Snabbt kvällsinlägg.

Framme i Rättvik och inte en poliskontroll på hela vägen....vilket betyder: inga böter på 10.000 kronor. Man lär sig. Nu har vi packat upp, ställt i ordning och bäddat bussen. Bara sova kvar. P är och hämtar vatten och så ska vi sussa. I morgon blir det bra...fint väder och massor av människor. Hörs då...jag vaknar väl tidigt, som vanligt. Godnatt.

Läget.....

...bara bra. Torget avklarat...gick mycket bra. Många kunder och bäst av allt: Vi fick en affärsidkare som vill köpa in vårt sortiment och sälja i sin butik. Jag är mycket, mycket nöjd med dagen. Lite darr i benen blev det dock när miljökontoret gjorde sin "runda". -Vart gör ni marmeladen.......Har ni en egen registrering på firman? Bla,bla,bla. Till slut blev de nöjda och gick sin väg.
Nu drar vi mot Rättvik. Hör av mig ikväll igen.

4.22

Vad sjutton ska man pyssla med klockan 4.22 en torsdagmorgon? Jag har då ingen aning, men det var då jag vaknade idag. Sjöblöt av svett och med en värk som hette duga. Skitont hade jag. Så ont att jag mådde illa. Lyckades slumra till en liten stund till och så var det bara att kravla sig ur sängen. Tog mig till träningen och körde ett lätt pass idag. Jag tror inte på att hoppa över träningen när jag har ont utan värken beror nog på för lite träning. Jag har ju slarvat lite under sommaren eftersom vi inte varit hemma så mycket. Så, det är nog för att jag inte stärkt musklerna runt nacken som gör att värken är bedrövlig.
Nu ska jag in i duschen och sedan ska vi ner och sälja på borlängeborna världens godaste marmelad och munkar. Vi hörs när dagen är över och marmeladen slutsåld.......önsketänkande.

Trött men glad.

Så kan man sammanfatta dagen. Jag är sovtrött nu men glad att vi hunnit så mycket. Vi har just kommit hem från torget. Vagnen står på plats och så gör också marknadsdisken. Bilen är fullastad med marmelader och saft. Nu har vi tagit en kvällsmacka och det är i stort sett bara lite packning av personliga saker kvar till i morgon kväll när vi åker.
Det ska bli roligt och spännande att stå på torget i morgon. Vi har ju några fler sorter den här gången. Rödlöksmarmeladen blev underbar. Jag riktigt längtar till jag får laga till en riktigt god köttbit och servera den marmeladen till. Lingonmarmeladen är också ny den här gången...liksom lingonsaften. Hoppas på tryck framför disken.......

Idag har jag prutat färdigt på fåtöljen som jag hittade på blocket. Nu har vi kommit överens, jag och säljaren. På måndag åker vi till Mora och hämtar. Det blir bra med en alldeles egen fåtölj...P vet inte att det är bara min. Jag ska köpa trådlösa hörlurar till tv,n och så ska jag sitta i fåtöljen och läsa. P får sitta med hörlurar och titta på hur mycket sport han vill. Gud va skönt det ska bli.

Nu blir det god natt på er. I morgon bitti är det sjukgymnasten...träning och så ger vi järnet på torget. Rapporterar...lovar.


Full rulle...

...och seg idag. Så typiskt. Varför kan jag inte vara pigg nu då? Idag är det...munkmixuppvägning (trååååkigt), packning för bondens marknad i morgon....packning för Rättviks marknad (åker i morgon kväll), banken (ni vet ju vad vi tycker om den), inköp för Rättvik, textning av skyltar till bondens och så är det komponerande av nya infoblad för Sweet Home.......och jag som bara vill sova nu.
Jag vet att jag blir pigg bara vi sätter igång, men först måste P vakna...suck. Tar väl lite kaffe först då.....

Byt jobb!!!

Vad får man om man tar en snipig, nonschalant icamaxiarbetare och en totalt väck, lat coopforumarbetere? En jä..igt förbannad kund.
Idag skulle jag köpa en silduk med ställning till. Hittade ingen på ica och skulle be om hjälp....tji fick jag. Stod framför de två arbeterskorna och tog på mig själv i förundran över att jag plötsligt blivit osynlig. Vad häftigt va? -Men skit i det då, sa jag och drog därifrån. Åkte till Coop och tyckte att de kunde få mina pengar istället. Letade och letade...ingen silduk....ingen att fråga. Till slut hittade jag en varelse på fruktavdelningen.....-Hej, vet du om det finns några sildukar någonstans? -????, vaaaa...siiiilduk?-Nääää....det är inte min avdelning, sa hon och fortsatte att plocka med sina grapefrukter. Osynlig igen......Tog en rövare och åkte till Ta till Vara.....Bingo! 5 spänn. Kan det bli bättre?
Nu är hela köket fullt av flaskor med lingonsaft och rödlöksmarmelad. Båda lika goda, men olika som natt och dag. Lingonsaften skulle jag kunna dricka hur mycket som helst av och rödlöksmarmeladen är underbar till kött...lite stark, men inte för mycket. Precis som jag vill ha det. Hoppas fler tycker samma sak.
Eftersom vi inte gjort mycket annat än jobbat idag så finns det inte så mycket annat att förtälja...jo, jag skrev ett brev i morse...till min läkare och skvallrade. Hoppas på bättre hjälp nu då.
Nu ska vi designa etiketter till flaskorna. Det lär nog ta sin tid...men sedan är det gonatt.

Bara etiketterna som saknas. Vi har även ett recyclingsystem. Man får billigare produkter nästa gång man handlar om man tar med burken eller flaskan tillbaka till oss. Därav läskedrycksflaskorna i förgrunden.


Läget: pigg!

Ja, jag är pigg...idag igen. Men det känns som det bara är tillfälligt. Har varit vaken länge och det lär väl ta ut sin rätt snart. Vid tio vill jag säkert sova middag. Hur som helst....det tar vi då. Idag ska det kokas lingondricka. Det är bondens marknad på torsdag och då ska det säljas. Förra gången det var så hade vi tre sorters marmelad. Nu blir det fem sorter och en sort dricka. Dessutom har vi ju chokladen och det smaksatta saltet. Hela dagen lär gå åt till att koka och planera. Det är roligt när det rör på sig....iallafall med SweetHomeDalarna. Munkarna har vi börjat nedräkningen av och det känns inte så viktigt just nu. Har ju bara Rättvik kvar...till helgen.
Jag har just plitat ihop ett brev till min läkare. Har skvallrat om hur "dum" den andra läkaren var när jag var dit sist. Nu ska jag ha det som jag vill. Tur att jag fortfarande har lite av "bitch" i mig. Jag kan faktiskt vara lite av...a pain in the as. Det ska de få se nu.
Nu åker jag till affären och köper en silduk och så ska bären på spisen. Kommer tillbaka...snart.

Kväll med vuxenkänsla.

Idag tror jag att det är den första dagen någonsin som jag känner mig medelålders. Här sitter vi...två vuxna människor med utflugna barn (räknar Virre som utflugen varannan vecka) och lyssnar på tystnaden. Jag framför datorn och P läser en nyköpt databok. Vi har just ätit stuvade makaroner och köttbullar.....morgondagens fläskkotletter står i ugnen och sprider väldoft här hemma. Det är så lugnt och skönt. Jag sitter och mailar med någon i Mora. Försöker pruta på en fåtölj med fotpall som jag tycker skulle passa jättebra här hemma. Får väl se hur det slutar.
Dagen har vi tillbringat mestadels i Falun. Har slitit upp hallonplantor som förvirrat sig in på en grannes tomt. Nu ligger de på Varggårdstippen och är ledsna. Inte grannen utan hallonplantorna. Under tiden som P spelade badminton förirrade vi oss in på Indiska....jag och Bubblis. Letade jacka.....hittade duk och ljuslyktor!!! Det gör inget...att det inte blev någon jacka...en ny duk är också bra för själen.
Nu ska jag koka kaffe och lägga på nya duken....kanske hörs vi igen ikväll...annars i morgon.

Då var det måndag igen då.....

...vad fort det går. Nu skulle jag vilja att tiden stannade en stund. När man var yngre ville man komma upp i ålder....moped, körkort...systemet.....Efter det rullade det bara på med barn, jobb, skilsmässor och utbildning...men nu...nu är jag i den rätta åldern för att bara vara. Kan ju inte säga att jag längtar till pensionen...utom när det är riktigt körigt med munkvagnen då....Det är nu jag ska göra allt jag vill. Det är nu jag KAN göra allt jag vill. Jag har skrivit förut vad jag ska hinna med innan 50. Det är verkligen dags att ta tag i det nu. Ska bara fundera ut vad jag ska börja med....dreads kanske...eller tatuering? Tänker lite till.
Idag är det trädgårdsarbete i Falun. Vi åker vid tolv och så kommer vi hem vid sju...efter P:s badminton. Matheus ska med på träning idag. De fick lite manfall, gubbarna så de passade på att ta med lite yngre krafter. Själv ska jag passa på att hälsa på Bubblis då, och ta en tur på stan. Letar efter en jacka...som säkert bara finns i min fantasi. Har fått för mig hur den ska se ut och känner jag mig själv rätt så lär den inte finnas annat än i mitt huvud. Jag letar fortfarande efter en bikini som jag ville ha.....1995. Kan någon säga åt mig att sluta!!
Kaffe nu....höres.

Trött, men nöjd......

...med dagen. Invintring av bina. Nu har de så skönt. Jag har bäddat med frigolit och dunkuddar. Nu kan bara en riktigt hård vinter ta död på dem. Bara att hoppas. På vägen dit skulle jag ju leta efter älg...blev ingen....men en stor räv. Finns på bild, men jag ska visa den senare.
Kvällen har ägnats åt film....Nu vet jag att det är älvorna som målar fjärilarna i så vackra färger. Jag vet också att det är älvorna som ändrar årstiderna, men framförallt så är de bra vänner. Man skulle allt ha en egen hemma.....Bubblis sa att hon helst ville ha en smurf...tre äpplen hög. Man kan väl ha både ock....?!
Nu är det sängvalsen. I morgon ska det bli trädgårdsarbete i Falun. Hörs då.  Förresten....ska bara meddela att det blev inget köp av vagn för Toast-Kerstin....den såg för bedrövlig ut....det finns andra och bättre....och nästa gång P och Toast-Kerstin ska ut och åka ska jag skicka med Ing-Marie (vår gps)...eller så måste jag följa med själv....gud vet vart de har varit och snurrat idag. Vet iallafall att de passerat Essingeöarna fyra gånger!!!!!!!!!!
Go natt på er.


Hallåj....

...jösses vilket bra humör jag är på idag. Fattar inte! Egentligen skulle det vara tvärt om för jag har legat halva natten och retat upp mig på den där läkaren som körde över mig totalt här om dagen. Har bestämt att jag ska skriva ett brev till min "riktiga" läkare och skvallra. Ska be om en ny tid....nu får det väl vara nog?!
Ska snart slänga mig i bilen...skruva upp Hoffmaestro på högsta volym och susa fram längs älven hem till mitt älskade västerdalarna. Jag ska se skiftningarna i träden längs vägen.....kika efter älg i Utanhed och jag ska stanna i Floda och följa älven med blicken ända tills den försvinner runt kröken. När jag närmar mig Vansbro ska jag tänka på Guckuskon som växer i Skamhedskogen och jag ska minnas alla cykelturer uppför skamsbergsbacken....och jag ska minnas alla nedförsåkningar på samma cykel...när vinden viner i håret och det är sommarlov. Härligt. Nu...kaffe och lite verklighet. Syns.

Hemma....

Så där ja.....ätit kyckling och ris....godis...glass....jordnötsringar....hörde idag att man ska inte banta, man ska leva gott och må bra i själen. Så därför allt "söggel" till kvällen. Orsa då? Tja....det var väl....hmm....få se nu.....SKITDÅLIGT! Nu är det sagt. Skönt att vara hemma. Vi packade vid tre och var hemma vid halv sex. Snabba ryck. I morgon är det biodling för min del....P ska till Oxelösund med Toast-Kerstin. Hon ska nog köpa en vagn och vill ha fler ögon med.
Nu är det sovdags.....snart...har så bra bok att jag måste läsa den först. Natt på er!

Prövningar.

Ibland undrar jag om någon där uppe testar oss....Skickar på oss dåligt väder för att se om vi har viljan att fortsätta med detta eller om den där uppe försöker säga till oss att lägga av. Jag tror på det första, men jag är inte säker.
I natt har det spöregnat igen....hela natten. Och det har blåst.....något kopiöst. Två marknadsdiskar har blåst omkull...en ligger mot en bil och det lär nog ha blivit skrapmärken på den bilen. Vi har sovit periodvis och vissa perioder legat och lyssnat på regnet. Klockan fyra skulle jag på toa. Bara att sätta på sig skorna och skutta ut i regnet....det var bara det att mina skor inte hade torkat efter kvällens spöregn. Men, det var bara att gilla läget och ge sig ut. Ena skon var torrare än den andra...alltid något. Så nu sitter jag här med skorna på och en är blöt och den andra skapligt torr. I natt sa vi också att om regnet fortsätter så åker vi hem. Det var mitt förslag och P tyckte det var superbra. Nu är det så att jag känner oss.......skulle inte förvåna mig om vi står här i regnet fram till kvällen och kränger munkar till...låt oss säga....fyra pensionärer som vågat sig ut. Vi får se, beslutet är vårt. Hör av mig ikväll...eller under dagen, beroende på vad vi tar för beslut. En sak till bara....visst är det mysigt att ligga i en buss och lyssna på hur det smattrar på taket? Säga vad man vill, men jag älskar det. Han där uppe får ge vilka tecken han vill.....vi fortsätter. Det här är livet det!

Regn hos mig.....

...och säkert hos er också. Vilket jäkla väder va...och vilken jäkla dag. Har stått och tittat på varandra hela dagen. Tja, det har faktiskt varit lite folk men ingen höjdardag. Värst av allt har varit regnet. Just nu vrääääker det ner. Vi sitter i vagnen och myser. P ska sitta vid datorn när jag bloggat klart och själv ska jag läsa min bok. Födelsedagsbok från P. Karin Alvtegens En sannolik historia. Har bäddat med svarta sopsäckar i bussen. Nu ska då madrassen inte bli genomblöt. Ja, nu har jag inte bäddat hela "sängen" utan bara kanten mot dörren, så nu rinner vattnet utåt iallafall. Ok...sammanfattning: Blött, tråkigt och hopp om morgondagen. Syns i morgon bitti då.....

Regn.

Vilket jädra skitväder va? Ni har säkert samma....regn och åter regn. Det har regnat in i bussen inatt. Dörren läckte på något vis så madrassen började anta en annan färg....blötfärg. Jag kröp närmare och närmare P för att slippa ligga i blötan. Dagen här i Orsa lär inte bli någon höjdare. Den här marknaden är ganska liten och vi lär inte sälja slut i det här vädret. Det har kommit "flodvågor" under natten. Har öst ner. Nu sitter jag i vagnen och väntar på morgonljuset....och alla andra knallar. Några har kommit, men vi lär nog få se hur många fler som dyker upp. Skulle tro att det blir glest i leden idag.

Fullspäckat.

Full fart idag. Först var jag på träning i morse. Väl där så blev det tilt......trodde jag skulle svimma och svetten forsade av mig. Skumt, men jag drog hemåt istället. Mådde helt enkelt inte bra. Drog på mig huvudvärk och hade en konstig känsla i kroppen. Vilade en stund och så var det inköp till helgens jobb som stod på tapeten. Först åkte vi till verkstán och satte bussen på "laddning". Därefter ica, snabbgrossen och sist men inte minst banken. Vi krånglar fortfarande med insättningar av dagskassor. Vägrar att betala 200 spänn för varje dagsinsättning. Ocker kallar jag det. Så nu sätter vi in lite här och lite där och så för vi över till ett konto hemma. Vi håller väl på så till banken kommer på vad vi gör.
13.30 hade jag en läkartid. Glad i hågen drog jag till Jax och tänkte att NU blir jag bra från alla krämpor jag har. Tror själv att det är sköldkörteln....men se det trodde inte läkaren. Han trodde ingenting......var mer intresserad av munkbakning och brända mandlar än av mina symptom. Besviken gick jag därifrån...tog en snabb vända in på labb för ytterligare ett blodprov....det tycker jag är roligt. Jag är nämligen väldigt svårstucken så de får sticka och sticka innan de får så mycket som en droppe blod av mig. Nu ska jag slicka mina sår innan jag tar nya tag och bokar en tid med en annan läkare. Nu ger jag mig inte.
Snart åker vi till Orsa. Virre blir hemma och vi kommer tillbaka på lördag. Marknaden är ingen höjdare, men vi ser den som ett bra avslut på marknadssäsongen. Har bara Rättvik kvar nästa helg.
Hör säkert av mig ikväll när vi är på plats annars hörs vi i morgon bitti.

Skaplig dag faktiskt.

Jag har faktiskt köpt ett par målardukar...som jag sa att jag skulle göra. Penslarna har jag också satt på en väl synlig plats, men jag har inte börjat måla än. Lite tid får det väl ta? Däremot så har jag gjort lite annat idag. Först färgade jag ögonbrynen...som jag sa att jag skulle göra. Duschade och satte på mig vanliga kläder. Gud va skönt det var. Har för första gången på länge kännt mig som en människa idag, inte luktat munk och inte gått i praktiska lättvättade kläder. Underbart. Drog iväg till Ta till vara för att leta efter en skiva till det där symaskinsunderredet....nada. Det verkar omöjligt arr hitta något som passar och ser snyggt ut. När P vaknat så åkte vi till kartongfabriken i Grycksbo och tittade på stabila, snygga lådor att ha våra fina marmeladburkar i. Hittade några som fanns i svart, rött eller vitt. Gick att få med tryck på. Supersnygga. Det blir nog de svarta...ska bara sova på saken innan vi beställer.
På hemväg svängde vi in på Plantagen. Jag skulle köpa plastorkidéer. Mina riktiga har tagit slut!!!! Dött!!!! Krukan är så snygg som resterna av den levande blomman sitter i så det fick bli plast så länge....tills den blommar igen....OM den blommar igen.
Nu har jag ringt Falu Gruva och hört om vi får komma dit på julmarknad med våra marmelader. Det lät riktigt positivt men de ville att vi skulle fylla i en anmälan och skicka in, så snart ska jag gå ner och lägga på den på lådan. Sedan är det bara att vänta.

Plast är plast, men visst blev det väl en viss skillnad va?


Kreativitetens dag....

...hoppas jag. Känner mig lite seg, men ska försöka ta tag i mig själv och få något roligt gjort. Fjalars läxa ska jag ta först av allt......att köpa en målarduk och ställa väl synligt. Nu SKA jag börja måla. En annan sak som jag ska göra idag är att försöka komma på vad jag ska ha på väggarna i vardagsrummet. Efter att jag målade om väggarna där....förra vintern....så har det inte kommit upp en enda tavla. Jag vill ju ha tavlor där, men det har liksom inte blivit av. Men nu så.....Och så är det det gamla symaskinsunderredet som fortfarande står inklämt i köket utan skiva på. Nu jädrar!!!! Men först av allt....för att bli pigg....en dusch, plocka ögonbrynen, färga ögonbrynen och leta fram lite snygga kläder...inga munkkläder idag.

Pånyttfödd.....

...iallafall när det gäller skapandet. Nu jädrar har jag fått en spark i baken av Fjalar. Vi pratade i telefonen nyss och jag ojjade mig över att jag helt tappat inspirationen för skapandet som jag alltid höll på med förut. Så nu har jag fått läxa av henne. Har en vecka på mig att få fram färger och penslar. Det ska gå...och det ska bli kul.
Vad gör jag uppe nu då...den här tiden på dygnet? Tja, det undrar jag också. Har väl för mycket i huvudet kanske. Det finns lite att tänka på. Nu ska jag slänga mig i soffan med Lillebror på magen och så ska jag försöka somna till teven.

Bisysslor och munkar.

Ja det har blivit lite av varje idag. Ställde mig på torget i morse och bakade munk. P anslöt i rimlig tid!!!! När klockan var nio tyckte P att det var bättre att jag åkte till västerdalarna på biodling då, istället för att vänta till kvällen. Javisst....det regnade ju och då är alla bin hemma och det måste de ju vara om jag skulle sätta på nya vinterdörren. Byter man dörr när någon är ute så hittar den inte hem igen. Den känner helt enkelt inte igen sig...stackarn. Det vara snabba ryck vill jag lova...bara dit och gjorde det jag skulle och så hem igen.
Nu ska Virre låna datorn så jag återkommer.

Regn idag.

Har varit ner och vridit upp värmen på oljan i munkmaskinen. Snart sprider sig munkdoften över stan. Det var inte många själar ute kan jag säga....fem stycken allt som allt, men så var klockan bara tjugo över fem också.
I natt har jag drömt...mardrömmar. Det är ingen idé att jag berättar hela drömmen för er för det skulle ta alldeles för lång tid, men det handlade om att krypa ner i toaletter och hitta lönngångar ut....och så hade det brunnit. Ja, jag vet nog hur det ska tolkas men man blundar för verkligheten ibland. Då sätter sjätte sinnet in.
Idag är det, som sagt, munkdag. Jag ska nog ut på lite ärenden ibland, men vet inte om jag kommer åt att blogga. Vi får nog ta det ikväll istället. Förresten.....måste åka till Duvnäs ikväll kom jag på. Bina måste ha lite tillsyn. Jag skriver när jag kommer hem därifrån...om inte annat. Ha en bra dag i regnet.

Stryk!

Fotboll på vallen....stryk. 0-3. Vi gick innan det var slut. Det är sällan man ser sämre fotboll. Skärpning om ni ska vara kvar i superettan.
Vi ställde upp vagnen på torget istället. Tänk vilken vanemänniska man är...det gick på 10 minuter, så var allt på plats. I morgon bitti....innan du är vaken är jag på plats och fixar dagens första munkar. Ska bli roligt för det var så länge sedan.
Nu ska jag sova.

Pigg? Vem? Jag?

Vad fort det kan ändra sig. Nu är jag helt slut....jag som var så pigg i morse. Vad är det som händer? Inte en aning. Ska försöka ta mig i kragen och piggna till lite.
Har varit och tränat, precis som jag sa att jag skulle göra. Sen då? Jo, jag har gjort i ordning ett par kilo älglever. Mumma. Men det är bara jag som äter det så det lär räcka läääänge. Nu puttrar ett par kilo grytbitar på spisen. Är det det som får mig trött tro?
P har åkt på badminton och jag ska vänta in Virre och sedan blir det fotboll. Efter matchen ska vi ställa upp vagnen på torget.....jo, det är sant. Det blir torgdag i morgon. Lär väl inte bli miljonär på det men det var ett tag sedan och dessutom har vi beställning på 90 munkar till i morgon bitti. Så vi tyckte att det var läge att jobba lite.
Jag har laddat hem en "gammaldags" kamera till min mobil. Den tar bilder som ser ut att vara från när jag var liten. Försten och Sonhustrun tipsade mig...därför får de vara med på bilden jag visar er.

Lite suddig är den men jag tycker att den är supersnygg.
Nu ska jag försöka piggna till med lite kaffe. Hörs sen då......


Tjena!!!

Pigg idag. Har liksom fått en jädrans energi...trots migrän inatt. Jag har den egenskapen att jag jobbar bäst i motvind. Får liksom en kick av det. Så, nu tar vi nya tag! Idag ska jag på träning. Har slarvat lite under sommaren....ja, jag har inte slarvat egentligen...jag har bara inte varit hemma så jag kunnat gå på träningen så ofta. Men idag blir det.
Läste i tidningen i morse att marknadsgeneralen tyckte att Borlänge marknad blev bra!!! Undrar om vi var på samma plats. Det var det värsta skit jag varit på. Fyra munkförsäljare, åtta godisförsäljare....dagarna före lön för alla. Bäddat för katastrof. Men det struntar vi i idag. Nu laddar vi för Orsa till helgen......som inte alls brukar vara bra!! Skam den som ger sig.
Ikväll är det fotboll också.....hemmamatch för Brage. Så vi traskar väl dit och får lite träsmak i baken. Jag brukar ha med mig ett sittunderlag, men det hjälper inte mot värken i baken. Ska nog leta på något mjukare till kvällen.
Kaffe och sedan träning. Vi hörs senare under dagen då...jag är ju ledig så det lär nog bli något inlägg till.

Och så var helgen över.

Va skönt. Det har varit sååå lugnt idag. Förmodligen den sämsta marknaden den här säsongen. Nu är det bara två platser kvar sedan......semester!!!
Kvällen tillbringar vi i soffan....valvaka. Vi behåller lugnet, var och en för sig. Av naturliga skäl diskuterar vi sällan politik hemma hos oss. Varför? Därför att vi står så långt ifrån varandra politiskt att det är som om jag bodde i Burträsk och P i Stockholm. Skulle vi prata om våra ideologier så skulle grannarna ringa störninsjouren. Nu vet ni. Vi kommer att somna sams ikväll hur det än går. Så vuxna är vi.
I morgon.....träning först, sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.

Valdag och marknad.

Idag är det val....får väl se om det behövs en gravöl till kvällen. Själva ska vi stå och sälja munk på en tråkig marknad. Jag har just varit ner med disken och då visade det sig att en godisförsäljare i närheten hade blivit av med allt sitt godis i natt. Någon hade kört fram en lastbil och tömt hela släpvagnen på sötsaker. Konstigt att ingen reagerat. Det bor ju folk i bussarna i närheten, men de kanske trodde att det var försäljarna själva som packade om. Nu har de i alla fall ringt polisen, men det lär väl bli svårt att få tag på tjuvarna.
Själv mår jag ganska bra idag. Har fått sova skapligt och jag känner mig pigg. Ska strax dricka lite kaffe och så ska jag göra toast inför dagens försäljning. Vi hoppas på en bra dag, men hjärnan säger något annat. Det är ju dagarna före barnbidrag, pension och lön. Folk har helt enkelt inte pengar.

Gör er plikt nu.....gå och rösta.


Jamenhallåååå!!!

Vilken dag det har varit. Skitdag. Lagom med folk, men ingen handlar. Alla knallarna klagade och det lär inte bli bättre i morgon. Det är sådana här bakslag man får räkna med. Så, jag tänker inte tråka ut er med att berätta mer om marknaden, utan jag ska berätta att jag varit ner till Domnarvsvallen och fått älglever!!! Bragebertil, vår stamkund, hade fått en hel kundkorg med lever och frågade om vi ville ha. Självklart. Så när vi stängt så åkte vi till vallen och letade på honom. Han stod och tittade på en juniormatch.....Brage-Dalkurd......3-0. Thihi.....Nu ligger det smaskig lever i kylskåpet och väntar på att tillagas. Ska bryna den med lök och så koka den i grädde med salt och peppar.
Har ätit felixpizza med vitlökssås och nu ska jag slappa i soffan. En dag kvar att slava för ingenting...men men....

Jobbardag.

Idag känner jag mig mycket piggare. Somnade i soffan igår kväll och lyckades somna om när jag tagit mig till sängen....och sov till fem i morse. Kanonbra. Har just varit ner till vagnen och tittat så den står kvar....det gör den. Ingen åverkan från fulla nattvandrare. Kanske beror det på att våra "grannar" sover innanför sin pressenning och hör allt som händer runt omkring. Det finns bara ett aber nu....vi har inga grannar på andra sidan. Det ser ut som det skulle bli ont om knallar just där vi står. Det är inte bra. Gårdagen var inte så lysande heller. Gick ungefär som en skaplig dag på Sveatorget. Men, det är bara att bita i det sura äpplet och jobba på. Tur att man är på hemmaplan och kan åka hem och duscha efteråt. Det lär inte hända så mycket annat idag, men jag hör av mig när vi kommer hem igen.

Så här ser det ut på ena sidan av vår vagn...stackars de som säljer godis långt där borta. De lär knappast bli nöjda med dagen.


Lite piggare...

men fortfarande väldigt trött i kroppen. Huvudet vill mer än vad kroppen orkar med. Idag har jag varit så gott som ledig. Jag har varit med B&B på lasarettet och på stan och jag har varit ner och jobbat när P varit på toa. Nu är jag hemma och förbereder kvällsmaten och så åker jag ner och hämtar P och disken. Ikväll blir det nog lugnt. Det är hockey på tv så jag får väl se på det då......Nejdå, jag kan se något annat på "min" tv om det är något bra. Annars skulle jag vilja städa ur alla våra verktygsutrymmen. Det finns säkert fem olika platser i vårt hem som är vikta för verktygsförvaring. Det leder till att varje gång det ska letas efter något verktyg eller liknande så hittar vi inget. Vad säger P då? Jo,.......vi måste köpa nytt, det finns inte här!!!!!!!!Nu jädrar ska det bli ordning. Jag tror att det finns ca åtta olika skruvmejselsatser....fem olika lådor med skruvar i alla storlekar och säkert tjugofem meter kabel av alla de slag. Ska vi slå vad? Ni ska få rapport så fort jag vet.
Mao....allt väl....så här långt.

Fredag morgon....

...och jag är så slut....orkar ingenting och allt känns tråkigt. Sömnen är besvärlig, värken är besvärlig och hela livet känns meningslöst just nu. Behöver nog lite miljöombyte skulle jag tro. Om det fanns tid skulle jag åka till stugan i några dagar, men det blir nog inget av med det. Inte just nu i alla fall.
Idag är det Borlänge marknad. P ska börja jobba och jag ska med B&B till Borlänge sjukhus en snabbvända. Sedan får vi se hur mycket mer jag orkar idag. Måste ta tag i det här nu. Jag vill må bra och det är bara jag som kan ta tag i det. Ingen annan...ja viss hjälp måste jag ha och värken har jag ju redan fått hjälp med att fixa. Hoppas på operation snart.
Ska äta lite frukost och sedan ta tag i dagen.

Så trött.....

.....om jag bara fick sova ut ordentligt någon gång. Idag har jag varit och tagit prover för att se om jag har problem med sköldkörteln. Det är nästan så att jag vill att det ska vara det för då vet jag vilket problemet är. Alla symptom tyder på det och det vore väl bra då.......lite medicin och så är man pigg igen.
Igår blev det inget bloggande. Det händer inte ofta, men så blev det. Jag hade fullt upp ändå. Vi tog tag i städningen av vår källarlokal och det tog sin tid, men bra blir det. Vi är fortfarande inte klara, men har kommit en bra bit på väg. Så, det blev, till min stora förtjusning, en vända till soptippen igår. Roligt!!! Kvällen skulle tillbringas på Vipkväll på Lindex i Falun. Åh vad roligt tyckte jag. Skulle köpa ny bh, några bastoppar och ev en vinterjacka. Vad det blev? Nada!! Var inte på köphumör, men snittarna de bjöd på var riktigt goda. Nu ska vi inhandla lite varor inför Borlänge marknad som är i helgen. Hörs senare idag.

Ibland blir det inte som man tänkt sig!

Och idag är det en sån dag. Skulle ju koka rödlöksmarmelad. När vi kommer fram till Duvnäs och kollar löken så har den möglat!!! Shittt......När dessutom bina höll fullt hus trots att det regnade och vi ville byta till vinterdörrar åt dem så gav vi upp. Vinterdörrarna får vänta och rödlöken är begravd....numera på väg till Fågelmyra i en avfallspåse. Med andra ord...vi åkte hem. Så, det blev städning istället. Jag sa ju till er att vårt hem är som ett statartorp på 1800-talet med massor av vägglöss och annat skumt. Tja, nu har vi inte vägglöss här, men de kommer nog snart om vi inte gör något. Så.....städning. Vi började himla bra. Drog fram trasor och skurmedel, dammsugare och sopsäckar....och så, av någon anledning hamnade P i fosterställning i sängen. Han sover!!!!! Förmodligen pga att jag väckte honom tidigt i morse. Den sömnen ska inte bli långvarig, det lovar jag. Ska strax gå in och sura till det lite.

Då så....jag harvar väl på en stund till då.....


Rödlöksmarmelad.....

...kan det vara något? Jag tror det och det ska jag få se idag. Det börjar kännas lite panikartat nu. Rönnbären måste ner i frysen innan de blir förstörda på träden och dessutom har jag ett stort lager med både lingon och blåbär som måste kokas. Men först av allt så ska det kokas rödlöksmarmelad idag. Vi åker när P har vaknat. Han var uppe och såg på tennis i natt så gudarna vet när han tänker krypa ur bingen. Funderar på att väcka honom tidigt idag. Har man ett jobb att sköta så har man.
B har vinterfodrat bina i flera dagar nu. De har fått fyra "bulor" men sockerlag och det behövs kanske två till innan de kan ta vintervila. Igår pratade jag med B i telefonen och hon sa att det var tjockt med bin utanför kupan. Det var så trångt att de kunde knappt landa på brädan när de kom hem efter sina flygturer. Jag fick ju panik. Trodde att de blivit utan drottning eller att de tänkte svärma. Huvvaligen. Ringde min bimentor som lugnade mig. Det är som det ska....de har bara höststädning och gör så där. Så med andra ord är bina bättre än mig. De tar tag i städningen till skillnad mot mig som bara softar. Skärpning önskas.
Har börjat tänka lite mer på londonresan också. Igår var jag inne på nätet och kollade upp tågbiljetter från flygplatsen in till stan. Verkade hur enkelt som helst. Dessutom hade de: åk fyra för priset av två. Kanonbra. Vi har bokat vandrarhem(fem minuter från Hyde Park) och vi har börjat titta på vad vi ska göra där. Jag och Bubblis, som båda gillar sushi, ska till en sushirestaurang där maten kommer åkande förbi gästen på ett band. Man plockar bara av den tallrik med mat som ser god ut. Dessutom köper man dryck av en robot som går omkring. Låter hur kul som helst.

Nu så....nu är det kaffe och så ska jag se om jag hittar något gammalt bröd i skåpen. Hörs ikväll.


Träningspass nr 1....

...och jag lovar inte att det blir fler, men jag hoppas. Ja, min träning hos sjukgymnasten missar jag inte men det där med att börja jogga, det vet jag inte hur det blir. I alla fall så har jag varit ut på en snabb promenad. Tänkte börja så. Mia Törnblom sa på sin föreläsning att hon inte hade sprungit på över 20 år när hon bestämde sig för att springa Tjejmilen. Efter sitt första joggingpass hade hon blodsmak i munnen efter 900 meter. Nu springer hon varannan dag och har klarat Tjejmilen två gånger. Det var då väl sjutton också om inte jag skulle kunna springa....säg....en kilometer så småningom. Ska ge det ett försök. Tog en bild för att bevisa att joggingskorna kom på.

Där satt dem!

Och det här är utsikten från träningspasset. Inte illa va?


Å så var det en ny vecka då....

...och jag ska till träningen snart. Efter det är det städning. Igår började jag fundera på hur länge sedan det var som jag torkade golven....!!!! Kommer inte ihåg. Hela den här säsongen har jag varit så trött och slut att allt har blivit försummat. Nu måste jag! Inte för att jag vill, utan för att jag måste.
Va skönt det skulle vara med en liten etta att städa. Frågan är väl bara om det blev lättare av det. Troligen inte.
Den här veckan är det massor av tider att passa. Finns det något tråkigare? Tisdag-marmeladkokning, onsdag-cellprovstagning, torsdag-sköldkörtelprov, fredag-marknad, lördag-marknad, söndag-marknad. Jag vill ha tid för mig själv!!!! Kan jag få det? Höres.

"Barnkalas"

Det är ju som sagt genom barnen man fattar hur gammal man är. Har varit på 29-årskalas!! Herregud...när jag var 29 tyckte jag att livet var mer än halvvägs. Nu har jag upplevt min sons 29-årsdag och jag känner mig som 17...okey då....25. Det är liksom lite äckelgott....jag älskar mina celluliter och mina små fläckar på händerna. Tycker att de visar på att jag är vuxen och har erfarenhet. Tycker om när barn kallar mig för tant...Är jag knäpp eller? Samtidigt är känslan i kroppen en ung och nyfiken känsla. Vad härligt...att man kan ha både ock.
Har ätit tårta och kollat in Wow hos sonen. Tror faktiskt att jag ska börja spela. Kan man det när man närmar sig 50? Visst kan jag. Men det kommer ta tid att fatta allt. Får väl ta den tid jag behöver.
Nu är jag trött....har varit hela dagen. Det är en matt känsla och jag ska bara slappa resten av kvällen. I morgon är det träning på morgonen och ingentingdag resten. Skönt va?


Nu saknas bara skogen.

Tidig morgon. Jag älskar det. Allt är så tyst. Inte en människa vaken och jag kan bara vara för mig själv. Har just varit ute en sväng och det var inte många själarna vakna. Såg två personer och ett par bilar. Det är för mycket. Om jag hade varit i skogen hade jag inte sett någon. Vad jag saknar det...att gå på fuktiga stigar och känna doften av höst. Se att löven har ändrat färg på träden och kanske se några flyttfåglar på himlen. Måste snart ta en tur till stugan.
Idag ska vi sätta fast nya lysarmaturer i taket på vagnen. Två gånger nu har de lossnat och hängt och dinglat från taket när vi kollat. Som tur är så har inte lysrören gått sönder. Så idag blir det inköp av nya, mindre och energisnålare.
Vi har bara tre platser kvar innan det blir "semester". Borlänge till helgen som kommer...Orsa därefter och så sist, men inte minst Rättvik. Sedan är det bara Sweet Home Dalarna som gäller. Måste börja sälja ut till butiker nu om det ska bli någon fart. Kanske jag hinner med att göra lite pappersarbete idag. Kan ju inte komma in i en butik och slänga fram några burkar och be att de ska köpa in. Måste ha lite ordning och lite information om oss och produkterna.

Måste bara visa er vad som kom åkandes på vägen i helgen. Ingen trodde sina ögon när detta vidunder kom dånande förbi. Det är en bil/båt som finska marinen tillverkade i några få exemplar i början på 70-talet. Den kan gå på land och på vatten och mest användes den till räddningar när det var is som varken höll eller brast. Gissa om alla karlar flockades runt den som flugor kring en sockerbit. Hörde flera som lade bud på den, men jag vet inte om den blev såld.
Nu ska jag fika.


Fler sådana här dagar....

...så skulle man inte behöva göra så mycket mer. Vilken dag! Vi hade kö från halv elva till halv fem....då menar jag kö.......Ibland tittade jag ut över folkmassan, när jag sprang mellan munkmaskinen och kaffebryggaren, och önskade dem dit peppar´n växer. Vi hann knapp med. Allt började ta slut samtidigt och vi fick lite lätt panik. Men, vi ska inte klaga. Det blev ju klirr i kassan istället. Stressen får man på köpet.
Nu har vi landat hemma i stan och ska orka ta oss till duschen. Sover om en liten stund.

Lördag morgon.

I natt har det varit varmt i bussen. Kupévärmaren har brusat på och det har varit så skönt. Jag gick till sängs redan vid halv nio och jag låg och lyssnade på bandet som spelade....herregud. Om jag säger så här: Jag hade kunnat ta över om de inte hade dykt upp, då förstår ni hur bra de var. Jag som inte kan sjunga för fem öre. De stackarna stod på ett mörkt lastbilsflak och spelade för ca fem personer. Jösses. Jag förstår inte varför arrangörerna ska envisas med att ta hit musik när ingen är intresserad.
Idag blir det jobb. Mycket jobb. Vi brukar sälja fem gånger mer på lördagen jämfört med fredagen. Så vi lär få slita. Efter det...hemgång och ledig dag i morgon. Skönt. Hörs ikväll då...om jag orkar.

Dagens inköp....

...en gjutjärnskamin. Skitsnygg och skitbillig. Vad jag ska ha den till? Kan vara bra att ha...eller hur? Blev erbjuden det dubbla för den när jag kånkade den nedför marknadsgången, mot munkvagnen. Inte illa. Kan ses som en mindre pensionsförsäkring.
Annars då? Jo, som väntat. Lite försäljning men mycket trevligt folk. Nu har vi ätit burkpotatis med burkköttbullar. Gott? Tja....om jag säger så här: Jag blev mätt i alla fall.
Nu väntar lite underhållning...troligen en trubadur och sedan är det sängen som hägrar.


Jag älskar Telia....inte!!!!

Har försökt att blogga tidigare idag. Sidan kan inte visas!!!! Va matt jag blir. Nu försöker jag igen. Är i Homna. Voxna marknad. Voxna har flyttat hit. Förr var marknaden på rätt plats, men av utrymmesskäl har den flyttat.
I natt har jag frusit. Får skylla mig själv för jag trodde inte att det behövdes något extra täcke så det fick ligga ouppackat. I natt vet jag bättre.
Fredagen här brukar vara riktigt lugn, så det är mer en mjukstart idag. I morgon blir det mer fart. Idag pratar alla med varandra och går runt och tar det lugnt. Kvällen brukar vara umgängets kväll och så lär det nog bli idag också.

Det är val snart....

...det vet ni va? Jag har bestämt mig för hur jag ska rösta...det blir som vanligt. Varför? Jo, för jag tror inte på ett ord av vad någon politiker säger månader, veckor och dagar före ett val. Jag går efter partiprogram och deras vilja att förändra för mänskligheten på sikt....lång sikt. Som det ser ut nu så är det jämt, med en liten övervikt för alliansen. Jag har ett annat sätt att mäta på. Bikuporna!!?? Vadå undrar du väl nu. Jo....jag har två bikupor. Ingången till varje kupa måste målas i en färg för att bina ska hitta hem. En ingång är blå och en är röd. Det bara blev så, utan tanke på politik vid det tillfället. Alltså har jag ett bisamhälle som är moderater och ett som är socialdemokrater. När jag skulle vinterbona för dem så tittade jag in i kuporna........De röda var ca 60000 stycken och de blå var ungefär 50000. Så ser det ut just nu. Socialdemokraterna i Duvnäs leder knappt. Kanske att tecken inför valdagen, men det kan ändra sig än. Vi får se.
Idag är det packning och resa mot Voxna. Marknad. Den marknaden brukar vara den första där man känner att hösten har kommit. Det brukar vara kallt på natten och dagen brukar vara kylig. För oss är det höst när vi åker dit. Voxna marknad är bra...liten men naggande god. Mycket folk och trevliga knallar. På kvällen brukar vi träffas alla försäljare och ta en öl....för de som gillar öl!!! Isch.....jag avstår, men har trevligt ändå.
Nattens tennis? Tja, P sov över matchen. Jag vaknade strax före fem och frågade honom varför han inte tittade på tv.....då gick han upp och såg att Söderling låg under...stort. Inget att se på alltså, sen somnade han om. Nu tar han igen den lilla stunden av vakenhet genom att ta en sovmorgon....som vanligt alltså. Själv ska jag försöka ge mig på kakelplattorna i badrummet, som inte blev klara igår.

Äntligen hemma.

Ja, äntligen vet jag väl inte om jag ska säga. Visst är det skönt att vara hemma igen, men det var bra i Stockholm också. Vi ställde bilen i Kista och så tog vi tunnelbanan in till stan. Praktiskt för då slipper man leta dyra parkeringar i timtal.
Utställningen var bra. Det var vissa bilder som satte sig som en smäck på hjärnan och vissa som gick mig förbi. Men på det stora hela så var det värt att åka.

Som vanligt när vi är ute på vift så går det undan. Efter utställningen gick vi till Hötorgshallen för att få lite inspiration....nu var det väl inte så mycket av den varan...annat än att jag önskade att vi hade en egen hötorgshall här hemma. Direkt efter det tog vi tunnelbanan tillbaka till Kista, sprang igenom gallerian där på 2,5 minuter och så hemåt igen. Snabba ryck.
B har klarat biodlingen galant idag. Bina hade dragit i sig all sockerlösning och det var bara att fylla på. Får väl se om det behöver fyllas på i morgon igen. De ska ju ha samma "dos" tre gånger och är de så här snabba så lär det bli vinteride för dem ganska snart.
Nu ska jag städa...såg att kakelplattorna i badrummet ändrat färg under sommaren...snuskigt. Svamp och klorin blir det. P sover "middag"!!! Det är tennis på tv i natt och han bad om lov att få se det!!!??? Får han väl göra som han vill...själv tänker jag sova då för i morgon drar vi mot Voxna och helgens marknad. Den är bara fredag och lördag så vi får en dag ledigt. Det behövs. Då så.....jag städar väl på en stund då.....


Stockholm nästa.

Idag ska jag få min alldeles egna dag. Jag ska göra något som JAG vill. P och jag ska åka till huvudstaden och gå på utställning. Vi ska se Annie Leibovitz...enligt mig, världens bästa fotograf. Hon har haft utställning hela sommaren på Fotografiska och nu ska jag passa på att se den innan den är slut. Dagen blir min. Vi ska bara göra saker som jag vill. P får inte ens spela en ynka liten lottorad, han får inte rusa genom utställningen och han får inte gnälla över höga bensinpriser och idioter i trafiken. Idag ska jag må bra. Allt det här är bestämt sedan länge, men föreläsningen igår har ju också gjort sitt till. Idag ska jag göra insättningar på självkänslekontot.
Jag ska få en underbar dag. Jag är bra och jag är värd det.

Så där ja....

...då har jag fyllt på med lite självkänsla igen då. Just hemkommen från världens bästa föreläsning. Varje gång jag hör henne, Mia Törnblom alltså, så blir jag så fylld av jävlaranamma så det skulle räcka för flera år framöver. Men, som alltid så sjunker det undan eftersom...känslan alltså. Därför är det bra att gå och lyssna på henne lite då och då. Visste ni t ex att skitsnack står i proportion till hur vi känner oss själva. Snackar någon skit om någon eller något så mår den personen inte så jättebra innerst inne. Då behöver den göra lite "insättningar" på självkänsloområdet. Det gäller att bomba sig själv med positiva tankar. Tankar blir nämligen känslor, och positiva känslor mår man bara bra av. Eller hur?
Så, nu ska jag bli mitt gamla jag igen.......Det gäller att bara "leka" med kompisar som vill leka med dig. De som egentligen inte tycker om dig gör dig bara ledsen.
Tänk varje dag....flera gånger varje dag: Jag är helt härlig-Jag gör så gott jag kan och det räcker. Eller hur? Assa dig själv. Gör en piruett varje gång du gör något bra och säg till dig själv att du ÄR bra. Ska vi prova det...tillsammans? Jag börjar nu!

Städar på djupet.

Skulle ju städa idag...eller hur? Det har jag gjort också, men kanske inte så mycket som syns. Tog ett krafttag i sovrummet...herregud!!! Va dammigt det var. Men sen....hamnade i kontorsstolen och började sortera papper. Det behövs verkligen så det är ju bra att det blir gjort. Städningen av resten...det där som syns, det får jag ta en annan dag, för nu är det matdags och sedan föreläsning. Efter den ni...då kommer jag hit som en ny människa. Syns sen då...om ni känner igen mig!!!

Tredje gången gillt!

Nu försöker jag blogga för tredje gången idag. De andra gångerna har datorn sagt: sidan går ej att visa!!!!! Shitttt. Men nu har Telia fått sig en skopa ovett och de lovade att fixa problemet. Först skulle de skicka en ny router och om det inte funkade så skulle de skicka en tekniker. Undrar om han också kommer med posten.
Igår var det biodling. Nu har vi invintrat dem. De har fått dunkuddar och frigolit i kuporna och så har vi fyllt stora "plastballonger" med socker lösning som de ska ha inför vintern. Plastballongerna ska fyllas på varannan dag i tre omgångar. Problemet är att vi kommer att vara borta just de dagarna så vi har kontrakterat B för påfyllningen. Det kommer att gå galant.
Idag ska jag på föreläsning. Mia Törnblom...jag säger bara det: Mia Törnblom. Jag har varit på en föreläsning förut med henne och när jag kom ut därifrån grät jag av glädje. Hon gav energi och jävlaranamma till publiken. Det blir säkert lika bra ikväll. Den här gången ska jag inte gå själv utan Bubblis och en jobbarkompis till henne ska med.
Nu ska jag städa....höres.

Vintervila....

...ska det bli för bina idag. Har kokat sockerlag och lagt fram alla grejor som behövs för att ge dem en så bra vinter som möjligt. Måste bara till Faluhus och köpa lite frigolit också. Sedan ska vi se om de inte överlever vintern....i alla fall om den blir som vanligt. Skulle det bli en vinter lik den förra så vete katten om de lever till våren.
I natt har vi sovit i Duvnäs. Det börjar bli lite kallt, men man får väl sätta på sig kläder. Vi somnade som små grisar redan vid nio, efter att vi sett en halv film....som det inte gick att få svensk text på, så vi fick träna vår engelska. Det var väl i och för sig ganska bra, att träna, men inte när man är trött som en gnu.
Som sagt, idag är det biodling och sedan, när de ligger i ide så måste vi sätta fart med marmeladen. Nu gäller det att få ut den till ev köpare. Igår frös vi in lingonen som är kvar. Det finns inte tid att koka den här veckan.....men nästa...då ska det jobbas. Jag hoppas det går bra. Marmeladen är liksom min pensionsförsäkring. När jag blir opererad så blir det steloperation och då vet jag inte om jag klarar munkvagnen så mycket. Då känns det bra att ha något annat som man kan ägna sig åt och som inte måste produceras snabbt när det står kunder och väntar utan något som kan ta den tid det tar.....om man planerar.
Idag fyller B år och jag väntar på att han ska komma och dricka födelsedagskaffe med mig. P sover....som vanligt och han skulle komma ner tidigt idag sa han!!!! Vi får väl se. De skulle lägga klart taket på ladan så det blir gjort innan vintern. Han dyker nog upp vad det lider.
Nu ska jag diska...inte så roligt, men det måste göras.

God morgon på er!

Idag är jag pigg...trots att vi kom hem vid två i natt. Då, var jag trött, men inte nu. Har sovit i fem timmar och det känns ok. Gårdagen? Ja, den var riktigt bra. I och för sig ett riktigt långpass på 14 timmar, men det var riktigt roligt. Jag fick ett nytt favoritband. I somras, på Peace&Love så skulle alla barnen gå och lyssna på ett band som heter Hoffmaestro. Jag tyckte det lät, på namnet som att det var hård, tysk, metallisk musik...ingenting för mig. Igår spelade de på Granny. Gud va bra de var. Nu blir det en skiva att ha i bilen och sätta på med högsta volym. Kanonbra. Det var band som spelade hela dagen och kvällen. Bl a så skulle Mimikry spela sent på kvällen. Innan de gick upp på scenen så började det spelas bröllopsmusik!!!! Gissa vad?! Det var ett par Mimikryfantaster som gifte sig på scenen strax innan konserten. Vågat...och lite annorlunda.
Idag ska vi till västerdalarna igen. Det är bin som gäller i morgon. De måste börja vinterfodras och jag har just varit och köpt socker till det. 20 kilo/kupa ska det vara. Spännande.
Nu ska jag fixa till mig själv lite....dusch och frukost först, sedan vänta på att P vaknar...när nu det blir. Vi hörs under dagen...när vi kommit fram dit vi ska.

Så här såg det ut framför vagnen när Hoffmaestro spelade. Visst har vi väl ett kanonläge, även om inte just någon handlade under uppträdandet?


Hjälp!

I natt vaknade jag vid två....och har inte lyckats somna om. Hur ska jag klara dagen...och natten. Vi ska ju jobba till ca två i natt. Undrar hur jag mår då......När vi var i Duvnäs sov jag som en stock...även om jag vaknade tidigt. Men, så här tidigt var det aldrig tal om. Vad beror det på? Måste jag flytta till landet tro? Om det är det som behövs så gör jag det. Jag har varit ute en sväng nu på morgonen och det ser ut att bli fint väder. Solen skiner och det är 5 grader. Kanon. Nu ska jag duscha och äta lite frukost sedan blir det lite pappersarbete om det finns tid över. Vi åker vid halv nio. Visar lite bilder från Duvnäs i frostskrud från igår morse. Vackert va?Hoppas ni får en fin dag. Själv ska jag försöka hålla mig på benen. Vi synes.....


Granny goes street...

...blir det i morgon. Musikfestival med bra band, gratis inträde och drogfritt. Kan det bli bättre? Vi har varit dit och ställt i ordning vagnen. När vi kom fram hängde lysrören ner från taket som stora svävande mobiler. Skruvarna hade släppt och det var ett under att de höll. Det blev lite extra skruvande, men nu är de på plats.
Vi åkte ju hem från Duvnäs idag. Hann med att koka några omgångar marmelad och det syns fortfarande inte i lingonhögen att jag varit där och tagit. Ska bli kul att se hur många burkar det blir till slut. Bilen var fullpackad under hemfärden. Marmeladburkar och så Lillebror som gömde sig under sätet i bilen. Han trivs så bra på landet, som tur är. Det lär väl bli några vistelser där under kommande månader.
Nu ska jag fundera på om jag ska duscha eller bara slänga mig i soffan....skulle behöva både ock.....men orkar bara det ena. Vi syns väl i morgon. Ska hinna med ett eller ett par inlägg, hoppas jag.

Status quo....

...både vad gäller frosten och marmeladen. Igår kokade jag marmelad i 14 timmar och det syns knappt i lingonlådorna. Men det har blivit många burkar i alla fall. Tror att vi har runt 160 stycken av lingonmarmeladen nu. Vet bara inte hur jag ska hinna få allt klart. Rönnbären måste också kokas inom en snar framtid. Men, jag får ta en sak i taget. Idag åker vi hem. Vi måste det för vi ska ställa upp vagnen i Falun ikväll...ska jobba där i morgon. På söndag eftermiddag åker vi hit igen och stannar till på måndag eftermiddag. Bina måste börja få sitt vinterfoder nu. Resten av veckan är också fullbokad. Panik...när ska bären kokas? Måste kanske ställa in en resa till Stockholm på onsdag. Det ordnar sig alltid.
Jag ska strax ta en macka och en kopp kaffe med mig ner till älven och fika lite. Efter det....marmeladkokning i några timmar. Vi hörs när jag kommit hem igen.

Frost....redan?!

Va i hela friden...det har varit frost inatt. Redan. Vi förstod det när vi tittade på termometern igår kväll, innan vi skulle lägga oss...3 grader. Tur att vi tog in marmeladen från verandan, annars hade väl alla burkar spruckit och hela gårdagen hade varit ogjord. Jag vill inte ha kallt nu men det blir nog varmt och fint idag. Solen håller på att gå upp ovanför trädtopparna och snart lyser den på bikuporna och bina kan ge sig ut och leta mat. Fördelen...eller nackdelen just med frosten är att nu kan vi ta in rönnbär och koka av. Vi måste först bli klara med lingonen sedan kan vi göra rönnbärsmarmelad. Så det känns lite stressigt...någon som vill ha extrajobb som marmeladkokerska?
Nu ska jag sätta på kaffet....B kommer väl snart och ska ge hästarna mat och då är det dags för vårt, som vi kallar det, morgonmöte. Jag ska också koka dagens första kastrull med lingon. Förberedde igår kväll så det är bara att vrida på vredet på spisen. Kommer tillbaka......om gud vill och internetlinan håller.

Fullträff!

Idag har jah komponerat världens godaste marmelad. Lingon, vodka, kanel och aningen citron.....Det blev kanongott. I övrigt  så har resten av dagen också varit bra, men jag är trött nu. Vet inte hur jag ska orka ta mig upp på övervåningen och i säng. Har haft besök av min bimentor, faster och morbror idag....det är mer besök än vi haft på flera år hemma i stan. Roligt. Det är så jag vill ha det...som förr, att det bara kom folk och hälsade på. Lillebror mår bra, jag mår bra och P mår bra. varför inte må bra alltid.....hur skulle det vara att flytta hit? Oops!!! Nu ska vi sova....det blir en lång dag i morgon...har ca 90 kilo kvar att koka av. Natt....


...och älven rinner så sakta förbi....

...vilken skön morgon. Disigt och murrigt, men så tyst och skönt. Jag och B har ätit en god frukost och jag har hunnit vara nere vid älven en stund. Jag ska ta en lite längre promenad nu...har så ont idag och det brukar lätta om jag går en promenad. Ska ta en ny väg...efter älven, åt andra hållet mot vad jag brukar sedan ska det kokas marmelad. Ni ska få se senare hur det ser ut.....Lägger in lite mer ved i spisen sedan går jag. Vi syns.

Västerdalälven tidigt i morse. Ser ni tystnaden?


RSS 2.0