När jag var liten....

...hade min farfar grisar. Varje gång man gick in i svinstian så "snarkade" de allt vad de kunde. Precis så har jag låtit i natt!!! Somnade som en gris igår kväll...sov hela natten och vaknade till väckarklockan. Då är jag trött, eller hur? Idag har det varit full fart....riktigt full fart. Baguetterna har tagit slut, liksom toasten. Nu är jag mästare på baguettetillverkning. Å då vet vi att det är idag det börjar....sedan ökar det och ökar och ökar....lördag natt vet vi inte ens vad vi heter och på söndag sover vi hela dagen. Kul men jobbigt. Nu ska jag göra mer toast. Hörs.

Tidig kväll för mig.

Jag har fått ledigt!!! Var så trött och slut att P skickade hem mig. Det kanske inte är så konstigt att jag är trött. Varje morgon är jag uppe med tuppen och fixar allt jag kan. Sedan åker jag hem och väcker de andra. Det betyder att de får betydligt mer sömn än mig. Så, nu ska jag bara blogga klart sedan blir det sängen. Gud va skönt.

De här stod utanför vårt hus idag och delade ut Cola Zero. Lite häftiga såg de ut, men P&L bojkottar ju Coca-Cola så det stod där utan tillstånd....men musiken de spelade var bra.

På väg ner till vagnen tog jag och Skumberg en cykeltaxi. Häftigt! De kör folk mellan campingen och festivalområdet för 20 kronor. Vilka idésprutor det finns.

Och så den här då......För att ladda din mobil på campingen får du punga ut med 40 kronor. Hutlöst. Först får ungdomarna betala dyrt för festivalbiljetterna sedan ska de dessutom betala dyrt för att kunna ringa hem eller hålla kontakten med kompisarna på detta stora område. På en ballkong hittade vi denna skylt. Coolt va? Det finns snälla människor. Hopp för framtiden.
Nu ska jag sova. Ännu jobbigare dag väntar i morgon. Sov gott.


Mer och mer...

...jobb blir det. Idag är det dock ganska lugnt hos oss. Men hela stan börjar fyllas på med festivalbesökare. I varje buske står det matförsäljare och köerna in till campingen börjar så smått växa. I morgon är det kaos. Härligt. Vi har fått vatten till vagnen och en egen livsmedelstoa, så det reder sig. Är hemma och byter om. Det är jättevarmt men ikväll blir det svalt och mycket mygg. Bäst att vara förberedd. Nu går vi ner, jag och Skumberg, till vagnen och gör ett pass. Lär väl bli ca 16 timmar idag då....imorgon ännu mer. Jobbigt men roligt. Vi hörs.

Om jag var 17....

...så skulle jag ha dreads, Cindy Lauperhatt och långa mönstrade klänningar...å jag skulle gå på Peace&Love. Vilken folkfest. Jag älskar Borlänge under den här festivalen. Jag är stolt över stan, som kan ordna något sådant här. Vi har fullt upp. Jobbade till halv ett i natt och nu har jag handlat och diskat munkdisken. Efter det är det 120% som gäller. Nu ska vi göra mackor och sätta igång maskinen på plats. Tur att vi har Fjalar och Skumberg idag. Det kanske inte blir så långa inlägg den här veckan, men jag ska verkligen försöka skriva flera gånger varje dag. Annars får ni ha överseende. Vi hörs.

Fjalar, Skumberg, Bubblis och P.


Vi väntar....

...å vi väntar. På elen. Här har man betalat många tusenlappar för platsen på P&L men de lyckas inte ge oss den el vi ska ha så att vi kan börja sälja. Nu har vi väntat hela dagen och NU ser det ut som någon har fått fingrarna ur. Om en halvtimme ska vi ha el har de lovat. Mackorna är klara och det är massor av folk där vi har vagnen. Nu skulle vi ha stått där och sålt. Gissa om vi är förbannade. Jag ska ha pengar tillbaka.....På papperen står det att det är inflyttning på måndag mellan 8 och 11...nu är klockan 16.....Dåligt. Vi har ju inte ens kunnat städa vagnen, inte kunnat kyla drickorna.......skitsur är jag. Hörs.

Det har gått troll i munkbageriet.

Hej där. Länge sedan va? Ni ska få höra allt. Igår....Järvsö.....soligt och fint, men inte så himla mycket försäljning. Men sett till hela helgen så är vi jättenöjda. Det var nog för varmt för folk att gå på marknad och handla. Alla började packa ihop vi tretiden...vi också. Vi sex var vi på rull hemåt...glada och nöjda. Mest nöjda för att vi skulle komma hem mycket tidigare än vi trott. Det innebar att vi skulle kunna ställa vagnen på plats vid P&L tidigt. Vi tog en annan väg hem för att slippa all sprängsten och undvika en till punktering. Stannade till i Ockelbo och fikade hos ett knallepar vi känner. De har öppnat en restaurang mitt i "stan". Kul att träffa dem. När vi åkte därifrån tyckte vi att bilen lät lite konstigt men det var inga större problem. Lämnade av Virre i Falun hos mamma och hade telefonkontakt med Fjalar som var på väg ner från Sollefteå. När vi kom mellan Falun och Borlänge small det bara till under bilen.....och sedan gick den inte mer!!!!!!!!! Hade sån tur att vi kunde rulla fram till parkeringsfickan efter vägen. Där stod vi som små gapande fågelungar och fattade ingenting. Vad göra? Ringde Fjalar som kommit till Falun. Hon hämtade upp P och jag stannade kvar och vaktade vagnen. Vilket bök. Dessutom skulle Skumberg och Bubblis hämtas på stationen en halvtimme senare!!! Åh.....P tag Svågers bil och kom tillbaka till mig. Där kopplade vi vagnen till hans bil och så åkte vi till P&L med den. Ställde den på plats med hjälp av kidsen....ingen el hade de dragit fram till oss heller. Tillbaka med Svågers bil och bytte till lastbil...tillbaka där bussen stod och packade lastbilen med allt vi hade i bussen. Tack å hej buss...nu får du stå här i natt.....!! Lastade in allt i vagnen på P&L-området och lastade in allt privat hemma. Mycket bökande blev det. Klockan blev 01.30 innan jag var i säng. Nu är det morgon och jag har just varit till Gustavs bageri och hämtat bröd vi beställt. Det ska bli smörgåsar till alla festivalbesökare. Resten av dagen är FULLSPIKAD.....lovar!!! Nu ska jag skjutsa P till Falun och hämta vår bil som står där....sen kör vi. Hörs.

Järvsö tidig morgon.

Vagnen kommer på plats med hjälp av kidsen.

Skumberg vevear ner benen så att allt blir stadigt.


Solig morgon i Järvsö.

God morgon på er. Har just vaknat. Natten har varit bra. P somnade med kläderna på framför dvd,n. Han sover så fortfarande. Äckelbobba! Själv hade jag gjort mig i ordning för natten och det var väl tur det, för jag somnade till filmen jag också. Har väl inte sett en hel film under de senaste fem åren skulle jag tro. Ålder? Idag hoppas vi på en lika bra dag som igår. Kan nog bli det. Evevtuellt lite mindre eftersom söndagar brukar vara lite lugnare. Men sen, efter det så är det 110% jobb som gäller. Vi åker ju hem och ställer upp vagnen inför P&L som börjar i morgon. Skumberg och Fjalar kommer hem och hjälper till. Men, nu är det nu som gäller. Ska strax fixa lite mer toast och sedan kanske ta en promenad innan alla vaknar. Vi hörs under dagen hoppas jag.

Vi håller till vid Stene gård... och här ser ni lusthuset. De har en fantastisk visningsträdgård här.

...och här är marknadsplatsen. I alla bilar ligger det knallar och sover, men snart vaknar de upp till en ny marknadsdag.


Då har....

...vi gjort en dag i Järvsö då. Måste väl säga att vi gärna kommer tillbaka. Toastbrödet tog slut...som vi hade trott skulle räcka i två dagar. Vissa sorter av läsken tog också slut och vi har langat munkar över disken utav bara tusan idag. Kanondag med andra ord. Nu har P och Virre varit till affären och laddat upp med mera av allt. De fick skjuts av grannen som skulle dit. Vår bil går inte att rubba. Den är "inbyggd" bland marknadsdiskar och andra bilar, så vi får nog åka hem sist i morgon. Nu ska vi grilla igen....och så ska vi se på film och äta godis hela kvällen. Virre har med sig sin transportabla dvd och vi har köpt nya filmer hos grannen. Det blir med andra ord en myskväll. Hoppas på lite regn som smattrar på biltaket...det blir liksom lite mysigare då. Vi syns i morgon igen. Ha det bra.

Vad att vänta idag då?

Förhoppningsvis blir det en bra dag. Solen skiner, maskinparken fungerar och vi är glada och utsövda. Sov som en gud i "nya" bussen. Vaknade dock av att knallegrannen kom och förde ett jädrans oväsen när han skulle parkera. Men då var klockan redan halv sju så det gjorde inget. Toaletterna var låsta så man fick gå kissnödig en stund innan de låstes upp. Nu är allt frid och fröjd. Ska strax baka första smeten och så får vi se hur dagen blir. Rapporterar. Ha en bra dag.


Ibland undrar jag....

...om vissa saker som händer ska pröva om man har tålamod och jävlaranamma eller om någon försöker tala om att man ska sluta med det man håller på med. Vi åkte i strålande väder mot Järvsö. Glada i hågen. Vi planerade att stanna efter vägen och grilla och bada. När vi kom till Enviken tog vi en glasspaus. Varmt och skönt....underbart midsommarväder. Lite längre fram...eller rättare sagt många mil senare...och många kilometer grusväg senare tittade P bakåt och såg att det kom rök från vagnen. Tvärnit!!! Vi hade fått punktering på vagnen. Skitkul!!! Hade vi reservdäck med? Absolut....INTE. Ett trevligt par från Edsbyn stannade och hjälpte oss. De hade lite kontakter inom däckbranschen...men ni förstår ju själva hur lätt det var att få tag på någon som var hemma en midsommarafton.

Så trots ihärdiga försök på alla fronter så beslutade vi att koppla loss vagnen och åka hem till Borlänge för att hämta reservdäck. En liten nätt resa på 18 mil fram och tillbaks. Tja, vi hade ju hela dagen på oss att åka upp sa vi på morgonen. Och nog tog det hela dagen allt.

Väl framme i Borlänge blev det till att lasta in allt i bilen....däck, domkraft, verktyg mm mm. Grillningen kunde vi glömma. Det blev en burgare på Max istället. Å så iväg mot vagnen igen, som stod ensam efter vägen i närheten av Alfta. Gick bra. Vi hade såååå kul på vägen tillbaka. Väl framme så tog det inte mer än 15 minuter att byta däck...och så var vi på rull igen.

Nu gick allt bra. Solen sken fortfarande och vi kom fram hela och nästan rena. Vart skulle vi stå då? Marknadsgeneralen fanns inte på plats och ingen visste var han höll hus. Suck. Efter många om och men så lyckades vi få fram vår plats och kunde börja bygga. Nu var det bara det att hela marknadsplatsen lutar så vi har fått leta brädor over hela området för att få vagnen i våg. Nu har P och Virre skruvat fast startknappen på munkmaskinen...som hoppat loss under den guppiga färden vid alla vägarbeten. Det blev grillat till slut, när vi kom fram. Nu är vi mätta och belåtna och ska sova. I morgon väntar en ny dag...med fler utmaningar. Gonatt.


Midsommarafton!

Glad midsommar på er alla. Idag är det kanonväder....ännu så länge. Skulle väl bli regn sa dom. Inget att gräma sig över. Vi kan ju inget göra åt det i alla fall. Jag har varit och handlat inför Järvsö. Festis, toastbröd, strösocker och en massa annat. Skinkan var slut på Ica.....och det fanns bara en förpackning kvar på Willys. Det går nog bra ändå. Det ska bli lite spännande att jobba i Hälsingland. Har ju aldrig varit där förut. Vi pratade med en som brukar åka dit och hon sa- Ni kommer INTE att bli besvikna. Det lät ju lovande. Vi ska ta det lugnt upp dit. Eftersom vi ska jobba i morgon så har vi inte bråttom. Ska stanna efter vägen och grilla och kanske bada....ja, jag ska INTE bada, men Virre ska nog. Nu ska jag väcka resten av gänget och så åker vi. Tar med datorn så ni får lite rapporter. Ha en bra dag. Vi hörs.

Packar och packar...

...hela kvällen. Det är mycket nu. Har varit till Falun med choklad. Till Försten med fru och lämnat nyckel. Till P&L-området och kollat in vart vi ska ställa oss på söndag natt när vi kommer tillbaka. Har lagat mat, vikt tvätt och plockat ihop. P har diskat, tömt kattlådan och nu sitter han och betalar räkningarna. Icke så kul sysselsättning. Jag ska nog ta en dusch och sedan sova. Väntar nog med min packning till i morgon bitti.

Tänkte bara visa vilken glidarbil vi får använda oss av i helgen. Lånebilen från verkstaden....sprängfylld med soppa. Kan det bli bättre? För första gången någonsin i vår munkkarriär ska vi få sova fullt utsträckta...med en dörr som går att låsa inifrån. Lyx! Nu ska jag sluta för idag. Syns i morgon bitti då.


Nu är jag fly.....

...ja ni vet vad jag menar. Skulle in på banken och sätta in pengar till räkningarna den här månaden. Vet ni vad de säger? -Det kostar 200 kronor att sätta in pengar om de kommer från företaget. Hallååååå!!!! -Så då menar du, att om jag står på torget en regnig och blåsig dag och tjänar, säg...350 kronor. Då ska jag alltså betala 200 av de pengarna till er? Det betyder alltså att jag får 150 kronor kvar......Nu är det krig vill jag lova. De tog minsann 200 för mig idag, men jag lovar....DET VAR SISTA GÅNGEN!!!! Vi har en plan. Berättar mer senare.
Torget idag....sisådär. Bättre än vanligt naturligtvis när det är bondens marknad, men inte kanon. Men, jag harvar vidare till fem/sex så får vi se. Hörs.


5 timmars sömn....

...borde väl räcka va? Sov till halv sju. Det beror nog på att jag somnade vid halv två i natt. Hoppas bara man är pigg under dagen. Det blir mycket idag. Men jag ska stå på torget så det blir nog lite vila för mig, även om man inte kan sova på plats. Jobb, jobb, jobb väntar. Men det roligaste av allt är att idag ska vi leverera 10 askar av vårt chokladdoppade knäckebröd. Fick en beställning igår. När P&L sen är över ska vi ta tag i Sweet Home Dalarna ordentligt. Då blir det jordgubbsmarmelad för fulla muggar och så ska jag börja gå runt till butiker och sälja. Nu ska jag ta lite kaffe, läsa morgontidningen och så är det bara att ta tag i dagen. Tar med datorn till torget och hoppas på att få lite tid för bloggandet. Höres.

Låååång dag.

Ja idag blev det en lång dag. Den blev så lång att det blev en ny. Men nu är det snart god natt. Jag åkte som ni vet till Duvnäs för att fira farmor på hennes dag. Jättetrevligt. Stora delar av släkten var där och det bjöds på tårta och annat gott kaffebröd. Farmor satt som en liten flicka och log...trött men glad. Det är inte många som får uppleva sin 95-årsdag.
Innan kalaset fick vi besök av en viss religiös "avdelning". Ni vet, dom där som tror att vi inte hittar till dem utan de måste komma till oss. De var faktiskt riktigt trevliga och när pappa talade om att hans faster, medan hon levde, hade samma tro som dem så tog det inte lång stund förrän de sa tack och gick sin väg. De förstod väl att hade inte hon lyckats omvända oss så skulle nog inte de lyckas heller.
Nu ska jag prata om vår buss. Ni vet den som står på verkstaden och aldrig blir klar. De har ju väntat på reservdelar i evigheter och när de kom så förstörde de bussen på något vis...fråga mig inte hur......så vi fick vänta på andra reservdelar. De skulle ha kommit idag.......men inte. Tyvärr hade det strulat till sig, sa de. Hmmm...det tror inte jag. De har nog gjort något större fel med bussen än de vågar erkänna. Nåväl...nu har de erbjudit oss att få låna en cheva van...fulltankad...gratis upp till Järvsö under midsommar. Tack!!!! Kan jag få tillbaka vår buss sen?? Allt ser ut att ordna sig till det bästa så här långt nu då.
Kvällen har vi ägnat åt planering, packning och uppställning av vagn på torget. Det är bondens marknad i morgon. Dessutom kommer det 825 kilo munkmix som ska bäras ner i källaren...å sen måste vi köpa dricka till P&L....å så...ja det är hur mycket som helst att göra. Så nu måste jag sova. Vi hörs i morgon bitti igen.

Nyslaget hö. Visst längtar man till svunna tider när man ser den här bilden. För mig är det barndom och sommar...myggbett och skrubbsår på knäna.

Födelsedagsbarnet iklädd filt mot miljontals mygg. Gud vad de bet oss.

Fika i "bersån". Ett riktigt sommarkalas.

Tårta är gott!!!! Fram för flera kalas.


Tralalalala.....

Idag är det underbart. Solen skiner....jag har sovit hela natten, ända till klockan sex och jag ska åka till mitt älskade västerdalarna. Kan det bli bättre? Livet leker och jag känner mig så stark. Kanon. Fick just ett samtal på mobilen från K. Hon som ska bli knalle. Hon har hittat en bil och en vagn som verkar bra. Så nu sätter hon nog igång snart. Vad roligt det ska bli. Ju fler knallar...destå bättre. Dessutom är hon entusiastisk och har nog ganska mycket jävlaranamma och envishet, och det är bra. Lycka till!
Strax ska jag åka till farmor som fyller år. Vi har stått varandra nära under hela min uppväxt. Vi bodde på samma gård, i husen bredvid varandra. Hon fanns alltid där. Vi har pratat mycket över köksbordet om livets alla sorger och glädjeämnen. Nu fyller hon 95 och det här ska verkligen bli hennes dag.

Grattis älskade fajja!!


Å så var det kväll igen.

Hemkommen från Rättvik. Skön dag. Det blev inte så mycket folk, men det var fint väder hela dagen. Varmt och skönt. Vi fick ihop till mat i alla fall. Det blev sallad.

Det här är P:s mat. Jag fick en med räkor och kräftstjärtar. Kanongott. Disken gick snabbt och ihopplockningen likaså. Nu slappar vissa framför fotbollen på tv...andra bloggar och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. I morgon är det 95-års kalas. Min älskade farmor fyller tant....unga flickan. Jag åker dit och firar henne. P blir nog hemma. Det är tusen saker som ska ordnas före Peace&Love. Dessutom ska vi ju jobba i Järvsö under midsommar. Det kommer liksom i andra hand. Får bli som det blir. Dessutom är det första gången vi är där, så vi har inga stora förväntningar. Den stora grejen är P&L. Sov gott....det ska jag göra.


Tisdagskul.

Kul har vi, men det är lugnt. Än har vi inte fått in till två portioner sallad. Bara en av oss får äta idag....vi skämtar så klart. Vädret är underbart och det börjar komma ut lite människor på gatorna. På eftermiddagen ska det nog vara full fart. Ett problem som vi har är med oljan. Nu för tiden förvara snabbgrossen den i kylrum. Det innebär att den nästan fryser och hinner absolut inte tina upp på ett dygn. Vi har påpekat detta för personalen där, men de säger att det ska vara så. Det tror inte vi. Nu har vi beställt olja från en annan grossist. De har lovat att den står i rumstemperatur hela tiden. Ni förstår ju vilket bök det skulle bli under P&L om oljan var stel.

Så här kan man ju inte ha det. Frusen olja...

Lite lugnt är det efter gatan.....än så länge. Första gången på sommaren brukar vara lugn...men lite mer än så här ska det bli idag, det tror vi. Nu har vi fått in till två portioner mat så P har gått och handlat. Hörs senare då....


Hallå!

God morgon alla.......Har sovit riktigt bra i natt. Ville faktiskt inte kliva ur sängen när det var dags. Så, det tar sig. Nu ska vi strax åka mot Rättvik och Tisdagskul. Vi är laddade och glada. Jag tar med mig datorn så att ni kan få någon rapport under dagen. Något kul måste det ju hända tycker jag. Syns snart igen då.

Fet Ful Femti.

Så känner jag mig idag....idag förresten....en längre tid nu faktiskt. Droppen som fick bägaren att rinna över kom ju igår när jag skulle köpa en behå......Så idag är det deppigt. Skulle behöva köpa lite kläder, men det känns meningslöst när man känner sig som en stoppad korv. När jag ser mulliga kvinnor på stan tycker jag att de är vackra. Hur kommer det sig att man ser sig själv då som ett fläskberg? Skulle verkligen behöva lite hjälp med det där att klä sig. Snart kommer Fjalar hem...my personal shopper. Då kanske det blir bättre. Hon har blick för det där med kläder. Så, jag ger tillfälligt upp, förutom en sak. Jag ska strax gå in och färga ögonbrynen för andra gången i mitt liv. Kanske känns det bättre efter det.

Ungefär så här känner jag mig just nu. Hjälp mig någon!!!
I morgon bitti åker vi till Rättvik på Tisdagskul. Det blir kul, men säkert ganska lugnt. Turistsäsongen har ju inte riktigt kommit igång än så vi mjukstartar lite. Hörs i morgon då....


Godmiddag....

Nu tror ni att jag sovit länge idag va? Nehejdå....var på träning kvart över sju och sedan har det varit full fart. Vi håller på att förbereda veckans jobb. Snabbgrossen för inköp av olja och kaffemuggar. Gustavs bageri för beställning av frallor till P&L. Grönsakshandlarna på torget för beställning av baguetter till P&L....Falun för tillklippning av broschyrer till P&L......Kolla priser på vatten på City Gross....mm mm. Nu har vi mellanlandat hemma för lite mat. Hittade något kanongott på City Gross....sniglar i vitlökssmör. Det blir min förrätt. Till varmrätt blir det stuvade makaroner och falukorv. Hörs.


På västfronten intet nytt.

Idag har det minsann inte blivit mycket gjort. Jo, en sak......ni behöver inte oroa er för en regnig sommar längre. Det blir ingen. Vi har nämligen investerat i nya, dyra regnkläder. Så nu lär det bli fint hela sommaren. Bra va? Annars har vi bara slappat. Lagat superenkel mat, som sköter sig själv...ja den nästan lägger sig själv på tallriken. Kvällsmaten satte jag P på. Nu är det fotboll på tv. Har ni hört det förut? Misstänkte det. Har letat efter små teckningar från när barnen var små.Funderar på att tatuera deras bilder på mig!!! Har också letat efter några bh-ar...hur stavas det...vad heter det? I vilket fall som helst...de är borta. Saknas tre stycken. Är det någon som äter dom eller är det någon som jävlas med mig? Skulle köpa nya då......hamnade på avdelningen generous!!!! Fattar ni? Panik? Jag vägrar att köpa något från Generous. Aldrig att jag gör det. Hur "stor" är man om man måste gå på den avdelningen? Så nu väntar jag tills jag har tid att gå på en affär där jag kan få hjälp. Kanske kan de hjälpa mig att komma ner någon storlek. Nu ska jag INTE ta någon kvällsfika, utan dricka ett glas vatten och så se om det finns någon bra kriminalserie på tv. Hörs i morgon...då det säkert har hänt något mer att skriva om.

Det blev sent igår.

Kom hem halv tolv och var urtrött. Vi ställde bara bil och vagn på verkstan och åkte hem. Tänker packa upp idag istället. Resan gick bra. Vi stannade i Örebro för en kiss och glasspaus, annars var det raka spåret mot Borlänge. Innan vi åkte gick vi ut och åt med Reino, Mattisa, Maja, Maria och Marcus. Gott var det och vi hade inte ätit sedan frukosten så vi var jättehungriga. Hann  se några minuter på prinsessbröllopet också. Gud va fina de var. Ska se sammandraget i kväll. Nu är vi strax på väg till vagnen och ska ställa iordning den. I morgon är det inköpsdag och på tisdag börjar Tisdagskul i Rättvik. Det blir bra. Där trivs vi och där har vi många stamkunder. Ska bara hoppa in i duschen först....så hörs vi lite senare.

Elräkning.

Vi fick tillbaka strömmen efter ca en halvtimme. Så det var ju bra. Tänkte tala om för er hur mycket vi fick betala för den ström vi använt. Normalt brukar vi få betala flera hundra kronor eftersom vi har ganska mycket kräm i kablarna. När torgvakten kom med räkningen och vi läste så trodde vi att vi läst fel. Läste igen......22 kronor!!! Kan det vara möjligt. Vi bara skrattade. Sedan funderade vi på om vi skulle be om halva priset för idag eftersom vi fick ett avbrott där....11 kronor. Nä då, vi bara skojade. 22 kronor är väl helt ok?!


Åh nu....

...har strömmen gått......tralalalalaaaa......

Alla detaljer.

Nu ska ni få alla detaljer från gårdagen. På torgplats gäller alltid stänga vid 18.00. Inga undantag görs vid större evenemang. Konstigt!!! Polisen gav oss till slut tillstånd att ha vagnen kvar på platsen över natten....vilket gjorde att torgvakten var skitsur på OSS för att sopbilen var tvungen att svänga runt vår vagn!!! ÅHHH jag blir så matt. Vilka stelbenta regler och människor det finns. Idag ska det stängas klockan 15.00 pip. Ok, då vet vi. Om några veckor skrattar vi åt det här, men just nu är jag bara förbannad rent ut sagt.
Kvällen då.... Vi skulle gå ut och äta hade vi tänkt. Det var bara det att det fanns inte en stol att uppbringa i hela Motala. Fullt överallt. Dessutom fanns det ingen taxi att få och lokalbussarna var 40 minuter försenade. Vad göra? Reino ringde sin stampizzeria och frågade om de kunde leverera inom rimlig tid. En timme tog det och sedan kunde vi äta oss mätta. Skönt. Nu ska vi sälja munkar i några timmar och sedan åker vi hemåt igen. Det blir ju tidigare än tänkt, men jag hinner blogga destå mer när jag kommer hem. Vi syns då om det inte händer något spännande före. Då rapporterar jag direkt.

Här har vi stängt...men är lite sura på grannen som fortfarande har öppet.....surt.

...och här, mitt emot oss, ligger Dressman som hade öppet till klockan tolv på natten...då går det bra...ännu surare.


Onda aningar....

...det hade jag redan när vi åkte hit igår. Kände på mig att det skulle bli något. Mycket riktigt. Nu har polisen varit hit och talat om för oss att vi måste stänga. Klockan 18 ska det vara igenbommat och klart. ???? Vi stod som frågetecken. Vanudå??? Jo det är tydligen så. Alla andra, som står på smågatorna runtomkring, de får stå kvar. Inte vi. Och ändå står vi på en torgplats. Vi fattar nada. Nu väntar vi på att poliserna ska komma så vi får fråga om vi måste flytta vagnen. Allt detta trots att P och Reino hade varit till polisstationen och ordnat ett preliminärt tillstånd tidigare idag. Det gäller tydligen inte nu......Så alla som står här i närheten måste iväg. Suck!
För övrigt har det gått bra. Vi är jättenöjda...väntar bara på följderna...flytta vagn eller inte. Är lite sur just nu så vi hörs senare.


Ok....

...nu är vi på plats. Vagnen står så fint mitt i smeten och kaffet kokar. P och Virre är och köper ingredienser till toasten. I Motala brukar det krångla lite och det har det gjort. Det är alltid en massa knallar som står och väntar på en plats trorts att de inte har bokat någon. De brukar bli lite sura och så brukar de ställa upp sig ändå någonstans. Det resulterar alltid i att de får packa ihop och dra härifrån. Men de försöker i alla fall. Sen är det strömmen. Förra året var det en som skällde på oss för han trodde att det var vårt fel att hans ström slog ifrån hela tiden. Han hade ingen koll på hur mycket hans egna grejor drog. Det var alltså hans eget fel att det blev svart. I år är det flera som blivit lovade samma eluttag. Suck! Det har löst sig nu. Nu ska vi strax baka första munkarna. Får väl se hur det går. Regnet hänger i luften.

Här blir det, om några timmar, tjockt av cyklister. Stackare......


Hej hej...

...å god morgon. Har sovit ovanligt gott i natt. Hade lite svårt att somna, men till slut gick det. Vaknade vid 5 och lyckades somna om en stund. Missade till och med Gittan som gick till jobbet strax före sex. Hon jobbar på simhallen. Nu kokar Maja kaffe i köket och jag ska packa ihop datorn för att ta med den till stan. Vi ställer upp vagnen om ca en timme. Så, vi hörs när allt är uppackat .......

Lite bilder från igår kväll.....


...och så här grått och trist är vädret idag...lite regn på förmiddagen skulle det bli, men sen blir det fint.


Motala.

Så där ja...nu var vi framme i Motala. Vi får inte komma in på vår plats förrän i morgon bitti så nu camperar vi hos Reino och Gittan och deras barn. Resan hit gick jättebra. Hade lite ont i gasbenet ett tag, men det gick över. Stannade i Örebro för en glass och sedan full fart hit. Det är så vacker väg hit tycker jag. Reino och Gittan känner vi, så vi passar på att träffa dem nu när vi är här. Det är Reinos plats på torget som vi hyr under Vätternrundan. Tack!! Nu ska jag duscha och sedan blir det grillat...gud va gott. Hörs i möra.

Kaninen Stampe var supergullig där han satt i sin bur med de långa, hängande öron.

P och Gittan...väntar på att grillen ska bli varm...eller?

Reino har full koll på maten.....och Smulan kollar in något annat.......

Mattias, Virre och Maria väntar också.....Maja var försvunnen för tillfället så henne får ni se i morgon. Nu är det avslappning som väntar.....jag berättar mer i morgon.


Bisyssla idag igen.

Nu har jag kommit hem från "mina" bin. Idag var det riktigt roligt. Såg drottningen för första gången...inte Silvia....Det var tungt av honung i flera ramar och det ska bli sååå roligt att få egna. Inga bistick än heller. Nu har P laddat bilarna inför Motala och Vätternrundan. Vi åker om en stund, men först lite mat på Max. Vi syns när vi kommit fram.

Svettigt.

Ja i natt har det varit svettigt igen....som vanligt ska jag väl säga. Vaken sedan 4 men försökte somna om för jag ska ju åka mycket bil idag. Tror du jag kunde somna om? Ha, nä varför skulle det gå den här gången då det aldrig går annars? Så det blir till att ta tändstickor för att hålla upp ögonen frampå eftermiddagen. Nu ska jag iallafall dra mig mot västerdalarna och min älskade biodling. Kommer väl därifrån vid 13.30, förmodligen. Vi hörs nog en snabbvända då. Ha det bra så länge.

Tja....

...det blev inte så mycket idag heller. Men en sak som var riktigt rolig var att jag fick besök av en blivande knalle. Vi har gemensamma bekanta och hon ville veta lite hur det är att knalla runt. Vi hade så trevligt. Hon hade massor av frågor och jag tyckte det var så kul att kunna svara på de flesta. Hoppas hon kommer igång snart och att hon trivs så vi kan träffas på olika marknader framöver. Vi kommer att hålla kontakten och jag vill så gärna hjälpa om jag kan. Det behövs fler knallar. Vi är egentligen ett utdöende släkte och det är ju så roligt liv. En sak som hon berättade för mig var att hon kände en kvinna som bor i bostadsvagn på campingen här. Just det har jag tänkt på många gånger, men jag har aldrig träffat någon som vet något om det livet. Det låter så bra. Tänk dig själv.....vi är nästan aldrig hemma...vi kommer att tillbringa mera tid i Duvnäs framöver...och vi bor alldeles för stort nu. Då är väl en husvagn det bästa. Skulle passa mig som handen i handsken. Hoppas.
Jag stannade hemma från fotbollen ikväll. Det var det där med viljan som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Jag kände efter....och jag ville inte. Alltså stannade jag här...vid min korkek. Lugnt och skönt. I morgon är det biodling i Vansbro och så snabbt hem för avfärd till Motala. Ingen buss klar, men vi lånar Mattes bil och så kör vi i två dit. Då får vi plats med all packning. Det ordnar sig alltid! Hörs i morgon då.

En sån här skulle man väl kunna klämma in sig i......


Mätt och belåten.

Har just ätit mig mätt på rester ur frysen. Tänk vad gott det var. Nu sitter vi framför varsin dator och har börjat planera för Peace&Love. Vilka mackor ska vi ha...vilken fyllning i baguetterna ska det vara....vilka ska jobba...när? Det är mycket att tänka på. I år ska vi dela ut "flygblad" vid campingen om att vi har extrapriser mellan 11 och 14. Det är den tiden som vi har minst kunder. Kanske kan vi få dit lite fler om vi säljer billigare då. En annan sak vi har att fundera på är hur vi ska bygga. Vi ska ha två försäljningsdiskar för att minska ner nattkön och det blir lite klurigt att få ihop det. Men det ska väl lösa sig.

Än har jag inte kommit upp på vinden och inte lär jag göra det heller. Pappersjobb nu och fotboll ikväll. Brage mot Syrianska klockan 19.00. Har fått lära mig att tänka på vad viljan vill......
Nu har jag också stora funderingar på om det inte är dags att sätta igång med jordgubbsmarmeladen. När ska jag hinna det då? Får leta på en tid.......


Sovit gott....

...för en gångs skull. Skönt. Har just varit ut på promenaden. Idag blev det lite senare så det var både folk och bilar överallt. Nog är det bättre att vara ute tidigt. Då får man gå i sina egna tankar utan att störas av annat. Idag SKA jag upp på vinden igen. Måste göra klart där. Har kommit på att jag är inne i en ny fas i mitt liv. Därför rensar jag ut gammalt. För varje sak som åker ut lättar det lite inom mig. När allt är klart kommer jag att må så bra. För mycket saker stör bara.
Idag får vi reda på om bussen någonsin blir klar. Den är nu på verkstaden för tredje veckan.....vad pysslar de med? Om den inte blir färdig så har vi problem till helgen då vi ska till Motala. Vi får se......
Igår kväll var det fotboll som gällde här hemma. Godis och dricka framför tv,n och som efterätt blev det jordgubbar med grädde och glass. Det blev ett kilo till runt magen det!!! Skärpning!


Vilken bra dag...

Idag blev det inte som jag tänkt...men det blev riktigt bra ändå. Som ni vet så ställde vi in torget idag. Då skulle vi ju upp på vinden istället. Blev inget av med det. Otippat? Nejdå.....trodde väl det. Men när klockan närmade sig 13.00 så drog jag ner till min "nya" vårdcentral. Jag har nämligen bytt nu när vi fick möjlighet. Bytte från Kvarnsveden till Jax. Tänkte att det då inte kan bli sämre eftersom jag inte fått någon hjälp alls i Kvarnsveden. Trodde att jag skulle gå därifrån idag med känslan av +-0. Men ack vad jag bedrog mig. Måste säga att jag aldrig...aldrig i hela mitt liv träffat en bättre läkare. Han gick igenom hela mig. Med frågor om hur jag mådde, vad jag gjorde, vad jag tyckte om. Han undersökte min nacke, mina axlar och mina armar. Han läste alla mina papper som jag hade med på röntgenutlåtanden och smärtschema. Beslutade på direkten att skicka mig på magnetröntgen...bara en sån sak. Det som är så svårt att få. Frågade dessutom om jag ville ha en operation. Alltså.....jag är så nöjd.
Nu har P TVINGAT oss att åka till Maxi och köpa godis...som vi ska ha när vi (läs, P) ser på fotboll. Så...idag har jag inte gjort så mycket. Är det kanske därför som jag är extra trött tro? Vi hörs imorgon då......


Soffpotatis!

Vi har gjort det....dvs inte öppnat idag. P tog en låååång sovmorgon och så skulle vi ner på torget. Vad ser vi där? Inget. Som vanligt är det så gott som tomt på folk...och för en stund sedan regnade det. Då sa P: vi skiter i det här. Jag var inte sen att hålla med. Så nu sitter vi här och dricker te och kaffe. Mycket trevligare och snart ska vi tillsammans upp på vinden. Det tycker jag är mycket bättre. Höres.


Roligaste platsen.....

...måste ju vara soptippen. Synd bara att man inte får plocka med sig saker därifrån. Eller...det kanske är bra det. Anledningen till att man är där är ju att man ska slänga saker. Då kanske det inte är så bra att ta med lika mycket hem igen. Förr....på den gamla goda tiden älskade jag att gå på tippen och leta fina saker. Tänk vad folk slängde. Ja, det gör dom ju fortfarande. Det finns mycket fint där. Men nu är det ju rensning här hemma som gäller så jag får bara inte ta hem något mer. Så det är nog tur att de har sina regler. Jag har iallafall varit dit nu. Det vara bara jag och två bilar till. Lugnt och skönt. Det är en speciell känsla att få göra sig av med skrotet. När man väl har slängt ner det så är det försent att ångra sig. Bra! Nu ska jag äta frukost och sedan ta en dusch. Efter det är det vinden som gäller igen. Vi hörs.

Slutkörd.


Ja då blev dagen till kväll. Sitter här totalt slut....i kroppen , men inte i huvudet. Skulle vilja göra klart men orkar nog inte så mycket mer. Men det börjar likna något. Inte så att man börjar se golvet i förrådet, utan för att jag är på riktigt slänghumör. Det måste man vara en sån här gång. Inga skrupler och inget sentimentalt bjäfs. Bara pang på...ut med skiten. P sitter framför vm-fotbollen. Undrar om inte han gick under om vi inte hade tv. Men...man vet ju vart man har honom då och så är det lätt att få honom att hjälpa till med något. Om man bara ropar så reser han sig nästan omedelbart. Detta beror på att han tappar tidsuppfattningen när det är idrott på tv. Man kan lura honom genom att säga att han suttit där i så och så många timmar...då blir det fart, en liiiiten stund. Sedan är han tillbaka i soffan.
I morgon ska jag till mitt favoritställe. Ni som läst bloggen ett tag vet ju vart det är. Soptippen. Först dit och sedan lite förrådsrensning och därefter läkarbesök. God natt på er. Vi hörs i morgon.


Pust å stånk.

Det är minsann ingen lätt match att städa ur vinden. Massor av spring i trappor. Bara att gå igenom varje kartong är ett helt företag. Vissa saker ska in i lägenheten, vissa ska skänkas och vissa saker ska slängas. Så nu ser det ut som en riktig rövarkula här hemma. Jobbigt är det. Har ringt P och bett om bärhjälp senare. Det skulle han ställa upp på. Så snällt.

De här sakerna ska säljas eller skänkas. Tar stor plats i hallen och då ska ni veta att jag fortfarande inte kommit IN i förrådet än. De här grejorna har jag tagit ut bara genom att stå utanför dörren och plockat ut. Förstår ni hur mycket det är?

Gjorde ett fynd. Hittade vår gamla köksklocka som jag trodde att jag slängt. Den kommer upp på väggen igen. Den nya hänger snett av sin egen tyngd och det är romerska siffror....ursvårt att se när man är halvblind som vi glasögonormar. Harvar vidare då.....vi hörs.


Visningsträdgård.

Snart har tulpanerna blommat over i Liljekvistska parken. Så jag måste visa er en bild innan de försvinner. Parken kommer att vara lika fin även efter blomningen för då byter de ut tulpanerna mot sommarblommor. Jag tycker det är så vackert. Kan gå hur länge som helst och titta. Och så blir man inspirerad till att göra något åt sin egen trädgård.

Visst är det fint. När man ser det här vill man sätta egna tulpanlökar....gäller bara att komma ihåg det i höst. Nu är det ju för sent.

Det finns skyltar som talar om vilka blommor som planterats och så har kommunen trädgårdsvisningar. Guidade turer där man får mer ingående information. Måste nog gå med på en sån.

Som solen lyser dessa vackra arrangemang. Vill ha!!

Här sitter hela släktträffsgänget. Gissa vad de har så roligt åt.....De tittar på bilder från tidigare släktträffar och kollar in vilka frisyrer som var på modet då. Det gav upphov till många gapflabb. Vi kunde också konstatera att på årets träff blir vi, som det ser ut, över 90 personer. Ni skulle vara med på den träffen...det kommer att bli såååå roligt.


Vad ska jag göra?

Sömn...ett kapitel för sig. Nu har jag i alla fall konstaterat att jag sover sämst här hemma. Om det beror på för litet sovrum(blir för varmt), för mycket ljud runtomkring eller att jag bara inte trivs vet jag ju inte. När jag sover i stugan, i skogen eller i Duvnäs sover jag bättre men inte alltid så det är en svår nöt att knäcka.
Idag är det torgdag. P ska stå mesta tiden och jag ska städa ur vårt förråd. Där finns det grejor!!! Ojojoj......Men nu ska det bort. Ska sälja lite, ge bort lite och slänga mycket. Det ska bli så skönt. Så himla onödigt egentligen...att ha en massa saker som man inte använder och inte behöver. Hörde att i England, där finns det inga förråd till lägenheten som du hyr. Va bra! Då blir det ju att man bara köper det man verkligen behöver. Så ska vi också ha det nu. Bort med skiten!! Just nu är det kaffe som gäller. Efter det...träning och sedan städningen då. Vi hörs framåt förmiddagen.

Hela dagen har gått...

...och jag tycker att den skulle vara dubbelt så lång och att jag skulle vara dubbelt så pigg. Har nämligen massor som jag vill göra, men orkar inte. Det blir väl så när man inte sover som man ska. I alla fall....har jag varit upp till stugan en vända på förmiddagen. Åh vad vackert det var. Ville aldrig åka hem. Hela skogen blommade och var så där friskt grön. Liljekonvaljer, ängsklockor, pioner och lupiner blommade överallt. Det doftade underbart. Gräsmattan behövde klippas lite, men det var för blött för att göra. Måste åka tillbaka dit så fort jag kan för att koppla av. Lövnäset är mitt livs lunga. Där kan jag andas och vara mig själv. Där slappnar jag av och där står världen stilla. Alla borde ha en sån plats.
Släktträffsmöte efter det. Tyckte att vi kom fram till riktigt bra saker, men jag tänker inte gå in på detaljer här. För många släktingar som läser tror jag. Allt är hemligt till i augusti. När jag kom tillbaka till Duvnäs var det tv som stod på tapeten. De hade fortfarande inte fått ordning på den, men de hade fått bild en gång!!!! Men med P på taket, B utanför fönstret, kommunicerande med mig, som satt inne med tv-dosan i handen så lyckades vi få fart på dumburken. Nu kan B&B se på tv hela sommaren. Skönt. Nu är jag tillbaka i Borlänge och vi ska snart ner på torget med vagnen. Önskar att det redan var gjort för jag vill pyssla här hemma nu. Men, allt har sin tid.

Tv pyssel från igår. Skumberg på taket. Bilderna ville inte komma med i morse, så ni får dem nu.

Och här är från slogboden vid älven i Duvnäs. Här satt jag i morse och tittade ut över älven.....och njöt.


Sömnlöst igen.

Ja, det är som vanligt. Dålig sömn och uppe tidigt. Alla andra sover och jag har just kommit in från morgonpromenaden. Idag är det vackert väder, men det blåser. Släktträffsmötet blir idag och det ska bli roligt att se vad vi kommer fram till. Sedan bär det av hem mot Borlänge igen och uppställning av vagnen på torget. Det där torget ja.....där går det inte bra. Snart slutar vi där och försöker torga i Falun istället. Vi har bestämt att vi håller på till midsommar sedan slutar vi. Man kan inte stå i 8-9 timmar för pengar till bensin och förbrukningsvarorna.
Igår kväll försökte vi få igång tv,n här. Svårt. Ingen kanal hittades!! Hela familjen var involverad och ingen klarade av det. Blir nog till att inkalla experthjälp om det ska gå. Skumberg fick ge sig upp på taket för att vrida på antennen, men icke då. Ingen bild. Nu är det dag och då saknar man inte tvtittandet så mycket. Blir nog värre till kvällen för de som är kvar här. B&B har flyttat hit för sommaren och de vill nog kunna titta då och då. Vi löser det. Nu ska jag koka lite kaffe och sedan gå ut igen. Hörs efter mötet.

Auktion i regn.

På plats i Duvnäs. Vi åkte hit i morse i världens regnväder. Först spöregnade det. Sedan ösregnade det. Efter det stod det som spön i backen. Skulle ju på auktion. Ganska lite folk i detta busväder och det var kallt och ruggigt. Massor av fina saker som jag skulle vilja haft, men vi väntade på en speciell grej och tordes inte göra slut på för mycket pengar. Jag fick iallafall några bakplåtsställ och ett litet avlastningsbord. Efter sex timmar, just när vi skulle ge upp ropades "vår" åkgräsklippare ut. Den hade vi väntat och väntat på. Trodde att jättemånga skulle vara med och bjuda, men det var bara vi och en till. Så nu är den vår. Nu slipper vi (mamma) klippa med en klippare som man drar för hand.
Nu sitter jag i stugan och värmer mig vid en brasa. P har gått upp till min bror, som bor i byn, och tittat på fotboll. Fotbolls-vm har ju börjat...gubevars.....Skumberg och Rami är ute på vift. Det är bara jag och mamma här. Skönt. Ska dricka lite kaffe och tina upp, så hörs vi nog senare.

Så här lite folk var det på auktionen idag. Å regnade gjorde det hela tiden.

Dagens inköp....ska göra jobbet åt oss.


3

Just det...3 vaknade jag. Klockan fyra var jag ute och gick. Konstiga typer som var ute. En kille kom i en slags kåpa. Såg ut som han tillhörde ett sällskap som jag inte ens vill skriva namnet på. Ni vet....sådana där som inte gillar människor med annan hudfärg. Skumt! En annan smög in i vår trappuppgång just som jag kom nära. Undrar vad han var ute efter. Stod en lång stund och lyssnade, men hörde inget av honom.
Idag ska vi till västerdalarna igen. Det är släktträffsmöte. Skulle egentligen vara nästa helg, men jag strulade ju till det. Så, mötet blev flyttat till idag. Hela vår släkt...och vi är många....ska ha träff i början på augusti och idag ska vi finslipa detaljerna. Vi brukar vara runt 70 personer tror jag så det gäller att veta hur många som ska ha mat och sovplats. Hade också tänkt klippa gräset vid vår stuga!!!! Ha, omöjligt i det här vädret. Så det får bli auktion istället. Hoppas på många billiga fynd. Rapporterar vad jag köpte senare. Nu ska jag väcka P och så åker vi.


Den här dagen...

...gick väldigt fort. Lite tvättande på förmiddagen och så en promenad ner på stan vid lunchtid gjorde att jag knappt hann med idag. Promenaden tog tid för jag skulle in på förgaffären Colorama för att leta en speciell färg. Jag inbillar mig att jag ska hitta en färg som påminner om sammet i strukturen. Ska nämligen måla ett stort skåp och det ska vara svart med textilkänsla. På dörrarna ska jag måla blommor i Flodamönster. Tror det blir supersnyggt. Hittade iallafall en färg som jag tror blir bra. Ska bara sova på saken några dagar. Ikväll har vi varit till Romme på trav. En liten kuse som vi känner skulle springa.....men idag var hon på bushumör och det gick inte så bra. Hemma igen och nu vankas det te med honung...ännu så länge köpt, men snart har vi vår egen. Imorgon västerdalarna igen. Berättar mer i morgon bitti.

Till mitt barnbarn.

Som jag har väntat på dig, och nu är du snart här. Jag lovar dig, att jag ska göra allt för att du ska få ett bra liv. Jag ska lära dig allt jag kan...jag ska visa dig livet från mitt perspektiv. Vi ska gå i skogen och leta kottar som vi sedan ska göra små djur av. Vi ska måla himlen på stora papper och vi ska skapa kärlek till varandra. Jag ska baka bullar och ge dig vid köksbordet tillsammans med kall mjölk och jag ska grädda pannkakor i drivor om du vill ha. Vi ska plocka bär och koka sylt så vi blir alldeles kladdiga. Om du vill så ska vi sova i vindskydd i skogen och lyssna på ugglornas hoande om natten. Jag ska läsa sagor tills jag somnar och vi ska tälja trägubbar att ställa på alla hyllor. Om sommaren ska vi plocka blommor att ställa i husets alla vaser och vi ska plocka havre ,från någon bondes fält i smyg, för att kunna ge småfåglarna om vintern. Och när du blir lite äldre ska vi ta varsin ryggsäck på ryggen och åka ut i världen på semester, bara du och jag. Farmortid. Jag älskar dig redan och jag längtar så efter att få träffa dig.

Med kärlek.

Farmor.


Studenten.

God morgon. Vid min morgonpromenad fann jag att det inte bara var jag som var vaken. Hela Soltorgsparken vimlade av vitmössor. Det var champagnefrukost för alla studenter. Va fint det var. Det kryllade av vita mössor och alla såg så högtidliga ut. Idag hade de tydligen inte svårt att ta sig ur sängen. Nu börjar allvaret för dem. Ut det obefintliga arbetslivet eller ett sista sommarlov innan högskolan. Unga pojkar i kostym, med en flaska alkoholhaltig dryck i handen. Flickor i skira ljusa klänningar som stod tätt tillsammans i grupper. En sista dag tillsammans innan verkligheten visar sig. Hoppas det går bra för dem. Nu ska jag duscha. Kommer tillbaka.

Kvällsvila.

Lång dag blev det. Men nu är vi tillbaka i stan....för någon dag. Måste tillbaka på lördag, men det är en annan historia. Efter min morgonpromenad blev det landet en stund igen. Men klockan 11 skulle jag vara på plats vid bikuporna i Bomled. Himla vad roligt det är. Kan knappt bärga mig tills jag får mina egna. Min mentor har tre kupor för tillfället. Två där han bor och en i skogen några kilometer bort. Vi börjar med att öppna varje kupa och sedan lyfter man ur ram för ram och tittar. Jag har inte så stor koll på vad han tittar efter i varje, men idag fick jag se honung, larver och pollen förutom alla tiotusentals bin. Det bara är min grej...jag känner det.
När jag kom tillbaka hade P doppat knäckebröd i ljus choklad. Jag fixade några fina askar och så åkte vi till Pyramidbageriet och lämnade några. Chefen ville ju ha ett första smakprov. De skulle ha personalfest i morgon så hela styrkan skulle få smaka. Undrar vad resultatet blir. Hoppas på bra betyg. Plockade sen ihop efter oss och strax innan vi skulle styra kosan mot stan kom Skumberg och Rami. Kramkalas. De ska ha lite semester i härliga Dalarna. Bra beslut. Nu har vi försökt sova lite "middag". P lyckades....inte jag. Annars är det tv som gäller för resten av kvällen.

Idag var hästhagen lite mer befolkad...behästad menar jag. Det är pappas kusar.

Här ska bikuporna stå när de kommer. Det behövs lite ihopplockning, men egentligen tycker jag att det är fint med de grånande trädetaljerna. Får väl lägga dem någon annanstans istället.

Här är en bild på Sweet Home Dalarnas första inköp. Liten och riktigt söt. Värd sin vikt i guld.

Kunde inte låta bli att ta en bild på "selkammarn". Det luktar så gott av läder där inne. Påminner mig om lukten från min barndom då både farfar och pappa hade hästar.

Sen kom Skumberg och Rami.....sååå roligt att träffa dem. Båda pluggar i Örebro, så det blir inte så ofta det hälsas på hos mamma.


Morgon i Vansbro.

Morrn på er alla. Har just tagit min morgonpromenad runt byn. Mycket är sig likt, men mycket är förändrat också. Lugnt var det i alla fall. Inte många människor i farten.

Allégatan tidig morgon. Här har man traskat tusentals gånger ner till Konsum.

...och här har man växt upp. Längst bort ligger skolan. Ingen idé att skolka där inte när man hade så nära. Alltid var det någon lärare som skulle sett mig. Å andra sidan kunde man sova länge om man ville. Tog ju bara en minut att gå dit.

Igår kväll tog jag en promenad längs älven i Duvnäs. Alldeles tyst var det. En andmamma simmade tillsammans med sina små i älvkanten och myggen visade att de fanns.

Härifrån går kyrkbåten till Dala-Järna kyrka. Som liten fick jag följa med. Man satt som ett ljus iklädd finaste Nåsdräkten. Minnen.

På vägen upp från älven tog jag en bild på huset från hästhagen. Hästarna är inne för natten. Man kan höra hur de slår med hovarna mot golvet ibland. Låter som dova dumpar.....Underbart att vara här.
Idag är det biodling som gäller. Har funderat på om jag ska försöka hinna med jordgubbsmarmelad eller rabarbermarmelad idag. Får se hur lång tid det tar med bina. Höres.


Sweet Home Dalarna.

Vår nya marmeladfabrik börjar ta form. Första marmeladen är kokad. Morotsmarmelad....den som kallas Högmod av våra sju dödssyndersmarmelad. Innehåller morot, apelsin, citron, socker och Cointreau. Jättegod. Chokladdoppat knäckebröd är också nedpackat i sina fina "svepaskar". Brödet kommer från Pyramidbageriet i Dala-Järna och chokladen är mörk, belgisk choklad. Gott och ganska "vuxen" smak. I morgon ska vi doppa i ljus choklad som passar de som vill ha lite sötare.

Resultatet av dagens vedermödor. Fint va?

Sweet Home Dalarnas hjärta. Ivarsgården i Duvnäs, Dala-Järna.God natt på er alla....i morgon är det biodling klockan 11. Före och efter är det choklad som gäller.


Full fart i marmeladfabriken.

Hallå, hallå. Väntat länge? Jag har kokat morotsmarmelad hela eftermiddagen. Har skalat morötter, hackat apelsin och vägt upp socker. Kanonkul. Bra blev det också. Närmare trettio burkar har sett dagens ljus. Hela köket är fullt av grytor, slevar och förpackningsmaterial. P har tempererat choklad hela dagen. Det har krånglat, men nu har han fått till det. Choklad måste värmas, kylas ner och värmas igen för att inte bli grå eller "randig". Och det måste vara exakta temperaturer för att inte misslyckas. P är en fena på detta och nu står första asken klar. Etikett och fina snören har den. Ni ska få en bild senare. Vi jobbar fortfarande på och lär inte vara klara än på länge.

Chokladtempereringsverktyg.

Morotsmarmelad på kokning...ångan fyllde hela köket.

Färdig morotsmarmelad.

Här ska vårt växthus ligga. Bror ska bygga det och det är strax på gång. Ska bli så roligt.
Nu ska jag göra fler chokladaskar. Vi hörs.


Strax på väg.

Sitter här vid köksbordet och äter min nyttiga frukost. Är fortfarande duktig. Vet bara inte hur det ska gå när jordgubbssäsongen är över. Vad ska jag då äta? Vi har packat bilen med allt vad det innebär av kånkande och pusslande för att få ihop allt. Bilen är full av burkar, choklad och morötter. Ska bli så roligt. På eftermiddagen står nog burkarna med morotsmarmelad på rad och väntar på köpare....hahaha. Sedan är det bara att vänta på att Hulågubbarna mognar. Då ni! Då blir det smarrigt värre. Nu ska jag packa alla "privata" saker. Det ska ju med sovkläder och arbetskläder och sånt. Måste också ringa min sjukgymnast och fråga om jag kan få "ledigt" i morgon. Tänkte inte på att jag skulle dit torsdag morgon. Väcker P, så vi kommer iväg någon gång. Hörs om någon timme då?

Asgarv!!!

Vet ni vad? Vi har tagit fel på helg........Det är vätternrundan nästa helg, inte nu. Det löste en massa problem för oss. Snacka om att ha noll koll på läget. P skulle ringa och fråga hur mycket kabel vi behövde ha med oss. Då kom det fram att det var över en vecka dit...hahaha. Tänk om vi kommit inrullande i Motala på torsdag kväll och undrat var vi skulle ställa vagnen. Det hade väl blivit en veckas semester istället. Vilket skönt skratt vi fick oss här hemma. Nu kan vi åka till Vansbro i morgon och koka vår marmelad i lugn och ro...vi kan sova över så slipper jag åka extra på torsdag till biodlingen. Bara ett problem....vi har släktträffsmöte på lördag nästa helg.......lär nog utebli från det......

Idag skulle vi väga vagnen....och bak i skuffen på bilen hade vi vår "slaskhink". Den som är full i diskvatten och kaffe å sånt.. En, enligt P, idiot körde om oss och sedan...tvärnit för ett gupp. Vi måste ju också nita då. Gissa vad som hände? Rätt...hinken föll omkull...locket åkte av....Tvingades stanna i stora rondellen vid Kupolen och tömma bilen. Passade på att föreviga. Vad P sa vill jag inte nämna.

Så....det blev till att åka ut till verksta´n å spola.

Ja, det var en dag i Svenssons, Svenssons liv. Kul hade vi och stressen släppte. Kan livet bli bättre?


Lite stressigt har det blivit.

Då var man hemma då. Tillbringat ett par timmar på lasarettet med farmor och faster. Det gick bra. Före det var jag till Emmaus och inhandlade lite köksattiraljer inför morgondagen. Det blir ju marmeladkok i Duvnäs. Dessutom ska vi doppa knäckebröd så att det blir klart för försäljning. Ska åka till Pyramidbageriet när det är klart och ge dem lite för att få höra vad de tycker om resultatet. Det är ganska mycket att packa. Det ska med grytor, slevar, brickor, choklad, morötter, socker.....ja gud vet allt. Just nu är P och skriver ut etiketterna som ska sitta på chokladaskarna. Det kommer att bli så fint. Har ni vägarna förbi Duvnäs i västerdalarna i morgon, så kom in och köp årets första skörd. Morotsmarmelad med cointreau...kan väl passa på frukostbrödet va? Ett annat måste idag är att ställa fram allt som ska med till Motala på torsdag kväll. Dessutom vet vi fortfarande inte om vår buss blir klar på verkstaden...måste nog ställa in oss på att hyra något.......Så, sist men inte minst ringde min bimentor och ville att jag skulle komma till Vansbro för lektion nummer 2 i biodling...på torsdag!! Så torsdagen blir fullspäckad. Nu ska jag ner i källaren och plocka ihop allt som ska med i morgon. Vi hörs lite senare då. Rusar vidare.......

Nu är det sommar....

...eller hur? I flera dagar har det varit fint väder. Förra året var det väl ungefär så här många dagar som sommaren bestod av. Jag kommer inte ihåg, men alla man pratar med säger att det var bara några dagar fint och resten var regn. Det tror inte jag på. Det måste ha varit fint fler dagar. Kommer ihåg hur det var på P&L t ex. Det var stekhett hela tiden. Att stå i munkvagnen då var ingen höjdare. Jag kan också räkna upp flera gånger då solen sken från en klarblå himmel och man klagade på värmen. Så jag tror att vi hade en fin sommar i fjol. Hoppas på en likadan i år.
Jag har tagit min morgonpromenad. Härligt. Passerade en lekplats och kom att tänka på min barndoms lekplats. Jag hade 50 meter till mitt favoritställe. Vansbros bästa. Där fanns en liten karusell, en gungbräda och massor av gungor. Jag tillbringade all min tid där. Vi hade tävlingar om vem som kunde sitta kvar längst på karusellen i hög fart. Det var de "stora" killarna som fick ge den fart och vi som åkte fick blåhålla oss för att inte ramla av. Jag vann oftast. Satt som en igel, klistrad och höll krampaktigt fast vid stången. Jag var bäst! Vi tävlade också om vem som kunde hoppa längst från gungorna i farten. Nu för tiden finns det inga såns platser. Nu ska det vara eu-anpassade lekplatser. Det ska vara mjuk matta som underlag och attraktionerna ska ha vissa mått för att få ställas på plats. Ja herregud hur det har blivit. Vad jag kan komma ihåg så var det aldrig någon som skadade sig när vi lekte där. Brorsan bröt armen en gång, men det tror jag var på fotbollen...å den finns ju fortfarande i samma form.

Idag ska jag och min faster följa med farmor(94,snart 95) till sjukhuset. Lite koll och sedan en fika efter det. Sedan är det packning inför en tur till västerdalarnas marmeladfabrik i morgon. Det är dags för det första koket. Ska bli så spännande. Jag lovar att rapportera under hela dagen. Men det är i morgon det, nu är det kaffe som gäller. Har redan klarat av dag " i mitt nya frukostliv.


Dagens sista inlägg.

Tänkte vara ute i god tid, innan jag blir för trött. Så här kommer dagens sista.....om Lillebror. Vår katt. 10 bast är han och beter sig som han vore 1. Men han älskar mig, och jag honom. Han följer mig överallt. När jag duschar sitter han på tvättmaskinen och väntar på att jag ska bli klar. När jag sover, sover han på min arm eller på min mage. När jag äter sitter han på bordet bredvid mig och tittar. Han hör när någon i vår familj går nere i porten. Då springer han till dörren och väntar på att den ska öppnas. Han är världens underbaraste katt. På senare år har han blivit mer kelen mot mig. Bubblis har en teori. Hon tror att Lillebror är skiträdd för P och att han därför söker tröst och närhet hos mig. P kan vara lite omild och Lillebror har fått behandling som en stor hund ibland så han har blivit ganska tålig med åren. Kanske är det en bra teori hon har, Bubblis.

Nu ska jag slappa i soffan och sedan somna som en gris.....i soffan. Hörs i morgon.


Varför blir inte JAG förkyld?

P står där nere på torget och jobbar. Han är förkyld. Inte så att han är riktigt sjuk, men han snorar. Det har han gjort i flera veckor snart. Det ligger snorpapper överallt här hemma och ingenting hjälper. Så jag har tänkt till lite. Började fundera på varför jag aldrig blir förkyld. Och jag har en teori......Sist jag var förkyld var 1995!! Tro det eller ej men så är det. Då var jag i Afrika. Jag bodde i en liten hydda i mörkaste Zimbabwe...och jag snorade utan dess like. Så nu tror jag att jag fick ett afrikanskt virus som gjorde mig immun mot allt vad svenska förkylningsbacillusker heter. Helt omöjligt kan det väl inte vara? För efter det har jag aldrig snytit mig. Konstigt va?

Ok...det är väl bra att aldrig bli sjuk, men liiiite kan jag väl få...så att det är lite synd om mig också? Nu är jag hemma och slänger i en tvätt i maskinen. Sedan ska jag till banken. Det ska betalas in platshyra till Peace&Love. 16 800 kronor ska dom ha. Det är ingen hemlighet att det kostar. Då betalar vi för lätt ätbart. De som har "riktig"mat får punga ut med 45000. Det kallar jag utgifter av stora mått. Hör av mig senare när jag kommit tillbaka hem och är i städtagen.


Dag 1 i mitt nya frukostliv.


Ser nyttigt ut va? Har just satt i mig en portion. Gott var det! Jordgubbarna var godast, sen kom bananerna. Sist kom linfröna....dom sitter fortfarande fast i tänderna. Små elaka saker det där.
Har sovit riktigt bra i natt. Törs man säga att man tror på framtiden angående nattsömnen? Ja, det finns hopp i alla fall. Nu ska jag ta min träningsväska och gå ner på stan. Ska sätta på värmen på munkmaskinen och så ska jag till min sjukgymnast och träna. Sedan blir det "bullbak" till ridklubben i Uppsälje, som beställt 100 munkar. Hörs när jag kommer tillbaka då...ha en bra dag.


Så jädrans trött....

...att jag fortfarande inte tagit mig in i duschen. Det ska bli snart...jag lovar. En annan sak jag gjort däremot, det är att inhandla en riktigt nyttig frukost till i morgon. Det här knallelivet sätter sina spår både här och där kan jag säga. Oftast så blir det problem med maten. Man jobbar som en gnu hela dagarna. Hinner kanske få i sig en korv eller hamburgare. När sen kvällen kommer så orkar man inte alltid laga något. Då blir det lätt en korv eller hamburgare!!!! Livsfarligt. Så nu har jag börjat på ruta ett. Att lära mig äta en riktigt nyttig frukost. Har inhandlat yoghurt, linfrön, pumpabröd från Kung Markatta och så en hel liten låda jordgubbar. I morgon smäller det. Tänkte att om jag fick in rutin på frukost så kan jag få in rätt mathållning i övrigt också senare. Eller hur?

Det här såg väl riktigt nyttigt ut? Nu ska det bli andra bullar av....På tal om bullar....När jag gick på högstadiet så bestod min frukost av...håll i dig nu mamma....en påse bullar. Det var lätt. Praktiskt att ta med till skolan...räckte hela dagen om man inte tog för många till frukost...och så var de så goda.

Förlåt mamma för att du fick göra bullar så ofta....det var jag som tog för många.

Nu ska det duschas...lortgroda!!! Träning i morgon...och så torget då. Ska nog städa lite hemma också. Sen börjar laddningen inför Motala till veckoslutet. Fredag och lördag är det Vätternrundan....å hur ska dom klara den strapatsen utan munkar i magen. Det går ju bara inte. Nog om detta, det är flera dagar dit. Det hinner hända mycket innan dess. Syns i möra då....


Jaha....

...så var då Falukalaset över för den här gången. Summa sumarum så är vi nöjda. Inte så att vi gapskrattar hela vägen till banken, men vi småler i alla fall. Idag var det definitivt lugnt. När regnet sedan kom, vid tretiden blev det...dött. Sedan kom åskan...sedan gick strömmen.....då åkte vi hem. Ja, det var ingenting att stå där för några kronor när man hellre ville hem och duscha, äta och bara dra på sig mysbyxorna och raggisarna. Nu bubblar kaffevattnet på spisen, regnet smattrar mot rutan och jag mår såååå bra. Ska bara ner till stationen vid åtta och hämta Bubblis som kommer med tåget.
Undrar ni vem som diskade i morse? Jag var så ståndaktig att jag lät bli. Den som tog sovmorgon till 9.30 fick diska....dvs P. Nu är det kaffe och dusch som gäller. Kikar in senare.

Sovit!

För en gångs skull har jag sovit ända till halv sju. Underbart. Känner mig redan som en ny människa. Vad som däremot inte var något nytt idag, var min väntan utanför Ica Maxi. Förstår inte varför jag hamnar där bland alla pensionärer som står och väntar på att dörrarna ska öppnas. Men det är himla skönt att få inköpen gjorda tidigt.

Satt i bilen och väntar på att dörrarna ska öppnas på Ica. Jag och en massa andra morgontidiga människor.
Igår kväll när vi stod och jobbade i vagnen hörde vi en rejäl smäll mot vagnen. Det kom från baksidan och jag gick ut för att kolla vad det var. Det händer ju då och då att någon fyllskalle ramlar in i vagnen eller att de slår näven i den av bara farten. När jag kom ut låg vår sopställning i spillror och en del av säkerhetsstaketet mot scenen låg lutad mot vagnen. Det var en kille som tappat fattningen och slängt staketet mot vagnen och som mosat soptunnan. Illa. Vakterna kom....poliserna kom....och killen fick respass. Poliserna tog upp en anmälan och vi får....förhoppningsvis betalt för sopställningen.

Nu väntar jag på att någon ska ta disken......undrar, liksom igår, vem det blir. Sedan drar vi mot Falun för sista dagen och bakar munk. Idag är det barnens dag. Det blir barnloppis och halva priset på karusellerna. Lär bli mycket folk. Innan vi kommer hem ställer vi vagnen på torget. Det är ju torgdag i morgon.....jippie!! Suck. Men vi har iallafall en beställning på 100 munkar som ska levereras i morgon bitti. Nu ska jag dricka ur mitt kaffe och sedan se om någon mer vill vakna. Hörs.


Jag bara säger....

....JAG ÄR FÖR GAMMAL FÖR SÅNT HÄR........vilket liv, vilket oväsen. Är det åldern tro? Kolla in bilderna bara.....


Men just nu slutade musiken....skönt. Nu vandrar alla nyktra hemåt och alla fulla ragglar omkring....sorgligt att de. Hur orkar dom?Nu ska vi i alla fall plocka ihop och sedan åka hem. Sista dagen imorgon. Hörs då.


Rapport.

Kom just på att jag ska berätta hur det gick med disken som jag pratade om i morse. Jag undrade ju vem som skulle diska munkdisken från igår. Det blev.........moi!!! Förvånad?

Kommer tillbaka.......


Nu har jag....

...stått i denna munkvagn i snart tre dagar...och vet ni vad jag lagt märke till? Alla dessa konstiga barnvagnar. Herregud. Nu för tiden ser de ut som rymdskepp. Ja, de ser då definitivt inte ut som något man skjutsar barn i. Förresten så såg jag en som skjutsade sin hund i en. Dagens modeller kan tydligen användas till det mesta...man kan koppla den på cykeln som en cykelkärra...å så kan man göra om dom till joggingvagnar. Alltså, en vagn som man kan ha med sig när man joggar. Och så kan man ha den som en helt vanlig vag...även om den ser riktigt robotaktig ut. Ja herrejösses hur det har blivit.

Så här kan en vagn av idag se ut.....

Eller så kan dom se ut så här.....


Å förr var modellen den här. Är det jag som har blivit gammal, eller har det gått lite för långt?
Nog om detta....Idag går det riktigt bra...fullt upp hela tiden. Enda kruxet som jag ser det är att jag tror att det är söndag idag, så jag blir lite trött när jag kommer på att jag ska stå här en dag till. Men...gilla läget. Vi syns.


Frånvaro av sömn.....

...kan då göra en tokig. Snart vet jag inte vad jag ska ta mig till. Nu är jag less på att tillbringa efternatten och morgonen ensam. Idag tog jag som vanligt en promenad. Strålande väder och inte en människa i sikte. Det var ganska skönt faktiskt. Men det hade varit trevligt att ha någon att prata med. Får väl prata med mig själv...som vanligt. Nu måste något hända snart annars går jag under.
Igår var det full fart på Stora torget i Falun. Mycket folk, men vi stängde vid 22-tiden. Då hade alla nyktra gått hem och de som var kvar hade definitivt inte tankar på några munkar. Abduls barn fick åka med oss hem för de var trötta. Abdul och hans familj säljer brända mandlar på många platser där vi är, så vi känner varandra bra. Hans son somnade i bilen hem...stackarn. Idag kör vi på som vanligt. Öppnar vid 12 och stänger förmodligen vid 22. Igår kväll var vi så trötta så vi sparade disken till idag.....väldigt dumt! Nu står den på bänken och väntar.....undrar vem som tar den......

Så här såg det ut framför scenen igår kväll.

...och så kunde jag inte låta bli att ta ett kort på det här blommande trädet i morse när jag var ute och gick.


Å inte ens den här ville stanna och prata en stund. Nu väntar en ny dag och jag ska bara jobba......utan att tänka. Tänka får jag göra senare. Vi hörs om några timmar då.....?


Tänkte säga hej bara...

...för man vet ju aldrig hur kvällen blir. Kanske finns det inte tid att blogga. Här är allt bra. Det flyter på i lagom takt och vi vet att det blir rusning så fort det börjar på scenen. Det har varit "genrep" på scenen och jag passade på att ta en bild på Anna Bergendahl. Hon som skulle varit med i eurovision songcontest...om hon gått vidare. Nu blev det ju inte så...synd. Det har också varit demonstration mot Israel. Ni får lite bilder, men jag tänker inte gå in på några åsikter om den saken just nu. Har lite svårt att tänka när man står här i detta musikoväsen. Vi höres.


Falun igen.

Nu är vi här igen. Vädret är kanon och alla verkar vara på plats.....ja inte publiken än då men de kommer nog. Vi har varit på snabbgrossen och frågat efter våra mugglock som vi beställt. De hade inte kommit. Sedan åkte vi till OK/Q8 och kollade om det fanns någon buss att hyra. Vår är på reparation och verkar inte bli klar till vi ska till Motala nästa helg. Det fanns någon...utan drag. Så...alternativet är att vi hyr den och jag kör grejorna i den och P drar vagnen med lilla bilen. Vi får se hur det går. När vi åkte hit tyckte vi att vi redan gjort ett arbetspass...40 toast och all bilkörning hit och dit. P tyckte att vi var som två nyduschade Duracellkaniner!! Tja, kanske det. Nu ska vi i alla fall köra på igen. Dag två väntar. "Bara" tre dagar kvar alltså. Höres.


Dag 2 av Falukalaset.

Har just skjutsat Virre till bussen...som vanligt. Han längtar till sommarlovet nu. Det är bara en vecka kvar. Skönt för honom. Det kommer man ju ihåg själv, hur mycket man längtade. Att man sedan längtade till skolan i slutet av lovet var en annan sak. Jag passade på att ta ett par bilder från Liljekvistska parken nu i morse. Den är så fin. Blommor och grönt överallt. Jättevackert.


Nu ska jag ta en dusch och sedan till affären och köpa mer ingredienser till toast. Det lär bli mer åtgång på dem idag. Igår gick det bra...vi kom hem i tiotiden men ikväll blir det senare. Tror att det var ikväll som det var Rix Fm på scenen och då lär det bli mer drag. Kul är det i alla fall, om än ganska jobbigt. Vi hörs senare. God morgon.


Jo då...det knallar på.

Kväll i Falun. Mycket folk, men de flesta ska väl upp och jobba i morgon så de lär väl snart gå hem. Det brukar vara så. Vi är nöjda. Det går som planerat och det är ju bra.

Träffade på Gunnar. Han är knalle, men hade ledigt idag. Tog en korv istället och det kanske var lika bra det för han säljer putsmedel och skurdukar och det hade nog inte gått så bra med tanke på att medelåldern på publiken knappast har lärt sig skura...och än mindre putsa koppar. P säljer och jag gör munkarna. Nyss fick han prata engelska......Inte för att jag är bra på engelska, men i förhållande till P så är jag proffs. För det första så bryter han på polska!!! För det andra så blandar han svenska och engelska hejvilt. Jag och Virre kan fortfarande gapskratta åt en episod då han fick beställning av en engelsktalande som ville ha kaffe och munk. Do you wan´t sucker, frågade han. Gissa om vi låg på golvet och höll oss för skratt allt vad vi orkade. Nu ska vi köra sista rycket här och så får vi se om jag hinner med en blogg till idag eller om vi syns i morgon igen. Ha det bra.


Falukalaset anno 2010.

Vad kul det är...fint väder och folk att titta på. Annat än Sveatorget. Det säljs inte så mycket än, men vi vet att det blir betydligt mer om några timmar.

Jag måste bara tala om för er vad jag har kommit på. Varje morgon vaknar jag ju så tidigt och vet inte vad jag ska hitta på. Ibland går jag ut, men det känns lite konstigt att vanka omkring klockan fem på morgonen. Så nu vet jag vad jag ska göra. Jag ska göra sit ups. Det vore väl kanonbra om man blev av med magen när man ändå ingenting har att göra. Har förvarnat P om vad som är på gång...så att han inte blir chockad. Även han tyckte det var en bra idé....undrade bara om jag behövde hjälp. Han erbjöd sig att lägga sig på mina ben om det var svårt med magmusklerna. Snällt va? Höres.


Vad bekväma vi blivit.

Har skjutsat Virre till bussen...å så skulle jag till Ica för att köpa oss varsin sallad att ha till lunch idag. Styrde kosan mot Kupolen, parkerade bilen i rutan och gick till ingången. De automatiska dörrarna rörde sig inte en milimeter. Vad nu då? Kollade klockan. 6.53. Dom öppnar 7. Då blev jag irriterad!! Varför kan man ju undra. Jo, man har blivit så bortskämd med att det alltid är öppet...nästan dygnet runt. Tänk vad bra det gick förr. Då stängde alla mataffärer klockan 13 på lördag och så var det stängt hela söndagen. Man fick planera sina inköp för helgen....och det gick ju bra. Varför ska det vara så svårt nu då. Nog har det väl blivit lite överdrivet va? Visst kan det vara bra för vissa att det är öppet jämt och ständigt, men jag har då inte hört någon som svultit ihjäl förr med begränsade öppettider.

Nåväl....köper sallad lite senare då. Idag är det Falukalaset. Öppet mellan 12 och 01. Lång dag. Men om det blir som det brukar så stänger vi lite tidigare. Vi får se. Nu ska vi göra toast...när P vaknar. Tar med datorn så får vi se om det finns tid för bloggning under dagen. Ha en bra dag.


Jamen hallååå....

Vilken tid det tog att komma fram till datorn idag då. Men nu sitter jag här. Sweet Home Dalarna har sina marmeladrecept klara. Det var väl bra. Har alltså fått något gjort idag. De sju dödssynderna finns på pränt. Ni ska få en lista senare. Har också fått hem ett egenkontrollprogram...så blir miljökontoret såååå glada. Där ska det fyllas i städrutiner, kylskåpstemperaturer och mycket mycket annat. Sist, men inte minst så har vi ställt munkvagnen på stora torget i Falun. Det är Falukalaset i fyra dagar med start i morgon. Sena nätter blir det....tror vi. Så det gäller att sova gott när man kommer hem!!!! Bubblis har åkt till Stockholm...liksom Fjalar. De sammanstrålar där för att gå på konsert i morgon. AC/DC...tror jag att det var??? Nu har vi ätit tacoresterna från igår och jag ska ta mig till sängen. Natti natti på er.

Gå på i ullstrumporna.

Morron....har skjutsat Virre till bussen och sagt hejdå till Bubblis, som cyklat till jobbet. Nu sitter jag här och väntar på att P ska vakna. Det blir inget torgletande idag. Vi bestämde i går kväll att vi ska ägna dagen åt Sweet Home Dalarna istället. Det är jag som känner att det står still. Snart är det dags för bärsäsongen och vi måste vara förberedda då. Bären väntar inte. Vi ska förbereda för egenkontrollprogram, som miljökontoret vill se och vi ska göra klart recepten på alla marmelader så det bara är att börja koka. Det är mycket som ska ordnas innan man kan sätta igång ordentligt. Men nu ska jag först gå ut på en liten promenad...har satt på mig ullstrumpor....inbillar mig att det är svalt med ull när det är varmt ute och varmt med ull när det är kallt ute. Inte vet jag om jag har rätt, men jag provar väl. Vi hörs.

Nej men hej på er...

Det är kväller och jag är mätt som jag vet inte vad. Ätit Tacos....suveränt gott, men för mycket blev det....som vanligt. Idag har det flängts runt igen. Har inte varit på torget många minuter idag. Jag har suttit på sjukhuset som sällskap i bortåt tre timmar. Det var bra. Fick lite kvalitetstid med B&B. Eftersom jag varit vaken sedan klockan två i natt så är jag ganska seg nu. Ska faktiskt lägga mig alldeles snart. I morgon är det resdag. Vi ska ut och titta på torg om allt går som planerat. Vi måste fundera om Sveatorget är rätt plats att fördriva tiden på. Endera byter vi torg eller också lägger vi ner torgandet helt och bara åker på marknader och festivaler. Marmeladerna ska ju också kokas snart så det behövs tid till det också. Kan det bli så att vi kokar marmelad istället för att torga? Verkar nästan så. Ska sova på saken. Natt på er.

Ibland blir det för mycket.

Om man bara fick vara sig själv, utan att någon annan brydde sig i vad man gjorde så skulle allt vara mycket lättare. Varför ska vissa människor ha åsikter om andra? Räcker det inte med att man försöker vara sig själv...eller försöker man glömma sig själv genom att rikta in sig på någon annan? Är det jobbigt att ta tag i sina egna problem? Låt mig bara vara som jag är...det är nämligen så här jag är. Gilla det eller låt bli, men håll åsikterna för dig själv. Jag tänker inte ändra på mig för att passa dig. Det här ska ni inte ta åt er av....det finns bara en som ska tänka till lite. Alla er andra tycker jag så mycket om. Kom ihåg det.
OK....nu tar vi lite annat. Natten har varit......bedrövlig. Har varit vaken sedan 2!!! Blir en lång dag idag. Torget.....sen kommer B&B...sedan har jag bjudit hem Försten med fru på Tacos. Hör av mig senare, när jag lugnat ner mig lite. Var glad!!

RSS 2.0