Honung och fest.

Egentligen är jag riktigt nöjd med den här helgen, men ändå känns det som den skulle ha varit dubbelt så lång. Vad skönt det är att vara lite ledig.

Lördagen startade med bilresa mot västerdalarna i grådisigt väder...trodde länge på regn, men det uteblev. Honungen skulle tas ur kuporna och eventuellt slungas. Ur kuporna kom den, men inte mer....men vi är nöjda ändå....tror det blev 40 kilo honung så här långt, och då är det mycket kvar av sommaren. Än hinner de små liven fixa oss mer honung. Ser med andra ord riktigt bra ut.

Så här ser en ram med täckt honung ut. Bina täcker över honungen med ett pappersliknande material. När ramen ser ut så här betyder det att den är klar att tas ur kupan. En honungsfylld ram innehåller ca 2 kilo honung.
Efter honungen skulle det byggas förtält. Måste ju se till att vi kan det när vi väl är på plats på campingen. Massor av rör och stora tältdukar radades upp på gräset i Duvnäs...och så började pysslandet. Kan ju bara säga att innan vi började lovade vi varandra att inte bli osams...vad som än hände....och det var ju tur det, för det var ingen lek....beskrivningen var på tyska och om IKEA:s beskrivningar kan vara lite diffusa...så var den här rena rama mörkret....

Så här såg det ut när vi började.....

och så här såg det ut när vi gav upp...ett dygn senare...Nu hoppas vi på trevliga, hjälpsamma grannar i Mellsta istället. Flera av dem har just sådana här tält och vi tror att deras erfarenhet kan vara oss till hjälp.
Lördagskvällen ägnades åt fest....alltså...jag kommer inte ihåg när jag var på fest senast....Hattar på och grillköttet i väskan...grillen i skottkärran och humöret på topp...sedan gick vi över till grannen i Duvnäs. Krypavstånd hem är inte dumt. Nu behövdes det inga knäskydd utan det blev en skapligt lugn och väldigt rolig tillställning.

Grillångorna stod tätt i början på kvällen....

bl a fanns en Muurikka...som jag länge drömt om. Nu fick jag se en i verkligheten och blev ännu mer övertygad om att en sådan ska jag ha.

Gäster i varierande kulör...

huvudbonader i varierande form....

...dryck i olika styrkeklasser....

...och så den absolut roligaste biten...allsång...jag sjunger hellre än bra, men har så himla roligt när det är sång på gång....

Nu är vi hemma i vardagen igen. Packning inför en hel vecka i Motala...men först väntar jag på en man som svarat på vår annons på blocket...tv-bänken är på väg att flytta till Skräddarbacken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0