25 kilos säckar och det går inte att ha en sån ståendes i vagnen och ösa ur. Dels skulle det ta för mycket plats och så skulle nog miljökontoret inte gilla om vi hade säcken öppnad på golvet. Så...vi har varit duktiga. Nu har P åkt på sin badminton och jag fick i uppgift att städa!!!! Bra fördelning va? Efter städningen ska jag duscha bort doften jag har i håret. Det doftar vanilj från munkmixen. God doft i och för sig, men jag är lite trött på den. Syns senare då....


Kaffe och munkmix.

Nu har det landat...750 kilo munkmix som P har burit ner på lagret. Det ska vägas upp i tvåkilospåsar...nu!! Inte roligt, men måste göras. Något som är roligt är att vi ska börja med kaffe i olika smaker. Förutom vanligt kaffe så hittade vi massor av olika smaker som vi ska köpa. Det är flytande smaksättning som blandas i vanligt kaffe. Kanongott. Bl a fanns det hasselnöt, amaretto och vanilj. Kan bli en kanonbra grej tror vi. Skulle du kunna tänka dig att köpa smaksatt kaffe?


Hej där....

...idag blir det fint väder...hoppas jag. Natten har varit svettig av flera anledningar. En av dem är att det under stora delar av natten har legat en hund uppe på mig. Nog för att han ser liten ut, men väger det gör han. Idag åker Elis hem till matte, men jag hoppas han kommer tillbaka snart. En som inte hoppas på det är Lillebror. Han har nu legat under vår säng i fyra dygn. Igår vågade han sig fram en stund, men annars har han legat där och tryckt. Fjant! Han vet nu att hunden inte är farlig, men jag tror att han är sur. Sur för att han inte får all uppmärksamhet. Få se om han inte kommer fram så fort hunden är borta. Snart ska jag skjutsa Virre till bussen och så ska jag till Abbe och Britt-Marie med bilen. De ska till kungliga huvudstaden en vända. Lämnar bilen hos dem och går hem med Elis. Det blir en fin morgonpromenad det. Vi hörs lite senare då....

 


Äntligen vinst.

En sak tycker jag är konstigt....varför ligger inte Brage i högsta serien? Det borde de göra med tanke på vilka experter det sitter på läktaren. Alla, jag menar alla kan absolut allt om fotboll. De skriker till spelarna hur de ska göra...hur de inte ska göra och det är ett evigt kacklande om alla missar som görs på plan. Det gormas om att de spelar för sakta...och i nästa sekund hörs det att de spelar för fort. Hallå!!! Och om jag säger något om saken så anses jag som idiot. Så...snälla Brage....missa inte denna chans: Ni får min man...gratis. Han vet exakt hur man ska spela och inte spela. Han har bättre kondis än alla andra på planen och kan placera alla skott i mål och inte utanför. Kan ni missa en sådan chans? Hör av er med det snaraste. Skulle behöva lite lugn och ro när jag går på matcherna och det kan jag bara få om ni tar honom under era vingars skydd. Ev kan jag ta tillbaka honom efter säsongen....men...njae, jag vet inte. Kan vi diskutera det? Till alla som inte var på matchen: Brage-Öster 3-1.


Man ska inte ljuga så mycket.....

...eller ljuga var väl fel ord. Jag sa ju att jag var pigg som en mört och skulle göra ALLT när jag kom hem. Ja, det behövdes bara lite mat i magen så försvann ju den inspirationen. Så nu sitter jag här och vill bara sova lite middag. Men, jag och Virre har bestämt att det blir fotboll ikväll....Vallen nästa. Tja, det börjar ju inte förrän sju så vi hinner vila lite. Ska snooza en stund. Återkommer.

Kvällens mat...broccoli och kycklinggryta a´la Mariamarmelad. Nu är det paltkoma.


En jäkla energi....

Känner mig som Pippi idag. Har sån energi att jag vill göra allt!! Om vi stänger snart så blir det full fart hemma.....hoppas jag. Vill att energin ska hålla i sig. Funderar bara på om jag ska gå på bragematchen ikväll eller om jag ska dona lite hemma. Det blir nog till att fixa hemma....om jag inte somnar i soffan förstås. Har just varit hem och rastat Elis. Han blev glad. Nu ska vi börja plocka ihop lite, så får vi se om vi inte stänger om en stund. Vi hörs. Hälsningar Pippi Långstrump.


Munkar munkar munkar med hål i....

Idag har jag inte bloggat på den tiden jag brukar. Tro nu inte att jag sovit längre. Nej, tvärt om. Klockan 5.15 gick jag och Elis ner till munkvagnen och satte på maskinen så oljan skulle bli varm. Vi hade nämligen en beställning på ca 400 munkar till Dala-Järna. Klockan 6 var vi på plats och bakade för fullt. 8.30 kom Lillemor och hämtade leveransen för vidare transport till Järna. De är riktigt bra stamkunder där. Det är flera företag och så PRO som beställer då och då. Lillemor är en kanonbra säljare för Kaffekoppens munkar. Tur vi har henne. Så, nu är allt klart och torget är extra dött idag. Det regnar och inte en människa vill ut i det här vädret. Blir nog inte långvariga där idag. Vill redan hem, men vi ska stå ut till efter lunchen. Kanske kommer det någon stackare och gör ett stödköp. Nu tar jag ner datorn på torget...har väl inget annat att göra. Lite spel piggar väl upp tillvaron...för vissa i alla fall. Höres.

Morgonens beställning bakas.


Samlingar.

Satt och tänkte på allt man har samlat på under sitt liv. När man var liten var det bokmärken. Jag älskade mina bokmärken. Kunde titta på dem i timmar. Änglar och "bäbisar" var de finaste. Ibland gick man ner till leksaksaffären och köpte löst glitter och limmade på själv. Man bytte och man vek serietidningar till fickor där man kunde "spela" genom att lägga ett bokmärke i ett fack och så fick man det som var gömt i invikningen istället. Ibland fick man ett finare och ibland gick man på en nit och fick ett som inte var lika bra. Har inte sett en sån vikt tidning på många många år. När jag blev äldre samlade jag på tändsticksaskar. Fick ihop flera hundratal...det blev så mycket att jag till slut tröttnade på dem. De tog för stor plats. Men de var lätta att samla på. Alla restauranger och tobaksaffärer hade sina egna askar med tryck på. Nu för tiden samlar jag också, men inte lika stora mängder. Nu samlar jag på mig ett "lagom" antal av det jag vill ha och sedan slutar jag. Som med mina tranor. Där är jag nöjd nu. Likaså med plåtburkarna. Det får räcka nu. "snökulorna" vill jag ha fler av. Har just börjat samla och vi har sagt att vi ska köpa en kula varje gång vi är på semester också. Så det lär bli samlande ett tag till.

Några av mina tranor.

Burkarna räcker i antal...tror jag.

....men kulorna ska jag ha fler av. Ska nog titta på tv en stund nu.....omskrivning för sova i soffan. ;)


Så där ja....

...nu är träningen avklarad. Idag blev jag riktigt illamående och svimfärdig. Kändes inte alls bra. Känner av det fortfarande. Hoppas det ger med sig. Ska ta en dusch och sedan ut med Elis...å så blir det torget ett par timmar. P ska till verksta´n och såga till en skiva som vi ska ha i vagnen. Han måste fixa det under dagen för ikväll hoppas vi att vi får hjälp med bussen som inte mår riktigt bra. Allt på en gång.....som vanligt alltså. Klockan ett ska jag vara på Falu lasarett med farmor. Rapporterar efter det. Men innan jag slutar ska ni få se en bild på knäckebrödet. Nu har jag doppat det i mörk belgisk choklad. Det blev lite mer "vuxensmak". Jättegott, men vi måste nog även ha vanlig ljus choklad som alternativ också. Det är ju inte alla som tycker om mörk. Vi hörs senare då.


Mörkläggning.

God morgon. Elis har varit ute och rastat mig, som ni kan se på bilden. Han vet precis vart vi ska så det är bara att följa med. Natten då.....tja, mörkläggningsgardinen var bra. Det blev så mörkt och skönt i sovrummet, men inte sov jag längre för det inte. Vaknade vid femtiden och det var bara att knata upp ur den svettiga sängen. Kaffe och en banan och nu bär det av till träningen. Torgdag idag. Och så ska jag med farmor till lasarettet. Vi hörs senare.


Totalt mörker.

Nu ni....har vi gjort investeringar inför nattens sömn. Vi har köpt mörkläggningsgardiner. Har ni sett reklamen på tv? Han som paddlar omkring i en tekopp? Sådana gardiner har vi köpt. Nu är P nämligen trött på mitt vridande och vändande nätterna igenom så han sa att nu var det dags att ta tag i problemet på allvar. Vi började med gardinerna. Han satte upp dem på en gång...och det funkar. Det blev becksvart i sovrummet. Hoppas, hoppas. Ni får veta i morgon bitti....om jag inte har försovit mig då! Vi har ställt vagnen på torget...inget nytt där alltså. Allt är som vanligt. Snart ska jag och Elis ta dagens sista långpromenad. Vi tar ju korta också men långa gillar vi bäst. Blir nog lite Sweet Home Dalarna planering ikväll också. Visst ja, måste beställa dom där bihandskarna och slöjan också. Höres.

Så här mörkt hoppas jag på att få i sovrummet i natt.


Väntar och väntar....

...på att P ska vakna. Vad tråkigt det är när man vill ha sällskap men ingen finns. Har gått igenom de bloggar jag brukar följa och det var ganska deprimerande läsning. Jag följer med stort intresse de som bloggar och har samma fel som jag....dvs cervikal spinal stenos. De har det mycket värre än mig och ibland oroar jag mig för hur det ska bli här då. Hoppas på bättre tur än de. Nu hör jag P. Vad bra, då får jag sällskap. Vi hörs om en stund.


Skogen är bättre.

Inatt har jag sovit dåligt igen. Det är nog dags att flytta till skogs. Ja, vad skulle det annars vara som gör att jag sover så bra där, men inte här? Varmt och svettigt. En massa ljud och läten. Kan det vara det som gör skillnaden? Får ta en funderare. Kvällen gick i tv-soffans tecken.....som vanligt. Måste ju se hur det gick för Moraeus. Det gick ju bra. Nu tyckte ju jag att Team Picasso var minst lika bra, men man är väl lite lokalpatriot. Bra var det i alla fall. Idag ska vi nog leta på en mörkläggningsgardin till sovrummet. Måste försöka hitta på något som är bra för sömnen. Sedan ska jag försöka doppa lite knäckebröd och så ska vi ställa upp vagnen på torget ikväll. Men vi hinner höras fler gånger innan dess. Morgonkaffe!!


Glömde....

....att sätta in bilden på stugan, som jag skrev i förra inlägget. Så här ser det ut i alla fall. Höres.


Ska det aldrig bli varmt?

Det stod i tidningen igår.....Nu kommer kylan tillbaka! Tillbaka? Den har väl aldrig varit borta? Om det ska bli ännu kallare så går jag under. Vi har just kommit hem från en riktigt blöt fotbollsmatch. Det var Kvarnsvedens damer som mötte Västerås. Jag har sympatier i båda lagen, så därför är resultatet oviktigt tycker jag. Nåväl....Det började bra med lite lite duggregn. Men sen......det bara vräkte ner. Stackars alla spelare. Vi kunde ju välja att gå hem i alla fall.

Titta vem jag hittade i Kvarnsveden....en faster. Undrar du varför hon har pengarna i munnen? Alla händer var upptagna av filtar och annat och hon skulle bjuda mig på kaffe. Tack!! Glömde att tacka då. Skäms.
Nu ska vi värma oss. Det är trav på tv och som vanligt så är vi miljonärer till ungefär sista loppet. Då är det kört. Sätter in en bild på stugan, som vi lämnade den. Längtar redan tillbaka. Höres.


I stan igen.

Nu är vi hemma i stan igen. Egentligen hade vi tänkt åka hem på eftermiddagen, men det var så tråkigt väder att vi bestämde oss för att åka lite tidigare. P åkte i bussen, som drar efter andan ibland, något är lite fel där. Jag och Elis tog den andra bilen. Hemresan gick i spöregnets tecken. Men vad gör väl det? Mat har vi fått i oss och nu ska vi duscha . P pratar om att vi ska på fotboll sen...så det blir det nog. Elis får följa med för Lillebror tycker inte om honom...än i alla fall. Jag skriver mer när jag blivit ren och när jag kommit från fotbollen. Kram på er.....

Lugn natt....till slut.

Morrn....nu är vi vakna...Ja vissa av oss i alla fall. Jag och Elis har tagit en kort morgonpromenad. Nu ska vi äta frukost och sedan ska vi gå ut på en lite längre. Kvällen var si så där. Vi hade ju delvis åkt hit för att Elis var så rädd för smällare. Skogen...tänkte vi. Det blir perfekt. Lugnt och skönt. P tog ut Elis på en sista kvällspromenad. De hade just hunnit fram till närmsta grannen när de började smälla av sina bomber och raketer. Attans...inte ens i skogen får det vara lugnt. Det var bara att vända för dem. Sedan tillbringade Elis resten av kvällen med att ligga uppe på mig flämtande och skakandes. Till sist började det regna och bombsmällarna gick in till sig. Ha, lagomt åt dem! Nu är vi lugna och fram på eftermiddagen ska vi åka hem till stan igen. Vädret ser ut att bli....regn!! Konstigt va? När kommer värmen? Vi ska hem och städa ur bussen och dammsuga ur alla hundhår ur Toyotan, sen ska vi se på finalen i Körslaget. Söndagen blir den stora planeringsdagen inför marmeladfabriken. Det börjar dra ihop sig nu. Vi hörs lite senare om batteriet håller och datorn vill.


RSS 2.0