Dagar som flyter förbi.

Vissa dagar bara är.....Även om jag får mycket gjort, så flyter de bara förbi. Idag har det varit så.

Redan klockan åtta i morse var jag framme i Duvnäs. Pappa var på plats och hade gett hästarna mat. Morgontimmarna skulle ägnas åt att flytta bikuporna inför inflyttningen av nya bin. Pappa hade hittat en mycket bättre plats än den som var tänkt från början. Vi drog ris...sågade ner små buskar och drog skottkärran med kupor och pallar. Snabbt avklarat...fika på gårdsplanen i morgonsol med hästarna i hagen bakom ryggen.

Fridfullt...rogivande. Eftersom jag blev klar så tidigt bestämde jag mig för att åka till stugan och se hur det såg ut i trädgården.
Där var det också rogivande. Småfågelkvitter i träden....krokus och narcisser i blom och pionerna var riktigt stora på sydsidan. Satt på gården och lyssnade på skogen...och kikade efter varg....såg ingen...bara älgskit på stigen. Insåg att det behövde krattas och dras ris där också, men det får vänta i fjorton dagar...tills vi har tid att åka upp.

P ringde och ville att jag skulle vara hemma före fyra....för bussen var klar på verkstaden och måste hämtas i Falun. Bara att åka hem då.....

Nu är jag trött. Känner att jag varit vaken sedan före fem. Kanske måste jag acceptera att jag är morgonmänniska. Kanske måste jag fatta att min vakentid är tidig morgon till tidig kväll. Som det är nu så vill jag vara uppe så länge det går på kvällen för att umgås och vara trevlig....nu blir ju inte det särskilt länge som jag är uppe, men det sitter i huvudet att jag inte får gå och lägga mig för tidigt.

Bikuporna på plats. Tänker sitta där inne i dungen många gånger i sommar och titta på mina bin som jobbar och sliter.

Kollade in rabarberplantorna när jag ändå var på plats. Alla kommer så fint. Det ser ut att bli mycket rabarbersaft och sylt i sommar.
Trots att jag säger att dagen bara glidit förbi, inser jag att jag fått mycket gjort...men framför allt har jag gjort det jag tycker är roligt. Mer sånt i livet, tack.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0