Ibland undrar jag....

...om vissa saker som händer ska pröva om man har tålamod och jävlaranamma eller om någon försöker tala om att man ska sluta med det man håller på med. Vi åkte i strålande väder mot Järvsö. Glada i hågen. Vi planerade att stanna efter vägen och grilla och bada. När vi kom till Enviken tog vi en glasspaus. Varmt och skönt....underbart midsommarväder. Lite längre fram...eller rättare sagt många mil senare...och många kilometer grusväg senare tittade P bakåt och såg att det kom rök från vagnen. Tvärnit!!! Vi hade fått punktering på vagnen. Skitkul!!! Hade vi reservdäck med? Absolut....INTE. Ett trevligt par från Edsbyn stannade och hjälpte oss. De hade lite kontakter inom däckbranschen...men ni förstår ju själva hur lätt det var att få tag på någon som var hemma en midsommarafton.

Så trots ihärdiga försök på alla fronter så beslutade vi att koppla loss vagnen och åka hem till Borlänge för att hämta reservdäck. En liten nätt resa på 18 mil fram och tillbaks. Tja, vi hade ju hela dagen på oss att åka upp sa vi på morgonen. Och nog tog det hela dagen allt.

Väl framme i Borlänge blev det till att lasta in allt i bilen....däck, domkraft, verktyg mm mm. Grillningen kunde vi glömma. Det blev en burgare på Max istället. Å så iväg mot vagnen igen, som stod ensam efter vägen i närheten av Alfta. Gick bra. Vi hade såååå kul på vägen tillbaka. Väl framme så tog det inte mer än 15 minuter att byta däck...och så var vi på rull igen.

Nu gick allt bra. Solen sken fortfarande och vi kom fram hela och nästan rena. Vart skulle vi stå då? Marknadsgeneralen fanns inte på plats och ingen visste var han höll hus. Suck. Efter många om och men så lyckades vi få fram vår plats och kunde börja bygga. Nu var det bara det att hela marknadsplatsen lutar så vi har fått leta brädor over hela området för att få vagnen i våg. Nu har P och Virre skruvat fast startknappen på munkmaskinen...som hoppat loss under den guppiga färden vid alla vägarbeten. Det blev grillat till slut, när vi kom fram. Nu är vi mätta och belåtna och ska sova. I morgon väntar en ny dag...med fler utmaningar. Gonatt.


Kommentarer
Postat av: Lillemor

Det bästa med livet är att man lär sig nåt nytt varje dag, om man bara tar tillvara det, tex att ALLTID ha reservdäck med sig.:-)

2010-06-26 @ 10:41:31
Postat av: Maria

Jo så är det ju. Problemet är ju också att vi måste tänka på tyngden och då fick reservdäcket stanna hemma. Man lär så länge man lever.

2010-06-26 @ 11:42:36
URL: http://mariamarmelad.blogg.se/
Postat av: Millis

Hihi, ni verkar ju haft en riktig toppenhelg ;)

2010-06-26 @ 19:04:15
URL: http://ivarsgard.blogg.se/
Postat av: dom på bilden från Edsbyn :=)

Vad skönt att allt gick bra tillslut, och att vi hittade din trevliga Blog :=) så vi fick läsa att allt gick bra, ha en fortsatt trevlig och skön sommar



Mvh Stina & Magnus Edsbyn

2010-07-02 @ 00:45:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0