Går snart i kras....

Ja, jag vet att jag inte skrivit på länge. Det är inte det att jag inte vill...det finns bara inte tid och ork. Allvarligt alltså. Om det gäller att motionera eller göra något för sig själv så kan man alltid hitta någon liten stund, men den här gången har det inte funnits en endaste liten minut. Jag är så slut att jag vissa stunder bara önskat att jag kunde försvinna från jordens yta...bara gå upp i rök...få vila lite. Det har varit mycket nu...och det är inte klart än. Det finns massor som ska bearbetas och tas in i min lilla hjärna. Saker som är nya att leva med, men inte nya i tankarna. Flummigt va? Ja, jag vet men det är allt jag kan skriva för tillfället.

Vi sitter i vagnen. Jag har duschat och diskat lite bestick och glas...vi har ätit matlåda inköpt på mataffären...innehållande varken vitaminer eller smaker, men mätta blev vi. Nu passar Virre och P på att kolla om det är något fel på antennkabeln till tv:n. Då passar det att leta fel....det är ju friidrotts-vm på tv.

Verandan vid vagnen är så gott som bortriven och ska på tippen i morgon. Jag vill bara ha upp förtältet nu, så vi kan få lite bättre plats och ordning.
Vill köpa en gasolspis och en luftvärmepump. Hoppas på tid den här veckan....skulle inte tro det va...men önska kan man ju.

Nu ska jag krypa ner och gosa in mig i täcket....drömma om lediga dagar.... och öppna, ärliga relationer.

Honung och råttor.

Åh jag har bara regn hos mig...som någon sjöng en gång....Visserligen är det uppehåll just nu, men det har varit riktigt skyfall. Ni har säkert fått en dos av det alla....Fördelen med att bo där jag gör nu, är ljudet på taket vid regn....plåtskjul....trädkoja....barndom...och, ja ni fattar.

Idag har det varit en stor dag. Vi har varit och hämtat vår honung. Guldfärgad och massor av burkar. Vilken underbar känsla. Det skramlade så skönt i bilen på vägen hem. Många burkar blev det...och då är det bara första slungningen vi gjort klart. Det kommer mera....var så säkra. 20 burkar beställdes omedelbart av Trädgårdscaféet här i stan....några burkar ska vänner och bekanta till oss ha...och lite måste vi spara till oss själva. Men det räcker nog till alla som vill köpa. Efter jul är det kanske slut på lagret, men då får vi väl planera för fler kupor nästa år. P pratade i bilen hem om att utöka antalet husdjur.....och jag är på...både vad gäller bin...och hund.

I morgon ska det packas inför saft-och glöggkokning i Hulån onsdag och torsdag....men först ska vi ta en rejäl sovmorgon...iallafall vissa av oss.

Förresten...måste bara tala om....katten Lillebror...som är världens fegaste katt kom inatt hem med en råtta, som han gav sista smörjelsen på köksgolvet....råttan skrek innan den drog sin sista suck...Lillebror var lycklig, ända tills jag slängde ut liket på trappen. Vilken tuffing han blivit...innekatternas innekatt. Var ska detta sluta?


Skitmarknad.

God morgon på er. Jag är kvar i Karlstad. Inte frivilligt kan jag säga. Munk- och langosförsäljaren, som jag pratade om igår, sålde munkar. Vilken soppa va? Jag var, och är förbannad. Tre munkförsäljare på 22 knallar. Det talar för sig självt. Jag ville konfrontera arrangören, men han höll sig undan hela dagen. Så nu har vi bestämt att vi inte ska åka på hans småmarknader längre. Finns ingen anledning att betala dyr marknadshyra för att sedan knappt få det att gå ihop. Jag var beredd att åka igår, men P fegade ur och ville att vi skulle stanna. Ok...han fick som han ville, men sen är det slutfjäskat. Vi mjölkar väl några hundralappar då...suck. Eftersom jag bloggar från mobilen så får det räcka för den här gången. Vi hörs igen när jag kommit hem.

Surt.

God morgon. Sitter i ett blött Karlstad. Skorna är genomsura, madrassen jag sovit på är halvt dyngsur efter läckage vid dörren där regnvatten forsat in under nattens skyfall, ena bänken i vagnen är sjöblöt eftersom en skruv i takluckan lossnat och släppt in floder. Dessutom är vi TRE munkförsäljare på en liten marknad. Det gör mig så sur. Sur förresten, jag är skitförbannad. Pratade med arrangören igår när vi kom och frågade om den tredje munkförsäljaren(som också säljer langos) ska sälja munkar. Arrangören svävade på svaret när han mummlade fram ett nej. Han ljuger. Om det är så att alla säljer munk, då åker vi hem ikväll. Har så mycket annat att göra, så det känns viktigare att komma hem och koka marmelad eller tömma bikuporna på den sista honungen, än att stå här i blötan och titta på varandra. Men vissa arrangörer skiter i hur många försäljare av samma sort som kommer, bara de får in platshyran. Mariamarmelad är förbannad. Nu ska jag ta en promenad i mina sura tofflor och försöka lugna ner mig. Vi hörs senare.

Nyckelinlämning avklarad.

Äntligen! Nu är nycklarna till gamla lägenheten inlämnade och besiktningen är klar...inga anmärkningar...konstigt nog, med tanke på alla hål i väggarna efter hyllor och tv-apparater som fanns. Snäll hyresvärd med andra ord.
Nu har vi bara villavagnen att bo i...och det ska nog gå bra. Det känns bara fint. Lite ledighet bara, så man hinner känna efter hur skönt det är, är vad som önskas.

Om en stund åker vi till Karlstad på marknad. Vi lämnar gubbdagiset här på campingen och låter farbröderna tuffa runt på sina mopeder bäst de vill.....Nattsömnen var inte den bästa...och det lär väl bli ännu värre inatt...och nästa natt. Då är det bättre att vara i Värmland.

Jag tar ingen dator med mig, utan försöker blogga från mobilen i morgon...annars hörs vi på söndag.

Ha en riktigt skön helg....var rädda om varandra.

Nya focuseringar i livet.

Ja, jag sa ju det....att det skulle vara klart på två timmar. Nu har en av stenarna fallit från mitt bröst. I morgon ska jag bara hämta dammsugaren och golvmoppen, som står kvar, sedan stänger jag dörren till gamla lägenheten för sista gången....och jag kommer inte att sakna den ett dugg....Jag har trivts bra där, men jag är nog en sådan människa som inte fäster mig speciellt mycket vid något. Nu är det nya focuseringar i livet.

Idag har jag, som sagt, städat det sista....levererat varor till en återförsäljare...handlat compactlivingmat på Willys och nu tycker P att jag är värd att gå på Coco-Thai...det tycker jag också...men det är nog inte bara för att jag jobbat så mycket på sista tiden som P vill att vi ska gå dit...han är nog riktigt sugen på thaimat själv också. Jag föreslog lite försynt att vi skulle gå på Tzatziki, som har grekisk mat, men nej, det ville han inte.

Som jag berättade om tidigare, så blir det moppeträff här i helgen....nu märks det. Hela campingen har invaderats av vuxna pojkar som vrålar omkring på sina ungdomsminnen...trimmade eller ej, men de låter lika illa hur det än är. Tur för oss att vi ska bort och jobba i helgen. Hade nog blivit tokig annars.

P har jobbat på idag. Han har tagit bort halva verandan utanför vagnen. Vi ska bygga nytt och första steget var att ta bort den delen som låg mot marken...den delen som trädgårdsmöblerna stod på. Allt ligger nu på släpvagnen och ska fraktas bort i morgon. Nästa steg blir att riva resten...den del som förtältet står på. Men, det får vänta till nästa vecka. Vi hinner inte just nu.

Nu inväntar jag P som är uppe och duschar, sedan åker vi ner på stan och äter.

Två timmar kvar.

Jag tror det är höst ute nu. Det känns verkligen så när man tar på sig tofflorna och knallar upp till servicebyggnaden för att gå på toa och hämta tidningen. Solen tittar visserligen fram, men den värmer inte som tidigare. Skönt, tycker jag. Gillar ju inte värme.

Idag ska vi till lägenheten....nej, vi blev inte riktigt klara igår, som jag hoppats. Det kom annat emellan. Men nu ska det inte ta mer än högst två timmar att bli klar. Ska dessutom leverera lite varor till en av våra återförsäljare. Efter det ska jag nog fira med en läsk på trappan till vårt nya hem.

I helgen som kommer är det moppeträff här. Bortåt 1000 mopeder ska visa upp sig i kortége genom stan och samlingsplatsen är Mellsta camping. Synd att vi inte är hemma. Hade gärna sett det.

Väcker väl P och drar mot stan då.....

Svettigt.

...och jag som var orolig över värmen i vagnen....Igår kväll, när jag skulle lägga mig, kände jag på värmerören som går efter golvet i sovrummet. De var kalla. Det hade de inte varit förut...lite ljumna hade de varit, men inte kalla. Vi letade på reglaget och skruvade upp för fullt. Trodde ju att något var fel när det plötsligt blev så kallt. Inte då! I natt har jag badat i svett. Hela vagnen var som Uganda i februari...och det är varmt där då...lovar. Förmodligen behöver rören luftas...hon sa det, hon som vi köpte vagnen av. Skönt att veta. Men, vi ska iallafall sätta in en varmluftsfläkt. Det ska göras så fort vi blivit klar med städningen av gamla lägenheten...och det blir vi idag. Om en halvtimme ska P väckas och vi åker för det sista rycket i det gamla livet.

Jag har varit och hämtat tidningen....hälsat på tuppen och hans hönor och nu är det en kopp kaffe för mig själv innan världen vaknar.

Gräsplättar och iniväggensymptom.

Grästrimmern vi köpte billigt på den stora mataffären funkade finfint. P har just tagit ett varv runt tomten...vår pyttelilla gräsplätt. Som gjord för stressade, överarbetade meddelålders människor. Finns inte plats för stora överdådiga rabatter....eller läckra stensättningar. Bara att trimma kanterna och klippa de få strån som törs sig upp. Visserligen är själva mattan den finaste jag sett...tät, grön och mjuk som sammet att gå på, men...väldigt liten...och det är bra det. Inga måsten...bara vara...

Städningen fortsätter...inte klar idag heller, men det närmar sig slutet. I morgon måste det bli klart. Det blir det också...om det inte händer en katastrof...typ..brutna ben...eller gåiniväggensymptom...vilket är väldigt nära nu. Det enda jag tänker på är: bara klara av den här veckan......bara klara av den här veckan...sedan får jag vila lite.....P har sett att det bär utför och peppar för fullt.....semester...snart...det är du värd, säger han då och då. Det känns skönt. Började fundera på vart vi vill åka....Spanien kanske...eller London....jamen...kan vi inte ta något nytt ställe? Skulle behöva lite tips....oktobersemester, vart åker man då förslagsvis? Januarisemester...vart styra kosan då?

Nu ska jag nog bara dra en filt över mig och somna i soffan....liksom igår kväll. Sov halva natten där. När jag väl orkade resa mig upp...dra av kläderna och ta mig till sovrummet...ja, då var jag vaken....somnade aldrig om igen....

God natt....

Städ.

Hur i hela friden kan det ta sån tid att komma ur en lägenhet? Nu är de sista möblerna bortforslade, men det är ändå så mycket kvar...sopsäckar, kassar, kartonger och en massa konstigheter som varken ska ner i kassar eller kartonger. Måtte vi bli klara imorgon.

Dagen började dock i Vansbro med biodling. Hann väl med ca 50% av det vi skulle innan regnet kom...bara att åka hem då och lämna massor av honung kvar i kuporna. Blir det långvarigt, dåligt väder, äter de små liven upp honungen....och det vill vi inte.

Nu sitter vi hemma i vagnen...tar en kopp te och kollar in holländaren som bygger sitt tält bakom oss. Tyska familjen är fortfarande kvar....jag trodde att de åkt hem....Jag har just duschat och det var välbehövligt efter dagens slit, men det lär väl bli samma stank från mig imorgon...städningen fortsätter...och var är all hjälp? Puts väck!

Ska ropa in Lillebror nu. Han tar sin kvällsrunda runt vagnen och måste komma in...för jag är trött.

I väntan på regnet.

Ordningen är återställd i "huset". P är hemma efter en lång jobbhelg i Älvdalen. Och allt är som vanligt....han ligger just nu i soffan och kollar på sporten! Själv har jag inte gjort många knop idag. Har diskat och lagat lite mat, läst ut min pocketbok, gratulerat min sonhustru Millis på hennes födelsedag...i efterskott, och konstaterat att många av de boende här tittar för djupt i glaset...på en söndag dessutom! Gäller att hålla sig på sin kant har jag märkt. Det är liksom uppdelat i två "läger" här...de som dricker...ofta och gärna...och de som inte dricker alls...eller väääldigt lite. Så, vi har bestämt oss för att hålla en låg profil, tills de som lullar runt inser att vi inte vill vara med.

Nu är iallafall kattlådan tömd, katten på ingång och då är det väl bara att krypa till kojs och vänta in regnet som skulle komma inatt. Ni skulle vara här och lyssna när det regnar. Det är som att vara barn på nytt och ligga i en liten koja man själv byggt...ha fått tillåtelse av mamma att sova där en natt...känna friheten, myset och ljudet av regn på taket. Fattas bara ballerinakakorna och hallonsaften så är man 8 år igen.

God natt världen.

Koskräck och motionsspår.

Som jag lovade, så har jag nu varit ut på min första runda i motionsspåret här i Mellsta. Kan väl inte påstå att jag sprang...men jag gick jäkligt fort. Klockan var sju när jag gick iväg och det var inte en endaste människa i farten. Lugnt och skönt. Fina spår...mycket skog och en massa små stigar hit och dit. Tog det vanliga, stora breda 2,5 kilometersspåret. Vad det lider så ska jag lära mig hitta bland alla dessa småstigar som slingrar sig in bland träden...och vad det lider kanske jag kan springa någon meter också.

Igår kväll skulle jag ta mig ner till älven. Den ligger nära....väldigt nära. Problemet är bara att det är brant ner dit. Riktigt brant. Normalt ska det finnas trappsteg, men eftersom de blivit slitna och dåliga med tiden hade de plockats bort. Kan väl säga så här: Hade det regnat och blivit halt i branten så hade jag varit kvar där än. Tog mig ner.Fick hålla mig i en massa stolpar och grenar för att inte hasa ner på rumpan. Det var så vacket...fick nästan samma känsla som när jag var i Uganda och vandrade i regnskogen. Grönt, lummigt och med en massa fågelljud. Till saken hör att området vid älven är naturreservat så det är fint....och lite annorlunda. Gick några hundra meter. Tänkte ta mig till bryggan som sticker ut i älven. Men....längre fram såg jag dem....de där stora, långhåriga korna som strövar runt. Gigantiska var de. Horn som påminde om buffelhornen man ser sittandes på väggarna i saloonerna i gamla westernfilmer. De rörde på sig...tittade bort mot mig, och jag tänkte att det vore bättre om vi träffades en annan dag! Jag vände om och klättrade den mödosamma vägen hem igen. Som tur var hade någon vänlig själ ställt en bänk på halva vägen. Där satt jag en stund och undrade om jag skulle bli kvar där för evigt. Kanske någon kan komma fram till kanten och slänga ner köttbullar till mig, så jag inte svälter ihjäl.

Nu väntar en dusch i servicebyggnaden. Känslan av att gå dit påminner om när man var på gymnastikläger i 10-årsåldern....handduken på armen...rena kallingar i väskan och kakelklädda väggar i duschrummet. Lite skönt är det faktiskt. Passar nog mig det här.  

...några hundra meter längre fram stod de...korna....

...jag lovar...det är mycket brantare än bilden visar...kom hit så får ni se.... 


Vilken bra dag det blev.

Trött...så trött, men nöjd med dagen. Klockan halv nio var jag och Erik i Falun och packade upp inför dagens marknad. Prick klockan tio pinglade de i klockan och försäljningen började. Vilken skillnad mot Borlänge. I Falun handlade folk...smakade...frågade...Klockan två var det över och vi hade gärna stått några timmar till och tittat på folk. Nu längtar jag till nästa gång jag får vara där och sälja. Tyvärr blir det inte nästa helg, då vi måste vara två i Karlstad. Erik får stå själv.

På tal om själv, så har jag nu tillbringat två nätter ensam i vagnen. P är i Älvdalen och jobbar och jag skulle ju, som ni vet, jobba i Falun. Det blev till att dela på sig. Så skönt det varit. Har slötittat på tv...läst en bra bok...varit upp till servicebyggnaden och duschat...jag har lagat mat i det allmänna köket, och det gick hur bra som helst...träffade förresten fler fast boende där. Alla är så trevliga...och lite nyfikna...och så har jag redan luskat ut att det finns intriger och konflikter även på en camping.

Lillebror...katten, ni vet, han har redan nu smakat på utelivet. Som inbiten innekatt trodde jag väl att det skulle ta tid för honom att våga sig ut....inte då. Nu skuttar han runt som en häst på grönbete...sitter på trappan och filosoferar över sitt kattliv.

Nu ska jag och Lillebror ta kväller....tända lite små lampor i fönstren...undra lite över om inte tyskarna i tältet bredvid fryser...och så ska vi koka oss en kopp kaffe.

Fixar och trixar.

Det är ett evigt pysslande och pusslande nu för tiden. Förr...i det gamla livet, fanns det utrymme för allt. Det var bara att slänga in saker här och där. Fanns det inte plats där man tänkt, så fanns det alltid någon annanstans. Nu gäller det att tänka...tänka smart. Har just tillbringat kvällen med att försöka få plats med alla våra kläder. Vad mycket det är. Behövs verkligen allt? Den frågan har jag ställt mig några gånger den senaste timmen. Till slut blev jag bara trött och "slängde" in dem i den pyttelilla garderoben. Där får de ligga till jag blir ledig och kan ta en storrensning...igen. Lite bättre blir det om någon vecka. Då har vi vår nya altan och vårt nya standbytält. Ett rum till och då ska det väl bli lite bättre ordning.

Hur är det nya compact living-livet då? Tja, som jag sa förut så har vi inte hunnit leva det så mycket än, men lite har vi ju fått prova på. Nu för tiden tänker man sig för både en och två gånger innan man sätter sig på toa inne i vagnen. Om vi går till servicegyggnaden och den allmänna toan så slipper vi tömma vår tank så ofta. Det är något att tänka på. Disken då? Samma sak där. Har inhandlat en korg att bära disken i, för det är mycket lättare att stå vid en diskbänk och diska. Maten...tja, fick ett tips av grannen igår: köp ingen gasolspis nu, utan laga maten i stora köket så fär du se hur enkelt det är, sa han. Gör väl det då....så länge. Det är faktiskt lite mysigt att stå i samma kök som holländare, tyskar och okända svenskar och laga mat. Det var lite om det praktiska.

Nu till något helt annat....Idag har jag köpt nya träningskläder. Ja ni förstår ju själva...man kan ju inte bo 100 meter från Borlänges populäraste motionsspår utan att börja träna. Nu finns inget att skylla på. På söndag är det premiär. Tidigt på morgonen ska jag smyga ut och skumpa mig runt....

Nu ska jag strax krypa till kojs. I morgon väntar nya utmaningar: Bondens marknad i Falun och så ska jag försöka få igång vår nyinköpta grästrimmer. Vi har ju gräsmatta nu...gubevars....Fortsättning följer.

Tillbaka.

God morgon världen. Tog mig en välbehövlig semester...inte. Har ägnat den senaste tiden åt att jobba....gå på bröllop, flytta ur gamla lägenheten och att laga dörren på munkvagnen. Någon tyckte det var spännande att titta in där en natt. Tog en platta coca-cola och några gamla munkar. Skitungar! Colan var väl inte hela världen, utan dörren....den var totalt uppbruten och gick inte att laga. Hittade en annan på Blocket....inte ny och inte helt perfekt, men vad gör man? Det tog några dagar att få hem den med bussgods och nu sitter den på plats.

Just nu sitter jag i mitt nya hem. Campinglivet verkar bli härligt, men än har jag inte hunnit känna efter riktigt. Vi har kommit hit och somnat omedelbart...upp igen tidigt på morgonen och iväg på jobb. Snart...snart ska det bli lite lugnt så vi får bo in oss ordentligt.

Jag ska åka till vår lokal på stan och packa bilen full av marmelader. Ska stå på bondens marknad i Falun i morgon. Lite gruvsamt är det måste jag säga, men i morgon eftermiddag är jag säkert nöjd och glad.

Hör av mig senare idag...när allt är förberett och jag har lite ledigt. Ha en underbar dag...det ska jag. Solen skiner över lugnet i Mellsta.

RSS 2.0