Ännu en dag till ända....

Då var askonsdagen till ända då....en riktig latdag. Hängde på låset till maxi idag....det är väl allt jag gjort. Annars har hela dagen gått till att vänta in TV2 som åkt ända från Sollefteå för att hälsa på mamma. Tja, hon ska väl träffa sina syskon också. Just nu bäddar hon i soffan, trots att jag erbjudit en skön säng. Va skönt att ha henne hemma några dagar. Nu ska vi ha onsdagsmys. Jag återkommer i morgon bitti, efter träning och frukost. Ni är väl vakna då?


Katt....astrof.

...det är bedrövligt alltså. Här har man varit husets husdjur i snart tio år och så drar dom hem ett hårigt odjur rätt vad det är...och det är minsann inte första gången kan jag säga. Nu för tiden kan jag aldrig känna mig säker för vad som ska komma. Förr...på den gamla goda tiden, då var man hemmets medelpunkt. Det klappades och matades. Jag kunde gå som jag ville, sova i soffan eller sängen. Nu kan det springa runt något ludet illaluktande och bjäfsande odjur i hela lägenheten. Ärligt talat så är jag skiträdd. Ja, man vet ju aldrig vad som kan hända. Hade jag möjlighet så skulle jag flytta. Enda kruxet då är ju att man inte vet om man hamnar på ett ännu värre ställe. Nej, dags att protestera! Kommer det in en till hund här så drar jag. Pronto!! Tills vidare håller jag till utom räckhåll för allt och alla. Med vänliga hälsningar, Lillebror (i desperat behov av hjälp).


Det är onsdag morgon....

...och mitt huvud känns så tungt. Inatt har jag inte sovit många minuter. Värken har plågat mig otroligt mycket. Har vänt och vridit på mig, bytt kuddar och provat utan kuddar. Ingenting har hjälpt. Nu måste jag komma på något bra för att klara säsongen. Det ska väl fixa sig, på något sätt. Har just ringt miljökontoret om vår muffinsansökan. De ville se vagnen för att kunna ge ett klart besked, men de sa att vi kunde annonsera om muffins så det kan ju inte gå så fel i alla fall. Så till veckan ska vi plocka in alla maskiner i vagnen, efter vinterns rengöring, och så är det till att ringa och be dem komma och titta. Ska nog gå bra. Ska ta lite kaffe nu men kommer tillbaka om en stund.


Pappersarbete.

Nu börjar vi bli klara med allt inför starten av säsongen. Dagen har ägnats åt beställning av affischer. P har plitat ihop en annons. Alla måste ju få veta när vi börjar på torget. Vi har beställt nya flaggor till vagnen med texten: munkar på. De förra vi hade blev stulna under Peace&Love (jag skulle också velat ha en flagga utanför mitt tält på den festivalen, med texten färska munkar på, om jag var 17 år. Det hade varit häftigt). Har också beställt visitkort med alla upptänkliga uppgifter på. Det enda vi väntar på är tillståndet för muffinstillverkningen. Nu börjar vi nästan bli rädda att det ska krångla. Varför kommer det inte? Funderar faktiskt på att ringa miljökontoret i morgon och höra efter. Det var det det. Nu är det vissa som bänkat sig framför tv,n. Det är visst någon sport där. See you.


Hallonsoda.

Var på affären och skulle handla för en stund sedan. Där var det full fart. Stressade tanter, och gubbar som körde vagnar som voro de utan körkort. I vilket fall som helst så skulle jag köpa några flaskor påskmust. De exponeras ju som bekant i tvålitersflaskor....tunga som potatissäckar. Då kom jag ihåg somrarna hos mormor och morfar, då man plötsligt kunde höra bryggarbilen skramla in på gården med sin last av öl, sockerdricka och hallonsoda. Morfar gick alltid ut och handlade från flaket på bilen. En blandad back med läsk. Godast av allt var hallonsodan och jag minns hur man satt vid köksbordet och sörplade soda ur glas med giraffer på samtidigt som man läste:apotekarnes hallonsoda och man förstod aldrig det där ordet....apotekarnes. Vad betydde det? Var det apoteket som ägde bryggarbilen? Nej, man fick aldrig någon klarhet i det där.


Hälsa på Lisa....nej jag menar Elis.

Gomorron.....snö idag, men det går väl över. Igår kväll ringde P hem och undrade om vi kunde vara hundvakt ett dygn. Jag drömmer om en hund, så för mig var svaret enkelt. Gäller ju att passa på när man får chansen. P tycker att vi kan skaffa hund när vi får pension. Men vadå? Jag kanske sitter i rullstol då eller inte orkar på annat sätt. Så jag vill ha en till hösten, efter säsongen. Vi får väl se hur det blir med den saken. I vilket fall som helst så kom han hem med en liten söt sak i 23-tiden. -Vad heter hunden, frågade jag? Lisa, svarade P. Ok! -Lisa, Lisa, ropade jag och klappade på soffan för att få hunden upp till mig. Inte en reaktion. Konstig hund som inte vill sitta i soffan. Jag lockade och lockade, men inte. Till slut säger P, men vänta! -När jag rastade den så lyfte den på benet. Det kanske är en han. Jamen titta efter då. -Jo, det är en han. Nu tror jag att jag kom på det, säger han. -Är Elis ett namn? Ja, Elis är ett pojknamn. -Då heter han så. Så, nu bor Elis hos oss till ikväll. Lillebror, som är husets katt bor tillfälligtvis under sängen. Han är skitsur. Höres.


Frönoja.

Nu förstår jag vad min faster menade med att hon inte kunde åka hemmifrån efter att hon satt sina frön. De dricker ju vatten hela tiden. Så nu gäller det att hålla i om det ska bli något resultat inför odlingssäsongen. Varje dag ska de ha blött. Ja, jag får väl lära mig. Satt och såg ett program på tv nyss, om engelska trädgårdar....ojojoj. Man skulle vara pensionär och bo i England. Viken blomsterprakt. Nu kan man ju få det på dessa breddgrader också om man ger sig katten på det. Det gäller bara att ha tid...och gröna fingrar. Undrar ibland hur det ska gå för oss med alla odlingar samtidigt som vi är på rull med munkvagnen. Men vi har ju mamma och pappa som ska sköta vattningen så det fixar sig nog. Är trött idag och ska sova tidigt hade jag tänkt. I morgon är det sista planeringen inför munkvagnen......affischer och annonsering bl a. Ha en bra natt. Hoppas ni får sova gott. Syns i morgon.


Påskfunderingar.

Visst är det mysigt med påsken, men det är egentligen våren som kommer med den som jag är ute efter. De flesta pyntar rejält till påsk, men inte jag. Har aldrig förstått vitsen med att plocka fram en massa pynt som tar plats och gör att det ser ännu rörigare ut hemma. Alternativet är att plocka bort annat för att få plats med kycklingarna, men vilket onödigt extra arbete. Då tycker jag att det är bättre att låta bli helt. Dessuton äter katten upp alla fjädrar, så vad är vitsen? Det enda påskpynt jag har framme är påskkärringen ni ser på bilden, men den hänger där året runt. Dels för att jag inte orkar plocka fram och tillbaka men också för att jag tycker den är fin. Och häxor finns det väl året runt? När jag var liten var jag påskkärring varje år. När jag kom upp i tidiga tonåren var det väl lite pinsamt att spöka ut sig i kjolar och hucklen, men det var ju extrainkomsten jag var ute efter så det fick gå. Ett år skulle jag och min bästis gå runt på påsken för att fylla förråden med godis och pengar. Vi målade våra påskkort enligt löpandebandprincipen. Lade alla papper på bordet och gick från vänster till höger och gjorde likadana ägg och kycklingar på korten. Snabbt gick det. I ett hyreshus ringde vi på en dörr och precis när vi gjort det tog min kompis en vaniljpralin och stoppade in i munnen. Det gick inte så bra, utan den satte sig på tvären. Hon hostade och fräste och blev blåare och blåare i ansiktet. Dörren öppnade till lägenheten och en farbro stod där. Det slutade med att jag och gubben stod och slog min kompis i ryggen tills pralinen lossnade. Efteråt stod vi kvar i trapphuset en lång stund och bara gapskrattade. Dels för att det var pinsamt, tyckte vi, men också av lättnad att det hade gått bra. Hörs snart.


Snö, snö, snö,

God morgon alla glad...och alla andra också förstås. Idag snöar det, om ingen har märkt det. Ja, det var väl väntat. Ska strax åka på träning och sedan ska jag in hit igen och skriva om påsken. Det var ett väldigt tjatande om påsken från min sida, men ni vet ju att jag inte var så pigg igår. Så, idag ska jag berätta....om när jag var påskkärring och "räddade livet" på min påskkärringkompis. Jag ska också berätta hur mycket jag pyntar till denna helg och vad jag tycker om stora familjesammankomster. Ha det så länge. Vi syns snart.


God middag....

Ibland blir inget som man tänkt sig....har ni varit med om det någon gång? Ja, jag har tagit min sedvanliga morgonpromenad och jag har gjort allt jag brukar...ni vet...frukost och så där, men ändå blev det här en riktigt konstig dag. Ibland blir det bara som att man stannar upp och undrar vad man håller på med. Idag är en sån dag. Man blir liksom lite rädd. Ja, inte rädd för spöken som när man var liten, utan rädd för något som man inte ens vet vad det är. Jag behöver den här dagen till att bara vara, och det ska jag också. Kommer kanske in ikväll för att ge er det där om påsken som jag skrev igår. Om inte....så hörs vi i morgon med nya, friska tag. Ha det bra....om jorden går under!!!!

Lördagsmys.......

Ja inte blev det som jag tänkte idag inte. Har inte gjort något på hela eftermiddagen och kvällen. Jo, en sak har jag gjort, som jag ångrar. Jag har ätit för mycket godis. Varje lördag säger jag samma sak: Ska aldrig mer äta godis! Magen känns som jag skulle vara gravid i nionde och jag kan knappt prata. Vad är det som gör att man aldrig lär sig? Nu jädrar SKA jag ge mig. Hade tänkt ge er min syn på påsken och lite påskminnen av det roligare slaget, men det får vänta till i morgon när jag inte är proppmätt. Nu ska vi sjunka ner i soffan igen och släcka lyset. Ni hakar väl på? Det är ju Earth hour klockan 20.30. Adios amigos.

Varde ljus......

Nu behöver vi ljus...jag och mina frön. Så här såg min diskbänk ut för en stund sedan. Visst är det roligt med lite skit under naglarna? Så nu är det bara att vänta, hoppas och bedja till högre makter. Har satt min andel av fröna och ska skicka resten till mor. Vill ha vår!!!


God morgon, god morgon.

Hej alla....idag är jag glad. Inte av någon särskild anledning, utan bara så där. Har just tagit min sedvanliga morgonpromenad och som vanligt låg stan öde. Ja, en person såg jag och det var ingen vacker syn. En tjej, på väg hem från fest, förmodar jag. Stegen var vingliga och jag såg på henne att hon längtade hem till sängen. Förmodligen ligger hon och sover nu...och så var den lördagen förbi. Hoppas hon hade roligt i natt i alla fall. Jag ska ägna dagen åt lite av varje. Ska försöka hinna med några fler outfits. Det var ju så himla roligt. Skrattade när jag såg kläderna hänga som gamla rukor på galgen. Tightsen blev som smala mattrasor när inte mina kilon fyllde upp dem. Kul var det i alla fall. Ska nog över till Falun en sväng också och så ska vi fundera ut hur vi ska kunna dra ner på elkonsumtionen en timme ikväll och samtidigt se på Körslaget. Big problems! Eftersom jag är inne i en period av "gamla minnen" så skickar jag på er en bild på Plupp. Det är barndomsminnen det. Äske täske!!!


Vilken bra idé.Gud va roligt jag har haft ikväll......Skulle ju ta kort på mina kläder för att lättare kunna välja på morgonen. Synd att jag inte hade mer tid idag. Det var så roligt. Tror också att det var en kanonidé. Passar mig perfekt. Nu behöver jag bara beställa hem bilderna på papper och så kan jag sitta i soffan och bestämma vad jag ska ha på mig. Tyvärr så hann jag bara med tre olika outfits, men det ska inte dröja förrän det blir fler. Redan i morgon hoppas jag att jag hinner med några kreationer igen. Nu blir det till att slappa lite under kvällen och be till högre makter att grannen INTE tänker ha fest i natt. Det har spelats hela dagen...skitmusik dessutom, och jag är rädd att jag ska få stå ut med oljudet i många timmar än. Ses i morgon...ny dag, nya funderingar.


Ett steg på väg..... • Titta vad som kom med posten idag. Våra frön vi beställt. Det ger i alla fall en liten vink om att det blir en sommar i år också. Nu ska jag plantera fröna och bara vänta på att de tittar upp och växer sig stora och frodiga. Vi sitter också och beställer hem burkar för våra marmelader. Så nu är det bara att beställa. Än har vi inte alla sju dödssynderna klara (efter vilka vi döpt våra marmelader), men fem av sju är klara.

  Frosseri (hallon choklad)
  Avund (rabarber)          
  Högmod (morot citron apelsin)
  Girighet (blåbär rom)
  Vällust (jordgubbar vitt vin lime)

 


Noll koll.

Ja, då var det dags att tala om mitt stora dilemma. Kläder! Det är så att jag har ingen koll på kläder. Har ingen blick för hur de egentligen ser ut, vad som passar mig och hur stor jag egentligen är. Varje morgon vid påklädning står jag där......tittar in bland kläderna och tar, som vanligt, jeans och tröja. Vad tråkigt. Så nu har jag kommit på en idé. Jag ska ägna dagen åt att gå igenom min garderob. Se vad som passar ihop och hänga hela outfiten på en galge. Därefter ska jag ta en bild på kläderna som hänger där. Ska göra så med alla kläder och därefter beställa hem pappersbilder på varje kreation. Så, på morgonen eller kvällen före kan jag bara titta på mina bilder och bestämma vad jag ska ha på mig. Då behöver jag aldrig få hjärnsläpp av att öppna garderobsdörren. Smart va? Ska börja redan nu. Hoppas att jag kan visa er lite resultat senare idag.


Blommande köksfönster.

God morgon! Vi har redan varit ner och städat i vår lokal. Det behövdes inte så mycket, men det var i alla fall bra att gå igenom allt inför Sandviken. Det märks att våren är på väg. I våra fönster blommar nästan alla sorterna av porslinsblommor. Jag samlar på dem, och nu har jag 12 olika sorter. Roligt att de visar uppskattning....eller så är det sista rycket. Jag är väl inte världens bästa blomodlare, men vatten får de i alla fall....då och då. Ska strax åka och handla men vi hörs om en stund.


I brist på annat....

Om man inte kan koka marmelad eller odla bin så får man väl hitta på något annat. Jag valde att shoppa. Ja, det är inte så farligt som det låter. Blev bjuden på vip-kväll på Lindex i Falun. Ringde sonhustrun och frågade om sällskap. Jodå, hon kunde följa. När vi går där och botaniserar säger sonhustrun att det vore kul om v-jeansen kom tillbaka. -De var populära när jag gick på högstadiet, säger hon. Jag tänkte efter......De var också populära när JAG gick på högstadiet. Min sonhustru är 25 och "mina" jeans var i ropet 25 år före det.  Summa sumarum: Dessa jeans har alltså kommit och gått två gånger under min livstid. Hur gammal är jag egentligen? Ska jag kanske sluta längta efter det som varit och inse fakta? Hur som helst, det blev lite köp. Tänkte prata lite mer om kläder och mina outfitsbekymmer i morgon. Lägger med en bild på sonhustrun och sonen. Nu är jag riktigt trött. Ska sova så jag orkar med morgondagen. Hoppas vi hörs då. God natt.


Bankpanik.

Har just kommit från banken. Jag förstår inte.....Varför tar det alltid så lång tid? Och varför går många av kassörskorna på lunch just när det är som mest folk? Tänk om vi skulle stänga luckan på munkvagnen när det är som mest med kö. -Vi måste äta nu, kom tillbaka senare eller stå kvar tills vi har ätit!!! Hallå!!! Har man ett serviceyrke så måste man väl ge service också. Inte nog med det....det kommer ALLTID någon som går fram till kassan utan nummerlapp och säger-Jag ska bara.....SLUTA! Jag ska ju också bara. Vad är det som säger att dennes bara är viktigare än mitt bara. Arg!!!

Då kör vi igen då.....

God morgon! Vilken härlig dag va? Livet leker och solen lyser från en klarblå himmel......eller? Nej, det gör den faktiskt inte men det kan ju bli bra ändå. Ska på träning nu och sen blir det till att inhandla lite våffelmix. Det är väl våffeldagen idag...tror jag. Jag tycker att varje dag ska vara en maträttsdag. Tänk va skönt att inte behöva fundera på vad man ska äta, utan bara titta i almanackan vilken rätt som har sin dag och så bara laga den. Säg att det till exempel står blodpudding i morgon och köttbullens dag på lördag. Va praktiskt det skulle vara. Extra roligt skulle det vara dom dagar det stod kanelbullens dag eller wienerbrödets dag. Va gott!! Grodorna här ovanför satte jag in bara för att dom såg så häftiga ut. Höres.....


....någon är less......

Hittade den här lappen nere i källaren idag. Någon har tröttnat på alla inbrott....undrar vem?


Oh yes.....jag kan om jag vill!


Underbart....jag tog mig i kragen och plockade fram lite pyssel idag. Plockade mossan i höstas, före snön, och det andra har också legat i evigheter. Så det har liksom legat över mig lite. Trodde nog inte att jag skulle få ihop det, men si, det gick. Satt nog i ryggmärgen för jag har känt mig trött och slut idag. Nu står den här i alla fall. Påminner lite om Avatar......(filmen jag inte gillade), men mitt träd gillar jag.


Det är på gång......

Nu har jag beställt hem lite frön till odlingarna. Inte det lättaste att välja bland tusentals fröer av alla de slag. Men, det blev i alla fall ett bassortiment och några spännande sorter till det. Så nu är det bara att vänta på våren. Vi måste även köpa hem pallkragar som vi ska sätta allt i. Har satt Bror på det. Så...om någon vecka hoppas jag att ni kan få se bilder från de första trevande spadtagen på landet. Idag ska vi författa en broschyr för Sweet Home Dalarna. Rapporterar med det snaraste.


Hejsan!

 

Godmorgon.....läget? Klockan är tidigt och som vanligt kan jag inte sova...men det vet ni vid det här laget. Sol idag. Det bådar väl gott? Ska försöka vara kreativ idag. Har lite planer som jag hoppas förverkliga och som ni då ska få se. Synes!!


Kreativa familjen.

Nu har vi verkligen blivit kreativa familjen. Detta är senaste designen. Virre har skapat idag. Snyggt va?


Lyckliga landet.

Tänk om vi kunde mäta lycka. Det lilla landet Bhutan som ligger mellan Kina och Indien har ett sätt att mäta lycka på. De har, istället för vår BNP (bruttonationalprodukt) GNH (Gross National Happiness). Allt bygger på 4 pelare (ekonomi, kultur, miljövård och ett förnuftigt styresskick), 9 domäner (psykologiskt välbefinnande, ekologi, hälsa, utbildning, kultur, levnadsstandard, tidsutnyttjande, samhällelig vitalitet och ett gott styre), och 72 indikatorer bl.a medkänsla, generositet och känslor av lugn.  Låter det krångligt? Det är det inte men orkar du inte tänka klart så tänk så här: Vad bra det skulle vara med ett samhälle där alla, jag menar ALLA, brydde sig om att varje invånare mår bra. Bara att ha den tanken skulle få hela världen till en bättre plats. Vi kan väl försöka?


Tar det aldrig slut....?

Nu är jag riktigt less på det här vädret. Ska det aldrig sluta snöa. Jag vill ju börja odla mina växter och jag vill börja med min biodling. Idag skulle det snöa eller regna. Och naturligtvis blev det snö. Men men, det blir nog sommar i år också. Får väl jobba med lite planering och papper idag då.
Vet ni att det finns ett land i världen som inte bara har BNP? De har också BNL, bruttonationallycka. Det är sant. Ni ska få höra mer om det senare. Jag sätter in en färgglad bild till er idag. Lite färg piggar väl upp, liksom känslan man får i magen när det går runt. Hörs lite senare då....?


Veckans intervju.....

Det här är Tommy Melén. Det är han som driver Dataverkstán på industriområdet här i stan. Passade på att fråga ut honom om hans firma när jag ändå var in där idag. Han startade firman 1996 endast för att ha något att göra på vintern när hans firma Direkttjänst hade mindre att göra. Att få komma in i värmen och pyssla med datorer var väldigt passande, tyckte han. Första stället som firman fanns på var i hemmer, sedan i Forssa, men efter något år blev det flytt till industriområdet och då växte företaget ytterligare. Jag tycker om att komma in på Dataverkstán. Där är en salig blandning av allehanda dataattiraljer. Det står datorer både högt och lågt vilket ger en skön atmosfär till skillnad mot vissa designinredda butiker.  Dessutom är det bra för en datanovis att veta vart man kan vända sig när det krånglar.


Barndomsminnen.

Kommer ni ihåg? Läste Dagens Nyheter igår och fick se ordet fluortant i en text, och då fick jag en flashback. Jag hamnade i Parkskolan 1969. Det var tidig morgon. Jag hade knappt gnuggat sömnen ur ögonen då det började skramla av en vagn i korridoren utanför. En bastant knackning på dörren som genast öppnades av en vitklädd, barsk dam i vita kläder. Ett besviket sus gick genom klassen. Åh nej! Hon började genast vandra runt bland bänkarna och delade ut varsin lite mugg med en flytande vätska i. När alla fått ställde hon sig längst fram tittade på sin klocka och sa: Börja! Jag kommer inte ihåg hur länge man skulle sitta med denna vidriga dryck i munnen, men det kändes då som en evighet. Alltid var man rädd att man av misstag skulle svälja. Spotta!! Alla förde muggen till munnen och spottade ut. Därefter gick hon runt med en papperskorg och alla fick slänga ner sin mugg med innehåll bland alla andras fluorspott. Vet att jag undrade vart hon gjorde av soporna sedan. Nu slipper jag flytande fluor. Min tandläkare rekommenderar fluortabletter istället. Det fanns väl inte på den tiden förstår jag. Det kan inte ha varit lätt att vara fluortant och alltid mötas av besviket sus. Såg att det nu finns en speciell dag för alla fluortanter. Så låt oss fira den tiil deras minne även om det är ett tag dit. Jag påminner er i god tid före 1:a september.


Det är måndag morgon......

Ja då var det ny vecka då. Kallt är det också. -10 grader. Det var ju inte vad man hoppades på. Vill ju ha vår nu. Men, gilla läget. Ska snart på träning och så är resten av dagen fullspikad. Städning av vagnen. Bara golvet, men det räcker. Vi ska ut om tre veckor så det är lika bra att göra klart allt. Första platsen för i år är Sandviken. Liten markand, men en bra start på säsongen. Det blir också till att sova i bussen där. Vi är ju vana, men nu är det snart ett halvår sedan vi vek ihop oss och somnade till suset av elementet som hänger i taket. Vissa människor tycker att vi är tokiga som sover så där, men för oss är det livet. Det ät riktigt roligt att komma ut på morgonen på en ny plats och se alla som kravlar sig ut ur sina bilar, vecklar ut kroppen i sin fulla längd och greppar tandborsten. Lite annorlunda liv, men ack så roligt. Sticker på träning nu....återkommer.


Snöpyssel.Va roligt det var.....Köpte ett par "converse" idag. Billigast möjliga och så satte jag igång. Band, kedjor och silverpluttar fick bidra till omvandlingen. Blev riktigt nöjd. Nu vill jag bara göra fler. Undrar om det finns röda på affärn......?


Det är mitt fel....

Jag måste be om ursäkt. Det är mitt fel att det snöar så mycket idag. Varför? Jo, igår sa jag att jag skulle lämna in min vinterjacka på kemtvätt.....och ni ser väl hur det blev!!!

Snöig söndag.

Det blev ingen fest i huset i natt vilket gör att jag inte behöver dammsuga nu på morgonen. Jag låter grannarna sova. Har iställer varit och handlat veckans mat...i snöoväder. Ja, det var väl inget annat att vänta. Lådigsilingär...för er som kan järnamål. Men, i vilket fall som helst, så är jag på ett jädrans bra humör. Har tänkt dona här hemma idag. Börjar med en dusch tror jag. Sen ska jag blogga några gånger hade jag tänkt. Har köpt en grej nu på morgonen som jag ska pyssla med under dagen. Resultatet får ni förhoppningsvis se om några timmar. Bilderna är från vår "semester" i Örebro. Akvariet stod i köket och var en ren njutning att se på. Rami är Rami och Skumberg är Skumberg. Höres......


Vad fort det har gått....

Jag är hemma igen. Borta bra men hemma bäst. Visst var det roligt att hälsa på Skumberg och se hur hon hade det, men det är också skönt att komma hem igen. Örebro var blåsigt och grått. Ska åka tillbaka när sommaren har kommit och allt blivit grönt. Jag är hemma med mina kryddor. I morgon ska jag dela, plantera om och läsa på om de jag köpte. Sedan ska jag läsa katalogen som kommit med posten...från pärm till pärm. Det blir nog nästan som lilla julafton. Jag beställde katalogen på nätet förra veckan och nu hade den kommit när jag kom hem. Det blir roligt. Däremot blir nog inte natten så rolig. Någon i huset spelar musik....högt. Dessutom dålig musik! Av erfarenhet vet jag att det kan hålla på till i morgon bitti. Kul för dom.....Om något får mig att tänka på hämnd så är det grannar som festar hela nätter. Där kommer den enda fördelen med mina sömnproblem fram. Eftersom jag inte kan sova på morgnarna så vad ska man göra en söndagmorgon när vissa i huset just lagt sig? Av någon outgrundlig anledning blir jag då väldigt sugen på att städa. Så....i morgon bitti, vid sjusnåret, åker dammsugaren fram. Elakt? Javisst, men det struntar jag i. Dagen har varit lång. Det är dags att slå huvudet i kudden och lyssna till någon jä....a rapmusik. Hörs i morgon när jag stängt av dammsugaren.


Herr gårman.

 

Har man möjligtvis blivit gammal när man hittar gamla minnen? Först den gamla bensinpumpen och nu en skylt från ett övergångsställe här i Örebro. Kunde inte låta bli att ta en bild. Någon måste ha glömt att byta ut skylten, för nu för tiden ska väl allt vara det senaste? Det lär säkert komma fler gamla minnen från mig vad det lider. Skumberg glömde sina nycklar på solariet igår kväll. Panik! Klockan åtta ska vi hänga på låset för att se om de finns kvar. Jag har aldrig tappat bort mina nycklar. Tror att det har med kontroll att göra. Jag kan kolla om de är med 100 gånger. Jobbigt, men ganska bra också. Det är väl både och......Önskar att jag kunde släppa lite på kontrollen ibland, men när det gäller nycklar och sånt är det väl kanske bra att man har ordning. Idag är det hemfärd. Vet inte vilken tid vi styr kosan mot Dalarna men det lär väl inte dröja så länge. Borta bra....


Behåll dina drömmar.


Jag har alltid varit Pippi Långstrump.Har skurat golvet med skurborstar på fötterna, till barnens stora förtjusning. Jag har ritat skattkartor med skatter inlindat i aluminiumfolie och jag har skapat ett eget sockerdricksträd. Men med ålder och olika skeenden i livet har Pippi kommit i skymundan lite grand. Hon har alltid funnits där längst bak i tankarna, men inte fått visa sig så ofta. Och så är det väl...allt har sin tid. Men så idag fick jag mig en "ny" Pippi. Det är Herr Fredriksson, Oskar och Kennet i filmen Upp. Den filmen fick mig att fälla en liten tår, den fick mig också att skratta och att känna mig stark. Framför allt fick den mig att känna att man aldrig ska ge upp sina drömmar och framför allt inte vara rädd för att skaffa nya. Länge leve marmeladfabriken....!! Jag vågar och jag vill.


Den som söker.....Så var vi då äntligen hemma igen. Ja inte hemma i Borlänge, men i alla fall på campus i Örebro. Trädgårdsmässan var väl si så där. Det var mest tulpanlökar,dahlialökar, ringblomsfröer och krokus i kruka. Men lite kryddväxter lyckades vi hitta. Två utställare hade örtkryddor och vi köpte av båda. Mest för att se om någon av dem hade bättre kvalitet än den andra. Hade tänkt att köpa oregano, timjan och rosmarin. Det hittade jag minsann. Däremot fanns det inte Spansk körvel, men det lär jag hitta på annat håll vad det lider. Hittade lagerblad. Den kunde jag inte låta bli att inhandla. Spännande. Citrontimjan var också något nytt och spännande. Jag köpte en sådan också. Sist och minst....dragon. Nu har vi lite att bita i framöver. Kan man dela dem...hur ska de sättas....var passar de bäst...kan de torkas? Tips mottages tacksamt. Nu ligger vi utslängda i varsitt hörn av rummet och alla sitter vid en dator....vart är världen på väg? Kommer tillbaka hit senare ikväll.


Sjusovare.....

Så här känner jag mig just nu.....ingen vill vakna och jag vill iväg. Tog en till promenad här på campus och nu börjar människor vakna. Jag såg inga som stressade fram genom området, men jag såg i alla fall att området var bebott. Nu ska jag väcka dem. Om det inte går så åker jag själv. KAN SJÄLV!


God morgon...vilken härlig dag!

God morgon alla! Sitter i en tyst studentkorridor och käkar frukost. Jag trodde att det var full aktivitet på studenter den här tiden en vardag......inte. Borde de inte ha fullt upp med tentor och föreläsningar? Ja, en annan har väl fått allt om bakfoten skulle jag tro. Natten har varit panikartad. Tre personer i ett litet rum gjorde att jag tyckte luften tog slut, så nu sitter jag här ute och njuter istället. De andra sover, men det ska de inte få göra så länge till. Idag är det trädgårdsmässa som gäller. Jag vill vara där vid öppning, 10.00. Min kamera strejkar också. Det är därför jag satte in en bild från igår kväll istället för en från i morse. Min egen tekniker var för trött för att fixa det nu, men när hon vaknar ska det väl bli ordning så jag kan visa er allt från mässan. För säkerhets skull har jag en till kamera med mig, så ni blir inte utan bildrapporter. Lev gott...hörs snart.


Kväll i Örebro.

Nu börjar det kännas att det är kväll och att dagen varit lång. Först resan hit och sedan ut och äta. Men vad gott det var. Vi var på en kinesisk och Mongolisk restaurang här i stan. Mysig miljö och trevlig personal. Bäst av allt-väldigt god mat. De hade buffé, så alla kunde välja det de tyckte bäst om. Och vi tyckte om kan jag säga. Skumberg tog om fyra gånger. Jag varnade henne för att allt man äter före fyrtio kommer tillbaka som en tsunami av fett dagen efter födelsedagen. Bilden ni ser är på efterrätten som inte heller den gick av för hackor.  Nu är det sängvalsen som gäller och jag hoppas jag får sova riktigt ordentligt så jag orkar frossa i växter på trädgårdsmässan i morgon.  God natt, alla där ute......


Studentliv.

Jag är inte student, men det bor massor av studenter där jag just nu befinner mig. Är nämligen på Örebro universitetsområde. Bor för tillfället i korridor och det har man ju hört talas om. Ska tydligen vara väldigt livat. Vi får väl se. För tillfället är det väldigt lugnt här. Bara två studenter har visat sig hittills, förutom Skumberg då, som mötte oss ute på parkeringen. Ing-Marie(vår GPS) har varit så duktig hela vägen så vi kom fram utan problem. Nu laddar vi upp maskinparken vi har med oss(måste ju kunna blogga) sedan är det bord bokat på någon slags kinarestaurang. Hör av mig senare ikväll.


Minisemester...och jobb.

Idag känner jag mig lite som bilden.....tyst, murrig och lite ensam. Det blir nog bättre när jag kommer igång. Vi ska nämligen åka till Örebro om en stund. Ska dit och hälsa på minstingen,Skumberg, som pluggar där. Samtidigt ska vi passa på att gå på en trädgårdsmässa och titta om vi hittar några kryddplantor som verkar bra inför starten av våra odlingar. Om jag får om jag vill så är bilen fylld av doftande Timjan, Oregano och andra spännande växter när vi åker hem på lördag. Jag rapporterar under dagen. Ni ska få veta allt......Förresten...bilden är från mitt favoritställe här på jorden, Lövnäset.


...morrn.....

Hej på er. Måste skriva några rader för att visa att jag lever. Skulle ha gjort ett inlägg igår kväll, men min dator krånglade så jag fick allt vackert vänta. Nu ska jag på träning, men återkommer fram på förmiddagen med lite mer. Ha det bra.

Dagens nytillskott.Efter sju sorger och åtta bedrövelser landade den, marmeladfamiljens nytillskott. Morotsmarmeladen! Egentligen var det inte så många sorger och bedrövelser, utan det gick ganska smärtfritt. Och gissa om den är god då? Ha....morötter,apelsin, citron och en skvätt Cointreau. Kan det bli bättre? Det är bara att luta sig tillbaka i soffan och frossa.

 

 


...bättre förr...

Åkte förbi denna vackra, men gamla bensinpump igår. Då kom minnen från barndomen. Jag kom att tänka på OK i Vansbro, där man gick och köpte godis så fort man fick tillfälle. På den tiden fanns det inga rader med godislådor med självplock, utan man fick snällt stå vid kassan och peka på det man ville ha. Lakritspipor, platta tuggummipaket med tatueringar i, hårda sugkarameller (sådana som mormor alltid hade hemma), guldnougat med guldpapper och hoprullade kolaremmar med en godiskula i mitten. Hade man tur så fick man ett klistermärke av expediten, som det stod OK på. Det luktade motorolja i butiken och man kunde inte köpa en korv med bröd. Det fick man gå till korvkiosken för att göra. Tiderna förändras och ibland vet man inte om det är till det bättre. Nu ska jag koka den omtalade morotsmarmeladen. Rapporterar med det snaraste. God morgon.


I morgon är en annan dag....

Tänk vilka planer jag hade för den här dagen. Jag skulle göra morotsmarmelad och jag skulle skapa lite finheter hade jag tänkt. Men....här ligger vi inte på latsidan. Över en kopp kaffe vid 13-tiden bestämde vi, hux flux, att åka till ikea i Valbo för att köpa nya ben till vår bänkskiva i vagnen. Tio minuter senare var vi på väg. Snabb lunch i Storvik och sedan på rull igen. Det tog väl si så där 20 minuter inne på varuhuset och så hem igen......... Stannade till i Hofors för lite konsultation med en "reklamare", hämta äldsten på jobbet och så vidare mot hemma! Nu vart de kväller......Morotsmarmeladen får ni se i morgon liksom en fin bild jag tog efter vägen hem. Trött....sov gott alla.

Ni har väl inte glömt.....Nu när vårsolen smälter alla drivor tänkte jag påminna om vintern som varit...bara så ni inte glömmer. Den var lång och kall, men håll med om att den var fin...en riktig vinter. Nu när vi tinar fram igen tar vi väl nya tag? Bilderna är från den plats som har en central roll i Sweet Home Dalarna. Det är alltså här vi ska förverkliga vår dröm om den smarrigaste marmeladfabriken i mannaminne. Nog om detta. Idag vaknade jag, som vanligt, väldigt tidigt. Jag hoppade över morgonpromenaden och åkte istället till Gustafs Bageri och köpte nybakat bröd till frukost. Det känns lite lyxigt att ha möjlighet att få varma frallor på ett så enkelt sätt. Jag menar, utan att behöva baka själv. Dagen ska ägnas åt planering av munkvagnen. Vi måste "möblera om". Till säsonsstart måste vi få plats med lite fler saker. Ugnen som vi ska baka muffins i ska dit och en smörgåskyl måste också få plats. Det ska nog gå. För övrigt väntar vi fortfarande på klara papper från miljökontoret. Det ska inte vara några problem för vi har redan pratat med dem på telefon, men kvarnarna verkar mala lite långsamt. Ha en riktigt bra dag så hörs vi lite senare.


Snart nysminkad flodhäst.


Hästslipning.


Veckans intervju...och lite annat.

 

Åker ni motorvägen mellan Falun och Borlänge har ni säkert sett alla dessa färgglada karuseller som står uppställda i Islingby. De står där i alla fall vintertid. Men på sommaren är det ganska tomt för då är det full fart på Erikssons Tivoli. I år startar säsongen med Rapsody in snow i Sälen under påskhelgen. Och sedan är det full rull ut på vägarna. "Tivolidirektör" Mats Eriksson berättar att årets nyhet är basketkastning och dessutom kommer flera av vagnarna att få ny målning med massor av vackra,snygga och häftiga figurer. När jag var och hälsade på hos Mats var det stor aktivitet i lokalerna. Alla hästarna på galloparden och figurerna i barnkarusellen skulle målas om så det slipades för fullt. Allt måste vara klart inför premiären. När väl ekipagen är ute på vägarna är det full fart och säsongens sista plats är Rättviks höstmarknad. Många är vi nog som skrikit oss hesa i någon av dessa karuseller och själv älskar jag att åka.....fort och snurrigt.


Vårkram.Lovade er ett vårtecken om jag hittade något. Det enda jag såg var några snöflingor som dinglade ner från himmlen, och det vill ni kanske inte höra. Däremot så hittade jag några som satt och kramades hemma hos oss. Det var Kakan och Dexter som hade lite mysigt. Kanske de gömde sig för vårsolen som lyste in i deras bur. Har tänkt att jag ska intervjua lite spännande människor här på bloggen. Ska försöka bjuda på en intervju varje vecka med början ikväll. Så kika in då så får ni läsa om det första "offret".


Äntligen måndag!

 

Visst är det härligt med en ny vecka? Jag har redan gjort min plikt för idag....förutom allt annat som måste göras. Jag har tränat. Gick bra måste jag säga. Förra veckan fick jag några nya övningar och det var inte så bra. Jag hade jätteont, men idag tog jag bort några och körde lite lättare, så nu ska det nog funka. Visar en bild på träningslokalen...och några träningskompisar. Jag frågade faktiskt före om jag fick fota dem, och det gick bra. Idag ska vi också fixa takluckan på vagnen. Någon (läs:P) trampade igenom luckan när det skulle skottas snö på taket. Nu var ju det en baggis i förhållande till vad jag gjorde samma vecka, men det kommer vi till när det är dags för lagning av den......nyfikna? I början av april får ni veta. Ska väcka P nu och sen hör jag av mig om någon timme. Ska försöka hitta lite vårtecken att ge er också.


Lång dags färd mot natt.....

Tja, det blev väl ungefär som jag trodde. Dagen  tillbringades mestadels i soffan. Det var ju sport på tv....hade totalt glömt det....Suck. Summa sumarum: Christian Olsson är förmodligen skadad igen, Helena Jonsson kom nia, Anna-Carin Olofsson-Zidek sköt några bommar så det blev inte någon framskjuten placering. Åh nu är det Barcelona på tv.......jippie!! Om ni inte har räknat ut det än, så kan jag säga att det jag skrivit hittills är skrivet med ironi. Jag är totalt ointresserad av sport, men jag kan mycket om det ändå. Varför? Jo, för att P ska se allt och då åker man ju med på en släng så att säga. Morgondagen blir nog bättre. Det är vardag och dagen börjar med träning, sen blir det marmeladplanering. God natt jord.

Söndagmorgon.

Som vanligt är det tidig morgon. Jag har redan varit ute en sväng och jag kan säga att det var inte många själar vakna. Två gubbar med hund var allt jag såg. Men vilken känsla det är att vara ute, mitt i stan och det är helt tyst. Det är man ju inte van vid annars. Igår kväll blev det mest dumburken. Såg schlagerfinalen och jag måste väl säga att det var en bra låt som vann, även om jag höll på Salem. Han föll på målsnöret och det är ju som det är med den saken. Dagen då? Tja....har inte så stora planer måste jag tillstå. Det får nog bli som det blir idag. Kanske jag sitter här mesta tiden, eller så kör jag ett skåprace om jag orkar. Bilden som ni ser i dagens första inlägg är från stugan. Längtar.....sommar, mygg och tidiga morgnar i soluppgång.


Nu blir det lördagsmys.......

 

Idag har jag gjort det roligaste jag vet.....varit till soptippen. Tror ni mig inte? Det är sant. Jag gillar att springa mellan containerna och sortera. Skadligt hit...brännbart dit o.s.v. Det lär nog bli flera vändor dit vad det lider. Har ju bara börjat rensa på ytan. Medans jag var till tippen fixade P det sista med listen på vagnen. Det blev bra och nu sitter den på plats. Ska bara målas lite senare. När alla måsten var gjorda återstod det bästa.....lördagsgodis! Tryckte in oss i bilen och drog mot Dollar. Valde stor burk och började fylla. Vid det här laget skäms vi inte för att använda knytnävarna för att trycka ner godiset i burken, som kostar 30 kronor oavsett. Så mycket som möjligt ska ner. Så.....schlagerfinal och världens godisskål är det som gäller ikväll. Hoppas bara rätt låt vinner.....Salem al Fakir.


Härligt vårtecken.

Tänkte bara bjuda på ett härligt vårtecken som jag hittade utanför Tjärnaskolan i morse. Det om något visar väl att våren är här, när barnen plockar fram kritorna och visar sin kreativitet på den första lilla plätten med bar asfalt.


Bättre sent än aldrig.

Jag lovade ju igår att ni skulle få veta hur det gick med listen på vagnen, som skulle repareras. Jag var, som ni kanske kommer ihåg, rädd för att vi skulle gå i taket ocm det började krångla. Nu gjorde det inte det. Däremot var listen mer sprucken än vi trodde, så det krävdes litervis med plastic padding. Nu ligger den på tork och vi får se om den kommer på plats idag. Jag kanske ska tillägga, för rättvisans skull, att det faktiskt var P som fixade listen.....jag åkte hem och gjorde chokladdoppade brödbitar istället. Mitt jobb var nog roligast. Det var i alla fall godast. Chokladen blev slut igår, så jag ska göra mer idag. Måste också spara lite av den för att kunna hålla koll på hållbarheten. Man vill ju inte sälja chokladdoppat bröd som smakar som de legat i sommarstugan hela vintern och inte ens råttorna vill ha det. Klockan är 07.00 och jag ska ta min morgonpromenad.


Dagens kreativa resultat.Tänkte bara slinka in med dagens "skörd". Chokladdoppat dinkelbröd i svepask. Kommer att finnas "naturellt" men även med sesamfrön alternativt chili utanpå. Gott som tusan och lite annorlunda. Det blir väl bra att ha i sortimentet?


Längtar.Fick en sån oerhörd längtan till skogen. Gummistövlar på, oömma kläder och så bara ta ett rejält tag i landen och rabatterna. När jag ser på vårbilderna från stugan kan jag känna den varma vinden och höra fåglarna kvittra i träden. En helg vid stugan är tusen gånger mer avkopplande än två veckors utlandssemester för mig. Men nu ska det väl inte dröja förrän snön är borta och man kan packa katten och gubben och åka mot det stora lugnet. Idag blir det nog inte så lugnt här i stan. Vi ska montera loss baklisten på munkvagnen och laga den...här hemma i köket. Spackelspade fram.....hörs senare, när allt är klart, eller när vi har gått i taket av att det inte fixar sig. Uppdaterar er senare.


Nyhet i sortimentet.Det är vår....om nu någon inte lagt märke till det. Helt underbart. För första gången på många månader tar jag min morgonpromenad utan täckbyxor. Fatta vilken känsla....flera kilo lättare. Annars har dagen gått i Mahjongs tecken till någons nöjsamhet och en annans förtvivlan. Gissa vem som är vem i den meningen. Så, med andra ord tillskriver jag mig själv all ära av dagens tillverkning av Sweet Home Dalarnas utsökta, smaksatta rapsolja. Efter mycket pillrande och pulande lyckades jag åstadkomma, men viss hjälp av Virre, dessa vackra flaskor. De ska finnas i vårt sortiment framöver och just de här innehåller timjan, i den ena, och dragon och spansk peppar i den andra. Ger extra smak åt maträtterna. Vad tycks?


Morgonstund.

Som vanligt är det tidig morgon som gäller för mig. Vaknade redan 04.09. Suck! Hur ska man göra för att sova? Nu ska jag i alla fall strax åka till min sjukgymnast och träna lite. Om jag tränar som sjutton kanske jag blir trött. Men det blir jag väl i så fall under dagen och så blir natten lik sig, som vanligt. Jaja det visar sig. Idag är det inte så mycket på tapeten, men vi ska i alla fall åka runt och leta efter en ny taklucka till vagnen. Sen blir det väl förhoppningsvis lite städning här hemma, så det är fint till helgen. Tänkte skriva lite mer under dagen, när det kanske hänt lite mer. Ha det bra så länge.

Våryra.

Idag blev det lite hårt arbete utfört. Men det var en härlig dag för biltvätt. Nu är alla fordon rena och fina....ja inte alla. Lilla bilen blev ju genast lortig igen, så fort vi kom ut på stora vägen för hemfärd. Men, vi vet att vi har gjort det i alla fall. Nu på kvällningen skulle jag gå till ok och köpa lite mjölk. Tog som vanligt vägen jag brukar ta varje morgon när jag är ute och går. På mina morgonpromenader möter jag då och då människor som är ute med hunden eller också är ute på morgonpromenad. Aldrig att vi pratar med varandra, men idag var det annorlunda. Jag tror alla är så glada över att våren börjar visa sig så vi blir vänligare i sinnet. Idag hejades det och en tant ojade sig över plasket på vägen. En gubbe log och sa att nu äntligen är det vår. Allt blev så mycket trevligare. Ikväll är det slötime. Ska bara lägga fram mina träningskläder inför morgondagens träning, sen ska jag inte göra något mer.

 


God morgon!

Idag är det den stora tvättardagen. Ja inte kläder då, utan munkvagnen och bussen som drar vagnen. Så fort P har vaknat (ja, det brukar inte gå fort) ska vi dra iväg mot Islingby och se till delar av "maskinparken". Om jag får gissa: Bussen startar inte och vagnen är full av snö. Ok, vi måste göra det idag för det står på dagens schema. När vi kommer hem är vi nog lätt justerade. I alla fall jag, men det får jag ta. Det blir nog halskrage på och en lätt lur i soffan framför någon decennielång såpa. De är bra att sova middag till. Rapporterar dagens escapader senare. Ha det bra så länge.


Det kommer mera........

 

Jaha, nu sitter vi här med blåbärsmarmelad runt munnen och slafsar. När kastrullen drogs från spisen och dimmorna lagt sig i köket var det dags för provsmakning. Åh, vilken njutning! Utan att ta i så jag spricker kan jag säga att det var den godaste blåbärsmarmelad jag någonsin ätit. Önskar att ni kunde smaka. Nu är det bara disken kvar, och den är det väl inte meningen att jag ska ta.....eller?


Doft av sommar.

 

Idag har det verkligen varit vår i luften, och jag tog ett steg till och skapade sommar i köket. Började nämligen provkoka lite marmelad. Det blev jordgubbsmarmelad med vitt vin och lime. Gissa om det blev gott?! Troligen blir den smaken en i vårt sortiment....i alla fall om jag får bestämma. Ska strax provkoka blåbär och rom med en hemlig ingrediens. Blåbär och rom, det låter väl smarrigt? Rapporterar till er lite senare ikväll.


Bortskämd elkonsument.

Igår kväll, just när vi satt och åt kvällens sista macka, slocknade ljuset här hemma. Alla tappade hakan. Strömavbrott....nu...här!? Gud va hemskt! Trevande tog jag mig fram till städskåpet där jag förvarar ficklamporna (man har väl koll på läget). Letade fram alla ljus som huset kunde uppbringa och tände allt som hade en veke. Varde ljus....i alla fall ledljus. Det var ju mysigt en stund, men sen då? Efter en timme med ringande till jourkillen och elbolaget så var det inte så kul längre. Jag och V funderade på att gå och lägga oss tidigt. Det fanns liksom inget annat att göra. Jag tänkte: Kan ju lägga mig och titta på tv....inte!! Snacka om att man är bortskämd. Det konstiga är, att om vi hade varit uppe i vår stuga, där vi inte har el eller vatten så hade det inte varit några problem. Då hade vi satt på radion, löst lite korsord och lagt in lite mer ved i öppna spisen och det hade bara varit mysigt. Men nu....mitt i stan, i verkligheten, då blev det genast besvärligt. Jaja, strömmen kom tillbaks efter två timmar och jag kunde somna lugnt.
Nu bär det av mot västerdalarna för att hämta högtryckstvätten. Ska rengöra vagn och buss utvändigt den här veckan. Måste ju se snyggt ut om vi ska visa upp oss på torget inom en snar framtid. Vi hörs senare idag...eller hur?

Internationella kvinnodagen.

Idag är det den internationella kvinnodagen...sa jag till min man i morse. När är det den internationella mansdagen då, frågade han? Alla andra 364 dagar, fick han till svar. Gud va dåligt, var nästa uttalande. Redan då insåg jag att det inte var någon idé att fortsätta samtalet. Så....för att göra en lång historia kort kan jag meddela er att: Idag har jag köpt mig en blomma för det tycker jag att jag är värd på denna speciella dag.Dålig koppling!

Har haft dålig koppling på alla apparater här i huset. Bilden på tv,n har stannat och bara varit små suddiga bildrutor. Internet har i stort sett bara sagt: sidan kan inte visas. Åhh, frustration. Speciellt under OS, för vissa. Men nu har det varit hit en tjej från Telia och konstaterat att vårt "första" jack inte var som det borde vara. Så det verkar som det inte var Telias fel utan vårt....eller hyresvärdens...eller.....? Ja, hur som helst så blir det nog till att betala räkningen. Och jag som tänkte bestrida den. Tji fick jag.
Planeringen inför säsongen går bra. Rapporterar mer ikväll.

Vardagslunk.

Vilken härlig dag! Solen skiner och det är nollgradigt ute. Redan halv åtta var jag hos min sjukgymnast för den första av veckans träningar. Jag har stora problem med min nacke och behöver göra allt som går för att klara av säsongens arbete genom att stärka musklerna. Jag kan inte bli bra utan operation, men jag kan i alla fall göra det som går för att klara jobbet tills vidare. Hoppas på operation till hösten när allt lugnat ner sig igen. Men, nog om detta. Idag börjar vi jobba efter en lååång ledighet. Vi har ju lågsäsong under vintern. Vår munkmaskin mår inte så bra när det är kallt så vi tar en paus då, för maskinens skull. I år lär det bli lite annat efter munksäsongen. Då hoppas vi att det är fullt upp med marmeladkokning och leveranser. Det ska bli så spännande. Om en stund ska jag gå igenom lite recept på god sylt och annorlunda marmelader. Väntar även in papper från miljökontoret om lite nyheter i munkvagnen. Som ni vet så har vi ansökt om tillstånd för muffinsbakning och när de papperen kommer är det bara att sätta igång med kanongoda muffins.
Nu är det kaffepaus och sedan pappersarbete som gäller. Vi hörs senare under dagen.

Thaimätt.

Helgen skulle avslutas med en god middag på Coco-Thai. Åh vad gott det var. När vi kom var det bara två gäster där. Inget oljud eller slammer. Lugnt och skönt. Problemet, om man nu kan kalla det problem, är att jag och P äter i racingfart. Så på en halvtimme var det klart. Gott var det i alla fall och det blev en glass från Tempo på hemvägen. Jag tog bilder på vår mat, men de blev så suddiga att de inte går att publicera här. Måste kanske investera i en ny kamera. Jag hittade däremot en bild på maträtten på  deras hemsida som jag kopierade.


Duvnäs

Odlingsplatsen i vinterskrud.


Gråmulen söndag.

Idag önskade man verkligen att det var, om inte sommar, så åtminstone vår. Det är så grått och tråkigt och jag vill börja odla snart. Har funderat på vad vi ska odla. Kryddor blir det ju och det gäller att veta vilka som går bäst. Timjan är givet. Liksom koriander och ev citronmeliss. Men det finns så många sorter och vi vill nog prova på många. Mera att fundera på: Vilka sylt och marmeladsorter ska vi satsa på? Har massor av recept som vi ska testa. Det gäller att vara ute i god tid så att ingenting blir avglömt eller att vi inte hinner med pga dålig planering. Men det första som ska göras är att skaffa bin. Jag har varit i kontakt med en biodlare som ska lära mig hur man gör. Bikupor ska köpas och bisamhällen ordnas. Bin får man inte flytta mellan kyrksocknar utan det gäller att hitta lokalt. Min mentor skulle fixa det för vår räkning.
Idag har vi inte gjort så mycket. Vasaloppet på tv och sedan tennis. Åkte till Abbe och Britta för en fika och nu sitter jag här. Det blir nog ett eller två inlägg till innan dagen är slut.

Filmtajm.

I flera veckor, ja t om månader har jag gått och väntat på en film som skulle släppas för uthyrning. Jag har räknat dagar och riktigt längtat till den dagen då jag skulle kunna sätta mig ner djupt i soffan med världens största godispåse och bara njuta av världens bästa film. Idag var det den dagen!!! Förstår ni hur det kändes? Wowh!
Gick ner på stan och hyrde den, köpte världens största godispåse och visste inte hur fort jag skulle komma hem. Hade  fått P att lova att han skulle se hela filmen med mig. Tvingat honom rent ut sagt. Och så var det dags......Jag ska aldrig mer ha några förhoppningar om en film. Jag ska aldrig mer lyssna på någon som säger att något är bra. Jag ska aldrig mer köpa en godispåse!!!! Skitfilm. Alltså...jag förstår inte hur man kan göra en film överhuvudtaget om man inte har en riktig handling. Jag hade kunnat göra det hundra gånger bättre, Och då hade titeln varit: Människor jag mött på trottoaren. Vad filmen hette som jag såg? Ja, skriver jag det så springer du väl ner och hyr den för att se om jag hade rätt. Julie&Julia. Vi synes!

Morgonpigg.

God morgon alla pigga! Som vanligt kan jag inte sova trots att det är lördag och jag får sova hela dagen. Vaknade klockan sex och nu har jag redan tagit en morgonpromenad i ett lugnt Borlänge. Jag såg bara fyra personer på hela sträckan. Det tycker jag om....att det är lugnt och stilla. Idag ska jag och P ha en mysdag. Egentligen hade vi planerat att åka till Uppsala, men efter lite dividerande fram och tillbaka så bestämde vi att vi skulle stanna hemma och bara vara istället. Vi ska äta ute för att slippa disken och så ska vi se på film. Mysigt! På måndag börjar vi jobba igen efter en lång ledighet...hela vintern. Båda har vi tröttnat på att vara lediga nu så vi startar till veckan. Då blir det planering för nya firman och planering för den "gamla". Nu ska jag ta lite kaffe, så vi hörs senare under dagen.

Vår vackra vita vintervärld....


Vilken dag!

Nu har vi kommit hem från vår skotertur. Gissa om vi är nöjda? Dagen blev helt underbar. Gnistrande snö. Sol från en klarblå himmel. Varm choklad och mackor. Trevligt sällskap och massor av upplevelser. Innan vi åkte undrade vi om vi skulle få se några djur under dagen. Kan säga att det djuret jag inte lyckades fånga på bild var en örn. Maffigt! Tror faktiskt inte jag sett någon sådan i vilt tillstånd tidigare. De andra djuren vi såg finner du här i bloggen. Vildsvin.....så tama och så söta, men säkert inte för de som får sina trädgårdar förstörda. Dagen har varit lång och jag ska sova nu, men vi hörs igen i morgon. God Natt.

Uppe med tuppen.

Redan klockan halv sju satt vi vid frukostbordet, jag och P. Tidningen är läst, matsäcken packad och råttorna matade. Katten Lillebror känner på sig att vi ska åka snart. Han ser lite surmulen ut. Ikväll kommer vi att sitta här med träningsvärk i rumpmusklerna men med ett oförglömligt minne kvar. Vi syns ikväll då, med bildbevis publiserade.


Peace & Love


Classic Car 2009


Hästräka.

Någon garderobsrensning blev det då rakt inte idag. Istället gjorde vi något mycket trevligare....vi ringde en vän och åkte till Torsångs bästa café för att avnjuta en hästräka. Det är en supergod smörgås vars pålägg består av hästkorv och räksallad. Underbart gott och riktigt fettbildande, men det struntar jag i. Där blev vi sittandes en bra stund och dryftade livets stora gåtor....som marknadsknallar, husbyggen och barnens välbefinnande. Väl hemma igen slog vi oss ner framför våra datorer och där sitter vi än.......Hade fått fler medlemmar till vår FB-grupp, Nu får det vara nog med höjningar av el och bensinpriset. Den har stått stilla ganska länge. Nu kanske det börjar röra på sig. I morgon ska denna medelålders tant ut på skoterturné. Önska mig lycka till. Det lär behövas. Bildbevis kommer.

Min blogg är en försökskanin!

Tränar och tränar på att lägga in bilder på ett snyggt sätt. Ha, det är inte det lättaste. Bilderna som är inlagda nu senast är från förra munksäsongen. Jag lade in dem för att jag längtar ut på vägarna igen. Den 9-10 april börjar vi igen. Då är det sandviken. Det är altid vårpremiär för oss där. En liten men perfekt markand att börja med efter en lat vinter. Tänkte städa garderoben lite nu......vi hörs senare.

Förra säsongen.


Längtan
Ha, trodde att jag skulle få tid till att lägga in fler bilder här igår. Somnade! Rakt av bara, i soffan. Ja, man är väl slut som människa bara. Gilla läget.
Men nu ska ni få lite nytt. Hittade en bild från vår stuga i Vansbro. Bilden är tagen sent en kväll när alla andra sov. Jag gick ut för att fota lite. Kvällen var varm och inte en mygg fanns det i luften.Dagen efter hittade jag en massa färska älgspår just där. Älgen mäste ha stått i en buske och tittat på mig den kvällen.  Gissa om jag längtar till sommaren? Men, i år blir det nog inte så mycket tid vid stugan. All tid kommer att gå åt till sylt och marmeladkokning, odling av kryddor och tillsyn av mina bin. Vi har så smått börjat fundera på vilka kryddor vi ska odla. Vilka som går bäst att torka och vilka sorter folk vill ha. Har ni några idéer?
Nu ska jag ta bilen och åka för att handla matsäck till i morgon. Den stora skoterdagen!! Gissa om ni kommer att få se roliga bilder från den turen. Men vi ses nog fler gånger under dagen.


Godmorgon!

God morgon alla vänner. Har just kommit hem från min träning. Idag kändes det som det var för lite övningar på programmet, så nu har min sjukgymnast bokat in mig på en ny genomgång på måndag. Då får jag lite mer att göra. Jag ska i och för sig inte ta ut mig så mycket då min nacke är helt förstörd, men lite till känner jag att jag kan göra. Nu ska jag städa lite lätt så det är gjort till helgen. På fredag ska vi ut på en härlig skotertur med delar av min familj och min bästa vän. Ser verkligen fram mot det och då vill jag att det ska vara fint när jag kommer hem därifrån så att jag bara kan njuta. Vi hörs lite senare under dagen. Då ska jag också lägga in lite bilder så ni har något att titta på.

Baka muffins är ingen lek.
Idag ligger snön, som alla andra dagar den här vintern, i höga drivor. Aldrig har det väl snöat som i år. Idag kom B&B och hälsade på. De skulle köpa hästskor. Ja, StorB skulle köpa hästskor och LillB ville ju helst gå på Kupolen. Det blev både och. En snabbfika hann de med innan det bar av mot Västerdalarna igen. Ibland längtar jag också dit, till västerdalarna alltså. Men det kan ju bli så kanske. Om våra planer går i lås och allt flyter på så kommer vi att tillbringa mycket tid där framöver. Vi ska nämligen starta upp en firma. Allt är så nytt och spännande och jag hoppas mycket på våra idéer. Jag kommer att gå in närmare på innehållet någon av de närmsta dagarna. Men en sak har vi i alla fall börjat med: Muffins! Ja, vi har bara börjat än. Idag provbakade vi amerikanska muffins. Det gick så där. Men några blev bra. Eller vad tycks? Nu ska jag försöka sova lite. Vi hörs i morgon. God natt


RSS 2.0