Kokning i Hulån.

Tidig morgon.....Redan vid sju var vi i Hulåns ordenshus för att koka blåbärssaft. Visserligen pigga, men vi visste att dagen skulle bli lång...och förmodligen ganska så tröttsam mot slutet.

Slängde på grytorna på spisen...den ena med blåbär...den andra med lingon. Första koket blåbärssaft var snabbt avklarad...värre var det med lingonen. Jag skulle försöka komma på ett bra recept på det här årets glögg. Det gäller ju att vara ute i tid. Rätt som det är så är det lingonsäsong och det står lingon upp över öronen. Lingon...glöggkryddor, men i lite andra proportioner än vanligt.....lime och chili.....tror det blev bra faktiskt.

Sedan då...vid tio ramlade människorna från tidningen Pralin in genom dörren. Kul! Det blev utfrågning...bilder...utfrågning igen...mera bilder...och så många skratt. Trevligt hade vi och tiden flög iväg. En och en halv timme var de där. Reportaget kommer om ca en månad.

När de åkt blev det mer kokning...nu låg vi efter....kokade klart blåbären. Det tog några timmar...och just som vi skulle packa ihop allt kom Dala Demokraten inhoppandes.....blir nog en artikel där också, som det ser ut. Bra...bra!

Egentligen skulle vi stannat en natt till...för att dra lite ris i Duvnäs...men någon kom på att det var en jäääättttebra fotbollsmatch på tv...på kanaler som inte våra släktingar i Vansbro har..så gissa vad!? Nu sitter vi här hemma...eller...vissa ligger i soffan och sover....vissa har beställt väckning till 20.45...då börjar matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0