Kvällsskift...igen.

Ja då var denna dagen till ända då. Började tråkigt. P tog en rejäl sovmorgon. Jag vill ju gärna vara ensam en stund på morgonen.....men inte hur länge som helst. Till slut tröttnade jag på hans tonårsfasoner och gick resolut in och väckte honom. Sen frukost och så iväg till Falun och hämtade vår ugn som varit ute på cateringuppdrag. Potatisgratängen fick med beröm godkänt....skönt.
Marmeladkokning...saftkokning....packning...följesedelsskrivning....etikettskrivning.......chokladpackning....å mycket mycket mera har varit vår sysselsättning resten av dagen. Nu är allt klart....Bubblis sover över eftersom hon ska öppna på jobbet tidigt i morgon bitti. Ska bara skriva klart här så blir det sängvalsen för mig. I morgon.....träning...Vansbro....P:s badminton=min egen tid....skönt. God natt.

Vintertid.

Vad skönt med riktig tid va? Klockan ställdes ju tillbaka en timme inatt. Inte för att det spelar mig någon roll egentligen, men jag tycker det ska vara som det bör vara.....alltså vintertid....alltid.
I natt har jag sovit uruselt. Klockan halv sju var jag ute och gick och jag kan meddela att det inte var en endaste människa ute. Såg i och för sig en buss och någon måste ju ha kört den.....så...ok, en busschaufför och så jag då.....
Vad har dagen att bjuda på? Jo, marmeladkokning...och lingonsaft. Ska väl gå för sig. Det lär ta hela dagen och jag hoppas att P hjälper till. Skulle han bli sittandes framför Betapet så slänger jag datorn i soporna. Här ska jobbas. Ska också inventera marmeladen i källaren. Har lite dålig koll på hur många vi har av varje sort. Nu ska jag gå ut en sväng igen....ska kolla hur det ser ut vid älven idag.

Mariannes.....

Ja, precis...det är där vi varit ikväll...och ätit god mat. Black&White med pommes.....P lyxade till det med en Bananasplit på slutet. Ove var bara lite sämre och tog en glasscoupé. Vi damer var liiiite nyttigare och tog en......dammsugare. Hur jag nu kan tro att en sån är nyttigare än glass och frukt. Låt mig tro det, snälla. Eftersom jag nu för tiden stånkar när jag ska sätta på mig strumporna på morgonen för att magen tar i så är jag mycket väl medveten om problemet. Låt mig bara njuta en enda gång till så ska jag skärpa mig sen......Det låter stort...eller hur?
Ok....kvällen var super. God mat, trevligt sällskap och knappt någon överförfriskad person i lokalen.
Dagen då....samma sak där.....superbra. Leverans av cateringmat gick bra. Hur de tyckte att det smakade det får vi veta i morgon. Sovit middag några minuter....skönt och välbehövligt. Varit ut och haft trevligt. Ja, det var väl i stort hur den här dagen varit. I morgon väntar nya äventyr....marmeladkokning.....det var väl inget nytt säger du...nä, men det är iallafall annat än det jag gjort idag.

Toastkerstin och Ove bjöd på väldans god mat ikväll.

Här är den...maten. Å den finns inte mer....bara som spår runt min midja.


Glömde....igen.

Vad är det för fel på mig? Har blivit så glömsk. Jag som alltid haft stenkoll på allt. Idag, när vi åt toast hos Kerstin och Ove skulle jag ta kort på dem och vagnen....det kom jag på när vi åkte hem att jag inte gjort. Så nu har jag ingen bild att visa er. Hoppas jag kommer ihåg att knäppa lite bilder när vi är ut och äter ikväll.
Vi lägger sista handen vid potatisgratängerna nu. P ska strax bära ut vår portabla cateringugn i bilen och så lastar vi in alla formarna och åker mot Falun. Hoppas det smakar. Lite pirrigt är det allt.....tänk om de inte tycker om den.....huvva.....Loppisen då? Ja, vi tog en tur runt och kollade på alla saker. Då bestämde vi oss för att inte stå på loppis och sälja vårt skrot, som vi hade tänkt. Det var ju lika överallt...barnkläder, gamla porslinsskålar från köksskåpen, prydnadssaker mm mm. Nej, jag tänker ha en spontan loppis här hemma för nära och kära...det som de inte vill ha slänger jag. Punkt!

Höstmys.

Sen natt...och tidig morgon. Vaknade vid 6, men kunde ligga kvar en stund. Det luktar fortfarande vitlök i hela hemmet och jag som är så hungrig får inte smaka något. Men det gör inget för om en liten stund ska vi åka till Toastkerstins vagn och inta en riktigt god frukost bestående av toast. Måste ju smaka härligheten som hon säljer.
Maran har ridit mig inatt. Låg och tänkte på mögliga marmelader och jäst saft. Tänk vad hemskt det skulle vara om allt gick åt pipan....nu när vi kommit igång på riktigt. Det kanske bara är bra att man har lite noja....man anstränger sig kanske ännu mer då, för att få allt bra.
Ikväll ska vi ut pa galej. Vi är bjudna av Toastkerstin och hennes Ove till Falun på mat. Det var länge sedan vi åt ute, om man bortser från alla munkplatser man varit på och gått ut och ätit i munkdoftande kläder. Idag ska jag vara nyduschad och klädd i något annat än arbetskläder. Vad roligt det ska bli.....och gott. Nu ska jag väcka P...det är väl dags tycker jag.

Nattuggla.

Det var länge sedan jag var vaken så här länge...ja, förutom då vi kom fram till vårt boende i London då förstås. Men en helt vanlig helg alltså....kommer inte ihåg när det var. Nu står iallafall de sista potatisgratängerna i ugnen. Har förberett dem genom att köra dem nästan färdiga. Slutfinishen får de i morgon strax före leverans. De blir nog goda. Det luktar vitlök i hela lägenheten och cheddarosten är guldgul på ytan. På tal om ost....i morgon ska vi åka till loppisen på Timmervägen i Falun. Toastkerstin med make står där och säljer toast i sin vagn....kantarelltoast....med västerbottenost....kan det bli godare? Vi ska åka dit och ta en tidig lunch. Är du i Falun i morgon, så åk dit och köp en du också. Nu...sovtajm.....see you.

Bättre dag idag.

Idag känns det bättre än igår. Det första jag gjorde var att ringa miljökontoret i Vansbro....positivt. Papperen väntas bli klara alldeles snart. Bara att köra på med andra ord. Ska träffa henne nästa vecka för det sista. Därefter akupunktur hos sjukgymnasten. Det var skönt....men jag blev helt slut. Det bara snurrade i huvudet när jag ragglade ut i väntrummet. De som satt där måste ha trott att jag var påverkad av något. Tog mig hemåt och laddade med en kopp kaffe inför dagens svåraste övning....lavendel&romantik.blogspot.com . Vilken härlig affär...och inte hade jag behövt vara nervös heller. Summan av kardemumman: Nu har vi sålt våra första marmelader till vår första återförsäljare. Inte illa va?
Hemkommen därifrån....med lätt spänningshuvudvärk......drog vi till Falun och hämtade de där stolarna jag tjatat om i flera dagar nu. De var så fina och Gorm kommer att sitta så bra när han hälsar på hos farmor. På hemväg därifrån...förbi i Forssa och hämtade ett köp från Blocket....inte till oss utan brorsan. Nu har vi slängt i oss en pirog och sitter framför datorn en stund. Vilar oss inför 55 portioner potatisgratäng som ska påbörjas inför leverans i morgon.

Gorms stol...hoppas han blir nöjd.


Pirr.

Helt plötsligt blev jag nervös...och lite pirrig. Idag ska jag till Lavendel&Romantik och sälja våra marmelader och safter. Var ju in där igår och ägaren var så snäll och trevlig. Hon hade väntat på att jag skulle komma in, men det hade inte blivit av än. Idag blir det. Jösses vad nervös jag är. Tänk om hon tycker vi är dyra...eller att marmeladerna inte är bra....att safterna ser konstiga ut...hur ska detta gå? Men först ska jag till min sjukgymnast på behandling. Det brukar vara avslappnande, men idag vet jag inte om jag kan slappa......Ni får en rapport direkt när jag kommer hem från L&R. Håll tummarna.

Glömde.

Glömde visa er vad det bjöds på under vipkvällen. En världsnyhet sas det.....Vinfyllda engångsglas. Högst upp på glaset fanns ett "lock"....ett sånt som sitter på yoghurtförpackningarna. Ni vet...ett sånt som man drar av för att komma åt innehållet......Glasen var alltså färdigpackade med vin innuti. Bara att ta för sig. Jag har inte smakat mina än. Det lär väl dröja förstår jag...jag som får ont i huvudet av att lukta på en vinkork. Men de är lite roliga att ha i skåpet. Alltid kan man stajla för någon.


Inga torra kex här inte!!

Håhåjaja....snacka om fullträff. Vilken tur att vi satsade på: gratis är gott! Just hemkomna från vip-kvällen på snabben och magarna står i fyra hörn. Idag var stora plånboken framme hos Ax-food. Vi har ätit och druckit: kräftröra, cider, två olika slags kycklingspett, rostbiff, brieost, potatissallad, pasta, grönsallad, läsk, vitt vin, rött vin, brulépudding, panacotta, prinsesstårta, kaffe och kaka....samt en massa godis. Och vi som var rädda att det skulle bli torftigt. Den här dagen kanske slutar bättre än den började...och fortsatte. Ser lovande ut. Jag ska ner i källaren nu och packa för morgondagen....kan bli probblems där möjligen, men jag tror att det ska fixa sig. Slinker ner för trapporna som en skugga....packar snabbt som attans och somnar sedan sött framför någon dålig deckarserie. Vi hörs i morgon då.




Fortfarande skakig.

Ja, den har inte lagt sig än....ilskan. Har dessutom hört att det tar åtta timmar för kroppen att återhämta sig efter ett "utbrott". Skit samma...jag får ta det. Smider planer på hämnd. Nu låter det värre än det är. Visst ska jag ha rätt....men inte till vilket pris som helst. Men nog ska jag kämpa på ett tag till. Envis....det är jag.
Snart ska vi på vip-kväll. Det är snabbgrossen, där vi köper olja och annat till vagnen, som har byggt om och bjuder på ätbart och underhållning. Gratis är gott...eller hur? Det visar sig väl vad som bjuds. Oxfilé eller torra kex. Skit samma. Huvudsaken vi får ut och röra på oss lite.
När jag ändå var uppe i varv här på eftermiddagen så passade jag på att slinka in på Lavendel & Romantik. Hon ska ju sälja våra marmelader och hade väntat på att jag skulle komma in med grejor. Vi bestämde att jag skulle komma in i morgon förmiddag. Hur jag nu ska hinna det då......ibland har man inget att göra och så kommer allt på en gång. Den berömda ketchupflaskan ni vet. I morgon: Sjukgymnasten kl 10, hämta barnmatstolarna kl 10, in till Lavendel ca 11....inköp av allt till cateringen på lördag.......skala 16 kilo potatis, å så ringa BOLAGSVERKET!!!!!!Undrar också lite varför miljö och hälsa i Vansbro inte hör av sig....ska det börja krångla där också? Nu sticker vi och äter gratismat. Rapporterar senare om vad det blev.

Förbannad!!!!!

Ja det är jag.......firman i Rättvik vägrade oss att använda namnet Sweet Home Dalarna. Jag är så arg att jag skakar. Av vilken anledning får vi inte? Har försökt ringa bolagsverket igen....har gått för dagen!!!! Vafan....jag vill ju prata med dig nu!!!! När ska det bara flyta på....gå vår väg? Jag tänker driva det här vidare...hur långt som helst...om det så ska gå till domstol. Nu är det krig!!

Jag sa ju det....

...att det var virrigt idag. Vi skulle inte alls hämta barnmatstolarna idag. Det är imorgon. Ok....det kan jag ta, men det hade varit skönt att få det gjort. Istället för en vända till Falun har jag ägnat dagen åt storstädning av garderober och hyllor. Det har blivit en vända till soptippen. Man mår så bra i själen när man gör sig av med en massa skräp. Egentligen skulle man ha det man står och går i...det vore det bästa. Har ni läst boken: Gud på en Harley Davidson? Gör det...där står det precis om hur bra man mår av att ha lite saker. Jag ska läsa den igen snart.
När vi åkte till tippen såg vi tre älgar som stod och betade på en åker mitt i Barkargärdet. Stannade till och beundrade dem. Ko med två kalvar....hur har de lyckats undkomma alla jägare under älgjakten? Tur eller skicklighet? Nu ska jag fortsätta städa...gäller att passa på när lusten finns. Hörs.....


Känns som måndag.

Nu har jag hamnat i en period då jag är dagvill. Trodde det var måndag idag, men kom på att det var torsdag. Va skönt...eller.....vi har ju lite att göra i helgen också så det spelar väl egentligen ingen roll vad det är för dag.
Har just varit på träning och nu sitter jag och väntar på att killen från Rättvik ska ringa och säga att vi får ta det namnet vi vill. Håller tummarna och tänker positivt. Vad annars kan man göra? Om....om, det inte skulle gå vår väg kommer jag att överklaga. Nu är det krig!!!
Ska väcka P också...han var uppe till strax före två i natt och spelade.....vad kan få en människa att fastna så? Nu får han vara trött hela dagen. Det är definitivt inte mitt fel. Vi har arbetstid mellan 9 och 15 varje dag och det ska följas....även hos Sweet Home Dalarna. Lite sur är jag allt. Får man vara det?
Vi ska också åka och hämta barnmatstolarna som vi köpt och efter det är det fler företag som ska få mail om våra julklappar till personalen. Hoppas att någon svarar.
Vi hörs senare då......krama varandra.

Pappersdag...igen.

Ja visst har det blivit mycket pappersarbete idag igen. Fördelen är att nu är allt klart. Vi har börjat skicka ut mail till företag om att de kan beställa julklappar till sina anställda hos oss. Nackdelen är att vi vet att varje chef får "miljoner" mail om just julgåvor till personalen...hoppas vi skrivit så fängslande att de väljer oss. Vi får se. Om inte annat så får vi glädja oss åt pensionärsföreningen i Dala-Järna som är en av våra trognaste kunder. Nu vill de beställa massor av munkar igen. Klart vi blir glada.
Annars då? Ja....som vanligt...maten står i ugnen. Det blev potatisgratäng...som jag sa. P sitter och spelar sitt favvospel på nätet....Betapet......suck. När han fastnar för något....så fastnar han riktigt rejält. Det finns en diagnos på honom....satt av fru Ivarsgård. Jag får inte skriva vilken det är, men jag lovar att jag har rätt. Han blir liksom i en annan värld....egentligen ganska skönt att vara så. Själv har man ju världens kontrollbehov och skulle verkligen behöva fastna i något annat. Undrar just vad min diagnos är.
I morgon ska vi in till Falun och hämta två snygga barnmatstolar som vi vunnit på konkursauktion. Det är Café Pralin som gjort kk och grejorna gick på nätet. Vi ville ha massor, men hejdade oss. Kan ju inte börja förbereda ännu en firma. Det räcker nu. Stolarna fick vi dock...en ska jag ha till Gorm när han kommer på besök. Den andra vet jag inte riktigt vad vi ska göra med. Kanske sälja. De är riktigt snygga....så om någon behöver så får ni höra av er.

Förbaskade bolagsverket.

Nu är jag lack......Ringde bolagsverket om vårt namn. -Nu är det så att det finns ett företag utanför Rättvik som heter H.O.M.E of dalarna, sa "tanten". *suck*
Det är ett företag som sysslar med byggnation, inredning och design. Alltså inte ens i närheten av vad vi sysslar med. För att vi skulle få heta det vi ville så var de, med det andra företaget, tvugna att godkänna oss och vårt namn. Jag ringde upp en av delägarna. Han var jättetrevlig och sa att, som han såg det, så fanns det inga hinder för att vi skulle få ta vårt namn. Han skulle prata med sin fru ikväll och höra av sig i morgon. Så nu håller vi tummarna igen...tills i morgon. Hjälp oss att hålla tummarna du också.
Fick en känsla av "jäklaranamma" av allt det här strulet...så nu ska jag flänga runt här hemma och få något gjort.

Nalledag.

God morgon alla glada...och alla ledsna också så klart. Idag är det kallt. Vad skönt. Jag har just varit och handlat lite. Måste provlaga en gratäng som vi ska leverera på lördag. Vi har en beställning på 55 portioner och jag vill vara säker på att den blir bra. Så nu vet ni vad vi ska äta idag....potatisgratäng med cheddarost och ostsås. Blir nog gott.
Idag är det också nallens dag. Plocka fram er gamla nalle och ge honom en kram....det var väl länge sedan han fick en? Har du ingen nalle så ge någon i din närhet en kram.....den personen blir nog också glad för en kram. Det är mycket idag.......Idag är det också den dagen då du ska klä dig i något lila för att visa att alla människor är lika värda, oavsett sexuell läggning. Jag ska iallafall ta på mig något i den färgen. Sedan ska jag gå ut på stan och se om fler har antagit utmaningen.
Nu ska vi ringa bolagsverket och höra om vårt firmanamn fick godkännt. Hittade en firma på nätet igår som heter Sweet home Moskva. Vore konstigt om vi inte fick godkännt då.....


Namnproblem.

Om ni går in på min sonhustrus blogg...Millis...hon finns till höger i marginalen...så kan ni säga vad ni tycker om mitt blivande barnbarns namn. De har lite svårt att komma fram till ett beslut och behöver hjälp. Jag var då snabb att skriva vad jag tycker. Säg er mening...

Dockproblem.

Nu håller jag på att bli tokig. Jag försöker göra en docka som jag gjorde till barnen när de var små. Problemet är bara att jag inte hittar beskrivningen...så jag försöker på fri hand. Håhåjaja.......Tror ni det går bra? Absolut inte. Så nu efterlyser jag mönster på strutdockor. Har ni sett sådana? Det är ett dockhuvud som sitter på en pinne med tyg runt om. Pinnen går ner i en pappstrut och när man drar i pinnen så åker dockan ner i struten och "gömmer sig". Har någon beskrivning på den så snälla...hör av er.
Annars då? Jo tack...det är bara bra. Vi sitter väl här...sida vid sida...vid varsin dator och småpratar. Kollar blocket lite....kollar mailen...kollar aftonbladet och så facebook då och då. Vi har fått lite gjort idag. Nu funderar vi på om vi ska åka till västerdalarna och ta hem lite blåbär. Det ska bli blåbärsglögg nämligen. Ja, vi ska inte åka nu...men i morgon eller på torsdag kanske.
Tv-apparaten har kommit på hör jag....det småpratas inne i vardagsrummet. Tycker att det låter som det är sport.....suck. Ännu en kväll i sovrummet då...om man nu vill se något annat. Jag ska starta en klubb.....VI SOM INTE VILL HA SPORT PÅ TV!!! Nä, tacka vet jag kulturprogram....historia....och annat VIKTIGT vetande. Håller någon med? Tar väl och kokar lite kaffe då......

Namngranskning.

Ja, det var väl som jag trodde....att det skulle bli problem med vårt namn Sweet Home Dalarna. P ringde till bolagsverket och frågade om de visste något än. Vi tyckte att det var ett bra tag sedan vi skickade in papperen. Tja....svarade damen i andra änden...-Det har gått till granskning och jag får svar i eftermiddag om ert namn går igenom. Suck! Det finns tydligen ett företag i Göteborg som heter Home sweet home...och nu ska nämnden tänka ut om vi kan blandas ihop med dem!!!!! Hallååååå!! Det finns ett företag i Stockholm som heter Kaffekoppen, alltså lika som vårt munkföretag.....så varför skulle inte vi få heta Sweet Home Dalarna? Går det inte igenom så kommer jag att riva upp himmel och jord. Nu SKA vi heta det vi vill. Fortsättning följer.

Kontorsdag.

Idag är det pappersgöra....och lite uppackning.....sjukgymnasten på eftermiddagen....och lite slappande på kvällskvisten. Vi väntar på papper från bolagsverket.....fortfarande....än vet vi ju inte till 100% om vi får heta Sweet Home Dalarna. Ingen har tagit det namnet på webben så vi tror att det ska gå bra, men man vet aldrig. Om det inte går som vi vill ska vi heta Sweet Home Dunisi. Dunisi är det gamla namnet för Duvnäs. Det står omnämt i Från källorna till havet......Det är ganska bra det också, men helst vill vi heta det vi vill........
Nu ska jag slänga mig i duschen...sen ska nya parfymen på. Ni vet.....bejaka det där kvinnliga.....och det säger dalarnas manhaftigaste fruntimmer (enligt pappa). See you...som dom säger i England.






Semesterminnen.

Sådärja....nu är jag hemma igen. Har varit till Falun. Hälsat på Bubblis och Matheus...ja egentligen var der ett tidsfördriv medan P och Matheus spelade badminton. Bubblis har jag ju tillbringat långhelgen med så vi satt tysta under varsin filt i soffan och bara slappade.
London då? Jo, det var bara bra. Men jag känner att det finns massor kvar att se. Får, som jag sagt tidigare, åka en vända till snart. Vi åkte ju i en "grupp" på nio. Det var lite jobbigt. Inte det att vi hade olika viljor...det hade vi egentligen inte, utan det att jag kände att vi skulle kolla hela tiden så att alla var med. Var orolig att någon skulle tappas bort bland alla människor i storstan.
Jag älskade atmosfären i London...alla människor...alla gamla bevarade byggnader och språket....lätt att göra sig förstådd.

Första stoppet på resan....Nyköping. Snacka om att man kände sig "stor"......Det var inte mycket till fotbollsrondell de hade att komma med.

Lite kända ansikten på planet...förväntansfullt och avslappnande. Det var ju semester på gång.

Så här sov vi. Passar mig alldeles utmärkt att bo så här...på backpackervis. Vissa andra hade väl lite att säga om den saken, men nu var det bara att gilla läget.

På väg till ett visst, mycket känt, vaxkabinett.



Hela gänget på sightseeing. Vi frös som attan efter en stund, men det var det värt. Vi fick se allt..och då menar jag allt.

Picadilly circus....ett av målen med att åka dit....nu kan jag stryka det från attgöralistan.
Det här var lite av allt vi gjorde under helgen. Har massor kvar att visa er, men det får bli i morgon. Nu ska jag försöka sova lite. Har inte blivit så mycket av det de senaste dagarna. Höres.


Å, Ä och Ö.

Nog är det skönt att ha ett riktigt tangentbord. Och så är det det här: Borta bra, men hemma bäst. Visst har vi haft det underbart, men nog är det skönt med sin egen säng...sina egna grejor...och sitt eget hemma. Jag ska skriva ett längre inlägg lite senare idag, för det finns lite att packa upp....och så mycket att skriva om resan att jag inte hinner med allt jag vill berätta nu. Ska ta tag i alla måsten först.

Vill bara skicka en hälsning från George.......Han sa inte så mycket, men det är väl det man får ta en sån gång......
Hörs om en stund då....


Hemresa.

Ja da var den har resan snart slut da. Vi har haft sa roligt. Gjort allt vi planerat och lite till. Alla har shoppat...ja inte P da. Han har bara glidit runt med oss andra. Som vanligt har han sovit lite da och da. Sa , det ar nastan som hemma.
Snart ska jag vacka de andra for frukost och packning. Ser ut som vi klarar oss fran overvikt. Det ar bra...och billigare. Hemresan blir lang. Buss eller tunnelbana harifran till Victoria station....tag fran Victoria till Gatwick...flyg till Skavsta och sa bil over Orebro (lamna av Skumberg)....Sedan ska vi val vara hemma om allt gar som det ska. Langtar efter Lillebror.
Visar er massor av bilder i morgon nar jag vaknar. London is great.....see you.

Portobello road.

Ungdomarna ar pa stan...P sover, om ni hort det forut. Sjalv sitter jag nere i foajen och skriver till er. Har nyss kommit hem fran varldens roligaste marknad...Rattvik...slang dig i vaggen. Portobello market var det roligaste jag varit med om. Passade mig perfekt. Sa nu vill jag flytta hit. Njae....vi har iallafall planerat en till resa...ensamma...jag och P. Vi ar ganska manga och det marks nar nagot ska bestammas. Fler viljor...och jag som ar van att fa bestamma sjalv. Snart ska vi ut och ata och sedan en pubvanda...far de som dricker ol...inte jag da alltsa. Jag ska nog packa lite kanske.
Vi hors senare da. Kram pa er.

London calling.

Tjenare. Funderade om det inte skulle vara ide att skriva en rad till er. Vi har det finfint. Sett allt som man ska se och lite till. Tog en tur yesterday med turistbuss....big ben...london eye...st pauls catedral och mycket mycket mer. Idag ska det bli shopping. Viran hittade ett riktigt billigt varuhus som vi ska till idag. Overvikt vantas.......Vi tog oss hit med tag och tunnelbana. Vart boende passar mig riktigt bra. Vissa tyckte att det vore battre med hotell, men det ar bra tycker jag. Nu har vi atit frukost och sedan vantar stan igen. Ses snart igen.

Dagen D.

Jaha...då drar vi då.....Här råder full aktivitet......trodde jag ja. Det är bara jag och P som är vakna. De andra verkar inte speciellt stressade. Ja, gänget från Vansbro, som också ska med, är väl på väg hit förmodar jag. Men resten sover. En ska ha väckning halv nio, en ska upp halv tio och så skickade Skumberg ett sms i natt och ville att jag skulle ringa halv nio för att se så hon var vaken. Försten och Bubblis ska ha hämtning strax före tio...nu tror jag att jag fått med allt.
Annars så ska det bli urkul. Bara vi kommit på plats där vi ska bo så kan jag slappna av sedan. Vi tar buss eller tåg från flygplatsen in till stan...Victoria station. Därifrån blir det nog taxi. Det är enklast så. Då slipper man sitta och titta ut på ett mörkt London och försöka gissa vart man ska kliva av. Dessutom är vi nog ganska trötta vid det laget och vill bara vara framme.
Vi får väl se hur mycket bloggande det blir. Såg iallafall att det fanns datorer på "hotellet" så några inlägg ska det väl bli.
Nu ska jag äta frukost...sminka mig( kors i taket )...och kolla packningen en sista gång. Jag önskar Lillebror och Millis en lugn och skön helg. Vi hörs......bye, bye.

Åh...jag vill va hemma....

Nu är det så där drygt igen. Ni vet, så där orkeslöst och bara tröttigt!!! Kanske har jag varit i farten för mycket och så sov jag ju riktigt illa i natt. Vill bara sova. Det finns ett alternativ till....jag kan vara spänd och lite nervös också. Blir jag det så brukar jag somna. Jag vet...visst är det bra? Att somna ifrån det svåra eller jobbiga. Hur som helst...pratade just med Fjalar. Hon har 6 mil till Falun nu. Där ska hon in och hämta Bubblis väska och säga hej till Matheus. Sedan kommer hon till mig!!! Vad jag längtat.
Försten är laddad och klar. Han har packat som sin mor....vääääldigt lite. Hans tyngd i bagaget blir några stora luntor som han måste titta i under vägen ner till flyget. Han missar nämligen en ganska viktig föreläsning på högskolan bara för att han ska följa med mamma utomlands.
Skumberg ringde för en stund sedan. Hon kollade tågtider till Eskilstuna. Det är där vi ska hämta upp henne när vi passerar imorgon. Hon verkade också ha koll på läget. Det var ju skönt. Gud va bra...alla ungarna har koll på läget. Vad oroar jag mig för? Dom är ju vuxna...allihop.
Den enda jag egentligen behöver bry mig i är mig själv. Har jag koll på allt då tro? Ja...stenkoll. Önskar att jag kunde släppa lite på det där. En stund idag, tänkte jag på om jag skulle testa mig själv genom att låta bli att gå ut med soporna i morgon innan vi åker. Klarar jag det, eller går hela semestern åt till att fundera på om dom luktar eller om det blir inbrott...ser tjuvarna att jag inte tagit ut soporna...om vi dör...vem ska då ta hand om mina illaluktande sopor? Ja ni fattar ju....dags att söka hjälp tror jag.

Snart klar.

Ja då var det inte just mer än baguettetillverkning kvar. Ja, nu ska jag inte baka brödet, utan fylla det med smör,ost och skinka. Nio stycken ska jag göra. En till oss var...i bilen ner i morgon. Lite curling får man väl vara? Jag var ju orolig för hur det skulle gå med flaskorna vi beställt. Idag ringde det på telefonen. Kunde vi ta emot flaskorna i morgon? Nehejdu...då är vi borta. Det slutade med att vi åkte ner till DHL och hämtade hem dem idag. Det lät som värsta bryggarbilen när vi sladdade runt i rondellernas stad. Nu står de fint uppradade i källaren och bara väntar på att få fyllas med saft eller glögg.
Jag sticker ner och köper några baguetter nu.


Blåsväder.

Nä...nu får det väl vara bra för en stund. I morgon åker vi, och jag vill absolut inte ha det här vädret som är just nu. Värre skulle det bli, hörde jag. Jag vill inte gå omkring i London och bara frysa. Då blir det väl till att hitta ett stort varuhus och bara gå där hela dagarna. Inte så kul.
Värst är att Fjalar ska åka från Sollefteå ikväll...ensam i en bil...i snöoväder. Vad ska ett mammahjärta göra då? Helst vill man vara en curlingförälder och åka upp och hämta henne. Men, hon är stor nu och kan klara sig själv....säger hon.
Natten? Ja, inte alls bra. Har haft den värsta smärtan på länge. Tagit tabletter och försökt att slappna av. Just nu känns det skapligt, men det onda ligger där, på lur.
Idag hoppas vi på att få hem flaskor som vi beställt. Om inte, blir det problem. Då måste vi ringa och höra var de är och be att de levererar nästa vecka. Ibland kör det ihop sig.


Tack för maten Findus.

Sitter här framför varsin dator...igen. Vart är mänskligheten på väg? I och för sig så pratar vi fortfarande med varandra...inte som vissa, genom datorn. Om vi hade våra apparater i olika rum skulle vi säkert maila eller msn:a. Nej...det får vi då hoppas att det aldrig sker. Om det skulle bli så, lovar jag att sälja min dator.
Nu är det bara Virres packning kvar. Han är på väg hem, så det lär bli gjort vilken minut som helst. Skönt! Då kan man bara njuta av att resan snart ska bli av.
Vet ni vad som ska bli extra roligt? Förutom att alla barnen är med...och att jag ska få se London...och att jag ska shoppa lite....så ska det bli så roligt att höra P prata engelska......han bryter nämligen på ....POLSKA! Vi har så roligt åt honom...och han bjuder på det. Tycker nog att det är lite roligt att få oss att skratta. Dessutom är hans engelska sisådär.....det vet ni ju redan. Min är inte heller världens bästa. Tur man har barnen med som pratar flytande. Vad skulle man göra utan barn?
Sist, men inte minst så måste jag berätta att Findus bjudit på mat idag. Klickade hem en gratiskupong av deras nya tacogratäng på nätet. De delade ut 16000 stycken, och vi fick en. Stack ner på affären och fixade hem en idag. Gott var det...smaka vet jag!

Fart på kärringen.

Tänk att det fortfarande är lite fart på kärringen. Nu har jag packat mina saker och sängkläder...har varit och handlat det där sista...ni vet...hårspray i liten flaska och kattmat till Lillebror och sånt....På listan stod det lösögonfransar, men där bangade jag. När jag stod och höll i dem så kom ångesten krypande....:Jag kommer aldrig att få fast dem....ska en gammal tant ha lösögonfransar...är det nödvändigt? Nä, det blev inga. Har jag klarat mig i snart 50 år utan så var det väl sjutton om jag inte skulle fortsätta att vara mig själv. Däremot så slank det med en liten guidebok om London. Kan väl vara bra att ha?
En sak bara...som gav mig huvudvärk: trafiken i stan på eftermiddagen. Att man aldrig lär sig. Bilar överallt....och ingen kan blinka i rondeller heller. Hur sjutton fick dom körkort? Svor mig igenom alla korsningar och cirkulationsplatser, men nu är jag hemma...hel och ren. Ja, jag är faktiskt ren också. Tog en välbehövlig dusch här på eftermiddagen. Hett vatten...och då menar jag hett. Jag och Virre vill ha en temperatur som påminner om den där varma källan i risreklamen, ni vet. P har vrålat många gånger då han gått in i duschen efter någon av oss. Han lär sig aldrig.
Nu ska jag ner i källaren och leta på våra tandborstar. Vad de gör i källaren? De ligger där för de hör hemma i vår marknadshygienlåda. Den som vi har alla hygienartiklar i när vi är ute på vägarna. Återkommer.

Intet nytt under solen....

...och var är den förresten? Solen menar jag. Nu är det väl riktig höst? Va skönt. Nu är det ingen som tycker att man ska vara brunbränd i ansiktet...eller ha fräscha somriga kläder...ingen som ska ha grillparty i trädgården och ingen som bråkar över vilka semesterveckor just den ska ha. Nu är det bara att njuta. Hamstra lite värmeljus och plocka fram vinterjackan. Jag ska då njuta för fulla muggar.
Gårdagen då? Tja.....den där packningen inför London...den börjar jag faktiskt undra om den verkligen blir av. Har inte fått ner att par kalsoner ens.....Samma sak med LCHF...den blir nog inte heller av. Vi åkte dit så det tjonglade i väggarna igår. Men det skyller vi på P. Han skulle, efter sin badminton, fixa in lite nya saker i sin nya leksak (läs:dator). Det skulle göras hemma hos Bubblis och Matheus....vilket innebar att jag och stackars Virre, till slut, satt som små utsvultna råttor i soffan och undrade när vi skulle dö av svält. Hur länge klarar man sig tro?! Vad det blev? Ja, vad tror du? Pizza, så klart!!!
Igår fick vi hem vår efterlängtade träull....skitkul!! Så idag, efter att jag packat till London!!!!!!!!!!!......ska jag ner och dra stora famnar ull ur balen som står därnere i källaren. Ska göra så fina lådor. Ni ska få se.
Nu ska jag skjutsa Virre till bussen. Syns snart.

Kalabalik i hönsgården.

Ja idag vimsar jag runt som en yr höna. Träning i morse...och det var ju som vanligt. Därefter skulle vi till soptippen...och det gick ju också bra. Direkt från soptippen till banken och växla pengar. När vi sitter där och väntar på vår tur, ringer telefonen. Det var min sjukgymnast som frågade vart jag tagit vägen!!!!! Va?! Då hade jag en tid för att gå igenom mina röntgenpapper. Totalt bortglömt. Som tur var satt jag på banken 10 meter från sjukgymnastens lokaler. Sprang dit och gick igenom papperen. Det var väl som väntat...och lite till. Jag hade fel på två kotor mer än jag trodde. Det positiva var att de två som jag inte visste, var inte så väldigt skadade. Men de andra tre såg inte så roliga ut. Nu är det bara att vänta på läkartid och remiss till ortopeden....sen får vi se. Jag lallar väl vidare med medicin och halskrage ett tag till då.
Hem och slängde av mig soptippskläderna och så en tur till Kupolen för att se om jag äntligen kunde hitta en jacka. Tro det eller ej.......nu ligger det en ny jacka i påsen i hallen. Jag var lite klok....tog den på öppet köp och får ju lämna tillbaka den om jag ångrar mig. Annars brukar jag tänka att jag ska fundera en stund....hänger tillbaka plagget på galgen...och kommer aldrig mer tillbaka....trots att jag egentligen vill. Nu ska vi se om det inte blir så att jag behåller den.
Nu ska jag värma lite LCHF-mat.

Nedräkning....

...inför Londonresan. Bara tre dagar hemma innan vi åker. Jag har ännu inte hunnit tänka så mycket på den resan, men idag ska jag väl få tid till det. Vi ska och växla till oss lite pund och så SKA vi packa. Nu måste det göras. Det som känns lite konstigt är att vi har vårt handbagage och tre stora resväskor. De kommer att väga just ingenting på ditvägen. Vi har bokat in de tre stora väskorna för att få plats med allt vi ska shoppa......vi...såg ni att jag skrev vi? Om jag känner mig själv rätt så blir min del i väskorna några vykort och kanske något annorlunda ätbart. Har en förmåga att inte hitta någonting...eller så måste jag fundera på något ett tag...och så kan jag inte bestämma mig och det blir ingenting av det.
Nu ska vi åka till soptippen. Roligt!!!!

11 timmar....

...tog hela städningen i källaren. Tidsoptimisten Maria har varit i farten igen. Resultatet blev dock bra. Nu kan man nästan äta middagen direkt på golvet och det är mycket lättare att hitta det man behöver. I morgon väntar det roligaste jag vet....soptippen. Efter morgonträningen bär det av dit. En sak här...en sak där.....kul. Jag tjuvtränade lite för några minuter sedan genom att åka ner till ica och slänga lite glasburkar. Alltid något. Vi pratade faktiskt om att soptippen borde ha samma öppettider som ica....8-22. För min del får de naturligtvis öppna redan klockan 7, det är ju då jag brukar vara på plats. Men visst skulle det vara bra med rejält tilltaget öppet. Dels skulle man bli av med skiten direkt som man städat och så skulle det skapa fler arbetstillfällen. Jag skulle gärna ta några kvällspass...eller några morgonpass.
Nu då? Ja, eftersom jag jobbat hela dagen så sitter det liksom kvar i kroppen...myrorna. Men skulle jag slinka ner i soffan så vet jag hur det slutar......med att P kommenterar mina snarkningar. Det tror jag att jag bjuder på just nu.

Pausvila.

Ja, det tog ju tid det där....som om jag inte visste det. Försökte nog bara ljuga för mig själv när jag sa att det skulle hinnas med annat under eftermiddagen. Städning av förråd och lagerlokal i källaren är ingen lek. Gud va skit man har. Nu är det mesta gjort, men det är ju det där på slutet som tar tid....de där småsakerna som man egentligen inte vet vart man ska göra av.
Vi har tagit en matrast och ska snart ge oss iväg ner i källaren igen. Vi har även hunnit med en "resa" till  Smedjebacken...nästan. Vi var väl en mil ifrån kanske. Vad vi gjorde där? Det vet jag inte om jag törs tala om här....ska fundera lite. Kanske att jag berättar i nästa blogginlägg.
Nu ska jag slänga i mig en kopp kaffe och så ska det städas....hej va dé går.....

Vilodag?

Åh nej då...idag ska det jobbas. Det har P bestämt. Vi ska flytta ur munkmaskinen och varmvattenberedaren ur vagnen. Suck! Jag som trodde att vi skulle vara lediga. Men jag hade att motdrag när han kom med sina tokiga idéer. Om maskinen ska in i källaren då ska det städas där nere först.....vad skulle han säga? Så nu laddar jag för att väcka honom...klockan halv nio en söndag. Surt sa räven. Men visst ska det bli skönt att få det iordning därnere. Om vi dessutom tar det tidigt så blir det dag över till annat. Det är bra.
Igår kväll var vi ju och åt thaimat i Falun. Underbart gott var det. Det är så skönt att Bubblis med bihang flyttat hemåt igen. Nu vill jag bara att de andra två, som är på vift, också kommer närmare. Men det verkar inte så.
Nu kavlar jag upp ärmarna och tar ett ryck i källaren. Vi hörs lite senare. Ha en skön söndag...vare sig ni måste jobba eller är lediga.

Hemgjord thaimat....finns det något godare?


Orka....

...va trött jag blir...inte på något speciellt utan bara så där....trött av allt jobb. För visst är det jobb när man står och kokar saft en hel dag? Det blev aldrig tid till hallinredning eller något annat pyssel på hemmaplan. All tid gick åt till att koka...fylla flaskor...diska.....
Men kvällen blev jättebra. Bubblis ringde och ville att vi skulle komma hem till dem i Falun och äta thaimat. Gissa om vi tackade ja. Det finns väl inget bättre och godare än att få sätta sig vid dukat bord och bara njuta. Mätta och belåtna sitter vi åter hemma i kojan och glor på varandra....nu ljög jag. P sitter vid tv-apparaten och jag är på väg i säng så vi glor inte alls på varandra.
Morgondagen då? Tja....ingen saftkokning iallafall, men kanske lite packning och inredning.....har ni hört det förut? Vi ses.

Frid å fröjd i stugan.

Här har vi det höstmysigt må jag säga. I hela lägenheten luktar det blåbärssaft och den rinner just nu ner genom sildukarna...P spikar kabelkanaler för glatta livet och det blir så fint. Om någon timme är alla måsten klara och jag kan börja med mina projekt......Varje gång jag skriver att jag snart ska börja på något jag vill, så dyker det upp fler "måsten" i huvudet. Vad är det för fel? Är det jag som är glömsk eller hittar jag bara på saker? Ni lär väl få höra hur det blev till slut.
Glömde att visa er bilderna från igår då vi var och köpte biodlingsredskapen i Snöborg, Dala-Järna.

Först dök det upp en älgjägare efter vägen. Han satt på en mjölkpall och hade något i sikte....

...nämligen en jätteälg som stod på andra sidan vägen. När vi sedan åkte över Älgberget såg vi massor av levande älgjägare...dock inga levande älgar. Nu....sockring av saft.


Solsken.

Vilken härlig dag det ser ut att bli. Solen skiner och det är fortfarande någon minusgrad ute. Idag ska det kokas mera blåbärssaft. Hoppas på att klara av det under förmiddagen så att resten av dagen kan ägnas åt....vadå?....tja....något annat roligt. Jag vill ju göra klart i hallen. Har alla saker hemma som behövs...nya hängare och brädor mm. Om vi hjälps åt med saften så ska ni se att kreativiteten flödar på eftermiddagen. P ägnade hela kvällen igår åt sin nya leksak...datorn. Nu ligger det en lååång sladd rakt över vardagsrumsgolvet och det vet han att jag hatar. Så, han har lovat att den ska vara bort innan kvällen. Han kommer alltså att spika kabel medans jag fixar hallen.
Skulle behöva leta nya gardiner till vardagsrummet också. Problemet är bara att vi har lite högre i tak här, så alla köpgardiner blir för korta. Jag som hatar att sy gardiner måste alltså leta långa specialare eller sy...eller beställa sydda av någon annan. Vilka problem man har va?
Nu ska jag iallafall väcka P och så får vi se hur det blir idag....åh, nu kom jag på att jag måste packa inför London också. Jaja, det fixar sig bara man tar tag i det. Jag är ju känd för att ha liten packning så det går nog fort. Förra året, när vi var till Tyskland delade jag och P på en väska....en liten väska. Den vägde väl kanske fem kilo totalt. Mannen som satt bredvid oss på planet hem och som var från Syrien, trodde inte sina ögon när vi visade honom väskan som låg på golvet under flygstolen, och talade om att det var vår packning. Själv hade han fyra resväskor och han undrade hur han skulle få dem med sig till Södertälje, som var hans resmål. Vilken tur att vi alla är olika. Hur skulle världen se ut annars?

Kalas.

Nu har vi kalas....jag och P. Han fyller ju år idag. För tre sekunder sedan steg han in genom dörren med sitt paket. Det kom med posten och han fick faktiskt hämta det själv....en ny stationär dator. Pojkdrömmen. Han har följt detta paket från leverantören....hela vägen...från Stockholm via Örebro till Borlänge. Genom att man har kollinummret så kan man se hur långt det kommit. När jag steg upp i morse...strax före sju, slängde P av sig täcket och jag frågade med förvånad röst vart han skulle....ska bara kolla hur långt min dator kommit. Kan ni säga mig hur ofta P är uppe ur sängen den tiden på dagen?
Så nu kan jag bara konstatera att min fredagkväll kommer att bli vääääldigt ensam. Undrar vad jag ska hitta på.....


Blåbärssaft.

Till slut blev det klart.....blåbärssaften. Mot slutet stod jag lutad mot diskbänken och halvsov. Gud va trött jag var. Fördelen med det var att natten blev ovanligt bra. Har sovit riktigt skönt....ända till femtiden.
Nu har jag tagit en dusch och frukosten står på bordet...sedan bär det av mot västerdalarna. Inköp av biodlingsgrejor står på agendan. Om den där "gubben" från Insjöns träullsfabrik ringer så blir det en vända dit också. Annars då? Ja, P fyller år idag så det kanske blir lite kalas på eftermiddagen. Present? Ja det får han.......vissa glömmer ju inte en födelsedag!!!!
Vi hörs senare då.

Nattskift.

Ja nu sitter jag här och väntar på att blåbärssaften ska rinna igenom silduken ordentligt. När det är klart ska sockret i...och sen ska det i flaskorna...och sen.....ja, nog blir det nattjobb idag allt. Ligger lite efter i schemat, men så kan det bli. Skulle ha packat alla fina burkar och flaskor i lådor inför morgondagen, men det får nog bli i morgon eftermiddag det. Dygnet har trots allt bara 24 timmar och jag bara måste sova snart. Dessutom väntar vi på att det ska ringa en snubbe från Insjön och sälja på oss lite träull. Lyckades hitta ett företag här i Dalarna som tillverkar det. Vi vill ju ha så mycket som möjligt från vårt landskap och till min stora lycka och häpnad fanns det ett. Han ringer i morgon och då är det lika bra att vänta med packningen av allt tills vi får de material vi vill packa med.
Nu ska sockret i saften. Gonatt på er.


Listan är färdigjobbad.

Sådärja....nu har vi prickat av alla punkter på göralistan. Sitter här framför varsin dator och laddar inför nästa lista.....firmalistan. Det är mycket som ska göras så det är lite gruvsamt. Flera samtal som ska ringas och lådor som ska packas.....och broschyrer som ska fixas. Börjar väl beta av så sakteliga.
En riktigt rolig sak bara.....Vi fick en plats på julmarknaden vid Falu Gruva!!! Fattar ni?? Hur stort känns inte det?? Sweet Home Dalarna kommer att synas bäst av alla......tralalala......Nu jobbar jag vidare. Syns ikväll.


Pigg....som en mört.

Underbart. Visst är det härligt att vara pigg? Det är just vad jag är idag. Har just kommit från träningen och så har jag varit ner i tvättstugan en vända. En maskin fungerar inte, men jag har ringt och bett dom komma och titta på den. Har kokat ägg i vår äggkokare. Hur kunde man klara sig utan en sån förut? Fattar inte det. De två bästa köksmaskinerna jag har är just äggkokaren och så riskokaren. Oumbärliga. Ägg har jag kokat för att vi just nu går på LCHF dieten. Enkelt förklarat så äter vi bara fett just nu. Den metoden funkar bra för oss. Vi går ner så det bara skriker om det!!! Mätt blir man också.
Om en stund kommer Toastkerstin. Vi ska kolla på lite papper och så....blir nog en kopp kaffe också......Resten av dagen blir det till att följa min nygjorda attgöralista. Vad skönt det ska bli att få det städat hemma. Då kanske man kan börja se fram mot London i nästa vecka.
Nej...det är bästa att jag sätter fart medan ångan är oppe........

Listor.

Jag älskar listor....många listor...långa listor....att göralistor....hargjortlistor.....villgöralistor...önskelistor...Ja listan (haha) kan bli hur lång som helst. Ikväll har jag ägnat mig åt att skriva listor för morgondagen. Det blev en privatlista och en företagslista. Skulle inte jag ha semester nu var det meningen? Hur jag än vänder och vrider på mig själv och allt som måste göras så verkar semestern vara långt borta. Nu gör det inte så mycket, för under tiden som jag skriver och betar av mina listor så tror jag att bara just den här listan blir klar så kan jag vara ledig sen. Känner ni igen det där? Det är ju bara det att när något är klart så har det kommit något nytt som ska göras....suck.
Lite semester ska det ju bli iallafall. På torsdag nästa vecka åker vi till London. Jag och hela konkarrongen....barn, man, bonusbarn och brorsbarn. Det ska bli så roligt....bara man kommit på plats. Förr tyckte jag att själva resandet var lika roligt som att vara framme vid resmålet. Så är det inte nu. Bävar för bilresan ner till flygplatsen...bävar för den trånga flygresan och bävar för bussresan in till stan. Kan det vara åldersrelaterat?  Men sen.....härligt.
Nu är det sängen.....träning i morgon och så är det alla listor som ska göras och prickas av. Syns.

Nu har ni väntat va....?

Trodde ni inte att det skulle bli någon blogg idag? Jo då....jag har bara inte hunnit förrän nu. Tidigt i morse åkte jag till västerdalarna för att hjälpa min bimentor med den sista bikupan. Nu ska alla bin må så gott de kan under vintern. Vi har gjort allt som står i vår makt för att de ska överleva. Jag fick låna ett stetoskop...ni vet en sån där som läkarna använder för att lyssna på hjärtat. Den där "grejen" som sitter längst ut och som brukar vara så kall när den sätts mot ryggen, sen var borttagen. Man satte stetoskopet i öronen och så förde man in slangen i bikupan.....då hörde man om de levde. Det gjorde de. Det "susade" så fint där inne. Mer nervöst lär det väl bli under vintern när det är kallt. Jag kommer att sitta framför bikuporna hur många gånger som helst och kolla om det finns liv där inne.
Var också en vända till Snöborg och tittade på biodlingsattiraljer som var till salu på blocket. Det var inte så mycket som jag kunde ha nytta av, men lite blev det allt. Ska hämta det under veckan...om jag hinner.
P har ägnat dagen åt att göra klart alla papper som vi ska lämna till företag och butiker. Nu är det dags att lägga på ett kol. På fredag ska jag till vår första butik och sälja in lite goda marmelader. Spännande.
Nu då? Mat...jag är hungrig som en varg. Ska slänga ihop en räksallad...vi går ju på "fetdiet" just nu och det ska bli så gott. Ägg, räkor och majonnäs.

Så var den här dagen snart slut då.

Idag har det varit en sån där dag som man egentligen inte vet vad man gjort...måste tänka efter lite.......Letat syltkittlar på alla upptänkliga ställen. Tydligen så ska alla koka sylt nu för tiden. Ingenstans fanns det någon kittel eller kastrull. Till slut hörde BM av sig och jag fick låna en av henne. Så nu ska det kokas.....På eftermiddagen ringde killen som fixat vår bil och sa att vi kunde hämta den. Han hade inte behövt göra annat än att justera bromsarna lite. Billigt lät det....hm...man vet ju aldrig numera. I vilket fall som helst så åkte vi dit och hämtade Toyotan och lämnade bussen. Där är jag säker: det lär INTE bli billigt. Men vad gör man? När vi ändå var i Grycksbo åkte vi in till kartongfabriken och köpte kartonger till marmeladburkarna. Det blir fina julklappar det. Nu kan vi packa färdiga lådor och sälja i set.
Avslutningsvis så har jag druckit kaffe hos BM...och snackat lite skit...det behöver man ibland. Nu är det någon som förskansat sig i soffan och tittar på hockey...sedan fotboll. Själv ska jag plocka fram lite arbetskläder till morgondagen. Ska ju på biodling och sedan titta på bikupor jag hittat på blocket. De finns i Dala-Järna....nära och bra. Får väl se om jag kommer hem med ett gäng nya. Det roligaste jag gjort i hela mitt liv är att börja med biodling. Jag kan inte förstå att jag måste vänta hela vintern innan jag får lyfta på locket och titta ner till mina husdjur igen.

Sjuk P.

Det finns en sak som P inte har gemensamt med andra män.....han gnäller aldrig när han är sjuk. I natt vaknade jag av att han frågade om han fick ta ett par alvedon av mig. Då är han sjuk! Under de år vi varit tillsammans har han kanske tagit....säg.....fyra tabletter. Så nu måste han vara riktigt sjuk. Han hade ont i halsen och huvudet. Det gör att vårt schema spricker. Vi skulle börja arbete vid nio idag, men nu ska jag vara en riktigt förstående fru och låta honom sova så länge han vill.
Vi ska hämta Toyotan idag. I ettiden ska vi ringa för då bör den vara klar. Då blir det till att åka till Grycksbo och hämta den och samtidigt lämna bussen på lagning. När vi ändå är i faggorna ska vi åka in till kartongfabriken och köpa upp ett lager presentkartong. Den här veckan har jag lovat att komma in till affären som ville sälja vårt sortiment, och visa våra varor. Det måste väl bli på fredag det. Vi hinner nog inte före. Måste koka blåbärssaft och i morgon ska jag till Vansbro och hjälpa till med invintringen av den sista bikupan hos min bimentor.
Nu ska jag dricka ur mitt kaffe och så ska jag till Ta till vara och leta stora grytor. Måste också hitta en bra present till P som fyller år på fredag.
Vill bara påminna er om att det på fredag är Fetaostens dag. Passa på att köpa hem ett paket och mumsa på. Finns det något godare?

Summering.

Ok....bra dag....lite seg men vi har fått ganska mycket gjort iallafall. Nu på kvällen var vi till Grycksbo med bilen. Inte så kul kanske, men ett nödvändigt ont. Ringde Skumberg och förbjöd henne att gå ut ensam. Hon bor ju i Örebro och det är, som ni kanske vet, två våldtäktsmän som härjar omkring där. Otäckt. Nu har polisen gått ut med varningar om att kvinnor ska ha sällskap när de går ute på kvällarna. Skumberg berättade att det bildats en facebookgrupp som ska nattvandra hela nästa helg. 1500 personer ställer upp. De ska gå runt i grupper i alla områden och förhindra fler våldtäktsförsök och våldtäkter. Bra gjort tycker jag.
Ok....tittade på tv en stund...jag och P, och så blev det reklam. Reklamen handlade om en kräm som tog bort rynkor. Tjejen i reklamen var ung och vacker....Gud va dåligt, säger P.- Dom kunde väl ha tagit någon med rynkor istället....någon som du, säger han och tittar på mig. Fattar ni hur nära en stor fet smäll det var? Nu ligger han jävligt illa till. Man behandlar inte en dam på det viset...eller hur?!

Ska bara berätta om vargarna som sågs i närheten av vår stuga i Vansbro. Två stycken var de och de hörde hunddrevet och var på väg dit(för att äta upp hunden?) när de stötte på en jägare. De tvärvände och sprang därifrån. Så nu törs ingen i jaktlaget ha hundarna lösa under den här veckan. Ingen vill väl att älsklingshunden ska bli vargmat.
Nu ska jag sätta klädnypor i nacken och försöka sova...lär bli väldigt obekvämt. Nä, jag struntar i nyporna och är som jag är istället. Herregud...jag har ju levt mer än ett halvt liv....det ska väl synas.


Firmaregistrering.

Nu äntligen. Idag har vi skickat in alla papper som behövs för marmeladfabriken. Bolagsverket och skatteverket har fått sitt. Väldigt enkelt att fylla i....nu börjar det svåra...att få det att funka. Vi ska verkligen ge järnet. Den här veckan blir det tillverkning av blåbärssaft och inköp av snygga presentkartonger. Kartongerna köper vi på Grycksbo kartongfabrik. Vi var ju dit och kollade upp deras sortiment förut. Fastnade för svarta, fina och rejäla lådor. Man kunde få med sitt eget tryck på, men vi gör loggorna själva och sätter på. Det blir billigare.

Kontorsjobb idag alltså......men vi tog en liten paus och skulle lyssna på en talbok. Den är så bra och nu har jag hört att det ska bli film av den. Tre sekunder heter den. Som vanligt somnade jag efter...typ...tre sekunder. Förstår inte varför det ska vara så svårt att hålla sig vaken när jag lyssnar på en bok. I bilen går det bra...tack och lov, men i sängen är det hopplöst. Dessutom snarkar jag...sägs det.
Lovade er en bild på hur det blev med nya fåtöljen. Tog bilden så att inte resten av rummet syns, för där är det inte klart än. Lillebror älskar "sin" nya fåtölj....till min stora glädje. Nu slipper jag dela huvudkudde med en katt hela nätterna. Han har tagit möbeln i besittning...dygnet runt.

P har åkt på badminton och själv njuter jag ensam en stund. När han kommer hem ska vi åka och lämna in bilen för lite service. Toyotan ska fixas i morgon och när den är klar ska bussen in för lite finjusteringar. Blir till titta djupt i pengapungen skulle jag tro.
Ringde västerdalarna för att höra om de fått någon älg idag....jakten har ju börjat. En stor och en liten hade det blivit. Dessutom hade de sett två vargar. B hade inte tid att prata så mycket så hon skulle ringa upp mig senare. Vill ju veta var vargarna sågs. De jagar i samma område som vi har vår stuga. Vill bara veta om man törs gå på dass en mörk och kulen kväll....ensam.


Först så går de opp...

...så går de ner, så går de opp......Tänk vad olika det kan vara. Igår var jag på dekis...idag är det full fart igen. Har just varit och tränat. Idag var jag helt ensam i träningslokalen. Inte en människa hade tagit sig dit. Ingen som spelade rockabilly på bandspelaren och ingen pappa som drillade sin uttråkade dotter i tränandets konst. Gud va skönt.
Idag är det ett litet "styrelsemöte" i marmeladfabriken. Vi måste sätta oss ned och få lite struktur på alla delar. Det är väl dags nu att sätta igång till 100. Men först är det dusch som gäller.
Dagen ser lovande ut....t.o.m P är vaken...kors i taket. Ska försöka ringa på några bikupor på Blocket. Nu när jag är inne i prutandet så kan man väl försöka igen. Fåtöljen som jag prutade hem förra veckan blev ju så bra på sin plats....kanske blir det lika bra med några fler bikupor i Duvnäs också. Frågan är bara om bina överlever vintern. Hörde på tv nyss att det skulle bli den kallste vintern på 1000 år!!!! Huvva!!! Dags att plocka fram vantarna alltså.

Ingenting....

...blev det gjort idag. Har inte ens packat klart, som jag sa i morse att jag skulle göra. Har inte lagat mat...bara värmt rester från gårdagen. Har inte gjort klart det sista i vardagsrummet och jag har definitivt inte börjat med hallen....som jag så gärna vill. Jag orkar inte!!! Enda vettiga jag gjort idag är att sms:a till alla som ska med till London och bett att få deras passnummer eftersom vi ska checka in via nätet.
Nu ska jag lägga mig och sova....hoppas jag. Blir det som igår så blir det nattvandring på stan....suck! I morgon...träning och en pigg tant resten av dagen...vi får väl se.

Dekisdag.

Idag känns det tungt...vet inte varför, men ingenting är roligt. Natten var marig.....i ettiden var jag ute och tittade på nattlivet. Hur orkar dom? Hem igen och slappade i soffan framför en urusel film. Till slut somnade jag.
Vaknade tidigt och tog med mig en liten termos kaffe och åkte till älven och njöt. Har ni tänkt på att löven låter när de faller mot marken. Det var något nytt för mig. Jag hörde det när jag satt där i tystnaden och drack mitt kaffe. Hur som helst....idag vet jag inte vad det blir. Förmodligen ingenting...känns det som. Ska bara packa klart inför London, men sen blir det lugna dagen.


Ingen hallinredning...

...men i vardagsrummet. Jättefint blev det och finare blir det när jag är klar med allt.
Idag har vi tagit det lugnt. Drog iväg till verkstan när P vaknade. Jag skulle ha material till min nya hatthylla. Det var fixat på fem röda...lördagsgodisinköp på Dollar...också snabbt gjort. In på Kupolen och köpte snygga krokar till hatthyllan och så hem och laga mat. När maten var intagen kom arbetslusten krypande. Hela eftermiddagen och kvällen har jag släpat runt möbler och spikat upp tavlor(paybacktime till grannarna). Nu är det snart klart, men jag orkar inte göra klart idag, så ni får se bild i morgon. Nu ska Virre låna min dator...hans är paj...så vi ses i morgon. Gonatt på er.

Lördag hela veckan.

Idag är det lördag och jag känner ingenting. Det är nackdelen med att först jobba som en tok vardag som helg och sedan vara ledig varje dag. Man känner liksom inte att det är helg. Jag har iallafall gjort ett försök att känna efter. Har nämligen varit till affären och köpt lite god mat som vi ska äta till kvällen. P ville ha Bananasplit till efterrätt och sedan åkte det ner en billig fläskfilé i korgen. Till det en potatisgratäng. Det blir en gratäng med cheddarost och ostsås i. Vi har fått en cateringbeställning på just den gratängen till den 30/10 och nu måste vi uppdatera våra kunskaper i gratängtillverkning. Beställningen är på 55 personer och det vill till att tillagningen sitter som en smäck när det gäller. Det ska nog gå bra.
P kom hem sent igår kväll. Det blev vagnköp för Toastkerstin. Va skönt för henne. Nu är det bara att köra igång. Om ni ser en vagn som säljer toast med Västerbottenost och kantareller.....köp. Kan det bli godare? Lycka till Kerstin!
Dagen då? Ja, jag har flera idéer om vad jag ska göra, men det lutar åt att börja inreda hallen. Ska skruva ner den befintliga hatthyllan och tillverka en ny. Först måste jag nog rensa bland alla kläder som hänger där. Hoppas jag hinner med det så att ni får se resultatet ikväll.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och läsa Pralin...sedan dusch och så är det bara att börja "jobba".

Gamla ordspråk....

...som, när katten är borta dansar råttorna på bordet, passar bra in hos oss idag. Jag och Virre har latat oss ordentligt genom att köpa hem skräpmat. Hamburgare och nuggets från Max....mums. Tror nu inte att vi behöver ha så dåligt samvete för P lär väl äta ute idag han också. Synd bara att all skräpmat sätter sig där den inte ska.....
Tog en vända på Kupolen. Skulle köpa blommor. Innan jag gick in i blomsteraffären gick jag en runda för att titta om jag hittade den där jackan som jag letar efter. Den fanns!!!!! På MQ....pris:3200!!!! ooopps!!! Till min stora lycka var ärmarna för långa så det blev inget köp, men nu ska jag skicka ett sms till P och skoja lite. Jag ska säga att jag köpt den. Svaret kommer att bli: Det är du värd......synd att ärmarna var för långa. Suck.


Ensam dag.....

...visst är det skönt? P har åkt till Ljungby med Toastkerstin för att ev köpa en vagn och jag har dagen för mig själv. Ja, Virre är hemma, men ni vet ju hur det är med tonåringar....de sover nästan hela dagen och resten av dygnet tillbringar de framför datorn, så jag räknar mig som ensam hemma. Jag har stora funderingar på vad jag ska hitta på. Borde åka till stugan och höststäda, men det skulle jag ha gjort om P hade åkt till Ystad, vilket var meningen från början...då hade det blivit övernattning efter vägen för dem och då hade jag tagit ett par dagar vid sjön. Nu kommer han hem ikväll, så det känns inte så kul att bara åka över dagen. Jag vill också möblera om här hemma.....som jag sagt i flera dagar nu...och så vill jag gå på Kupan och "fönstershoppa". Förmodligen blir det något helt annat...som jag inte ens tänkt på än. Vi får se. Jag börjar väl dagen med att bara lalla omkring lite....


Orienteringskväll.....

...för Virre och då passar jag på att åka till Bubblis och Matheus. P drar till Leksand på hockey....det får han väl då...om han tycker det är kul. Halv åtta ska Virre vara på Lugnet och sedan blir det pannlampa på. Han har lånat min lampa, som ser ut som ett katthuvud och som jamar när man sätter på den. Den hade jag på nätterna när jag delade ut tidningar...en kort period. Kan tänka mig hur jag såg ut.....komisk......när jag sprang omkring i trapphusen och jamade.
I morgon SKA jag börja fixa här hemma. För flera månader sedan skrev jag till tidningen Pralin och undrade varför de bara hade inredningsreportage från villor. De kan ju göra som de vill....riva väggar...måla om i vilka färger de vill. Jag efterlyste reportage från vanliga hyresrätter där den boende haft extra mycket fantasi för att få ihop det trots restriktioner. De svarade att de skulle visst ta med ett sådant reportage om det fanns någon som hade det så.....Jag ska inte vara med i Pralin, men det känns som en utmaning att få till det med små medel. Mina idéer kommer bara att finnas på den här bloggen. Vi får se vad det blir.
Nu kaffe.....


Höstrusk.....

Visst är det lite mysigt va?.....att det är höstrusk ute. Man blir lite slö och så känner man att man inte behöver göra så mycket. Jag har dock varit iväg på träning hos min sjukgymnast. Vilken tur att man har honom. De skulle beställa hem resultatet från gårdagens röntgen redan på måndag. Då får jag en genomgång av resultatet. Han beskriver så bra vad det står i alla papper från läkare och lasarett.....betydligt bättre än vad alla läkare gemensamt har sagt till mig. Så nu är det bara att vänta. 
Nu är det frukost som väntar och sedan blir det.....tja....jag vet inte. Vi får se vad det blir. Kanske en talbok att somna till.....

Andassss.........

...lugnt....blunda.....Jädrar va nära det var att jag fick panik inne i röntgenmanicken.....Tur att sköterskan sa åt mig att blunda annars vete katten hur det gått. Det som var bra var att det bara tog 15 minuter. I mina papper stod det att det skulle ta 30-90 minuter. Det hade jag ALDRIG klarat. Men nu är det gjort. Om en vecka får min läkare svaret och sedan får vi se hur lång tid det tar innan jag får veta.
Efter röntgen var det dags för lite trädgårdsarbete hos svärföräldrarna. Två vändor till soptippen i Falun blev det....jag som älskar soptippar njöt....en sak här och en sak där. Det är nog mitt jungfruliga sinne som kommer fram där bland containrar och sopgubbar.
Har slumrat lite framför tv:n. P slumrar fortfarande. Virre är på ingång och snart vankas det pytt i panna...orkar liksom inte engagera mig mer i maten idag. Ner i stekpannan.....ner i magen. Kan det bli enklare?
Nu ska jag försöka bli lite pigg...sedan är det hemmapyssel resten av kvällen.


Klaustrokänsla......

...stod det i en kommentar på förra inlägget....Ja, jag är rädd för det, att jag får cellskräck idag på röntgen. Jag som knappt kan vistas i ett rum utan att känna den där skräcken. Har jag något val? Nä....idag gäller det att gilla läget. P ska med som pratsällskap under tiden jag ligger där inne. Får väl se om han klarar uppgiften. Har förbjudit honom att prata fotbollstabeller, politik, invandrare och idioter i trafiken. De sakerna kan få mig att gå i taket...det vet han och det brukar han ta till för att reta mig....men inte idag hoppas jag.
Har just druckit kaffe och bokat en tid i tvättstugan i nästa vecka. Måste tvätta alla sängkläder vi haft med oss under säsongen. Nu åker vi mot Falun....lämnar Lillebror hemma. Vi dyker väl upp här igen någon gång på eftermiddagen.

Rensning.

Ok...dagen blev inte riktigt som jag ville, men nästan. Innan P vaknade städade jag ur skafferiet. Herremingud.......Där fanns tusenmiljoner marmelad och syltburkar....alldeles för gamla. Där fanns saft och glögg från stenåldern och chips som jag inte ens visste fanns. Nu har de gått till de sälla jaktmarkerna och jag mår så bra i själen av lite utrensning. När P vaknade (jag väckte honom) så drog vi mot den stora mataffären och fyllde på våra förråd. Så nu finns allt igen....och inget bästföredatum har gått ut. Möbleringen.....tja, den blev det inte något av med. Framåt ettiden ville jag sova middag...jag som varit vaken sedan 4.20. Tyckte att jag kunde "unna" mig det. När jag vaknade lyssnade vi på en talbok....vilket alltid gör att vi somnar. Så, jag sov middag två gånger efter varandra idag. Välbehövligt? Absolut! Dåligt samvete? Ja, lite.
Kvällen tillbringades hemma hos Bubblis och Matheus. Vi skulle checka in online till Londonresan vi bokat. Dessutom skulle vi boka tågbiljetter från flygplatsen in till centrala stan. Efter lite krånglande hit och dit så löste sig allt: Incheckningen kan inte göras förrän i övermorgon och tågbiljetterna struntade vi i...vi tar bussen när vi kommer fram istället.
Nu ska jag sova. I morgon bitti ska jag vara på Falu lasarett för magnetröntgen. Äntligen!!! Efter det ska vi till svärfar och svärmor och hjälpa till med höststädning i trädgården.
God natt.

Ommöblering kanske?

Det är som vanligt idag....vaknade tidigt och är pigg som en mört. Av erfarenhet vet jag dock att jag behöver sova en stund fram på förmiddagen. Om jag vill det, så gör jag det men först ska jag börja plocka lite här hemma. Först ska jag göra en låååång inköpslista. Det mesta är slut i skåp och lådor. Behöver fylla på förråden. Än har jag inte bestämt om jag ska åka och handla själv eller om jag ska "tvinga med" P. Det är tråkigt att handla.....och tungt. Sedan ska jag försöka få till det i vardagsrummet. Måste flytta runt fåtöljen för att se var den passar bäst. Därefter vill jag börja rensa lite i alla garderober och lådor. Vad mycket skrot man samlar på sig!! Det behövs en rejäl rensning. Men....nu ska jag börja med att dricka lite kaffe.

Hemmavinst.

Vilken match vi sett.....bra fotboll....superbra. Nerverna satt utanpå de sista minuterna, men det gick vägen. Nu puttrar fläskkotletterna på spisen....Jag vet att det är sent, men vi måste ju ha mat i oss. Jag lovade er en bild på hur det blev med fåtöljen....Ni får faktiskt vänta till i morgon. Har inte hunnit och nu orkar jag bara inte. Ska bara äta och sedan stupa i säng. I morgon är det ledigt så då ska jag blogga lite mer. Hörs då.


Semester, vad är det?

Idag började min semester...med träning, urpackning av bussen, till Vansbro och hämta bär och flaskor och så en tur till Mora för att hämta fåtöljen jag köpt på blocket. Stressigt? Skojar du? Nu sitter jag här, trött som en gnu och väntar på att fotbollen ska börja på Vallen. Undrar när man ska få vila.....i morgon kanske.
Egentligen skulle jag hängt en tvätt som ligger i maskinen och väntar på torkning, men jag har ingen lust. Den får ligga en stund till. Ska istället sjunka ner i min fina fåtölj och slötitta på tv. P har åkt på sin badminton och Virre kommer om en timme. Dags för lite egen tid då. Skulle vilja möblera om lite men de saker jag vill flytta på måste jag ha hjälp med så det får väl vänta.
Vilar en stund och så återkommer jag ikväll med bilder på hur det blev med möbleringen av nyinköpet.

Susigt värre.

Vet ni hur man vet att det är dags för semester? Jo, när man efter en hel munksäsong åker hemåt för sista gången och närmar sig fotbollsrondellen....ser en liten gren med vissna blad som ligger mitt i vägen.....och tror det är en apa!!!! Fattar ni att det behövs lite ledigt nu? Jag sa faktiskt till P.....Är det en apa som sitter där. Sedan kom jag på att det kan det ju inte vara. Dags för ledighet med andra ord.
Vi har kommit hem....Lillebror var överlycklig och nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sedan krypa ner i sköna sängen. Underbart! Veckan som kommer äe ganska uppbokad...men med lite roliga, frivilliga saker. Återkommer till det. Trött men lycklig efter en bra helg....godnatt på er.

Sista natten med gänget.

Sådärja.....nu har man sovit sista natten i bussen för den här säsongen. Gudagott har jag sovit. Inte störts av fläkten och inte behövt fler täcken pga kyla. Kan det bli bättre?
Nu ska vi sälja munkar för glatta livet och sedan åka hem och ta lite semester. Vad dagen har att erbjuda vet vi inte. Vi har bara 23 påsar munkmix kvar och det är frågan om det räcker. Gör det inte det så stänger vi bara igen och är mer än nöjda med helgen.
Vi hörs ikväll, när vi kommit hem igen.

katastrof....

...alt bra dag. Jösses vad vi fick jobba idag. De flesta här har aldrig sett så mycket folk på Rättviks marknad. Redan klockan 11 var det stopp i trafiken in till Rättvik. Vi har sprungit som skållade råttor hela dagen. Kaffet var slut, munkarna var slut och drickan var slut. Nu gapar kylskåpet så gott som tomt. Vår vän Abdul skulle ta med sig cola till i morgon som vi skulle få köpa av honom. Någon dricka måste vi ju ha. Det blir nog ett bra avslut på säsongen för oss.
Nu har vi varit ut och ätit. Gott....nja....mätt blev jag iallafall. På vägen hem mötte vi en Pumi....ni vet den där hundrasen som jag vill ha. Gud va söt han va....Även P böjde sig ned och pratade barnspråk med honom...Det tar sig. Nu ska vi sova och ladda för morgondagen. Ryktet säger att det ska blåsa rejält i morgon. Kommer ihåg för något år sedan då det blåste sönder en hel del marknadsstånd här och det var så mycket vatten att knallarna fick åka hem. Hoppas det inte blir lika i morgon. God natt.

Sista rycket innan semestern....

...och det gör vi i Rättvik. Det har gått skapligt faktiskt. Fredagen var lugn, men det var folk hela tiden. Aldrig stressigt, men mycket bra för att vara fredag. Idag lär det bli mer. Ingen rast....ingen ro. P sover än och jag har just kokat kaffe. Natten var bra. Jag frös inte en enda gång och fläktens brus störde inte så mycket. Utsövd men med lite värk.....det får väl duga.
Ikväll ska vi ut och äta med Motalafolket. De är här och hjälper till med tivolit och vi bestämde att vi skulle gå ut tillsammans. De är så trevliga.
Internet krånglar....som vanligt. Det är därför jag inte bloggade igår kväll. Jag försökte verkligen, men icke.....Så, därför lovar jag ingen blogg ikväll men jag gör alltid ett försök....det vet ni väl?
Nu ska jag ta min kaffekopp och gå runt bland stånden och se när andra arbetar. Vi hörs sen då.


Brrr.....

...va kallt det är. Har inte hunnit fråga någon hur många grader det är nu, men det är ruskigt kallt. Elementet har gått för fullt i bussen i natt, men mot slutet stängde jag av. Det bullrade för mycket för att jag skulle kunna sova. Dåligt beslut....frös som en hund, men vad hade jag att välja på? Ingenting....hur jag än gjorde så skulle jag ju inte kunna sova....bullrigt element eller frysa. Nu är jag iallafall uppe. Det har börjat komma knallar. Det packas upp för fullt överallt och alla ser ut att frysa. Jag är glad att vi gjorde iordning allt igår kväll. Nu är det bara att sätta igång oljan. Kaffet har jag redan kokat. Om en liten stund ska jag väcka P. Vi ska gå och köpa oss en rejäl frukost. I Rättvik brukar vi göra det. Det känns nästan som en hotellfrukost...serverat och så slipper vi disken. Dessutom kan det vara bra att äta rejält på morgonen, så klarar vi oss till kvällen med mat....vi tar bara en liten korv med bröd hos grannen.

RSS 2.0