På banan igen då....

Classic car week.....here we go!!! Fullt ös idag så nu är jag riktigt trött. Vackert väder och massor av människor. Kan det bli bättre? Nu är klockan strax efter nio och vi har varit till Thaivagnen och köpt thaimat. Nu är det bara sängvalsen kvar. Nöjda och belåtna ska vi snarka oss igenom natten. I morgon blir det sovmorgon. Ingen lär väl vara upp tidigt för det är full fart på cruisingen därutanför och ingen vill gå hem och sova...utom jag. Eftersom jag är så trött så slutar jag blogga nu. Ni får nog lite mer i morgon bitti. Gonatt.


Jäkla bredband....

Ja, det är endast av den anledningen som jag inte bloggade något mer igår. Satt här och skulle, men internet ville inte visa sig från den bättre sidan så jag struntade i alltihop.
Gårdagen då....jo, vi åkte till Borlänge tidigt på förmiddagen. Vi skulle byta operatör på våra mobiler. När vi kom fram till Teliabutiken på Kupolen var det en himla massa folk där. Vi undrade vad som var på gång. Jo, de släppte den nya Iphone4 just då. Massor av pryltokiga karlar som satt där med nummerlapp och väntade på att få sig en ny leksak. Eftersom vi inte skulle ha någon sådan utan skulle trycka på knappen för övriga ärenden så gjorde vi det. Då gick det snabbt. Fick väl vänta i en minut bara. Väl framme så fanns inte den mobilen som Virre ville ha så killen frågade om vi ville ha en Iphone4 istället. Ja det ville vi. -Har ni en till mig också, frågade jag. Han viskade nästan fram ett ja. Sedan gick han in på lagret och hämtade två stycken. Det var de två sista. Gissa om jag skämdes när alla andra blev utan.....och jag, vad ska jag med en Iphone till? Jag som knappast vet vad som är upp och ned på min gamla telefon från anno -80-tal. Så nu, när jag skäms så mycket så MÅSTE jag lära mig den nya. Det kommer att ta ett tag, men det ska gå. Resten av dagen blev en kojdag. Låg i bussen och läste kvällstidningarna och sov middag. Det var en skön dag, men idag ska det jobbas. Jag har sovit som en stock i natt. Klev upp för en halvtimme sedan och då började det regna. Nu ska jag ta det lugnt....gå en vända och vänta på morgontidningen som brukar sitta på dörren till vagnen, men som inte har kommit än. Var rädda om varandra.

Jag älskar bajamajor!

Ja det är faktiskt sant. När man är ute så här och dessutom riktigt morgonpigg, som jag är, dä vill man ha direkt tillgång till en toalett. Är så trött på att springa omkring kissnödig på morgnarna och vänta på att de allmänna toaletterna ska öppna. Därför blev jag så glad i morse när jag vaknade av att det kom in en lastbil på grusplanen där vi står. Han lastade av fyra rejäla bajamajor. De ska vara till Classic car week men jag kan tala om att den som var först att inviga den var jag. Så fort bilen svängt om hörnet var jag ute ur bussen och framme vid dörren på "min" bajamaja. Gud va bra! Nu behöver jag inte fundera vart jag ska ta vägen längre.
Idag väntar vi in vädret. Om det ser ut att bli regn hela dagen åker vi hem till Borlänge för att ta en dusch och för att byta operatör på våra mobiler. Tack å hej Telenor....eller, inte tack utan hejdå. Ska bli skönt att få något som fungerar istället. Vi tar Telia. Vi hörs senare.

Varde regn....

...och det blev regn...och på den andra dagen skulle det regna igen......Ok, det blev som sagt regn ändå. Efter att ha gått runt i någon timme här i Rättvik bestämde vi oss för att inte öppna alls idag. Det visade sig vara ett bra beslut. Istället tog vi bilen upp till Voxna och hämtade hem rabarberplantor som vi fått. Det tog sin gilla tid. Åkte direkt till Duvnäs och planterade dem. Nu rör det på sig så smått i marmeladfabriken.

Fina rabarberplantor va? P tog i för kung och fosterland...så spaden gick av. Fick åka till snälla Gun och låna hennes spade.

På vägen till Duvnäs stannade vi till i Leksand och åt lite mat i en korvmoj.....men det jag ville säga med den bilden var...titta i bakgrunden. När såg man någon använda en telefonkiosk senast? Trodde inte ens att de 
existerade idag. Kul att se.
 
Här kommer plantorna på plats. På plats är även vi nu...i Rättvik. Ska ta en promenad innan vi kryper in i bussen och lyssnar på regnet. Så mysigt. Hörs i morgon.


Vart tog regnet vägen?

Det skulle ju regna något kopiöst idag, men inte då. Det ser ju ut att bli jättefint. Har sovit som en stock på grusparkeringen mitt i Rättvik. Smög ut vid femtiden och skulle leta på en toalett. Alla låsta!! Det är det värsta med att åka runt så här....toalettproblemet. Det första jag gör när vi kommer till en ny plats är att leta på en toa. Vart finns närmaste och när stänger den? Här i Rättvik finns det en fin allmän toa. Jag frågade centrumledaren när den stänger på kvällarna. Han trodde att den var öppen dygnet runt. Det ska jag upplysa honom om att den INTE är. Klockan åtta igår kväll låstes den automatiskt. Det vet jag med bestämdhet för jag satt nämligen där inne då och höll inte på att komma ut. Nu löste det sig, men jag fick börja om med mitt toaletande. Buske blev alternativet innan läggdags igår kväll. I morse skulle jag se om de hade öppnat den....inte då. Gick till busstationen för att se om det var öppet där....inte då. Buske igen. Snart åker jag väl dit för förargelseväckande beteende. Ska strax gå iväg till allmänna för att se om de låst upp nu då.
Nu är londonresan bokad. Vi blir nio stycken som åker över en långhelg. Ska bli kul, men det är långt dit än. Vi åker i slutet av oktober.
Dagen blir som den blir. Får vänta och se om det kommer regn eller inte. Vi har i alla fall ingen brådska med att öppna luckan. Igår kom det knappt någon på hela förmiddagen. P sover än och det ska han få göra. Själv ska jag nog gå ut en sväng på långbryggan. Det är så skönt att vara ute när de flesta sover. Vi lär nog höras mer under dagen.

Rondellbloggning.

Vilken underbar dag det varit. Hett och full fart....felfelfel.....väldigt dåligt med kunder idag. Förmodligen har de lyssnat på väderleksrapporten för morgondagen och insett att det blir regn. Så troligen har alla legat vid vattnet och njutit hela dagen. Vi tror att om det regnar i morgon så säljer vi bättre än idag. När vi stängt skulle vi gå till bussen och byta om till något annat än jobbarkläder. Bussen står på en vanlig parkering. Där ska vi sova inatt och hoppas på att ingen fattar att vi bor där. P skulle kolla efter en tröja i sin egenpackade väska. Innehållet i väskan: Ett par regnbyxor, en regnjacka, ett par stövlar, tre par kalsonger, tre par strumpor........!!!!!! Vad är det med karlar? Inte en enda tröja eller extrabyxor. Skyndade oss till grannen, som sålde kläder, och frågade om han hade några herrkläder. Nej det hade han inte. Snabbt in på Hemköp....inget där heller. Allt annat var stängt för dagen. Det enda som fanns i herrväg var en hatt!!!! En hatt. Den köpte han.

Vi tog en promenad ut på långbryggan efter jobbet. P hade sin nya hatt och var så fin så........
Nu sitter vi mitt i rondellen vid vår vagn och tar en öl och en Martini. Alla tittar så konstigt på oss. Undrar varför. Nu ska jag ringa Bubblis och be om hjälp att boka londonresan jag pratade om tidigare. Vi blir tio stycken som åker. Hur kul som helst. Hörs i morgon...om det inte är storm och vi blir liggandes i bussen hela dagen......


Hemma.

Ja det kunde vi inte tro när vi åkte i morse...att vi skulle komma hem till kvällen. Men det är nämligen så att vi sålde slut på nästan all dricka så det är redan dags för påfyllning. Vi visste ju att vi skulle behöva hem någon gång och fylla på förråden, men inte att det skulle bli så snabbt. Lika bra är ju det...att få det gjort nu. P är och handlar och jag har diskat munkdisken. Lillebror är salig över att vi redan är hemma igen. Dagen har som sagt varit kanon. Massor av folk och massor av försäljning. Jag fick äta min lunch klockan 18 ikväll. Det säger väl allt. Fördelen med att vara hemma är duschen. Solen har legat på hela dagen och jag skulle behöva en klädnypa för att inte känna min egen doft just nu. Isch!! Har haft kontakt med Duvnäs under dagen och de kan meddela att bina mår utmärkt och har redan satt igång sitt arbete. Det har varit full aktivitet hela dagen. Nu är det tvagning för min del....sen sängen och kanske somna till en dålig film. Hörs i morgon då. Godnatt.

Tillökning i familjen.

Ja, vi har blivit ca 30 000 till i familjen. Idag har vi hämtat hem våra bin, så nu står de på plats och ska aklimatisera sig i ungefär en vecka.

Vi hämtade bikuporna i Lindesnäs vid femtiden. De var så fint packade och bara ett bi hade hamnat på utsidan....det finns numera inte längre i livet. Resa hem till Duvnäs gick galant. Jag bad P köra försiktigare än vanligt för man vill ju inte köra i diket med bilen full av bin.

Väl framme med den dyrbara lasten var det bara att ställa dem på plats. B hade gjort så fint med stenplattor för att kuporna inte skulle vicka.

Det stod inte på förrän de små liven tittade ut. Fyra stycken hade ett litet möte på flustret. Nu tar det inte lång tid förrän de har kollat in läget och tagit reda på vart de bor. Sedan är det bara att flyga fritt bland blommorna.

Det känns lite speciellt att de nu står på plats...kuporna. Dessutom fulla med bin. Nu hoppas vi bara på lite hösthonung och att de små liven överlever vintern.

Tänkte bara visa en bild på växthuset som är under produktion. Det blir såååå bra när det blir klart. Nu är man allt lite sugen på att flytta "hem" igen. I morgon.....Rättvik, som ni vet. Hör av mig någon gång under dagen...mest troligt under kvällen.


Mellanlandning i stan.

Ja jösses vilket fäkt det är. Men gårdagen var riktigt bra. Trots regnet så sålde vi kanon. Kaffe och varm munk verkar gå hem i ruskväder. Dessutom lärde vi oss massor om folkrace. Va kul det såg ut. Man kanske skulle börja köra själv......Vi kom hem vid halv två i natt och jag vaknade halv åtta. Nu är det inköp och ompackning i bussen. Det är ju Rättvik i morgon...och övermorgon...och ...ja ni vet. 11 dagar blir det där. Först av allt så ska vi hämta våra bin idag. Klockan fem ska vi vara i Lindesnäs och packa i de små liven i bilen. Vad roligt det ska bli. Jag ska ta bilder så ni får se. Tillbaka till Borlänge ikväll och lite packning av kläder och sånt.....vad svårt det är att hinna tvätta allt när man bara är hem en vända. Tvättmaskinen går för fullt nu och jag hoppas det hinner bli torrt till i morgon bitti.

Så här såg det ut i går morse när jag vaknade. Vi trodde vi skulle få packa och åka hem, men vi misstog oss. Vilken bra dag det blev.

Många av förarna hade sina egna hejarklackar. Dessutom kunde man vinna pris som bästa klack. Här är det två ur Crazy frogs som passerade förbi. Nu ska jag äta lite och sedan åka mot västerdalarna. Vi hörs ikväll då.


Sista dagen i Motala.

Idag regnar det...och blåser. Lär inte bli mycket försäljning idag. Hela natten har jag legat och lyssnat på ösregn. Annars är det bra här. Igår var det perfekt munkväder. Mulet och lite svalare. På morgonen kom ledningen och sa att vi inte skulle få sälja dricka!!! Suck! Att de inte gav sig någon gång. Vi sa som vi gjort tidigare att vi hade inte kommit om vi vetat om att vi inte skulle få sälja dricka. Till slut fixade Reino allt. Han gick och pratade med gubben och talade om som det var. Allt slutade med att P och gubben tog i hand och vi fick sälja. På kvällen tog vi bilen in till Motala och gick på en pizzeria. Gott men det gjorde nog ett kilo till runt magen. Idag är det försäljning och sen hemfärd. Har inte en aning om när vi kommer iväg, men det blir nog inte så sent,alla fall inte mitt i natten. Nu står vi här i vagnen och lyssnar på regnet och undrar när vi ska börja sälja.


I morgon är det sovmorgon och sedan bihämtning som gäller. Lär nog inte blogga mer idag eftersom vi ska packa och åka när vi är klara med munkförsäljningen. Ha det bra. Det ska vi ha.


Lägesrapport.

Vädret: Perfekt munkväder. Lite mulet och inte så himla hett. Hälsoläget: Skitont i morse, men riktigt bra nu. Gubbläget: Inte en skymt av honom. Han insåg nog vilka elefanter han sprang in i och gav upp. Vi vann!!! Nu har P varit och handlat inne i Motala. Själv har jag diskat munkdisken, fyllt på dricka och städat. Har tänt på grillen och snart väntas det kvällsmat. I morgon blir det nog fullt ös. Kände av läget redan idag och det lär bli än värre i morgon. Kul. Roligast av allt: Vi säljer mycket kaffe...det enda som gubben gav oss tillåtelse att sälja, för det sålde han så lite av själv!!! Surt sa räven. Nu gäller det att glömma gubben....jag som är så långsint. Vi hörs i morgon då. Det blir tidigt sänggående idag om vi ska orka i morgon.

Håhåjaja...

...jag är fortfarande förbannad på den där griniga gubben. Undrar hur dagen blir. Vi har bestämt att vi kör på som vanligt tills det händer något. Just nu åker gubben runt till sina vagnar(han har 6 st här) och fyller på med nya varor. Själv sitter jag i vår lilla munkvagn...äter macka och dricker gårdagens kaffe. Natten har varit lugn, som vanligt här. P sover fortfarande och det ska han göra så länge han kan tycker jag. Vi behöver inte öppna förrän om flera timmar. Jag har inte några bilder att visa er. Det är ju mest grus och bilar här, men jag ska visa er bilder som jag tagit tidigare i veckan.

Den här bilden är från Vattenparken. Ni har ju fått se Liljekvistska och Sveatorget. Nu har jag kommit på att jag kan gå i Vattenparken också. Den är stor och det lär bli många vändor dit.

Den här Batmanbilen kom åkandes förbi oss när vi var i Rättvik i tisdags. Vi har sett den förr, i Älvdalen, men den kan visas hur många gånger som helst. Lär kosta flera miljoner och drar massor av bensin. Visst är den snygg?
Nu ska jag vandra omkring här på området lite. Finns inte så mycket att göra, men snart lär det börja dyka upp lite folk som ska fixa sina bilar inför dagens tävlingar. Vi får väl se hur det går med gubben och allt....jag rapporterar. Sköt om er.


Poliskontroll och en repris...igen.

Läget: Förbannad...på griniga gubbar. Han kom väl idag igen, den där gubben som inte vill att vi säljer läsk. Va förbannad jag blev. -Kom inte till oss och klaga, sa jag. Gå till ledningen istället. Jaa, det ska jag göra, pep han. Ni har alldeles för billig dricka. Det tycker inte vi. Vi tycker att vi har rimliga priser. Det tycker också flera av våra kunder vi haft idag. Många har sagt att vi har humana priser, och menat att vissa andra här har för dyrt. Gubben drog iväg efter att både jag och P käftat emot. Sedan dess har vi inte sett honom. Fortsättning följer....var så säker. Jag tror jag får en hjärtinfarkt sa jag till P. -Då lever inte gubben länge till blev svaret.
I morse åkte vi in till Linköping och köpte mer dricka!!!! Efter vägen stod farbror polisen och hade blås och körkortskontroll. Vi klarade oss...konstigt nog med vår otur. De hade säkert hittat något fel om de letat. Nu har vi ätit pasta karbonara...med säkert 0,5 % skinka i. Bussen väntar. Sover nog lika gott i natt som natten före. Sov gott. Syns i morgon.

Morgon i Motala.

Gomorron på er. Klockan är kvart i sex och jag är uppe....som vanligt. Inte en själ mer än jag har slagit upp de ljusblå. Natten har varit lugn.....väldigt lugn. Har inte hört ett ljud. Det är annat det än Peace&Love eller någon annan festival. Här är det sömn som gäller. Vädret verkar bli kanon. Det är så att jag gruvar mig redan för att stå i denna glödheta munkvagn. Men vad ska man göra? Det är bara att köra på det. Idag hoppas vi på ett fungerande elverk och mycket munksugna människor. Vi lär väl höras ikväll igen.

Utsikten från vagnen är av det lite annorlunda slaget för vår del. Mest bilar och så alla människorna som skruvar med dem. Högtalarna har vi rätt in i vagnen, så vi hör allt.

Kvällsmaten gick inte av för hackor. Finns det något godare än att grilla en fin sommarkväll. Visserligen var vi jättetrötta när vi åt, och det blev sängen ganska så fort, men gott var det.


Uppdatering.

Ett dygn har gått sedan jag bloggade sist. Då handlade det om punktering. Nu handlar det om griniga gubbar och elproblem. Vad är det för fel på gubbar? Jag menar riktigt griniga gamla gubbar. I morse kom det en, nästan in i vagnen och talade om för oss att vi fick minsann inte sälja dricka. Det hade han ensamrätt på.....stick å brinn gubbtjyv.....Vi nästan bröt ihop. Efter lååånga samtal i vagnen mellan mig och P bestämde vi att vi säljer ändå. Kommer gubben igen så ska vi GE BORT drickan. Vi måste ju bli av med den på något sätt och att ta hem den igen blir för mycket vikt....så vad tycker ni? Att ge bort drickan räknas ju inte som att sälja.
Resan hit gick bra, trots missödet med punkteringen. Vi kom fram tjugo i tre i morse. Trötta som gnuer i Masai maara.....somnade efter en snabb bäddning och vaknade av att ugglan Helge pratade utanför. Han såg verkligen ut som honom och jag kände mig som 10 år igen. Han vaktade "insläppet" till tävlingen och var jättetrevlig. När vi fått vagnen på rätt plats så började nästa problem....elen. Har ni hört den förut. Vi hade fått låna ett diseldrivet elverk. Gick bra i flera minuter...tills vi fick reda på hur vi skulle göra. Det var vi som inte fattade.....men på eftermiddagen var det då inte vårt fel. Det bara la av......tuppjuck!!! Så, nu sitter vi här, nyduschade och väntar på vårt grillade kött (som strax är klart) och hoppas på att elverket som de skulle komma med i morgon bitti fungerar bättre. Om det inte gör det har vi en idé....eftersom det är andra gången på mindre än en vecka som vi ser Göta kanal så tar vi en tur på kanalen istället. Det måste väl vara någon mening med att vi ser den så ofta och tycker den är vacker. Semester heter det....har jag för mig.......Hörs igen.....

Visst är det mycket repriser i sommar.

...så vi tänkte bjuda er på en vi också......

Rättvik gick kanonbra. Om man säger så här.....om vi hade en Rättviksplats varje dag så skulle vi kunna anställa någon och själva ligga i varsin hängmatta vid stugan. Nöjda med andra ord. Det var på vägen hem som reprisen kom. Punktering!! Men den här gången var vi i alla fall nära hemma. P tog apostlahästarna och hämtade lilla bilen...körde till verkstaden och hämtade en rejäl domkraft. Allt var fixat på en halvtimme ungefär. Men....vi blev försenade. Så nu får vi åka till Motala på natten. Vi är på väg strax. Måste bara äta något först. Jag har datorn med så ni får rapporter hela vägen.....sov gott, ni som får sova. Hörs.


Är det inte lika bra att flytta dit?

Till Rättvik menar jag. Varje tisdag är vi där...vi är där på marknaden både vår och höst...och nu ska vi vara där i nästan två veckor fr o m tisdag nästa vecka. Men, visst är det fint där men ingen plats för mig att bo på. Det får nog bli västerdalarna om jag ska flytta på mig någon gång.
Nu är vi strax på väg i alla fall. Datorn får stanna hemma. Det brukar inte finnas så mycket tid för bloggande där nu under turistsäsongen. I kväll skriver jag mera och då ska vi också åka mot Motala och folkracefestivalen där. Vi syns ikväll då.

Jordgubbstorka!!!

Det är slut på jordgubbarna! Hur ska vi nu göra? När vi var och köpte jordgubbar förra veckan så sa de att det skulle finnas gubbar hela juli månad ut...va bra. Idag när vi skulle köpa fler så sa de att det inte fanns så mycket kvar. Besviken...och förb.....Vilken tur att vi har massor i frysen då, men vi skulle ju ha haft fler. Får hitta på något. Problemet är ju att vi ska bort i så många dagar. Vi får göra marmelad av det vi har så länge.
Annars då? Jo, vi har varit på banken och satt in pengar till räkningarna. Vi har vårt eget sätt just nu att slippa alla avgifter. Får väl se hur länge det funkar. Burkar har jag också beställt idag. 1000 burkar ska levereras i slutet av den här veckan och sedan är det bara hårdkörning som gäller. Nu har vi försökt sova en stund. Det gick inte så bra för min del...inte för P heller. Telefonen ringde och så var det slut på den sovstunden. Så, nu har vi bara packningen kvar....suck.


ja dé e måndag morgon......

...å mitt huvud känns så tungt.....Nehej då....jag är hur pigg som helst. Har varit till soptippen med skräp. Urkul, som vanligt! Undrar när de erbjuder mig jobb. Hoppas varje gång jag är där, men icke då. Idag är det mycket på. Packning inför veckans bravader. Rättvik på tisdag och Motala resten av veckan. Vi kommer hem sent på söndag kväll/natt. Då blir det sova och sedan ska vi hämta hem våra bin på kvällen. Fattar ni vad spännande det ska bli?
Igår kväll var vi till Bubblis och Matheus på mat. Tacos! Underbart gott. Vi åt som grisar och sedan orkade vi inte mer den kvällen. De har fått så fint i sin nya lägenhet. Om något skulle få mig att flytta till Falun (kommer aldrig att hända) så skulle det vara en lika fin lägenhet som de har. De kommer nog att trivas bra där. Nu ska jag hitta på något att göra!!!! Behöver inte hitta på, det är bara att läsa dagens lista över göromål: Beställa burkar till marmeladen, beställa jordgubbar och åka och hämta dem samt rensa och frysa ner dem, köpa ny laddare till min kamera (den gamla har fått fötter), gå till banken och sätta in pengar till räkningarna, köpa en bag för mina reskläder/jobbkläder och så ska vi packa bussen med allt som måste med under veckan. Så...jag sätter väl igång då. Hörs när jag tar en paus.

Händelserik dag.

Idag har jag fått lite gjort måste jag säga. Inte för att jag gjort något jag inte brukar, men i alla fall.....Min bimentor ringde strax efter åtta. -Kan du vara här halv elva? Jajamensan!!!! Slängde mig i bilen och drog mot västerdalarnas pärlor....Dala-Järna och Vansbro. Vi skulle ta ur lite honung ur kuporna. Gud va kul det var. När vi lyfte upp ram efter ram ur kuporna kände jag hur tunga de var. Fulla av honung. Tolv ramar blev det så här långt. Flera var halvfulla av guldet och de tar vi nästa gång. Under tiden vi stod där i surret av alla bin...de var lite arga idag, vi tog ju deras levebröd, så passade två stycken på att krypa in i mina byxor. De tog vägen genom byxbenet. De måste ha fått panik när de insåg att de var instängde för de stack mig i knävecket. Ont gjorde det, men av någon konstig anledning så försvann värken efter ca en kvart. Min mentor sa att det är det som är skillnaden mellan bistick och getingstick...det går över fortare. Så nu vet jag hur det känns och det skrämde mig inte ett dugg.

Jag brukar stanna till vid rastplatsen i Dala-Floda varje gång jag passerar den. Så här vackert var det i morse. När jag åkte hem på eftermiddagen hade ett kanotutbildningsföretag lektioner i kajak på samma plats. Det var så fint med de färgglada kajakerna att jag inte kunde låta bli att ta en bild.
En dag om året åker kyrkbåten från Duvnäs till kyrkan i Dala-Järna. Idag var det dags igen. Det är så fint med alla folkdräktsklädda människor, allt fiolspel och den strida älven som tar båten med i sina strömmar. När jag var liten fick jag vara med några gånger och jag minns hur stolt man var och hur högtidligt det kändes. Det är en fin gammal tradition. Det var folket i Duvnäs och Skamhed som åkte till kyrkan därifrån varje söndag för länge, länge sedan. Det var inte som idag att man knappt är i kyrkan, utan då måste man dit varje söndag.

På hemväg igen skulle jag åka förbi Närsjö och lämna lite saker till mina kupor. Gissa vad jag hittade då? En konstutställning mitt ute i skogen. Det satt en skylt efter en liten smal väg som sa: Konstutställning 400m-5000m. Nyfiken. Svängde in och hittade först en fartkamera!!!!

Så klart att man måste hålla hastigheten i skogen också. Lite längre fram hängde den första tavlan.

Vilket roligt initiativ. Jag hade inte tid att åka och se alla tavlor, men jag ska göra det innan sommaren är slut. Ingen vet vem som hängt upp dem och det lär väl förbli en hemlighet. Kul var det i alla fall. Nu bär det av till Falun och lite mat hemma hos Bubblis och Matheus. Förresten....mötte en älg också idag. I Skifsforsen. Ni som ska åka den vägen...passa er. Ha det bra. Vi hörs.


Morgonpromenad....

...i bil. Ja,jag kom på att jag skulle visa er de fina rabatterna på Sveatorget och då tog jag bilen istället. Orkade inte gå idag. De har ett roligt tema på årets rabatter på torget. I år har de grönsaker och ätbara växter. De har byggt upp rabatter av brädor, så de kommer lite högre upp. Sedan har de mellan rabatterna lagt gräsmatta. Det är jättefint. I odlingarna finns det Mangold, olika kålsorter, kryddväxter och solrosor bl.a.

Här är det mangold och persilja....ringblommor och tagetes.

Kålsorter av alla de slag.

Kryddrabatten är inte så färgrik, men väldigt doftrik. Här växer bl.a Timjan och lavendel.

Visst är det annorlunda och väldigt fint?
Det var rabatterna det.....natten har varit väldigt bra. Det kom ju regn och vi passade på att öppna överallt, så i natt har det varit svalt och skönt i sovrummet. Det var länge sedan. Grannarna hade fest, men satte upp en lapp i porten så vi var beredda. Om alla hade sådana fester så skulle det inte vara några problem. De hade någon med på festen som vat superduktig på gitarr. Hela kvällen satt de och spelade och sjöng gamla godingar. Det var nästan så att man hade velat vara med. Vi tittade på film. Varg Veum. En norsk film i stil med vår Beck, men mycket bättre. Det finns flera filmer i serien och jag vill se alla. Rekommenderas. Idag blir det nog biodling i Vansbro. Jag väntar på telefonsamtal om hur vädret är därborta. Om det regnar blir det inget, men jag hoppas det är uppehåll så vi kan börja ta honungen. När jag kommer hem har P och Virre varit till Rättvik med Kakan och Dexter...Virres råttor. Han har tröttnat och satte ut en annons på blocket. Nu har en tjej svarat och hon vill ha dem. Leverans idag. Jag kommer att sakna dem, men som vanligt så har vi inte tiden som skulle behövas för att de ska må bra.
Hälsoläget: För jä...igt. Igår hade jag så ont att jag ville ha en operation NU!!!!!Det kommer och går...värken. Man kan aldrig räkna ut när det ska värka, utan det går i skov. Det är både bra och dåligt. Bra för att jag kan ju jobba hårt när jag inte har värk, men dåligt för man kan aldrig räkna ut när jag är ur slag och vi kanske skulle behöva hjälp i vagnen. Nu ska jag ta en kopp kaffe och sedan vänta på telefon från västerdalarna. Vi hörs.


Å jag städar och städar....

...och kommer aldrig runt. Felet jag gör när jag är på städhumör, det är att jag tror att jag orkar mer än jag gör. När det spritter i städnerven då tror jag att jag kan städa garderober och köksskåp samtidigt som jag tar den "vanliga" städningen. Resultatet: kaos. Det är nog därför jag fortfarande harvar runt här hemma. Ännu har jag inte kommit till badrummet och sovrummet.....började nämligen städa inne på kontoret bland papper och pysselsaker. Timmar tog det. Nog för att jag är klar nu med det...och är riktigt nöjd, men hur ska jag få ork till resten? Ja, klockan är bara halv fem så det ska väl gå.
I morgon blir det biodling om vädret tillåter. Min bimentor ringde och undrade om jag kunde......Nu ska vi ta ur honungen. Vad spännande det ska bli. Jag kör på här jag då.....så hörs vi senare.

Tillbaka från de slöa.....

Ja, slö har jag nog inte varit. Bara haft för mycket att göra...och så funkar inte det mobila bredbandet i Duvnäs. Men nu ska ni få berättat för er hur det har varit de senaste dagarna. Torsdag: Resa mot Töreboda. Strax före nio var vi i Vansbro och hämtade upp min bimentor. Strålande väder och humöret var på topp. P ställde in vår gps. Ing-Marie heter den. Hon skötte sig exemplariskt....ända tills P slutade lyssna på henne och tyckte att han kunde vägen bättre själv. Det resulterade i att vi hamnade i Kristinehamn två gånger. Det gjorde inget. Vägen var fin och till slut kom vi på rätt väg. Att jag satt i baksätet och läste kartan....rätt...det togs det ingen hänsyn till. Om P lyssnat på mig så.....jaja. Kvart över ett var vi framme i Töreboda. Hittade affären och där stod det en stor hög med bisaker som jag beställt i förväg. Vi behövde lite mer än det så vi strosade runt där inne en bra stund. P köpte en ny keps med ett bi på. Jag tyckte att han kunde byta ut den skitiga kepsen med ordet "kaffekoppen" på. Han köpte även egna skyddskläder. Jag kan behöva hjälp när ramarna är fulla av honung och jag inte borde lyfta själv. Det var riktigt roligt att vara där och botanisera. Hemfärden gick som på räls och när vi kom hem skulle kuporna målas....i regn. De måste målas innan bina kan flytta in. Vi lånade snickarboden hos B&B, sen gick det som en dans. Den dagen var riktigt jobbig. Just för att allt tog sån tid. Dessutom hade jag jätteont i min nacke hela vägen hem. Bilåkning är det som är värst för mig. Men, allt blev klart och vi kunde somna nöjda och belåtna.

Hela snickarboden var full av bikupor med tillbehör. Men fint blev det.
Fredag morgon vaknade jag tidigt.....igen. Jag har ju sovit skapligt en period, men nu är det kört igen. Väntade in min bimentor som skulle komma och inspektera. Han var nöjd med målning och med vart vi ska placera kuporna sedan, när bina kommer hem. Hemåt vid 11-tiden. På vägen hem skulle vi lämna av kuporna i Närsjö. Där skulle de hämtas upp av den jag ska köpa bina av. Hon ska placera de små liven i kuporna och vi ska hämta dem så fort vi får tid. Vi hittade rätt hus i Närsjö utan problem....utan gps. Där ställde vi dem och sa hejdå. Ingen bor i det huset så det var bara att lasta av och åka. Nu väntar vi bara på att få höra att allt gick bra.

Nu är det lördag morgon. Jag har sovit uruselt och gav till slut upp. Har varit ut en vända och nu är det städning som står på agendan. Vi har stökat till nå fruktansvärt och snart åker vi till Motala och jobbar i fem dagar. Då vill jag att det ska vara fint när vi kommer hem. Skumberg ska vara här och ta hand om djuren, så man vet ju inte hur det ser ut när vi kommer tillbaka. Är det stökigt så har jag någon att klaga på.......Nu ska jag städa. P sover....liksom Virre. P har bokföringsdag idag. Det skulle han göra samtidigt som jag städade, men eftersom jag är uppe väldigt tidigt så får han väl sova en stund till. Efter städningen är det uppvägning av munkmix......skittråkigt. Men det känns skönt att det bara är lördag. Vi har ju hela söndagen att ta det lugnt på. Vi hörs snart igen.....nu när bredbandet fungerar som det ska.


Det var det det.....

Hemma! Vilken bra dag det har varit. Furudal var jättebra...lugnt och skönt, men ändå bra i kassan. Det kom folk hela tiden men det var aldrig långa köer och det är skönt. Solen sken och vi kände att vi inte hade bråttom hem. Vi diskade och plockade ihop i sakta mak. Hemresan gick bra.
Nu är vi nyduschade och bara väntar på att få lägga oss och sova. I morgon blir det Töreboda och inköp av bikupor. Spännande. Klockan halv nio ska vi vara i Vansbro och hämta upp min mentor för avfärd. Virre och Skumberg stannar i västerdalarna och badar. Det skulle jag också ha gjort om jag var de. God natt.

Furudal.

Hej på er. Försökte blogga igår kväll, när vi kom hit. Gick inte alls. Bredbandet ville inte vara med här ute i skogen. Försöker igen......Nu är vi i Furudal. Resan hit gick i regn...spöregn. Men när vi skulle packa upp våra grejor så slutade det. Skönt. Vi blev nog så blöta när vi packade ner allt i Rättvik. Det var inte kul. Rättvik i sig var kul. Det gick riktigt bra. Mycket folk och mycket munk blev det. Nu får vi se vad den här platsen kan ge. Det är en liten mysig marknad. Än så länge är det bara jag vaken, men det lär komma fler. Nu ska jag dricka kaffe och ta en promenad för att titta på omgivningarna. Kanske finns det något att ta fina bilder på. Vi hörs om ett tag.

Sommartisdag....Rättvik.

Tisdagskul i Rättvik. Vi ska strax åka och det ser ut att bli en riktigt varm dag idag också. Jag ska inte klaga. I alla fall inte efter den vintern vi hade, men nog är det lite för varmt......Men vädret kan man inte göra så mycket åt. Rättvik brukar vara bra nu när turisterna är i farten. Så det lär bli lite att göra idag. Jag ser mest fram mot kvällen när vi åker till Furudal. Om jag förstått saken rätt så kommer vi att stå riktigt nära vattnet, vilket betyder bad.....Jag som är badkruka. Tänkte mest på Virre. Han vill nog bada. Jag tar med mig datorn och så försöker jag blogga några gånger under dagen. Ha det bra.

Färdig!

Ja, den här gången är jag inte totalt färdig, som jag brukar. Vi är färdiga med uppvägningen av 250 kilo munkmix. Skönt. Samtidigt passade vi på att plocka ihop lite nere i förrådet. Det behövdes verkligen. Efter den stora festivalen såg det ut som.....ja ni kanske kan tänka er. Det behövs en rejäl städning där nere, men tills vidare får det räcka som det är nu. Bussen är packad och det är bara våra personliga saker som ska med i morgon bitti. Vi åker vid sju till Rättvik och efter det åker vi direkt till Furudal. Har aldrig varit där men det är värt att prova. Det var de som ringde och frågade oss om vi ville komma. Inget som händer ofta kan jag säga. Oftast får man ringa och försöka få platser själv, och det kan vara nog så svårt.
Jag skulle berätta om vår minisemester. Nu i sommar har vi ingen tid för nöjen, men det som håller en igång är om man har något att se fram mot. Vi kom på att vi skulle försöka få ihop så många som möjligt från familjen och åka till London över en weekend när säsongen är över. Jag har aldrig varit där och det verkar som en lagom lång resa när man är helt utarbetad. Som det ser ut nu så blir det jag, P, Virre, Bubblis, Matheus, Skumberg och Fjalar som åker. Försten med fru har ju lite annat att tänka på.......Lite senare i vinter åker vi längre, men efter Rättviks marknad i oktober blir det England.

Nu ska jag plocka ihop lite...försöka få det svalt i lägenheten...haha...hur nu det ska gå till. 29 grader är det just nu. Och så ska jag lägga mig och somna framför tv,n. Hörs i morgon.


Ingen sop....

...blev det inhandlat på Ikea. Däremot lite praktiska burkar att ha i skafferiet. Och så köpte jag det man alltid köper där....batterier. Lite stressigt var det, men Bubblis och Matheus fick tag på det de skulle. Vi åt mat på Ikea och konstaterade att när det företaget kommer hit så kommer vi att äta där varje dag. Pasta och köttfärssås kostade 19 kronor. Köttbullar med mos....16 kronor. Smart va....att hålla till där. Dessutom slipper man disken. Jag tyckte det var en superbra idé. Om man sen får skörbjugg så får man lösa det då. Nu ska jag vila lite sen blir det munkmixuppvägning. Inte kul!!!! Hörs senare...om minisemestern som jag lovade.

Värsta veckan.....

...nej nu överdrev jag väl lite. Men lite jobbigt känns det. Vi har så mycket att göra att det snurrar i huvudet just nu. Från och med idag gäller det att bara tänka på en dag i sänder, annars blir det för mycket att hålla reda på. Läget: Är på väg till Falun...soptippen med skräp från Bubblis och Matheus, Mio och hämta bord som de beställt, Ikea shoppa ett helt hem (nästan), Hem och väga upp munkmix inför veckan, Säga hejdå till Fjalar som åker hem till Sollefteå i morgon. Men, om jag överlever den här veckan så ska det väl fixa sig sedan. Jag hör av mig senare idag...då ska jag skriva om våra lillsemesterplaner.....ha en bra dag på er, det ska jag.

Fyllt på lagret.

Då så.....jordgubbsmarmeladen står i jordkällaren och väntar på försäljning. Det gick smidigt idag, även om det tog tid. Sex timmar med kokning, skummning och avsmakning. Att fylla burkarna är ett helt företag bara det, hett som bara den.....Men nu är vi nöjda.

Jag blev så glad när vi var och köpte jordgubbarna. Det finns människor som tror på sin nästa. Det är inte ofta men ser en skylt som denna. Lägg pengarna i lådan......Helt underbart. Mera sådant. Skylten satt i gårdsbutiken som sålde honung, potatis, kallpressad olja och jordgubbssaft.

Men, dagen idag har som sagt gått i jordgubbarnas tecken. Vi har rensat och skurit...kokat och smakat. Blev riktigt gott.
Nu ska vissa till Falun och se på fotbollsfinal....själv har jag upptäckt att vi har tv här hemma också. Jag stannar här och kollar på tv samtidigt som jag gör lite annat skoj...som att duscha och plocka lite. I morgon är det Ikea som gäller. Jag ska inte köpa något....har redan för mycket saker, men Bubblis och Matheus behöver investera i lite nytt efter att ha kamperat i en etta. Nu har de en trea. Mera plats att fylla upp alltså. Hörs i morgon då.


Lite mycket är det....

...just nu. Sitter här och ska strax väcka alla andra. Vi ska till Duvnäs och koka marmelad. Det ska bli roligt, men när jag försöker få ihop tiden framåt så inser jag att det är väldigt svårt att få den att räcka till. Idag: marmeladkokning, måndag: till Ikea och vara smakråd åt Bubblis och Matheus, tisdag: Tisdagskul i Rättvik, onsdag: Furudals marknad, torsdag: Töreboda för inköp av bikupor, fredag: Målning av bikupor, lördag: Hämta mina bin. Efter det är det bara två dagars "ledigt" då vi kan städa och packa vagnen sedan är det jobb varje dag i 18 dagar. Åh, sköna höst vad jag längtar efter dig!!!
OK, det är så det är bara. Inatt har jag varit till Falun en sväng. Bubblis och Matheus hade lånat vår bil för att åka till Enköping på bröllop och eftersom vi behöver bilen idag så hämtade de upp mig vid tvåtiden i natt. Jag lämnade av dem och så åkte jag hem. Det var mycket folk ute vid halv tre. Alla krogar hade väl just stängt. Jag hade dessutom svårt att somna när jag väl kom i säng....så här sitter jag....halvtrött och seg. Blir nog pigg vad det lider. Jag tar inte med mig någon dator till "landet". Den är så seg där att allt tar mycket längre tid. Ni får en utförlig rapport när jag kommer hem istället. Ha en bra dag...det skulle visst kunna bli värmerekord!!!

Inte mycket...

...att skryta med idag. Har inte gjort just något. Jo, vi var och köpte jordgubbar i Västansjö...socker på Ica...och sedan har vi varit på fotboll. Brage-Ängelholm 1-0. Läget här hemma: 27.7 grader i köket, katthår lite överallt, kattsand och råttströ både här och där, fläskben i kylen som måste kokas, är sugen på godis men det finns inget hemma, borde duscha men anser att det inte är någon idé, väntar in bronsmatchen i vm som vissa ska se....tja, annat är det väl inte just nu. Om det händer något kul så lovar jag att berätta. Hör ni inget så är det lika tråkigt fortsättningsvis som hittills. Ha det.....

Röda gubbar.

God morgon på er. Idag är det jordgubbarnas dag för oss. Vi ska åka till Västansjö och köpa massor av jordgubbar som vi sen ska göra världens godaste marmelad av. Egentligen skulle bären plockas i Hulån. Det är ju där vi ska koka dem, men det är lite sent i landen där och huvudsaken är att gubbarna kommer från Dalarna. Så för tillfället blir det så här. Jag hoppas bara att de har färdiga lådor att sälja. Jag har faktiskt ingen lust att lägga tid på att plocka dem själv. Man får inse sina begränsningar. Vi jobbar så pass mycket just nu att all ledig tid är guld värd. Vi åker dit och ser hur det ser ut. Västansjös jordgubbar är också mycket bra och marmeladen blir säkert fin. Om vi får tag på bären, så blir det kokning i Duvnäs i morgon. Jordgubbsmarmelad med vitt vin och lime....kan det bli bättre.
Resten av dagen då....ja, någon upplyste mig om att Brage spelar hemma i eftermiddag. Blir väl att gå på Vallen då. Nu ska jag göra lite pappersarbete här hemma. Kontoret behöver städas. Det har ju varit sovrum till alla tjejer som har varit här. Lite stökigt är det. Vi hörs senare då.....


Latmat.

Har jag gjort något vettigt överhuvudtaget idag? Nej, tror inte det. Har inte plockat ihop...har inte tömt kattlådan...har inte......Bara en sak kan jag komma ihåg att jag gjort: sovit middag...i ett sovrum som ligger på ca 28 grader. Fattar ni hur svettig jag var när jag vaknade? Håhåjaja....det dröp om mig. Jag och P lade oss och skulle titta på en film. Jag kan lova, att under de senaste 5-6 åren har jag inte lyckats se en hel film. Har alltid somnat innan slutet. Strunt samma. Det är alltid skönt att somna framför tv,n. En annan sak som jag inte gjort idag är att laga mat. Strejk!!! Det blev Tzatziki på stan. Grekisk mat, grillad på kolgrill. Gott? Skojar du...supergott. Till det en chili-mandarincider med massor av is....åhhh. Nu ska vi chilla lite....;) Syns i morgon.

Cider till mig och ett glas rött till Fjalar.

Vitlöksbröd...smakade sisådär....


Lammkotlett, grillspett på fläskfilé och kyckling. Sommarmat.


Det kostar att ligga på topp.

Så har då räkningen för reparationen av bussen kommit. 20 000 pix. Hur kan det vara så dyrt.....Ja, jag vet att det kostar, men ändå. Man skulle då kunna allt själv. Det är bara att vända ut och in på byxfickorna och betala. Det värsta är att bussen inte går riktigt som den ska. Känns bara som att vi betalar och skiter i reparationsfirman nu. Hittar någon bättre som kan titta på bilen istället.
Nu har P fått kliva ur sängen också. Snällt va? Vi ska åka ut till Islingby och hämta bussen för att ha ifall vi behöver åka någonstans i helgen. Bubblis och Matheus ska låna Toyotan för de ska på bröllop.

Somna om!!!!

Vad skönt det är att vara ensam uppe på morgonen. Idag har jag tvingat P att sova längre. Han vaknade för en stund sedan av ett sms. Snabbt var jag på plats i sovrummet och bad om lite ensam tid. -Hur länge måste jag sova? -Tills jag väcker dig!!!! Nu är det inte så elakt som det låter. P har absolut inga problem med att sova länge. Han har redan somnat om, till min stora glädje. Just nu vill jag vara själv. Ska strax åka och försöka hitta nya påslakan. De gamla har tatt slut.........Vi har tropisk värme i lägenheten och vi behöver svala lakan. Problemet är bara att jag vill ha några som är "uppkäftiga". Ska titta på Rusta. Annars ska dagen ägnas åt Sweet Home Dalarna. Måste sätta mig ner och göra ett utkast för reklambroschyrer och marmeladetiketter. Hörs om en stund då....

Trädgårdsmys.

Så där ja...då var vi hemma igen. Vilken härlig dag. Tog bilen på förmiddagen och drog västerut. Till stugan. Gissa om det hade växt?. Hur mycket som helst. Det blommade i hela gräsmattan. Egentligen skulle det fått vara kvar, men man har väl ett visst ansvar!!

Visst är gräsmattan fin? Men, P tog resolut ut trimmern och körde ner ståtligheten. Ja, det måste ju skötas. Själv tog jag ett tag i rabatterna. Det hade inte kommit så mycket ogräs eftersom jag har lagt ut bark som täckning, men lite var det allt.

Hela trädgården grönskar och det var så fint. Det som växer snabbast är Björnlokan, som jag försöker utrota. Den ger utslag på händerna om man tar i den och dessutom är den giftig att äta. Måste ju tänka på att jag snart kommer att ha barnbarn med mig där uppe och man vill ju inte riskera något.

Det enda som störde idyllen var knotten. Fy vilket otyg. Små och djävliga är de...och bits gör de också. Just nu är värsta perioden att vara där, men om några veckor är det underbart igen. Då har de dött eller något...borta är de i alla fall.


Förutom knotten så träffade vi på en liten söt groda. Jag blev så glad för jag inbillar mig att där det finns grodor finns det inga ormar. Om det var mycket orm skulle grodan ha blivit mat....min teori. I vilket fall som helst så var den gullig och hoppade vidare......Inga ormar i sikte heller. Vi har sett varje år. Kan detta bli det första året utan närkontakt med de slingrande otäckorna? När vi var klara med trädgårdsarbetet....gjorde väl inte mer än nödvändigt i nuläget....åkte vi ner till nya grannen som byggt stort och mycket. Vi hade nämligen hört att det skulle vara en bekant till P, som bor i Grycksbo. Mycket riktigt. Han lagade för övrigt vår buss förra året...så jag kände också igen honom lite. De var jättetrevliga och vi gick husesyn. Så skulle man ha det. Då kunde man bo i sin stuga året runt om man ville.....och jag vill. Blev lite avundsjuk där.....
Tillbaks från skogen åkte vi in till Duvnäs...ni vet Sweet Home Dalarna. Där blommade pionrabatten för fullt och det var så ljuvligt tyst och vackert.

Senapen hade kommit upp så här mycket och den satte vi bara för skojs skull väldigt sent. Kul. Då vet vi till nästa år.


Kanelbasilikan hade också kommit upp rejält. Den är jag riktigt nyfiken på. Undrar hur den smakar. Om någon månad får jag veta.

Rabarbern hade kommit upp så här mycket. Inget man skördar i år kanske, men till nästa så är den nog riktigt fin. Bara den inte fryser under vintern.
När vi åkte hem så kände vi att vi var hungriga. Vis av erfarenhet så stannade vi inte i Djurås!!!! I måndags skulle vi äta där...på en restaurang vääääldigt nära en bensinstation....Det var ett under att vi inte blev sjuka. Ät inte där. Jag brukar inte vara kräsen. Kan äta allt på gränsen till krypande, men den maten de hade där var katastrofal. Nu stannade vi i Dala-Floda och åt thaimat. Gud va gott!!! Där ska ni äta om ni har vägarna förbi. Just nu sover P "middag", Fjalar är och fikar med sin farbror och själv ska jag plocka bland mina pysselgrejor. Är lite sugen faktiskt.
Åh...glömde att tala om att det blir inget Töreboda i morgon. De hade inte mina bikupor på lager, men torsdag nästa vecka ska jag hämta dem. Var hem till min mentor och gjorde en lista på allt jag behöver handla. Det blev inte så mycket, men för mig är allt nytt och spännande och det lär säkert bli massor av nya beställningar framöver. Ha det bra alla......gókväll....


Äntligen.....

...har jag fått sova. Jag sover mycket längre på morgnarna nu än tidigare. Tror att det beror på festivalen som tagit knäcken på mig. Strunt samma vad det beror på, jag njuter så länge jag får. Idag bär det av till västerdalarna. Vi ska klippa gräset vid stugan och så ska vi röja där bikuporna ska stå. Det är ju en massa skrot som ligger i vägen, men nu ska det göras fint. I morgon bär det av till Töreboda. P hade inget emot att åka dit så det var ju bra. Ska bara ringa dit och höra så de har det jag ska köpa. Man vill ju inte åka dit i onödan.
Några har undrat vad jag har för fel när jag har värk hela tiden så jag ska förklara. Jag har något som kallas Cervikal spinal stenos. Det betyder att jag har inga "stötdämpare" kvar i nacken. Kotorna ligger mot varandra och trycks ihop vilket gör att benbitar spretar ut åt sidorna. Dessutom är mina hål där nerverna går ut ur kotorna igensatta, så nerverna ligger i kläm hela tiden. Det här är ärftligt och ingenting jag själv har gjort mig. Men, det blir operation och det innebär att nacken stelopereras. Jag hoppas på att det blir först i höst/vinter. Man får nämligen inte lyfta något över 1 kilo på 12 veckor, så det vill till att det är lågsäsong i munkvagnen. Värken är konstant....bara mer eller mindre och det har ingen betydelse om jag jobbar eller är ledig, det värker som det vill i alla fall. Nu bär det av västerut.

Jippiiiiii!!!!

Lovade ju att jag skulle skriva ikväll igen om det hände något revolutionerande. Nu har det hänt. Jag har blivit med bin!!! Nästa helg får jag hämta två bisamhällen....som bara är mina. Gud va glá jag är. Trodde ju inte att jag skulle få tag på några i år, men nu så.....Det ringde här, och en kvinna som har stuga i Nås hade två samhällen som jag kunde få köpa. Vi kom överrens om att jag skulle hämta dem i slutet på nästa vecka. Nu är det bara ett problem. Måste åka ner till Töreboda och köpa två kupor och en massa tillbehör. Kan nog klämma in det på fredag tror jag. Undrar vad P tycker om det. ;) Rapporterar vidare....


Tystnad.

Nu har tystnaden lagt sig hemma hos mig. För en stund i alla fall. De andra är på vift. Fjalar och P har åkt till Falun för att spela minigolf och titta på fotboll. Skumberg har åkt till Örebro och kommer tillbaka på fredag. Själv njuter jag. Det hörs ingenting......bara knackandet från tangentbordet. Jag älskar det. Skulle utan tvekan kunna bli en eremit som bor ute i skogen i en koja och bara lever med naturen. Jag har inga problem med att "roa mig själv". Nu har jag tid att tänka. Tankarna för tillfället är: Marmeladfabriken!! Nu är jordgubbarna snart mogna i Hulån och då gäller det att vara på topp. Det ska bli världens godaste jordgubbsmarmelad. När den sorten är klar kan vi börja sälja ordentligt. Morotsmarmeladen står ju redan klar och väntar på att någon ska handla. Chokladaskarna är också klara, både ljus och mörk. Vi måste beställa hem mer burkar till marmeladen och så ska vi beställa en annan sort som vi ska ha vär egen saltblandning i. Nu är det spännande. I morgon bär det av mot västerdalarna. Gräsklippning och rabattrensning vid stugan är det som står på agendan. Jag vet hur det blir när jag kommer dit......då får jag en liten tår i ögat av att det är så vackert och jag vill aldrig åka hem. Men det är då det. Nu ska jag fortsätta att njuta av min ensamhet. Vi hörs i morgon....om det inte händer något revolutionerande före det.


Städdag?

Ledig dag...vad göra? Egentligen skulle jag vilja slappa hela dagen, men det kan jag inte. Varför? Det ser ut som en bomb har slagit ner här hemma. Under hela Peace&Love har jag haft folk här. Fem stycken och alla har varit tjejer mellan 21 och 26 år. Ni förstår ju själva va? Det har legat, och fortfarande ligger, saker överallt. Det är smink, smycken, kläder och gud vet vad. Hela hallen är full av skor och jackor/tröjor. Disken växer för ingen ser den och badrummet är fullt av handdukar och mascarafläckar i handfatet. Jag bara måste ta reda på allt idag om jag ska må bra resten av veckan. Egentligen hade vi tänkt åka till stugan och klippa gräset, men det får vänta till i morgon. Jag bara måste ha det städat hemma för att må bra. Så nu tar jag ett krafttag och fixar lite, sen ska jag njuta resten av dagen. Vi hörs lite senare.

Soltorgsparken tidigt i morse. Inga festivalbesökare finns i buskarna längre och det är städat och fint.


Tillbaka, men fortfarande trött.

Jaha, då var jag tillbaka då. Att jobba en hel festival tär på krafterna. Känner mig fortfarande som ett utskitet lingon...ursäkta uttrycket. Varje å säger man aldrig mer, men lik förb.....står man där nästa år igen. Det tar tid att komma igen och idag har vi varit till Rättvik och jobbat. Det har varit Tisdagskul och det gick väl sisådär.....Igår var det biodling för hela slanten. Min mentor ringde vid nio i går morse och undrade om jag kunde vara där vid 11. Självklart sa jag och slängde mig i bilen. Snabba ryck. Det roligaste av allt är att det börjar bli honung nu. Ramarna är tunga och glänsande. Spännande. Tyvärr ser det ut som jag skulle bli utan egna bin i år. Det är jättesvårt att få tag på, men jag hoppas. Nu har jag skjutsat P till Falun. Han ska se fotboll.....!!!! Hämtas vid matchslut. Själv ska jag ta en dusch och fundera på om min krånglande mage har med den konstiga maten vi åt efter vägen hem att göra. Jag som tål allt. Mysko. Hörs i möra då.....

Äntligen över.

Peace&Love är över. Va skönt. Vi är totalt slut nu. Idag sov vi till tolv. När hände det senast? Länge sedan. Men, sammanfattningen av veckan är: mycket jobb, mycket folk, sena nätter, många mackor, roligt, svettigt och längtan efter semester. Det har gått bra för oss. Vi ökade omsättningen jämfört med förra året och det är ju bra. När man gjort en sån här vecka så känns det i hela kroppen. Man är så trött....slut och det värker i lederna. Sista timmarna var vi så trötta att vi bara var griniga på varandra. Det vet vi att vi blir och vi pratar om det före varje P&L. Vi vet att vi kommer att gnälla på varandra, men att det inte är personligt, utan beror på trötthet. Som grannar hade vi ett par som sålde chokladbollar och skumraketer. De fick mackor av oss hela veckan och vi fick en stor låda raketer och risknäck av dem när vi sa hejdå. Gissa om vi ska frossa hela veckan.

På en festival kan man se de mest otroliga utstyrslar. Här har vi en grön gubbe. Såg också någon som var utklädd till ko och några som var militärer. Vissa kompisgäng hade köpt likadana t-shirts för att lättare hitta varandra. Och så var Gula gubben där. Han är känd för att ha varit på 150 festivaler över hela världen och går omkring i sina gula kläder och sin ölmage.

Överallt fanns det såna här...vet inte vad de kallas, men jag provade en i natt innan vi gick hem.

Måste också visa dessa ord som jag tycker är så fina. Här satt många på morgontimmarna innan de gick hem till tältet för att sova.


Vill också visa er den här "lilla" sophögen. Om man jämför den med hur det ser ut på campingen idag så är den här en fis i universum. Nu ska jag sova. Det tar nog ett tag att piggna till igen. Om det är fint väder i morgon så blir det biodling...annars blir det shopping i Kupan. God natt alla.


Idag vill jag inte....

...vara 17 år. Gud va drygt det måste vara att vara på festival. Vi är helt slut nu. Alla är griniga och trötta, men nu är det i alla fall sista dagen. Igår var det fullt spett i vagnen. Köer, köer, köer. Jag tyckte att jag hade gjort världens största lager av mackor, men de tog slut. Så idag är det bara att börja från början igen.

Måsarna har också fest. Det finns mycket gott att smaska på för dem. Bubblis sätter lite fart på dem genom att springa genom hela hopen tidigt i morse. Klockan var strax före fyra och vi var på väg hem.

Jag och Bubblis gick hem med cykeln medan de andra tog bilen. Vi blev lite sena och då hade gänget "somnat" i trapphuset i väntan på nyckel. Nu kör vi för sista dagen i år. Skönt att det snart är över. Behöver semester!!!


Nu längtar man efter semester.

Som ni kanske märkte så blev det inte så mycket bloggande igår. Anledningen? P&L så klart. Full speed från morgon till nästa morgon. Vi kom hem vid fyra i morse. Trötta men nöjda. Det är lite annorlunda i år. Det är mer utspritt. Förra året kom de flesta efter att banden spelat klart. I år kommer det en strid ström hela tiden. P, Fjalar, Bubblis och Skumberg stod i vagnen dagtid och jag var hemma och gjorde mackor. På kvällen anslöt jag. Jag kan säga så mycket som att vi jobbar häcken av oss. Men kul är det.

En strid ström av människor passerade vår vagn på väg till dagens första band på scen.

En kanin passerade över himlen....häftigt.

Kön utanför vagnen i natt. Många hungriga besökare är det.....
Nu kör jag på igen då. Får väl se hur mycket jag hinner sitta här idag. Förmodligen inte så mycket.


Nu känner man...

...att man lever vill jag lova. Vi kom i säng klockan tre i natt. Det har varit fullt ös. Alla mackor gick åt. Vi gjorde fler och de gick också åt. Kön ringlade sig tjugo meter från vagnen och det var riktigt stressigt. Hela kvällen var vi fyra som jobbade och egentligen hade det behövts en till. Idag ska det enligt våra "prognoser" bli ännu mer kö. Roligt men riktigt jobbigt. Peace&Love är bra för stan men det kostar på. Idag ska Fjalar och P börja i vagnen medans jag och Skumberg gör mackor av alla de slag. Många säger att vi har bra priser och det gör nog sitt till att så många handlar. Om det inte var så att jag var sur på banken skulle jag säga: Vi skrattade hela vägen till banken, men det säger jag inte nu. Jag säger istället - vi skrattade hela vägen hem. Nu är det jobb som gäller. Hoppas på att få någon minut över för bloggen, men tvivlar. Annars syns vi i morgon.


RSS 2.0